אודה לכם אם תתיחסו למכתב שכתבתי ותודיעו לי מה האופציות המשפטיות העומדות בפניי:
הנדון: מכתב תלונה חוזר על פיטורים לא הוגנים של סטודנט - הילה
1. בעקבות מודעה שהתפרסמה באתר אגודת הסטודנטים על משרת מדריך, פניתי להגיש מועמדות. לאחר סבב ראיונות, נתבשרתי לשמחתי על קבלתי לעבודה. בשיחת הטלפון שנתקיימה הבהרתי לאשת הקשר (אושרת) שאשמח להתחיל בתקופת החפיפה אך בסיומה אאלץ להעדר בעקבות ניתוח דחוף שעליי לעבור וכרוך בארבעה עד חמישה ימי החלמה (בהתאם לחוו"ד הרופא המנתח).
2. על פי ההבנה בינינו, התחלתי בתקופת החפיפה ובמקביל עזבתי את מגוריי בתל אביב והעברתי את חפציי לחדר במעונות, בהתאם להסדר הכרוך בביצוע התפקיד.
3. את הניתוח עברתי במועד, אך לצערי, לאור סיבוך לא צפוי התארכה תקופת ההחלמה לפרק זמן של כשבועיים. עם גילוי הסיבוך, הודעתי על כך טלפונית לנציגת היחידה ובעקבות זאת נתבשרתי לתדהמתי מספר ימים לאחר מכן על סיום העסקתי ביחידה!
4. יש כאן מן החוסר אתיות בהפסקת עבודתי בעקבות ההחלמה; לא רק שלא תוגמלתי על ימי החפיפה הרי שגם נדרשתי לחפש עבודה חדשה וגם לפנות את החדר במעונות ולשכור מחדש דירה, שבמציאות הקיימת זה דבר כמעט בלתי אפשרי.
5. לאחר מספר התכתבויות שונות מול גורמים שונים וניסיונות שלי לחזור למשרתי נתקלתי בתשובה שלילית ממשרדי ה-OSP בטענה ששיקרתי. ברצוני להביע מחאה על כל נסיון להציג אותי כשקרן! אני לא מאמין שמי שמתמודד לתפקידים כאלה ודומים להם (גם התפקיד שאני עוסק בו כיום- מדריך במכינת העולים) לא עושה זאת כי הוא טיפוס שקרן, או מיזנטרופי אלא נהפכהו.
6. לשמחתי התבשרתי בתאריך 18 ליולי על ידי ראש המחלקה, רחל בר-אל כי למרות שאינם רוצים בהמשך העסקתי הם מוכנים כמחווה לפצות אותי בשכר של חודש.
7. מיותר לציין שזו נחמה פרוטה לעומת העובדה שאיבדתי דירה, ימי עבודה, ימי חופש, ועבודה שמאד חשקתי בה. אך עם זאת שמחתי על הפיצוי והחלטתי לחפש עבודה אחרת כדי לממן את עצמי.
8. היום, בתאריך ה10 לאוגוסט, לאחר שפניתי לרחל לברר לגבי העברת הסכום שהובטח וסוכם מולי אני נתקל בהודעתה הבאה: "כפי שכתבתי לך היית אמור להתחיל לעבוד ביוני 2011 עם הגעת הקבוצה לארץ. לא הופעת לעבודה לא בתום ארבעת הימים שעליהם מסרת ולא בשלב מאוחר יותר. אשר על כן, העסקתך לא החלה בפועל. עם זאת, מאחר שהיית בתהליך חפיפה ארבעה ימים תשלם לך האוניברסיטה סכום חד פעמי בגובה של שבועיים ימי עבודה."
9. הודעה זו מציגה אותי כמישהו שלא הופיע מרצון ונטש את עבודתו ללא הסבר ולא סיבה מוצדקת.
10. אני מבקש לקבל לידי את הסכום שסוכם והבוטח.
11. צר לי מאוד שזו הדרך שזה אתם בוחרים להתייחס לבעיה. אני לא אהסס לפנות לערכאות גבוהות יותר להמשך הטיפול.