פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אני בת 26 עים שתי בנות קטנות וחולת פסוראזיס קשה ודלקת פרקים קשה אני חולה כבר 10 שנים ומי2002 מנסה לקבל נכות ולא נותנים לי דוחים אותי כול הזמן אני לא עובדת כי כולם נירתאים מימני ואני בבעיה האים אני יכולה לתבוע את הביטוח לאומי ולקבל את מה שמגיע לי ואים לא מה אני עושה ביטוח לאומי טוען שאני בחורה צעירה שיכולה לעבוד אבל אף אחד לא מעסיק אותי תודה רבה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאודליה
24/1/2011
במידה, ועברו ששה חודשים, מאז הפניה האחרונה ונידחית, תגישי שוב, חשוב, שיהיה ניתמך גם עם דו"ח תפקודי של אחות המרפאה, ודו"ח סוציאלי/פסיכיאטר, מנומק. בברכה ע"ס טובה יששכריו
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לאודליה
24/1/2011
שלום אודליה, בנוסף, מומלץ כי תפני לקבלת יעוץ משפטי, טרם הגשת התביעה פעם נוספת שכן, יתכן והצגת הנושא אינה מודגשת דיה ו/או חסרים פרטים. מתוכן ההודעה שלך, לא ברור מה הסיבות בגינן נידחת ואני מאמין כי יעוץ משפטי מקצועי יסייע בידך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דוד
שאל/ה:
החזר מביטוח לאומי עבודה בשני מקומות
23/1/2011
שלום רב מעולם לא עשיתי תיאום לביטוח לאומי. עובד בשני מקומות שונים. האם מגיע לי החזרים ? משכורתי משני המקומות 10,700 ברוטו יורד לי בשניהם יחד 972 ש"ח (ביטוח לאומי ומס בריאות ).
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דוד
24/1/2011
פנה בבקשה , בשאלה זו לפורום מיסים, בברכה עו"ס טובה יששכרי
מיכה
שאל/ה:
תשלום ביטוח לאומי של המעביד
23/1/2011
שלום רב, האם למעביד ישנה עלות נוספת מעבר למה שהעובד משלם כאשר העובד מקבל בונוס? האם המעביד משלם גם כן על הבונוס של העובד? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה למיכה
24/1/2011
המעסיק משלם גם דמי מעסיקים... בברכה עו"ס טובה יששכרי
מיכה
הגיב/ה:
בונוס
24/1/2011
האם גם מעל הכנסה שמעבר לתקרה המקסימלית המעביד משלם ביטוח לאומי עבור בונוסים?
ימית
שאל/ה:
ליקוי שמיעה-האם מקבלים נכות
23/1/2011
שלום, אני בעלת ליקוי שמיעה-להערכתי 50%-לפי הטבלה. האם עליי למלא טפסים לנכות כללית לביטוח לאומי? האם אני זכאית לתשלום כלשהו מביטוח לאומי? אני עובדת במשרה מלאה. ואם יש לי נכות בעיניין אחר של 20%, האם זה מתווסף אחד לשני?שאלה מסובכת.תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לימית
24/1/2011
קצבת נכות משולמת, למי שיכולת ההשתכרות שלו בגין הליקוי, צומצם לפחות בחצי. בברכה עו"ס טובה יששכרי
מיכל
שאל/ה:
חישוב ימי חופש ודמי אבטלה
23/1/2011
הינני אקדמאית ועובדת במקצוע 4 שנים אך ברצוני להתפטר. יש לי כמה שאלות בנוגע לדמי האבטלה: 1. במידה ואין לי מחסת ימיי חופש כרגע (והנני עדיין עובדת )וכעת אני אקח ימי חופש אשר ירדו לי במשכורת הקרובה, כייצד יחושבו דמי האבטלה, האם הם לוקחים חודש בחודשו או שהם מחלקים את השכר ברוטו חלקי נטו הימים בהם עבדתי? 2. במידה והשכר הוא גלובאלי(וגם מצויין כי ההפרשות לקופ"ג וקה"ל היא מהשכר הגלובאלי) אך בתלוש שכר מצויין כי ישנו שכר יסוד וגמול שעות נוספות כיצד נקבעים דמי האבטלה? 3. כיצד מחושבים דמי האבטלה (האם לוקחים את השכר ברוטו (חייב ב.ל), האם מגולם לדמי האבטלה גם הנסיעות?
תודה רבה, מיכל
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה למיכל
24/1/2011
דמי אבטלה משולמים בברוטו,סה"כ 175 יום, 125 יום ראשונים לפי 332.28 ש.ח. ליום , סכום מירבי, ומהיום ה - 126 לפי 221.62 ש.ח.
בתביעה לדמי אבטלה, עליך לצרף 18 חודשי עבודה, ועל פיהם , הפקיד יוכל לחשב לך במדויק , מה הקצבה המגיעה לך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
מיכל
הגיב/ה:
לגבי ימי החופש
24/1/2011
תודה על התשובה, אך באתר הביטוח הלאומי רשום כי תשלום דמי האבטלה מחושבים על פי 3 החודשים האחרונים, אז האם זה באמת כך או על פי 18 החודשים האחרונים? בנוסף לא הבנתי את התשובה לגבי ימיי החופשה, נניח שכיום אין לי ימיי חופשה ואני לוקחת שבוע חופש אשר מקוזזים לי מהשכר האם הביטוח הלאומי מחשב את דמי האבטלה כאילו השכר שלי הוא נמוך יותר, או שהוא מוריד מהחישוב גם את הימים בהם לא עבדתי ?
תודה, מיכל
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה למיכל
24/1/2011
חישוב דמי האבטלה, יחושבו על פי השכר , טרם ההפחתה של ימי החופשה. המסמכים, שעליך לצרף לתביעה:18 חודשי עבודה או אשור מעסיק על תקופת העסקה ועל השכר, שם רשומים הימים, עבורם חושב השכר,/או שני הדברים גםיחד, על פי שקול דעת של הפקיד, לצורך חישוב הסכום. בברכה עו"ס טובה יששכרי
שלום
שאל/ה:
הפסקת תשלום לביטוח לאומי בגיל 70
23/1/2011
שלום, אני עצמאי, עובד והגעתי החודש לגיל 70. אושרה לי החודש קיצבת זיקנה שהיא ללא תלות בגובה הכנסות. הופתעתי לגלות שקיבלתי דרישה לתשלום דמי ביטוח לאומי (נמוכים יותר אומנם) האם לא הגעתי לגיל בו אני מפסיק לשלם לביטוח לאומי וזו רק טעות של פקיד? תודה מראש
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לשלום
24/1/2011
כל עובד, שמקבל שכר כעצמאי או שכיר, מחוייב בדמי בטוח לאומי על הכנסה,גם אם זה מפנסיה או שכר דירה. עד 120 , שיהיה לך את הכח לעבוד, ולשלם מיסים. בברכה עו"ס טובה יששכרי
שלום
הגיב/ה:
סליחה, אבל לא ענית על השאלה הנכונה
24/1/2011
לא שאלתי על חיוב מהכנסות שלא מעבודה! השאלה שלי היתה שונה לחלוטין- הגעתי לגיל 70 שבו אני זכאי לקבל דמי זקנה ללא תלות בהכנסות. לפי הבנתי ולפי כל המידע שקיבלתי מרואה החשבון שלי- אני אמור להפסיק לשלם ביטוח לאומי. לא אמורים לשלם ביטוח לאומי עד 120- גם אם עובדים. רק מס בריאות ומס הכנסה. מדוע קיבלתי דרישה לתשלום דמי ביטוח לשנה זו? אודה על תשובה מקצועית.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לשלום
26/1/2011
"עובד עצמאי המקבל קצבת זקנה או נכות, משלם דמי בטוח בשעורים נמוכים, התואמים את סוג בטוחו". על פי חוק. יישר כח, בברכה עו"ס טובה יששכרי
כרמלה
הגיב/ה:
תשלום ביטוח לאומי מהכנסה מעל גיל 70
26/1/2011
התשלום הוא עבור הביטוח לנפגעי עבודה.בהצלחה.
ורדה
שאל/ה:
התייצבות בלשכה למי שהתפטר בעבודה בעצמו
22/1/2011
שלום רב ושבוע טוב!
באם צריך להתייצב כל שבוע ( פעם בשבוע ) בלשכת תעסוקה למי שהתפטר בעבודה בעצמו?
אני יודעת שבמשך 90 יום לא משלמים דמי אבטלה, אבל באם צריך לחתום בשלכה בכל מקרה? או אין צורך אם אין תשלום?
שמעתי שאין צורך להתייצב בתקופת המתנה ( 90 יום מיום התפטרות ) אבל...פקיד בלשכת תעסוקה שנרשמתי לא אמר לי זה וקבע לי יום להתייצבות ( פעם בשבוע כל שבוע...)
בתודה!
תודה מראש!
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לורדה
24/1/2011
עליך להתייצב בלשכת העבודה, גם בתקופת ההמתנה,אחרת , את עלולה לאבד את בכויותיך לדמי אבטלה. בברכה, עו"ס טובה יששכרי
כרמלה
הגיב/ה:
אין צורך להתיצב בתקופת ההמתנה.אין פגיעה בזכויותייך.
26/1/2011
שרונה
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה לגרושה חד הורית
22/1/2011
אני גרושה אם חד הורית ,בנשואי הייתי עקרת בית.
ב-1.6.2009התחלתי לעבוד פוטרתי לאחר 70 יום עקב מחלה שימים אילו נתנו לי ע"י מרפאה תעסוקית יש לי אישור מהם.
חסרים לי כ 50יום לקבלת דמי אבטלה ,האם את ה-50 יום אפשר לקחת מימי המחלה, האם זה נחשב לספירת הימים לזכאות דמי אבטלה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לשרונה
23/1/2011
לא ניתן להמיר ימי מחלה בימי עבודה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
דורון
שאל/ה:
תשלום מזונות דרך המוסד לביטוח לאומי
21/1/2011
בהמשך לתשובתך אני מודה לך אך לצערי אין לי עורך דין ובפועל ביטוח לאומי משלים לה סכום מסוים ואני צריך להשלים לה בכל אופן כל מאמציי ובקשותיי שתסגור את התיק בביטוח לא עלו ואיננה רוצה ואני לא יודע כמה יורד לי וכמה אני צריך להשלים לה אני בעד תשלום המזונות אבל לגוף אחד או לה או למוסד בכל דרך שהיא ומה יש לעשות שאני ישלם למוסד בלי לשאול ולברר לזכאות שלה ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דורון
21/1/2011
אתה לא יכול להיות באפלה. בדרך כלל הבטוח לאומי משלם על פי פסק דין. תפנה לבית משפט לעיניני משפחה, היכן שהתנהל התיק, בבקשה לשלם מזונות באופן ישיר, ולבקש פ"סד מתוקן. בברכה עו"ס טובה יששכרי
נמי
שאל/ה:
האם ביטוח לאומי משלם קצבאות
21/1/2011
לנכים שנפגעו בתאונת דרכים?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לנמי
21/1/2011
הקצבה אינה ניקבעת על פי המניע לנכות, אלא על פי המצב הרפואי, התפקודי, ואובדן כושר עבודה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
באבאללה עמאד
שאל/ה:
הנחה בארנונה לאזרח וותיק
21/1/2011
שלום לך,
יש לי שאלה לגבי תשלומי ארנונה לאזרח וותיק שמקבל קצבת זקנה בתוספת הבטחת הכנסה, לפי הוראות סעיף א(1)(ב) לתקנות סעיף 9(ג) לחוק האזרחים הוותיקים מגיע להם 100% הנחה בתשלומי הארנונה. סבתא שלי עונה על תנאי הסעיף, והיא משלמת ארנונה לעירייה מחוסר ידע כבר 10 שנים כל חודשיים 420 שקל. יש מצב לבקש את ההנחה שמגיע לה ריטרו או ניתן לך לקבל פטור לשנים הבאות ?
תודה מראש
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
הנחה בארנונה לאזרח וותיק
21/1/2011
סבתא זכאית לקבל את ההנחה, עליך להגיש מסמכים אשורים מהבטוח לאומי, 'למחלקת הנחות בעיריה. בדרך כלל מאשרים שנה אחת רטרו. ראוי לציין, שכל עיריה רשאית לקבוע תנאים ומבחני משנה לזכאות לפי הכללים, שניקבעו בתקנות ההנחה מארנונה. ההנחות הן בשקול דעת המועצה ולפי החלטתה. יש שעור מירבי להנחה, והרשות רשאית לקבוע על שעור הנחה פחות מהמירבי. בברכה עו"ס טובה יששכרי
גלית
שאל/ה:
שוב אני ..עוד שאלה ליגאל.
20/1/2011
כהייתי בבנק הפקידה היתקשרה לאיזה שהו עורך דין והוא אישר לה לא לתת לי את הכסף בשום פנים ואופן.. נכון שאת זה רק שופט יכול לקבוע. היא אמרה שאני בתביעות והם לוקחים את הכסף של ביטוח לאומי על חשבון המינוס.. מותר להם?! אני רוצה להיות בטוחה לפני שאני עושה בלאגן.
רוני
שאל/ה:
שיקום+עובדן כושר עבודה
20/1/2011
שלום.ברצוני לברר האם שיקום מקצועי מבטל קבלת עובדן כושר עבודה מחברת ביטוח?ואם לא צריך להודיע על זה לאחד הצדדים?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שקום ואובדן כשר
21/1/2011
נכות כללית מורכבת מנכות רפואית, בגין מצב רפואי, שיש לו בדרך כלל השלכות על היכולת שלו לעבוד ולהשתכר.לא בהכרח. אי לכך, רק עובדת שקום, באמצעות שיחה, הערכה תפקודית, תקבע את המסוגלות לעבוד, באופן מלא או חלקי, או בכלל לא. בברכת שבת שלום עו"ס טובה יששכרי
גלית
שאל/ה:
שאלה חשובה מאוד!
20/1/2011
יש לי שאלה .יש לי חובות בבנק לאומי ואמרו לי שהעבירו את זה לעו"ד ואני מקבלת מביטוח לאומי קיצבת נכות. רציתי לדעת האם הבנק חייב לתת לי את הכסף?! ממה שהבנתי כסף של ביטוח לאומי חייבים לתת!!! בבקשה!?!? דחוווף
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
לגלית
20/1/2011
סעיף 303 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995, קובע כי זכות לגמלת כסף אינה ניתנת להעברה, לערבות או לעיקול בכל דרך שהיא אלא לשם תשלום מזונות המגיעים לפי פסק דין של בית משפט. עם זאת, הגנה זו עומדת לכסף במשך שלושים ימים מיום ששולמה, ומשחלפו הימים, הבנק רשאי לנכות מהגמלה כל סכום שנתנו לזכאי לגמלה על חשבונה.
א
שאל/ה:
תשלום דמי אבטלה לאחר 4שנים
20/1/2011
שלום, בעלי בן 31 עבד כ - 4 שנים וכרגע הוא מובטל, מגיל 18 עד גיל 27 הוא לא עבד ולא שילם ביטוח לאומי, האם ביטוח לאומי לא יסכימו לשלם לו דמי אבטלה מאחר ויש לו חוב? או שביטוח לאומי יקזז בדמי אבטלה את החוב? כמה חוב להערכתכם הוא חייב? תודה א
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
20/1/2011
תשלום דמי ביטוח לאומי הם חובה על פי חוק. פיגור בתשלום ו/או אי תשלום יכול לפגוע בתשלום קצבאות. מומלץ להגיע להסדר עם ביטוח לאומי לגבי אופן תשלום החוב כולל פריסתו ובמקביל, את רשאית לפנות למוסד לביטוח לאומי בבקשה לבדיקת זכאות "להענקה מטעמי צדק" עבור בעלך.