פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
הוכרתי כנכת עבודה בגובה 50% בשל דכאון מג'ורי בעקבות ארוע של הטרדה מינית. בזמן הארוע הייתי בת 37. בערעור של בטל"א הורדה הנכות ל 10% כשבין היתר נקבע כי ידוע סטטיסטית כי בגיל 40 נשים נוטות ללקות בדכאון ולכן יש לערוך חשבון עובר ושב. שאלתי היא האם מותר לנכות אחוזי נכות בשל נתון סטטיסטי שאינו קשור ישירות אלי? האם זה חוקי?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ניכוי אחוזי נכות
30/1/2011
לא ברור מדבריך באיזה ועדה רפואית נקבעה הנכות.
מומלץ כי תפני ליעוץ משפטי מלווה בחוו"ד רפואית תומכת לבירור זכויותך.
בריאות והצלחה *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום
שאל/ה:
הכרת תאונת עבודה
29/1/2011
במהלך עבודתי כנהג אוטובוס ארעו באותו יום מספר ארועים חריגים. 1. איחור בהגעת האיסוף לעבודה בצורה חריגה ביותר שגרמה לשינוי סידור העבודה שלי בצורה חריגה. 2. בנסיעה אליה שובצתי היתה נסיעה עם תלמידים חריגים. במהלך הנסיעה החלה השתוללות באוטובוס. כשחזרתי לביתי חשתי ברע לחצים בחזה . פניתי לטפול רפואי נמדד לי לחץ דם גבוה במיוחד ופונייתי לבית חולים. שוחררתי מבית החולים וקבלתי 3 ימי מנוחה ולאחר מכן 5 ימי מנוחה ע"י רופאת המשפחה. בטוח לאומי לא מכיר בארוע כתאונת עבודה. בטענה כי לחץ דם גבוהה אינו תאונת עבודה. האם יש תקדימים שארועים כאלו הוכרו כתאונת עבודה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הכרת תאונת עבודה
30/1/2011
מומלץ כי תפנה ליעוץ משפטי מלווה בחוו"ד רפואית תומכת לבירור זכויותך.
בריאות והצלחה יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ענבל
שאל/ה:
האם שעות נוספות גלובלי מחושבות
27/1/2011
שלום רב, רציתי לברר האם חישוב דמי אבטלה מורכבים גם משכר יסוד וגם משעות נוספות גלובליות? בתודה מראש, ענבל
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
שעות נוספות
30/1/2011
סכומי דמי אבטלה לפי שכר העובד ברוטו לפני תקופת האבטלה לזכאים לדמי אבטלה. מידע מפורט באתר הביטוח הלאומי.
יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
אבי
שאל/ה:
ערעור לביה"ד ארצי לעבודה
27/1/2011
שלום רב! אני חולה לב ואחריי התקף לב וניתוח לב פתוח נאסר עליי לעבוד ואף הופסקה עבודתי בשמירה ע"י רופא תעשיה והמנתח שניתח אותי בוועדה הראשונה בביטוח לאומי קיבלתי 60 אחוז בערעור שהגשתי לביה"ד לעבודה השופט בהחלטתו הפנה את ביטוח לאומי למכתב נוסף שלא ראו אותו בוועדה הראשונה המכתב הוא של פקידת שיקום שממליצה לראות אותי כנכה 100% אשר אסור לי לעבוד כלל.ניגשתי לוועדה לאור החלטת השופט התחושה הייתה מזלזלת הם עדיין לא לקחו ברצינות את התיק הרפואי(כך הבנתי מדבריהם ושאלותיהם) במידה ושוב פעם ידחו אותי ברצוני לדעת האם ניתן לערער לביה"ד ארצי לעבודה?האם השופט בערעור בסמכותו לפסוק שהביטוח לאומי יתן לי 100 אחוזי נכות???? או שהשופט לא יכול להחליט עבור הביטוח לאומי. אודה על תשובתכם כי אני כבר חסר אונים לאור כך ששום מקום עבודה לא מוכן לקבל אותי ומצבי הכלכלי קשה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ערעור
30/1/2011
אם החלטת המוסד לביטוח לאומי אינה מניחה את דעתך, אתה רשאי לערער לפני בית הדין לעבודה. את הערעור עליך למסור לבית הדין לעבודה. על החלטה של בית הדין האזורי אפשר לערער לפני בית הדין הארצי, ירושלים. מומלץ כי תפנה ליעוץ משפטי מלווה. בריאות והצלחה
יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
עופר
שאל/ה:
ורטיגו נכות נפגעי עבודה
27/1/2011
אני מבקש לדעת האם יש סעיף נכות לורטיגו ב"תקנות הביטוח הלאומי קביעת דרגות נכות לנפגעי עבודה"? יום טוב עופר
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ורטיגו
27/1/2011
שלום האם התכוונת למחלת מנייר (Ménière) שהיא הפרעה במערכת שיווי המשקל הנגרמת ממחלת האוזן הפנימית?
לינוי
שאל/ה:
העסקת נכה ללא פגיעה בקצבתו
27/1/2011
שלום רב! אני שוקלת להעסיק אדם נכה 75% הצעתי לו 7000 משכורת ולהפתעתי הוא ביקש 3500 כלומר חצי!!! לטענתו אם ירוויח יותר הוא פוחד שיקחו לו את הקצבה ואם אפטר אותו כי הוא לא יתאים לעבודה הוא ישאר קרח מכל הכיוונים האם זה נכון? אני מרגישה שבעצם אנצל את האדם בעצם זה שאתן לו משכורת נמוכה מהנהוג בשוק לכן שאלתי היא: במקרה שנכון הדבר מה המקסימום שאוכל לתת לו על מנת שלא יפגעו זכויותיו בביטוח לאומי? אני רוצה לתת לו את המקסימום שעדיין לא יפגע לו בקצבה כדי שלא ארגיש שאני מנצלת אותו תודה מראש
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה ללינוי
27/1/2011
"חוק לרון", מאוגוסט 2009 , מאפשר לאנשים עם מוגבלויות לצאת לעבוד, מבלי שיפגעו זכויותיהם. תקראי את חוק לרון, באתר של בטוח לאומי - נכות כללית, יש פרוט מלא לגבי נכים שמשתלבים במעגל העבודה, אשמח לעזור, במידת הצורך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
לינוי
הגיב/ה:
כשאמרתי לו את זה הוא אמר
27/1/2011
שהפקידה בביטוח לאומי בדקה ואמרה לו שהוא יכול להרוויח רק עד שכר המינימום תודה על התשובה המהירה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה ללינוי
27/1/2011
ממליצה לקרוא את החוק, ואף להתקשר לבטוח לאומי, אם את מעסיקה נכים גם את יכולה להנות מהטבות מס.. בברכה עו"ס טובה יששכר
דודו
שאל/ה:
מהם האופציות בפני בתאונת עבודה לאחר 3 חודשים
26/1/2011
שלום, עברתי תאונת עבודה לפני כחודשיים וחצי. אוטוטו מסתיימת התקופה בה ביטוח לאומי משלם לי, כדמי פגיעה, שכר בגין הפציעה. במצב דברים הנוכחי אינני יכול לעבוד ואני מעריך כי אף בחודש וחצי הקרובים לא אוכל לעבוד כלל. שאלתי היא מה האופציות העומדות בפני לצורך קבלת משכורת בעבור התקופה מעבר ל 3 חודשים?(למעט ביטוח אישי וכדו....) תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת עבודה
26/1/2011
בהנחה שהוכרת ע"י הביטוח הלאומי כ"נפגע בעבודה", קיבלת דמי פגיעה , נפגע כושרך לעבוד ואתה אינך מסוגל לעשות עבודה שבן גילך ומינך מסוגל לעשותה - אתה רשאי להגיש תביעה לקצבת נכות מעבודה. (רשאי להגיש תביעה גם מי שחזר לעבודה בתום פרק הזמן ששולמו לו דמי פגיעה). עד שתתקבל ההחלטה בתביעתך לקצבת נפגעי עבודה, אתה רשאי לבדוק במקביל את זכויותיך במסגרת נכות כללית, הבטחת הכנסה . בדיקת תביעתך בנפגעי עבודה לא תושפע מזכאותך לקצבה אחרת. * המידע מאתר הביטוח הלאומי*
בריאות והצלחה
וליד
שאל/ה:
קצבת שארים והכנסה נוספת מעבודה
26/1/2011
שלום רב הכוונה שלי היתה לא בקשר לתשלום דמי ביטוח לאומי, אלא אם האלמנה מקבלת קצבת שארים על סך 1980 עם תוספת וותק והי התחילה לעבוד האם בגלל שיש לה הכנסה נוספת הם יתנו לה קצבת שארים נמוכה יותר ? או שקצבת שארים לאמושפת מהכנסות נוספות מעבודה או מכל מקור כסף אחר?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת שארים
26/1/2011
ממליץ ליצור קשר עם מוקד הביטוח הלאומי 6050* ולהגיש שאילתה בנושא. יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
שלום כהן
שאל/ה:
הנחה מחברת החשמל לנכים
26/1/2011
שלום, אני רוצה לדעת האם מגיע לי בתור נכה, 75% מטעם ביטוח לאומי ו- 100% ממס הכנסה לצמיתות,וגימלאי בוגר הנחה בחשבון החשמל?
למי עלי לפנות כדי לברר את זה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
זכויות
26/1/2011
אתר הביטוח הלאומי בלשונית - קצבאות והטבות > נכות > זכויותיהם של מקבלי קצבת נכות כללית במוסדות שונים, מצויינות זכויות והטבות לנכים.
בריאות והצלחה יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
יובל
שאל/ה:
חופשת לידה מלאה או חלקית ואבטלה
26/1/2011
שלום רב,
ברצוני לשאול, אם עבדתי 7 חודשים ולאחר מכן חתמתי אבטלה 3 חודשים עד ללידה, האם אני זכאית לחופשת לידה מלאה או חלקית?
וליד
שאל/ה:
קצבת שארים והכנסה נוספת
25/1/2011
שלום רב נגיד שאלמנה מקבלת קצבת שארים מביטוח לאומי,והיא התחילה לעבוד ולקבל כסף או שיש לה נכס שהשכירה אותו,האם הביטוח הלאומי מוריד לה מקצבת השארים בגלל שיש לה הכנסה נוספת? או שקצבת השארים לא קשורה בהכנסות מעבודה או מכל מקור אחר? ותודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת שאירים
26/1/2011
אלמנה אינה חייבת בתשלום דמי ביטוח לאומי, אם אין לה הכנסות החייבות בדמי ביטוח (כשכירה, כעצמאית, כבעלת הכנסה שלא מעבודה).
פירוט יתר -ראה באתר הביטוח הלאומי קצבאות והטבות > שאירים > ניכויים מתשלום הקצבה
דיאנה
שאל/ה:
עבודה זמנית ודמי אבטלה
25/1/2011
שלום, אני חותמת בלשכה לקבלת דמי אבטלה. 1. כמה זמן עובר מיום הגשת המסמכים עד לקבלת הכסף בפועל? 2. במידה ויש לי עבודה ליומיים למי אני צריכה לדווח ואיך? והאם עליי להמשיך לחתום לאחר מכן? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לדיאנה
26/1/2011
תלוי אם פוטרת או התפתרת. המידה והתפטרת, תוכלי לקבל את הכסף לאחר 90 יום. אחרת, תוכלי לקבל תוך חודש, כך שיש רצף בקבלת הכסף.במידה והתחלת לעבוד, עליך לדווח ללשכת התעסוקה. הם מדווחים לבטוח הלאומי, על מנת לערוך את הקזוז. בברכה עו"ס טובה יששכרי
שוורץ פאני
שאל/ה:
תשלום ביטוח רפאי
25/1/2011
אני רוצה לשלם עבור אחי { הנימצה ב חו"ל } את התשלום המיוחד של 9270ש. התשלום הוא רק דרך ירושליים ואי אפשר לאסיג אותם בטלפון. האים אני יכולה לשלם דרך האינטרנת ? ואיך ? בתודה פאני
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ביטוח רפואי
25/1/2011
ממליץ ליצור קשר עם מוקד הביטוח הלאומי 6050* ולהגיש שאילתה בנושא. יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
יוליה
שאל/ה:
השאלה לגבי נכות כללית
24/1/2011
שלום! לפני שבועה קיבלתי את המכתב מביטוח לאומי בקשר לתביעה שלי לקצבת נכות, אז קיבלתי 54% נכות רפואית ואי כושר פחות מ 50%. אז שאלה אצלי כזאת: מגעיה לי קצבת נכות או לא? איזה הנחות הטבות וזכויות יש לי? הנכות(49% עיוורון בעין אחד ו 10% דלכות חוזרות בדרכי השתן. תודה מראש.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות כללית
25/1/2011
שלום יוליה לא ברור מפנייתך אם את "עקרת בית נכה" שעובדת במשק ביתה ו/או "נכה". כמו כן, האם נקבעו לך אחוזי נכות זמנית ו/או קבועה. בכל מקרה אובדן כושר פחות מ–50% אינו מזכה בקצבה.
יוליה
הגיב/ה:
השאלה לגבי נכות כללית
25/1/2011
אני נכה ויש לי עבודה קבועה שממנה אני מקבלת משכורת. האחוזי נכות הם קבועים.האם יש אפשרות לערר על אובדן כושר ו אם יש סיכוי לקבל יותר מ-50% אי כושר?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות כללית
25/1/2011
ניתן להגיש ערר על :
- אחוז הנכות הרפואית. - ערר על דרגת אי הכושר. - ערעור על החלטות אחרות של פקיד התביעות. פירוט יתר ראי באתר הביטוח הלאומי -> קצבאות והטבות > נכות > ערעור על אחוז הנכות הרפואית/ דרגת אי-הכושר/ אחר.
צורי
שאל/ה:
מה התיקרה ההכנסה עבור בן זוג כדי לקבל את התוספת?
24/1/2011
שלום .
בעוד כחודש וחצי אני מתחתן עם בחורה הזכאית ל 100% נכות.
אני עובד בשכר מינימום אבל בגלל השעות הנוספות המרובות שכרי לעיתים חוצא את ה 5000 ש"ח בברוטו ואילו בחודשים אחרים שכרי מגיע ל 4300 פחות או יותר בברוטו.
שאלתי היא האם בת זוגי לעתיד תהיה זכאית לתוספת עבור בן זוג? ולסיוע שכר דירה ?
ומה היא התיקרה ההכנסה עבור בן זוג כדי לקבל את התוספת והסיוע?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לצורי
26/1/2011
לבדיקת הזכאות, עליך למלאטופס הצהרה על עבודה, הכנסות מעבודה ודמי מחלה במשך 12 חודשים, להגיש לבטוח לאומי, על מנת לקבוע זכאות. אתם זכאים לשכר דירה או רכישת דירה מאחת החברות הציבוריות,כמו עמידר ושקמונה, עמיגור וכו. לצורך זה, עליכם לפנות לאחד הבנקים למשכנתאות,שם ינחו אותכם, אילו מסמכים עליכם להגיש לצורך קבלת תעודת זכאות. ברצוני לאחל לכם בשמי, ובשם כל הפורום מזל טובוהצלחה רבה בחייכם המשותפים עו"ס טובה יששכרי