שלום רב
בעבודתי האחרונה עבדתי כנציג מכירות בסוכנות ביטוח,מכרתי פוליסות בסכום של 4000 ש"ח לחודש לערך,ומתוכם קיבלתי 60 אחוז.
לאחרונה פוטרתי באופן מיידי,במכתב הפיטורים נכתב במפורש שחלף הודעה מוקדמת ישולם בשכר,למען הסר ספק שאלתי את מנהלת כוח האדם של החברה והיא חזרה על הדברים ושאלה אפילו אם ארצה את הכסף במשכורת של אותו חודש (פוטרתי לקראת סוף החודש) או לקבל את הכסף בחודש שאחרי.ביקשתי לקבל את הכסף בחודש שלאחר מכן (כדי שיוצא לי עוד תלוש).
בתלוש של המשכורת האחרונה (של החודש שכן עבדתי בו) נכתב ששולמו לי יומיים מתוך ה 14,בעשירי האחרון (10.6) היה אמור להיכנס לי כסף על 12 הימים הנותרים,דבר שלא קרה.
מכיוון שאהבתי את מקום העבודה וגם הפרידה נעשתה ברוח טובה יחסית לא התעניינתי אם מגיע לי כסף על העובדה שיכלתי לעבוד ב 14 ימים של ההודעה המוקדמת ולהרוויח עוד בערך 1500 שקל.היום שלחתי למנהלת משאבי האנוש של החברה מייל וכתבתי שאם עד מחר לא תיכנס המשכורת לחשבון הבנק שלי אתחיל בהליכי תביעה נגדם על הלנת שכר.
מכיוון שנעשית סחבת לגבי הכספים שמגיעים לי (דבר שפוגע בי עקב אי יכולת לעמוד בהתחייבויות כספיות),החלטתי לא לוותר אפילו על שקל שמגיע לי.
בנוסף,במהלך תקופת עבודתי הועברתי ממוקד שימור למוקד מכירות,נעשה לי שימוע עקב סוג של ריב/ויכוח עם מנהלת מוקד השימור,בשימוע סוכם על "סולחה" ושאחזור לעבוד כרגיל.לאחר מספר ימים נמסר למנהלת מוקד השימור כי היא צריכה לוותר על אחד העובדים עקב צמצומים,היא ויתרה עלי ומנכ"ל החברה עצמו החליט שהוא רוצה שאעבור למחלקת מכירות ולא אפוטר.חודש וחצי לאחר מכן פוטרתי.
שאלותיי הן: האם מגיע לי גם כסף על המכירות שיכלתי לבצע ב 14 יום של ההודעה המוקדמת (לפי ממוצע של המכירות שביצעתי בתקופת עבודתי)?
שאלתי השנייה היא האם הפיטורים מוצדקים כי למעשה לא נערכה לי שיחת שימוע,סיבת הפיטורים הרשומה במכתב היא שינויים מבניים,לא נערכה לי שום שיחה שבה צוין שיש אפשרות שאפוטר עקב שינויים בחברה.האם הפיטורים מוצדקים?
תודה רבה על העזרה...