פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום וברכה, אני סטודנט אשר עובד במשרה חלקית. מה 14.12.10 אני נמצא בחופשת מחלה עקב בעיה רצינית בגב. ממחלקת משאבי אנוש נאמר לי כי ימי המחלה שלי תמו וכי כעת איני מקבל תשלום על ימי המחלה. האם אני זכאי לפנות לביטוח לאומי בנושא? ואם כן מה עליי לעשות? תודה מראש..
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
7/2/2011
אם שילמת דמי ביטוח לאומי כסדרם ניתן לפנות לביטוח הלאומי בבקשה ל:
השלמת הכנסה - קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
הבטחת הכנסה - קצבה מלאה המשולמת לאנשים שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כגון חולים, נכים, נפגעי עבודה או מובטלים, ושאינם זכאים לתשלומים על פי תוכניות אחרות.
בדוק זכויותיך במוקד הביטוח הלאומי 6050*
בריאות והצלחה
יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
גולן
שאל/ה:
למה חובת ההוכחה לתשלום עליי
6/2/2011
פתחתי תיק כעצמאי ונאמר לי שיש לי חוב של כמה חודשים בשנת99,2001,2002. מדוע אני צריך לשלם את זה מעולם לא פנו אליי מעולם לא ביקשו שילמתי עד היום מיסים כחוק . מה ניתן לעשות ? האם שווה ללכת לבית משפט ויש תקדים בנושא? רק כדי לצאת צודק. איך בכלל אני אמור להוכיח ששלמתי אוליי הם ממציאים ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חובת ההוכחה
7/2/2011
מומלץ כי תפנה לביטוח לאומי באמצעות רואה החשבון שלך שיבדוק ממה נובע החוב ויקבל מסמכים המוכיחים את החוב. לאחר קבלת החומר מומלץ להסתייע ביעוץ משפטי מעו"ד הבקי בתחום.
יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אליהו הדר
שאל/ה:
מה עדיף מבחינת הנחה בארנונה וכדומה?
6/2/2011
שלום לכם
היום התקשרו אליי מהביטוח לאומי והודיעו לי שאשרו לי את קצבת שרותיים מיוחדים. וחוץ מזה גם אשרו לי קצבת נכות 100 אחוז משתכר אבל עליי לבחור בין קצבת ניידות שהייתי מקבל עד עכשיו לבין קצבת נכות אבל לא ידעו להגיד בדיוק מה עדיף בעיקר מבחינת הנחה בארנונה או הנחות אחרות? וגם לגבי שירותים מיוחדים שאושרו לי מה זה אומר? ומה לגבי המטפלת הזרה של אמא (שנמצאת כרגע במלבן) האם אני יוכל להעביר אותה על שמי ומה לגבי אמא כשתבריא בעזרת השם?
אשמח לקבל תשובות לשאלותיי
בתודה מראש
אלי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הנחה בארנונה
6/2/2011
לקצבה לשירותים מיוחדים זכאים גברים ונשים עד גיל הפרישה המבוטחים בביטוח הלאומי וזקוקים לעזרה רבה של אדם אחר בפעולות היום–יום (לבישה, אכילה, רחצה, ניידות בבית ושליטה על הפרשות), או שהם זקוקים להשגחה מתמדת למניעת סכנת חיים לעצמם או לאחרים. הנחה בארנונה ניתנת לנכה על פי פניה לרשות המקומית בה הוא גר באמצעות הרווחה.
עליך לבדוק מול עו"ס ברווחה ברשות בה אתה מתגורר את כל המגיע לך מבחינת זכויות ובכלל זה לגבי ההחלטה בנושא הקצבה.
לריסה
שאל/ה:
יציאה לחו"ל לנכה עם קצבת נכות
6/2/2011
אני נכה שמקבלת קצבת נכות רוצה לצאת לחו"ל לשבוע באביב ובקיץ עוד שבועיים. כמה פעמים ולכמה זמן מותר לצאת מישראל כדי להמשיך לקבלת קצבת נכות? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
יציאה לחו"ל
6/2/2011
שהות בחוץ לארץ
קצבת הנכות משולמת לנכה תושב ישראל השוהה בחו"ל, בשלושת החודשים הראשונים מהיציאה מהארץ. תשלום הקצבה לאחר 3 חודשים אפשרי בתנאים מסוימים, כגון אם הוא או בן זוגו מועסקים על-יד מעסיק ישראלי בחו"ל, או אם דרוש לו טיפול רפואי מיוחד.
*המידע מאתר הביטוח הלאומי*
יעל
שאל/ה:
סמכות ביטוח לאומי מעמד עובד
6/2/2011
שלום, האם הביטוח הלאומי יכול להחליט על המעמד של עובד (אם היה שכיר או עצמאי) בזמן שמתקיים הליך בבית הדין לעבודה בדיוק על אותו עניין?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה ליעל
6/2/2011
הסמכות הקובעת , היא בית דין לעבודה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
משה
שאל/ה:
ימי מחלה שלא שולמו
5/2/2011
שלום בעקבות פגיעה ,הייתי כחודשיים ימים במחלה.קיבלתי תשלום מהמעביד עבור ימי המחלה שנצטברו לי אך ישנו חודש שלם שבעבורו לא קיבלתי תשלום משום גורם. האם ביטוח לאומי אמור לכסות את התשלום בעד ימי המחלה שלא שולמו או גורם אחר כמו קרן הפנסיה שברשותי ?
תודה מראש למשיבים
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה למשה
6/2/2011
במידה וממשת את כל ימי המחלה, ועדיין אינך יכול לחזור למעגל העבודה, עליך להגיש תביעת נכות. בברכת החלמה עו"ס טובה יששכרי
ריאן
שאל/ה:
נכות מתאונת עבודה-התחשמלות
4/2/2011
נפגעתי בתאונת עבודה המתחשמלות ביד ימין,היה לי כוויה באצבע רביעית בהמשך התחילו אצלי נמול,זרם ביד,וכאביםץ בבדיקת EMG הראה נוירופתיה קלה של עצב אולנרי. האם זה נותן אחוז נכות ועל איזה אחוז אנחנו מדברים
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לריאן
6/2/2011
על פי מסמכים רפואיים, תתקיים ועדה רפואית, ואלה יחליטו לגבי אחוז הנכות. בברכה עו"ס טובה יששכרי
מרסל
שאל/ה:
שיעורים פרטים מהבית למקבלת קצבת שאירים
4/2/2011
שלום רב, אני בת 60 מקבלת קיצבת שאירים וקיצבת זקנה. אני מעוניינת לעשות שיעורים פרטיים מדי פעם בבית, בעיקר להפיג את השעמום.. האם אני צריכה לדווח על ההכנסות משיעורים פרטיים? אד איזה סכום אין חובת דיווח על הכנסה? האם אני צריכה לפתוח בשביל זה עוסק מורשה/זעיר? והכי חשוב, האם זה יכול לפגוע לי בקצבאות שאני מקבלת ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה למרסל
6/2/2011
תמיד טוב לעבוד...מוסיף בריאות וחיוניות. חובה לדווח על הכנסות. קצבת זקנה, עד גיל 70 , מותנית על פי מבחן הכנסות. גם אם ההכנסות גבוהות, מצטבר לך וותק, שיקבל ביטוי.חשוב לעבוד ולהתפרנס, ולצמצם את התלות בכל גורם, שלא יהיה. בברכת בריאות, אריכות ימים. עו"ס טובה יששכרי
אלמונית
שאל/ה:
נכות לפי מסמכים
3/2/2011
יש בביטוח לאומי האופציה לקביעת נכות כללית לפי מסמכים. מי הוא זה שמחליט שם לגבי זה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאלמונית
6/2/2011
וועדה רפואית של המוסד לבטוח רפואי מחליטה לגבי נכות כללית, כשהיא מסתמכת על מסמכים רםואיים, והחולה מוזמן לוועדות. בברכה ען"ס טובה יששכרי
נטלי
שאל/ה:
מועד ביצוע תשלום דמי אבטלה
3/2/2011
שלום רב, מעוניינת לברר לגבי מועד תחילת התשלום של דמי האבטלה, אם קיבלתי מכתב פיטורין ב-28.12.10 עם תאריך גמר עבודה ב-31.01.11. מה פירוש של הודעה מראש. האם היא מחייבת את המעסיק לשלם את המשכורת עבור חודש פברואר בהתאם לתאריך גמר עבודה לעיל.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לנטלי
6/2/2011
עם קבלת מכתב הפיטורין, עליך לפנות ללשכת תעסוקה ולבטוח לאומי, בצרוף כל המסמכים הדרושים, על מנת לשמור על רצף הכנסות/או מציאת עבודה חלופית. בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
חדוה
שאל/ה:
פגיעה בעבודה-עובדת משק בית
3/2/2011
התבקשתי לברר עבור אשה חולה באוסטאופורוזיס שנחבלה בעבודה כעוזרת בית/מטפלת, האירוע התרחש לאחר וותק של כארבעה חודשים, המעסיקה התחייבה לבטח את העובדת בביטוח לאומי, אולם רק עכשיו, כששה שבועות לאחר הפציעה, היא הודיעה לעובדת ששלמה בגינה דמי ביטוח רטרואקטיבית. כאמור העובדת חולה באוסטאופורוזיס, ולכן ההחלמה קשה וממושכת. לשאלתה, מהם התנאים לקבלת דמי פגיעה בעבודה, והאם הפיגור בתשלום מעכב את זכאותה... תודה מראש
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לחדווה
6/2/2011
ניפגע בעבודה, זכאי ל91 ימים מיום הפגיעה, גובה דמי הפגיעה ניקבעים בהתאם לשכרו של הניפגע, ממוצע של 3 חודשים שקדמו לחודש הפגיעה ולא יעלו על 75% משכרו. בברכה עו"ס טובה יששכרי
חדוה
הגיב/ה:
שאלה נוספת
6/2/2011
תודה על התשובה. אין התייחסות לפיגור בתשלום דמי הביטוח. כאמור מדובר בעוזרת משק בית ולא בתלוש שכר. מהו הרצף המחייב זכאות לפגיעה בעבודה
יפה
שאל/ה:
דמי אבטלה לעצמאי שלא עונה להגדרה
3/2/2011
עצמאי שהופחתו לו מדמי האבטלה הכנסותיו כעצמאי,אבל עפ"י שומה סופית התברר כי הכנסותיו השנתיות היו בגובה כ-23,000 ש"ח כלומר לא ענה על הגדרה כעצמאי.האם יכול לתבוע תיקון לגבי האבטלה בגין ההכנסות שהופחתו לו.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה ליפה
6/2/2011
על פי הנתונים, פקיד המוסד לבטוח לאומי, יוכל לקבוע זכויותיו, אם לדמי אבטלה או הבטחת הכנסה. בברכה, עו"ס טובה יששכרי
ליכטנגר ורה
שאל/ה:
ביטוח לאומי לעולה חדשה בת 62
2/2/2011
האים מגיע לעולה חדשה בת 62 קצבת זיקנה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לורה
6/2/2011
עולים חדשים, ש/עלו לארץ מעל 55 , ולא יכלו לצבור תקופת אכשרה,זכאים לקבל קצבת זקנה בגובה קצבת זקנה בסיסית, שמהווה לערך כ - 16% מהשכר הבסיסי במשק. בברכה עו"ס טובה יששכרי
שרונה
שאל/ה:
מה צריך להתקיים כדי לקבל זכאות לדמי לידה מלאים ?
2/2/2011
היתי עקרת בית בנישואי אני אם חד הורית. התחלתי לעבוד ביוני 2009 יש לי תלושי עבודה עד אוגוסט 2010 . באמצע יולי עברתי תאונת דרכים ועד 17.10 לא עבדתי היה לי אישור מחלה. ביקשתי ב17.10 לחזור לעבודה ופטרו אותי החזירו אותי היום לעבוד בגלל שהם הבינו שהיא אפשר לפטר עובדת בהריון.
אני אמורה ללדת באמצע מאי
האם אני יהיה זכאית לדמי לידה מלאים ?
מה צריך להתקיים לשם כך,עם אני ישלם ביטוח לאומי מיולי עד תחילת עבודתי היום האם אני יהיה זכאית לדמי לידה מלאים?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לשרונה
6/2/2011
זכאות לדמי לידה, וסכום דמי הלידה, יחושו ע"י פקיד ב.ל. בכל אופן, חישוב דמי ידה הוא יומי, ומחושב לפי שעור שכר רגיל ומחושב שלושת החודשים האחרונים, שבו מגיע דמי מחלה... בברכת מזל טוב, עו"ס טובה יששכרי
רוני
שאל/ה:
ועדה רפואית נכות
2/2/2011
לפניי שבוע היתה לי וועדה רפואית בגלל תאונת עבודה הפגיעה היא בשורש כף יד שמאל היתי חודש עם גבס וכרגע יש פגיעה בעצב יש לי תור להיתייעצות בבית חולים ליפניי ניתוח הוועדה קבעה 20 אחוזיי נכות לחצי שנה ואז ועדה חוזרת מה ישלמו לי ביטוח לאומי והאם אפשר ליתבוע גם את המעביד? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ועדה רפואית
2/2/2011
להבנתי נקבעה לך נכות זמנית עקב הפגיעה. פגיעה בעבודה שאירעה ב-1.4.2006 ואילך ותביעה להכרה במחלת מקצוע שהוגשה ב- 1.4.2006 ואילך:
*נכה עבודה שדרגת נכותו 100%-9% והיא דרגת נכות שאינה יציבה (זמנית) יקבל קצבה חודשית. *נכה עבודה שדרגת נכותו מ-9% ופחות מ-20% והיא דרגת נכות יציבה (קבועה) יקבל מענק חד פעמי.
מידע נוסף ראה * אתר הביטוח הלאומי דף הבית > קצבאות והטבות > נפגעי עבודה > קצבת נכות מעבודה > שיעור קצבת הנכות מעבודה ומענק הנכות מעבודה ומקום התשלום.
בהמשך תעמוד בפני ועדה רפואית שתקבע את נכותך הקבועה.
אם אתה עובד שכיר, ניתן לשקול בהתייעצות עם עו"ד אפשרות לתבוע חבות מעביד בתאונה לאחר שנכותך תתייצב.