פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום רב לא מזמן כתבתי פה על הערער שהגשתי לביטוח לאומי בענין הנכות שלי.מסרתי להם מסמכים רפואים חדשים+חו"ד מומחה בריאותה נפש ומכתב מעו"ס על היותי מוכר ברווחה. אתמול באתר של ביטוח לאומי באישורים של נכות. אחרי תקופה ארוכה שלא היה שם כלום. אני רואה מסמך על נכות מתאריך של אמש. אבל לא עודכן שם כלום. זה מראה אולי על סימן חיובי? אולי לא עידכנו משהו עדין? אני שנה בלי כסף והמצב הנפשי שלי קשה מאוד. יכול להיות שהוועדה אישרה נכות ללא התייצבותי? אשמח אם תעזרו לי זה מאוד חשוב לי.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות
2/2/2011
פנה למוקד הטלפוני של הביטוח הלאומי 6050 * לקבלת סטאטוס טיפול בנכותך.
יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חופית פלדמן
שאל/ה:
יש לי חשד לפריצת דיסק
2/2/2011
אני בשבוע ה 7 להריון ויש לי חשד לפריצת דיסק ויש לי כאבי גב עזים ואיני יכולה לעבוד האם אני יכולה להוציא שמירת הריון
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
זכאות לשמירת הריון
2/2/2011
שלום חופית
תנאי הזכאות
האישה תושבת ישראל. היא עובדת שכירה או עצמאית, ששולמו בעדה דמי ביטוח בעד 6 חודשים לפחות מתוך 14 החודשים שקדמו ליום קובע לשמירת היריון - היום שהפסיקה את עבודתה עקב שמירת ההיריון. יש בידה אישור מרופא מומחה לנשים ולידה על שמירת ההיריון. בכל מקרה לא תשולם גמלה לתקופה העולה על שבועיים לפני היום שנערכה לתובעת הבדיקה הרפואית הראשונה שבה נקבע שהיא זקוקה לשמירת היריון. תקופת השמירה הראשונה לא תפחת מ-30 ימים רצופים. אם קיימת הפסקה בשמירת ההיריון, כל תקופה נוספת של שמירת היריון לא תפחת מ-14 ימים לפחות. לא משולם לה תשלום בעד תקופת שמירת ההיריון מגוף אחר. בעקבות שינוי בחוק ביטוח אמהות מיום 6.9.07 אין העובדת חייבת לנצל ימי מחלה שעומדים לזכותה. עובדת הזכאית לתשלום גמלה לשמירת היריון מהביטוח הלאומי, אך מעדיפה בכל זאת לנצל את ימי המחלה ולקבל את תמורתם מהמעסיק שלה, תישלל זכאותה לגמלה מהביטוח הלאומי בעד הימים ששילם לה המעסיק. בכל מקרה, רופא מטעם המוסד רשאי לדרוש הבהרות ופרטים בכל הנוגע לאישור הרפואי. למי שיוצאת לחו"ל - אישה בשמירת היריון אינה זכאית לגמלה מרגע יציאתה לחו"ל ואילך.
*מידע מאתר הביטוח הלאומי* מידע נוסף באתר דף הבית > קצבאות והטבות > אמהות > שמירת היריון
הריון קל ולידה קלה בשעה טובה ומוצלחת
יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אפרים
שאל/ה:
דמי פגיעה במקום העבודה
2/2/2011
אני עבדתי במקום עבודה ופוטרתי לאחר ונפגעתי בשני הידיים . המעביד לשעבר שלי לא מוכן לחתום לי על הטפסים של ביטוח לאומי כדי שאני יוכל לקבל דמי פגיעה ולגשת לועדה רפואית. האם הוא חייב לחתום? כי הוא מסרב.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי פגיעה
2/2/2011
פנה למוקד הביטוח הלאומי 6050* וקבל הדרכה כיצד לנהוג.
נטע
שאל/ה:
משק בית, מטפלת של תינוק
2/2/2011
מה צריך לשלם לביטוח לאומי עבור מטפל של תינוק?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
מה צריך לשלם
2/2/2011
פני למוקד הביטוח הלאומי 6050* וקבל הדרכה כיצד לנהוג.
עופר
שאל/ה:
אחוזי נכות נפגעי עבודה -כאב ראש כרוני-
2/2/2011
אני מבקש לדעת האם המוסד לביטוח לאומי מעניק אחוזי נכות בתחום זה
יום טוב עופר
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אחוזי נכות
2/2/2011
תקנות המל"ל מתעדכנות כל העת בהתאם לפסיקה והחלטות המל"ל.
מומלץ כי תפנה ליעוץ משפטי מסודר בצירוף תיעוד רפואי תומך לבירור זכויותך.
קובי פורטמן
שאל/ה:
תביעה למתן שיקום מקצועי לבחור שמקבל קיצבת נכות מלאה
2/2/2011
למי זה מיועד ? האם לי שנקבעו זמנית 40% נכות ו100% אי-כושר, מהביטוח לאומי יוכלו להשתתף איתי במימון הלימודים במכללה שאני מתחיל במרץ הקרוב? ואם ההתמודדות שלי עם הלימודים קשה אז יש יותר סיכויים שאקבל עזרה במימון מהביטוח לאומי, או להפך?. יש לציין שהפסיכיאטר והפסיכולוג שאני מטופל על ידם המליצו לי על הלימודים במכללה כחלק מהטיפול בהפרעה הנפשית שממנה אני סובל. לילה טוב ותודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
שיקום
2/2/2011
זכאים לשיקום מקצועי : נכים כלליים נכים מתאונות עבודה נפגעים מפעולות איבה אלמנים ואלמנות המוכרים במחלקת שאירים או כתלויים בנפגעי עבודה בני זוג של נכים כלליים שאינם ניתנים לשיקום מקצועי.
מידע נוסף ניתן באתר הביטוח הלאומי דף הבית > קצבאות והטבות > שיקום מקצועי.
בהצלחה בהצלחה יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
מירי
שאל/ה:
לא כשיר לעבודה עקב מצב רפואי
2/2/2011
רופא תעסוקתי בקופת חולים קבע שעובד לא כשיר לעבוד במקום עבודה. האם יש דמי אבטלה ? אם אפשר להסביר את הנושא בתודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
כשירות לעבודה
2/2/2011
שאלתך מורכבת משני נושאים ללא פרטים מספיקים.
אי כשירות לעבודה- ממה , כיצד? האם תאונת עבודה? האם מחלת מקצוע?
בהתאמה להבנת אי כשירותך ניתן לתת תשובה כלשהי לשאלתך.
בהצלחה יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
אולג
שאל/ה:
התיישנות על דמי ביטוח לאומי
1/2/2011
שלום רב! לאחרונה המסוד לביטוח לאומי הודיע לי על קיום החוב בגין דמי אבטלה בתקופות 2001, 2002, 2003. שאלתי היא כזו: האם ניתן לדרוש ממני לשלם חוב בגין דמי ביטול לאומי עבור השנים שמעבר ל-7 שנים אחרונות ולאחר כמה זמן מתיישנת הזכות של ביטוח לאומי לדרוש ממני את תשלום החוב בגין דמי ביטוח ? בתודה מראש.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
התיישנות
2/2/2011
נושא התיישנות חוב לביטוח הלאומי מורכב ומחייב יעוץ משפטי נפרד.
מומלץ כי תפנה ליעוץ מסודר בנושא.
בהצלחה יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
התיישנות
2/2/2011
נושא התיישנות חוב לביטוח הלאומי מורכב ומחייב יעוץ משפטי נפרד.
מומלץ כי תפנה ליעוץ מסודר בנושא.
מעיין
שאל/ה:
דמי אבטלה אחרי התפטרות לצורך טיפול בילד
31/1/2011
שלום רב, עבדתי במשך 3 שנים עד ללידה. לאחר הלידה יצאתי לחופשת לידה אותה הארכתי לחל"ת של חודש. בתום החודש התפטרתי (לצורך טיפול בילד) ואז ניצלתי את ימי החופשה שצברתי במקום העבודה כך שקיבלתי שכר על חודש נוסף (צברתי הרבה מי חופש).
ממתי אני זכאית לדמי אבטלה? האם אני צריכה להתייצב כבר כעת בלשכה? לכמה זמן הזכאות?
תודה מראש! מעיין.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה למעיין
1/2/2011
עם התפטרותך, עליך להתייצב בלשכת התעסוקה, ולהגיש תביעה לדמי אבטלה לבטוח לאומי. והשלמת תקופת אכשרה, טרם ההתפטרות.הזכאות משתנה בהתאם לגיל והסטטוס המשפחתי. בברכה עו"ס טובה יששכרי
בנצי
שאל/ה:
ותק בביטוח לאומי
31/1/2011
שלום, באתר הביטוח הלאומי רשום שקצבת זיקנה ניתנת בגיל מוקדם יותר אם צברת לפחות עשר שנים של עבודה . השאלה שלי אם אדם עובד במשק בית כ ארבע ימים מידי חודש שש שעות כל יום, אם הוא יעבוד כך מעל עשר שנים או מעל שתים עשרה שנה האם הוא יהיה זכאי לקצבת זקנה בגיל המוקדם יותר? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לבנצי
1/2/2011
בגיל פרישה, הזכאות לקצבת זקנה תלויה בגובה ההכנסות, 60 חודשי ביטוח בתוך 10 שנים.על מנת לקבל מידע באופן אישי, עליך לפנות לפקיד הבטוח לאומי, , שיוכל לחשב לך במדויק את זכאותך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
רונית
שאל/ה:
דמי אבטלה - וזכיות שמגיעות לי
31/1/2011
שלום אני כרגע בחופשת לידה, בתום החופשה אין בכוונתי לשוב לעבודתי מכיוון שעברתי לגור במרחק של יותר מ40 ק"מ נתב"ג זכרון יעקב אני רוצה לדעת האם אני זכאית לדמי אבטלה? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לרונית
1/2/2011
במידה ומילאת את "תקופת האכשרה "טרם התפטרותך, תהיי זכאית לדמי אבטלה. מזל טוב, עו"ס טובה יששכרי
א
שאל/ה:
ניכוי אחוזי נכות ע"י ועדת ערר לנפגעי עבודה
30/1/2011
הועדה שהורידה את אחוזי הנכות הייתה ועדת ערר נפגעי עבודה (ערעור על החלטה של ועדה מדרג ראשון שקבעה 50% לצמיתות). פנינו לייעוץ של עו"ד ואכן אנו מגישים ערעור לביה"ד לעבודה. העלתי בכ"ז את השאלה כי העו"ד שלנו לא ידע לענות לנו האם ההתבססות על סטטיסטיקה היא טיעון חוקי של הועדה(האם הנימוק שהועדה מסתמכת על כך שלפי הסטטיסטיקה נשים בגיל 40 מועדות יותר ללקות בדכאון הוא תקף, האם זה נחשב כמבחן לקביעת אחוזי נכות מעבודה וכד'). לא הצלחנו למצוא פסיקה או תקדים בהקשר זה. אשמח לדעת האם אתה מכיר משהו בהקשר זה. תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ניכוי אחוזי נכות
30/1/2011
מבחינה אתית לא אוכל להשיב על שאלתך שכן, אתה מיוצג ועליך להתייעץ עם עו"ד. אציין, כי לעיתים המומחים הרפואיים נסמכים על אסכולה רפואית. אני מאמין שעו"ד ידע להסביר לך נושא זה. בהצלחה יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
אבי
שאל/ה:
הגשת ערעור לביה"ד אזורי - פקידת שיקום
30/1/2011
שלום רב. חוששני שהתשובה אינה רלוונטית לשאלתי כפי שעולה משאלתי כבר הייתי בביה"ד לעבודה ושם ניתנה החלטה לפיה ביטוח לאומי צריך לשוב לדון בענייני לאור מסמך של פקידת שיקום (שלא התייחסו אליו בהחלטתם וקבעו לי נכות בשיעור של 60 אחוז )שיש לראות בי כנכה 100 אחוז שאסור לא לעבוד כלל מאז נתכנסה וועדה בענייני בנוכחותי ולפי שאלותיהם והתייחסותם הם עדיין ממאנים להכיר בי כנכה 100 אחוז אשר אינו יכול לעבוד כלל שאלתי הייתה האם ניתן לערער לביה"ד אזורי לעבודה לאור כך שערכאה ראשונה לא נתנה החלטה לגופו של עניין??האם השופט בביה"ד האזורי בסמכותו לקבוע לי נכות 100 אחוז?או שהוא מורה שוב לדון בתיק?אודה על תשובתך.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
בהמשך לשאלתך
30/1/2011
שלום אבי,
אם החלטת הועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי אינה מניחה את דעתך, אתה רשאי לערער לפני בית הדין לעבודה בשאלה משפטית בלבד פעם נוספת.
ביה"ד יבחן את טענותיך למול החלטות הועדה הרפואית.
על החלטה של בית הדין האזורי אפשר לערער לפני בית הדין הארצי, ירושלים.
מומלץ כי תפנה ליעוץ משפטי מלווה. בריאות והצלחה
שרון
שאל/ה:
הבטחת הכנסה שנשלחה ולא התקבלה
30/1/2011
שלום רב
לפני חודשיים שלחתי תביעה להבטחת הכנסה במעטפה נתתי את כל הפרטים והמסמכים ושילשתי במקום המתאים.
לאחר חודש משראיתי שאין תגובה מהביטוח שלחתי להם פקסים רבים ופניות דרך האתר שאני רוצה לקבל תגובה מהם על התביעה ששלחתי.
רק עכשיו חזרו אלי בטלפון ואמרו שאין להם את התביעה שאני ישלח שוב
ושזה יחשב מחדש כאילו לא שלחתי.
האם יש משהו לעשות לגבי העוול הזה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
מסמך שנשלח ולא התקבל
30/1/2011
כלל אצבע שאני ממליץ תמיד, הוא לשמור ברשותך את העותקים המקוריים של המסמך וכן מכל מדיה ואו הדמיה שיש ברשותך והנוגעת לתביעה.
כל מסירת חומר כלשהו ו/או שליחתו יבוצע בדואר רשום ע"מ להקל על איתורו ו/או במסירה אישית באמצעות שליח דואר. במקרה וכבר הגעת לגוף המקבל ומסרת את החומר אישית, החתם את המוקדנית ו/או פקידת התביעות על אישור קבלת החומר הכתוב.
במקרה שלך, מומלץ כי תכין עותק נוסף של החומר הכתוב ותשלח אותו למוסד לביטוח לאומי בדואר רשום ו/או מסירה באמצעות שליח בצירוף מכתב, בו תסביר את השתלשלות העיניינים ובקשה להכרה לפי משורת הדין בתאריך הקודם של המסירה כתאריך הגשת התביעה.
שנית
שאל/ה:
האם מגיעה לי הבטחת הכנסה או השלמת הכנסה
30/1/2011
שלום אני הייתי מובטלת חודשיים וחתמתי בלשכה וקיבלתי גם דמי אבטלה לפני כמה ימים הלישכה מצאה לי עבודה והתחלתי לעבוד אבל בחצי משרה אני מרווחה 2000 ש"ח לעומת המשרה הקודמת שהייתה משרה מלאה שם הרווחתי 5000 ש"ח רציתי לדעת אם מגיעה לי השלמת הכנסה אפילו שבעלי עובד בקבע ויש לנו נכסים. אודה על תשובה מהירה ומפורטת.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה /השלמת הכנסה
30/1/2011
הבטחת הכנסה - קצבה מלאה המשולמת לאנשים שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כגון חולים, נכים, נפגעי עבודה או מובטלים, ושאינם זכאים לתשלומים על פי תוכניות אחרות.
השלמת הכנסה- קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
הבטחת הכנסה - אלה אינם זכאים לקצבה : הנמצא במוסד וכל החזקתו על חשבון אוצר המדינה, הסוכנות היהודית, רשות מקומית או מוסד דת. המשרת שירות סדיר בצה"ל, הוא ובת זוגו. חבר קיבוץ או מושב שיתופי. תלמיד במוסד להשכלה גבוהה, במוסד ללימודים על תיכוניים, בישיבה או במוסד תורני ובמוסד להכשרת כוהני דת (למעט תלמיד במוסד שנותן הכשרה מקצועית על-פי הפניה של שירות התעסוקה.
*המידע מאתר הביטוח הלאומי*. לבירור זכויותיך אנא פני למוקד הביטוח הלאומי 6050*. יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.