פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אני סובל מקרדיומיופטיה חסימתית פירפור פרוזדורים ולאחרונה הושתל לי דפיברילטור ועדה רפואית קבעה לי לאחר ערר 40% נכות רפואית בדקתי בספר המבחנים של ביטוח לאומי ואני צריך לקבל אחוז רפואי יותר גבוה כמו כן אמרו לי שאני זכאי רטרואקטיבית לקיצבה לחצי שנה למרות שאת התביעה הגשתי לפני 9 חודשים מה אני צריך לעשות בשני המקרים יכול להיות שאני צריך עורך דין ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות כללית
9/2/2011
ע"מ שניתן לבדוק את זכויותיך קיים צורך בבדיקה מקיפה ומקצועית של עו"ד בתחום הביטוח הלאומי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אדי
שאל/ה:
תושב ישראל היוצא לחו"ל - ביטוח לאומי
9/2/2011
האם ישנה חובת הודעה לביטוח לאומי על היציאה לחו"ל? האם חוות דעת על אי תושבות ישראלית מספיקה לעניין התושבות או חייבת להיות פנייה לביטוח לאומי על מנת לנתק תושבות? אם צריכה להיות פנייה האם תוכל/י לספק את הסימוכין?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יפה
שאל/ה:
דמי אבטלה על ידי הביטוח הלאומי
9/2/2011
שלום רב, ב1/8/09החלתי לעבוד כטרום מתמחה עד לתאריך 14/8/09 לאחר מכן לקחתי שבוע חל"ת- אשר אינה נזכרת בתלוש המשכורת ובתאריך 25/8/09 התחלתי את שנת ההתמחות, על גבי תלוש המשכורת מופיע כי בחודש 8/09 עבדתי 14 ימים, כמו כן מופיע על גביו ועל כל שאר תלושי המשכורת שבסיס השכר הינו חודשי. בתאריך 1/8/10 עד לתאריך סיום ההתמחות 24/8/10 פדיתי את כל ימי החופשה שצברתי סה"כ 12 ימי חופשה בתשלום וכל השאר חל"ת, לגבי אותו חודש 8/10 שבו הייתי בחופשה לא קיבלתי תלוש משכורת שכן מעסיקי הוסיף את המשכורת של חודש 08/10 לתלוש המשכורת של חודש 07/10 שהינו תלוש המשכורת האחרון שמצוי בידי וסה"כ ברשותי 12 תלושי משכורת. מייד לאחר טקס ההסמכה בדצמבר האחרון פניתי ללשכת התעסוקה ולפני כשבועיים הגשתי תביעתי לבט"ל + 12 תלושי המשכורת +מכתב על סיום העסקה, בט"ל החזירו את תביעתי בטענה שחסרים לי תלושי משכורת- תלושים אשר אינם נמצאים ברשותי שכן לפני ההתמחות לא עבדתי, האם לפי הנתונים הנ"ל הנני זכאית לקבל דמי אבטלה ומה עליי לבדוק לפני שאגיש תגובתי לבט"ל? תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
10/2/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. אתה מובטל.
דמי אבטלה הם קצבה יומית ותשלומם מותנה בהתייצבות של המובטל בלשכת שירות התעסוקה בימים ובשעות שנקבעו לו.
מספר הימים שבעדם משולמים דמי האבטלה עשוי להשתנות מחודש לחודש בהתאם למספר ימי העבודה האפשריים שחלו בכל חודש, והם אינם כוללים ימי שבת וחג. מובטל שהתייצב כנדרש במהלך החודש, יקבל תשלום בעבור ימי העבודה האפשריים של אותו החודש.
לשון החוק היא שקובעת למעט אם תוכיחי כי מדובר בטעות מנהלית של המל"ל.
ממליץ לפנות למל"ל במכתב הסבר לחסרון בתלושים ובבקשה להכיר בך לפי משורת הדין.
חסוי
שאל/ה:
חופשת לידה מוקדמת לעובדת
8/2/2011
ערב טוב, כמה שאלות לגבי חופשת לידה מוקדמת 1. אלו אישורים וממי אני צריכה ? 2.מה התקופה המקסימלית? 3.אם הקדים את החופשה בכול מקרה אני יהיה זכאית לסה"כ 14 שבועות חופשה בתשלום? 4.האם כבר לפני הלידה אוכל לקבל מביטוח לאומי את דמי הלידה? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חופשת לידה
10/2/2011
חופשת לידה - 26 שבועות (מהם 14 שבועות בלבד בתשלום)
עובדת שילדה מיום 22/3/2010 זכאית לחופשת לידה בת 26 שבועות , מהם 14 שבועות בתשלום מהמוסד לביטוח לאומי, ו-12 שבועות חופשה ללא תשלום.
עובדת שמעוניינת לחזור לעבודה צריכה להודיע על כך למעביד והמעביד לא יוכל לדחות את חזרתה לעבודה במשך שלושה שבועות יותר מהיום שבו הודיעה כאמור. בכל מקרה לא תפחת חופשת הלידה מ-14 שבועות.
הארכת חופשת הלידה לא תחול על מי שעבדה פחות מ-12 חודשים במקום העבודה. עובדת שעבדה פחות מ-12 חודש תהיה זכאית לחופשת לידה בת 14 שבועות בלבד.
אפשר להקדים ולקחת חופשת לידה עד שבעה שבועות לפני מועד הלידה המשוער. חופשת הלידה במקרה כזה תסתיים שבעה שבועות לאחר הלידה.
הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות.
יולדת ששולמו בעדה דמי ביטוח 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו להיום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו להיום הקובע,זכאית לדמי לידה בעד 14 שבועות. יולדת ששולמו בעדה דמי ביטוח 6 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו להיום הקובע זכאית לדמי לידה בעד 7 שבועות. לעובדת עצמאית יובאו בחשבון תקופות העבודה שבעבורן שילמה דמי ביטוח.
יולדת שילדה יותר מילד אחד בלידה אחת וכן יולדת שהיא או הנולד היו צריכים להישאר בבית החולים או לחזור לאשפוז בתוך חופשת הלידה - זכאית להארכת החופשה ותשלום נוסף .
"מידע מאתר המל"ל*
שיהיה במז"ט
יגאל כהן , עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
רות
שאל/ה:
תשלום בזמן מחלה מביטוח לאומי
8/2/2011
שלום רב, אני חותמת אבטלה. לצערי שברתי את הקרסול. הרופא אסר עלי דריכה על הרגל ואני מרותקת למיטה. מס' ימי המחלה שניתנו לי הם 55. הגשתי ללשכת התעסוקה אישור של 30 ימים במסגרת זכאות מעצם קבלת האבטלה. מה לגבי 25 הימים הנותרים? האם אני זכאית לתשלום עליהם מהביטוח הלאומי מעצם היותי מבוטחת? מה עלי לעשות? תודה רבה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תשלום דמי אבטלה
10/2/2011
עליך לעמוד בקריטריונים לקבלת דמי אבטלה. חשוב לעדכן בלשכת התעסוקה והמל"ל את הסטאטוס שלך מבחינה רפואית לשמירת זכויותיך וקבלת תשלום דמי אבטלה בהנחה ששילמת דמי ביטוח כדין.
שנית
שאל/ה:
האם יש לי סיכוי לזכות בערר למרות שנרשם לי סירוב
8/2/2011
רציתי לדעת אם נרשם לי סירוב למרות שנשלחתי לעבודה והלכתי לראיון והמעסיק רשם לי שאני לא מתאימה עקב שעות העבודה שלא מתאימות כי יש לי ילדים ואני לא יכולה לעבוד מ7 בבוקר ומשמרות ערב. האם יש לי סיכוי להגיש ערעור וזכות? ברצוני לציין גם שניסיתי להגיע להבנה עם המעסיק אולי להתחיל את המשמרות בשעה 8 בבוקר ונאמר לי שאי אפשר לשנות את שעות העבודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
סירוב
10/2/2011
מי שלשכת שירות התעסוקה הציעה לו עבודה מתאימה, והוא סירב לקבלה, או מי שהלשכה הציעה לו הכשרה, השתלמות או הסבה מקצועית, וסירב - יתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הסירוב, בכל פעם שסירב כאמור, ויופחתו לו 30 ימים ממניין הימים המגיעים לו. *מידע אתר מל"ל* לשון החוק היא הקובעת.
אורטל
שאל/ה:
אבטלה ומציאת עבודה חלקית
8/2/2011
בת 36.5 מקבלת דמי אבטלה. נשארו לי חודשיים. מצאתי עבודה, חצי משרה, 4 ימים. בלשכת התעסוקה לא הסכימו לתת לי אישור לעבודה בשכר נמוך. אמרו שאמשיך לחתום ואקבל על היומיים שאני לא עובדת בכל שבוע. ללא צורך בפנייה לביטוח לאומי. האם הדבר אפשרי? האם אין הצלבות בין ביטוח לאומי לעבודה החדשה? האם לא יראו בביטוח לאומי שאני עובדת?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
10/2/2011
מובטל המקבל אחד מן התשלומים הבאים, לא יהיה זכאי בעד אותו הזמן לדמי אבטלה: דמי פגיעה עקב תאונה בעבודה. דמי לידה תגמולים למשרתים במילואים (תגמול המילואים למובטל יהיה לפחות בשיעור דמי האבטלה, שהיה מגיע לו אלמלא יצא למילואים. על המובטל לדווח ללשכת שירות התעסוקה על שירותו במילואים, כדי שלא יירשמו לו בטעות, ימי אבטלה בזמן השירות במילואים). דמי חופשה, המשולמים לפי חוק חופשה שנתית או לפי הסכם קיבוצי או לפי חוזה עבודה. כל תשלום אחר, שנועד לפצות על הפסד שכר, כפי שקבע שר הרווחה. מובטלת, שזכאית גם לדמי אבטלה וגם לקצבת זקנה בעד אותו הזמן, תקבל את הקצבה הגבוהה מבין השתיים (החישוב ייעשה מדי חודש בחודשו).גמלה לשמירת הריון.
מומלץ שתפני למוקד הביטוח הלאומי לבירור זכויותיך 6050*.
לינא
שאל/ה:
נכות עם 60% האם מגיע לי תו חניה?
8/2/2011
אני עם נכות 60 % האם מגיע לי תו חניה או לא ??
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תו חניה לנכה
8/2/2011
עלין לפנות בצרוך כל המסמכים הרפואיים ,והתפקודיים למשרד התחבורה, ואלה יידונו בבקשתך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
קובי
שאל/ה:
מענק פטירה מביטוח לאומי, לאן מועבר?
8/2/2011
שלום רב, אמי נפטרה לאחרונה. היתה אלמנה. כיצד ולאן מועברים כספי מענק הפטירה ? תודה מראש קובי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
מענק פטירה
8/2/2011
מענק הפטירה מותנה במס' תנאים.
ניתן לראותם באתר הביטוח הלאומי: דף הבית > קצבאות והטבות > שאירים > תנאי הזכאות.
תשובות ספציפיות הנוגעות למשפחתך ניתן לקבל במוקד הביטוח הלאומי 6050*
שלא תדעו עוד צער.
כל טוב
יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
עדינה שלומוביץ
שאל/ה:
בט"ל- מס שנתי או חודשי?
8/2/2011
אם עבדתי רק חלק מהשנה וירד לי על חלק מהשכר החודשי בט"ל- באחוז הגבוה- אבל חלק מהחודשים לא היתה לי כלל הכנסה. האם זה כמו במס הכנסה- שאפשר לקבל החזר מס?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי ביטוח לאומי
8/2/2011
דמי ביטוח לאומי משולמים על פי חוק מהכנסה החייבת ולפי קריטריונים מסויימים שלא כאן המקום לפרטם.
הקלות ופטורים ספציפיים לך ניתן לבדוק במוקד הביטוח הלאומי 6050*
ניתן בתיאום עם יועץ מס לבצע תיאום דמי ביטוח לאומי מול המל"ל.
כל טוב יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
אבייי
שאל/ה:
תביעה נגד ביטוח
7/2/2011
שלום רב אשמח לקבל הסבר מפורט. אני בחור צעיר בן 21 לפני שנה עברתי תאונת דרכים הגשתי תביעה לנכות כללית ואני מקבל אלפיים שקל בחודש היתי עובד בעבודה מסודרת לפני התאונה בה היתי מגיעה 4600 ש"ח בחודש השאלות שלי מה מגיע לי מביטוח חוץ מהתביעה של נכות כללית מה הזכויות שלי בביטוח לאומי לאחר תאונת דרכים איזה תביעות אני יכול להגיש לביטוח לאומי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תביעה
8/2/2011
שלום
מתוך שאלתך לא ברור לי אם התאונה היית גם תאונת עבודה.
אם לא, אז היית אמור למצות זכויותך מול חברת הביטוח ומול המל"ל בנכות כללית. במקרה של הכנסה נמוכה ניתן לפנות לביטוח הלאומי בבקשה להשלמת הכנסה.
אם בכל זאת מדובר בתאונת עבודה ניתן להגיש תביעה במסלול של תביעת עבודה, כמובן שישנם כל מיני סייגים שמשפיעים. תוכל לקבל פירוט יתר ביעוץ משפטי מסודר.
יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
ראובן
שאל/ה:
הבטחת הכנסה לנפגע בעבודה
7/2/2011
שלום רב
אני בן 66 נשוי ואישתי עובדת במשרה חלקית ומשתכרת 3700
ביולי 2010 נפלתי מגג בעבודה ונפצעתי עם שברים ,קבלתי דמי פגיעה בעבודה עד אוקטובר 2010 מהביטוח לאומי ,מאז איני מקבל כלום ומחכה עדיין לזימון לוועדה .
יש לי אישורים רפואיים של אי כשירות לעבודה עד אפריל 2011 .
האם ניתן בינתיים לקבל דמי הבטחת הכנסה ?
האם זה שלאשתי יש נכס של דירת 2 חדרים על שמה מונע ממני קבלת דמי הבטחה ?
טל
שאל/ה:
שאלה לגבי הבטחת הכנסה
7/2/2011
שלום, אני ילידת 30.11.49. נשואה. 1.עובדת בשכר שמתחת למינימום כשכירה. 2. יש לי עסק עצמאי בנוסף, אולם כרגע ממש ריק... לצערי. 3. בעלי נכה צהל מובטל (בתקווה שמשרד הביטחון יצליח להציבו בעבודה מחדש).
שאלותי: 1. האם אני זכאית להבטחת הכנסה? או השלמת הכנסה? 2. מהם הקריטריונים? 3. האם אידרש להתייצב בלשכת תעסוקה ולעבור מבחן תעסוקה? 4. בין ק. זיקנה להשלמת הכנסה - מה עדיף? ו/או למה אני זכאית יותר ?
תודה רבה,
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
7/2/2011
הבטחת הכנסה - קצבה מלאה המשולמת לאנשים שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כגון חולים, נכים, נפגעי עבודה או מובטלים, ושאינם זכאים לתשלומים על פי תוכניות אחרות.
השלמת הכנסה- קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
הבטחת הכנסה - אלה אינם זכאים לקצבה : הנמצא במוסד וכל החזקתו על חשבון אוצר המדינה, הסוכנות היהודית, רשות מקומית או מוסד דת. המשרת שירות סדיר בצה"ל, הוא ובת זוגו. חבר קיבוץ או מושב שיתופי. תלמיד במוסד להשכלה גבוהה, במוסד ללימודים על תיכוניים, בישיבה או במוסד תורני ובמוסד להכשרת כוהני דת (למעט תלמיד במוסד שנותן הכשרה מקצועית על-פי הפניה של שירות התעסוקה.
*המידע מאתר הביטוח הלאומי*. לבירור זכויותיך אנא פני למוקד הביטוח הלאומי 6050*. יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
טל
שאל/ה:
שאלה לגבי קיצבת זיקנה
7/2/2011
שלום, אני ילידת 30.11.49. נשואה. אבקש לדעת - 1. ממתי אני זכאית לק.זקנה? 2. מהו סכום הקיצבה? תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת זקנה
8/2/2011
נא פני למוקד הביטוח הלאומי 6050*
לבדיקת זכויותך.
יום טוב
רונן
שאל/ה:
נכות זמנית וחזרה לעבודה
7/2/2011
וועדה רפואית קבעו לי 100אחוז לתאריך06.11.10 עד06.11.10 ו20 אחוז מ.06.01.11 עד30.06.11 מה זה אומר ? המעסיק שלי דורש שאחזור לעבוד רגיל למרות שיש לי הפניה לניתוח והעיסוק שלי מיזוג אויר דורש שארים מזגנים וציוד כבד כמו כן הוא אומר שמיכיוון שיש לי 20 אחוז מביטוח לאומי הוא ישלם לי רק 80 אחוז האם זה נכון ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות זמנית
7/2/2011
נכות זמנית כשמה כן היא, נכות שנקבעה לפרק זמן מסויים בו קיימת תקופת אי כושר עד לקביעת נכותך הקבועה ע"י ועדה רפואית של ביטוח לאומי.
תקופות אי כושר מחייבות אישור רפואי שתחילתו בתעודה רפואית ראשונה מרופא המשפחה והמשכם בתקופות אי כושר שנקבעו בהתאמה למצב הרפואי ויש להעבירם לביטוח הלאומי ולמעביד.
במקרה בו המעביד מחייב אותך לעבוד בתקופת אי כושר, אתה יכול לבקש בדיקה ע"י רופא תעסוקתי ולהציגה למעביד ולביטוח לאומי.
במקרה הצורך פנה ליעוץ משפטי אצל עו"ד מומחה בנושא.