האם אסיר אשר מרצה עונש מאסר בגין עבירות מין יהיה זכאי לפיצויים מהמדינה בעקבות רשלנות כביכול מצד שירות בתי הסוהר? סוגיה זו הונחה לפתחו של בית מהשפט השלום בב"ש. מדובר בתביעה שעסקה בשלושה אירועים שונים אשר התובע טען כי התרחשו בתקופת מאסרו. התובע, אשר בעבר שימש כמודיע משטרתי, מרצה עונש מאסר של 23 שנים בגין הרשעה בביצוע עבירות מין חמורות.

 

יש לכם שאלה?

פורום דיני נזיקין

פורום פלילי

 

לטענתו, במהלך מאסרו הוא הותקף על ידי אסירים אחרים וכתוצאה מכך נשברה אצבעו. התובע הוסיף כי המדינה לא דאגה להגן עליו וזאת חרף היותו מודיע לשעבר. כמו כן, האסיר הוסיף כי אסיר אחר בכלא שפך עליו מים רותחים והדבר לא נמנע על ידי הסדרי הגנה מתאימים בחצר בית הסוהר. התובע טען גם אי אחד הסוהרים ביצע בו מעשה סדום בעת שערך לו בדיקה ביטחונית.


בית המשפט קבע כי אמנם במקרה הראשון לא קיבל התובע את ההגנה הדרושה, אך גרסת המדינה לפיה הוא שבר את אצבעו בעצמו נמצאה אמינה וסדורה. יצוין כי טענות המדינה בעניין זה נתמכו גם בתיעוד רפואי. האצבע נשברה, כך נקבע, כאשר האסיר הטיח את ידו בכעס על קיר בטון. בנוגע למקרה שפיכת המים, נקבע כי האסיר התוקף הגיע לתאו של התובע בתוך שניות ספורות בלבד ושירות בתי הסוהר לא היה יכול למנוע ממנו לעשות כן. לגבי מעשה הסדום, טענות האסיר נדחו מכל וכל.


לסיכום, בית המשפט קבע כי המדינה התרשלה כלפי האסיר בכך שלא הושג אישורו לפני בדיקתו הגופנית בעירום בטרם כניסתו לצינוק. לגבי אירוע התקיפה עם המים החמים, נפסק כי התובע רשאי לפנות בהליך משפטי בעניין זה כנגד האסיר התוקף.