פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
בועדה יועצת של נוירולוג,המליצה על אחוז נכות של 5% לצמיתות מחכה לועדה נוספת להחלטה סופית. מי אמור להיות בועדה הנוספת,ומה זה אומר
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
משמעות % נכות
1/3/2011
משמעות של 1% - 19% , הינו קבלת מענק כספי חד פעמי. על מנת לזכות ב - % הנכות הראויים, עליך להצטייד בכל המסמכים הרפואיים, ואיבחונים פסיכוסוציאליים, ואחרים. ממליצה להוועץ באנשי מקצוע. בברכת רפואה שלמה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דריה
שאל/ה:
תשלום דמי לידה לאישה שאינה עבדה
28/2/2011
שלום יש לי שאלה לגבי תשלום דמי לידה. אני בת 18 והייתי צריכה להתגייס לצבא מיד לאחר סיום תיכון אבל גיליתי שאני בהריון ,לא עבדתי לאחר קבלת הפטור מהצבא כי לא קיבלו אותי לעבודה כששמעו שאני בהריון.יוצא שאין לי ימי עבודה בכלל. האם אני זכאית לקבלת דמי לידה???
דריה
הגיב/ה:
חשוב להוסיף
28/2/2011
כרגע אני בשבוע 30 להריון.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי לידה
1/3/2011
מאחר ולא עבדת כלל, תהיי זכאית למענק לידה בלבד. איחולים ללידה קלה, עו"ס טובה יששכרי
דריה
הגיב/ה:
דמי לידה
1/3/2011
אין איזה שהו יוצא דופן בעיניינים כאלה ??? כי כעיקרון בגלל שלא עבדתי לא שילמתי דמי ביטוח לאומי... יש אפשרות באיזה שהיא צורה להשלים את הפער???
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לדריה
1/3/2011
אני ממליצה לפנות לפקיד המוסד לבטוח לאומי לייעוץ בעיניינך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
דריה
הגיב/ה:
דמי לידה
1/3/2011
פניתי לפקיד הסברתי את כל המצב הוא אמר לי אין לי יותר מידע לתת לך אני לא יכולה לעזור לך .אם לא עבדתי אז נקודה לא מגיע לך כלום.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דריה
1/3/2011
מענק לידה משולם לתושבת ישראל, או אשת תושב ישראל, גם אם הלידה היתה מיחוץ לישראל, או לאשה שעובדת בישראל ששה חודשים רצופים. על פי המידע, את משוייכת לקריטריון הראשון, כתושבת ישראל, ועל כן זכאית למענק לידה. אשמח לעזור, בברכת הצלחה עו"ס טובה יששכרי
דריה
הגיב/ה:
תשובה
1/3/2011
מענק לידה אני יודעת שמגיע לי. אני מדברת על דמי לידה ,האישה צריכה לעבוד כמינימום חצי שנה לפני שיצאה לחופשת לידה, העניין הוא שאני אפילו לא הייתי בת 18 לפני חצי שנה והייתי תלמידת תיכון ולאחר שסיימתי אותו לא קיבלו אותי לעבודה כששמעו שאני בהריון, ככה או ככה לא יכולתי לעבוד. אני גיליתי רק אתמול שגם מי שלא עובד צריך לשלם דמי ביטוח לאומי גם אם אין לו הכנסה ,אז אולי אם יש אפשרות להשלים את הפער של החצי שנה שלא שילמתי אותם וזה איך שהו יעזור בנושא???
מזי
שאל/ה:
הכוונה לקצבת נכות
28/2/2011
אני מקבלת קצבת נכות מזה שנה שניה ועד ספטמבר 2012 והקצבה היא עדיין זמנית , כל שנה נבדקת הזכאות מחדש. כמה פעמים במהלך 3 החודשים שמותרים לא להיות בארץ בלי לפגוע בקצבה אפשר לצאת לחו"ל?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבת נכות ליוצאת לחו"ל
1/3/2011
על מנת, שזכויותיך לא ייפגעו, יש לדווח ולהתייעץ עם פקיד המוסד לבטוח לאומי. בברכה עו"ס טובה יששכרי
יצחק
שאל/ה:
סכום השלמת הכנסה למשפחה ממוצעת של 5 נפשות
28/2/2011
אני נשוי + 3 שהשלישית נולדה ליפני ארבעה חודשים. עד ליפני הלידה אישתי עבדה בגן חצי מישרה בשכר של 2400 ש"ח . אני מישתכר ב7500 ברוטו .אישתי לא מצליחה לחזור למעגל העבודה עקב אי מציאת פיטרון לילדה.ובנוסף לכל אים אי תימצא ישאר מזה אחרי המעון אולי 500 ש"ח . ברצוני לדעת האם אנו זכאים להשלמת הכנסה.(או הבטלה). אודה על תשובתך בהקדם.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
השלמת הכנסה
1/3/2011
השלמת הכנסה,הינה קצבה חלקית המשולמת לאנשים, שרמת ההכנסה שלהם מעבודה או מקור אחר, נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית , שנקבעה במשק. בברכה עו"ס טובה יששכרי
ג'ני
שאל/ה:
סירוב לדמי אבטלה-290 ימי עבודה במקום 300
27/2/2011
שלום אני מבולבלת. פוטרתי מעבודה שעבדתי בה שנתיים וחצי.צברתי 290 ימי עבודה מתוך 300 בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת היתייצבותי בלשכה וזה היה הסבר שקיבלתי לסירוב בדמי אבטלה. האם יש חוק שאומר שאם צברתי לפחות 194 ימים ב18 חודשים לפני ההתיצבות בלשכה אני זכאית לדמי אבטלה למחצית מהתקופה לא הייתי צוברת את 300 ימי עבודה לפחות? את החוק הזה ראיתי באחד מהאתרים. אנא עזרו לי. תודה רבה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
28/2/2011
שלום ג'ני
מצ"ב הקישור לאתר הבטל"א לגבי תנאי הזכאות. דף הבית > קצבאות והטבות > אבטלה > תנאי הזכאות .
אי עמידה בקריטריונים של הבטל"א אינה מזכה לצערי בדמי אבטלה. הנושא נדון בפסיקה ובית הדין נתן גושפנקא לעמידה בקריטריונים כדי לזכות בדמי אבטלה.
יגאל כהן, עו"ד משרדנו מתמחה בביטוח לאומי, דיני עבודה, נכי צה"ל -משהב"ט.
אנה
שאל/ה:
תשלום לביטוח לאומי מחול
27/2/2011
שלום אני טסה לחול לשנה.. רציתי לברר איך מתבצע התשלום לביטוח לאומי.. לא יודעת אם זה לגטימי אבל אני סטודנטית ועבדתי עד עכשיו במקום קבוע כ3 שנים..
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאנה
28/2/2011
כל תושב ישראל היוצא לחו"ל, ומתגורר שם זמנית, חייב בתשלום לבטוח לאומי ודמי בטוח בריאות. התשלום מתבצע טרם היציאה לחו"ל, יש לפנות לסניף הבטוח לאומי, ולדווח על היציאה לחו"ל, פקיד הבטוח לאומי, יסדיר לך את עינייני התשלום, בהתאם להכנסות, במידה ולא היו הכנסות, החייבות בדמי בטוח, תשלמי דמי בטוח לאומי ודמי בטוח רפואי מינימליים. אי תשלום בטוח לאומי, עלול לגרור קנסות, ושלילת קבלת שירותים רפואיים, לכשתחזרי לארץ, לכמה חודשים. דרך צלחה, לכי בשלום, וחיזרי בשלום בברכה עו"ס טובה יששכרי
א א
שאל/ה:
בכטרב קשה אנקילוזינג ספונטילייטיס קשה
27/2/2011
שלום רב אני כבן 39 סובל ממחלה קשה בכטרב מחלתי מיתקדמת וסוערת קושי בהליכה רב פירקי ירכיים שחוקים ועמוד שידרה נכותי 51 רפואי 75 אי כושר לצמיתות אני הופעתי בפני הוועדה לניידות מחוזית וניקבע 80 אחוז לאחר שנתיים הגשתי החמרה וניקבע 80 אחוז אבל לצמיתות המלל עירער בוועדה לעררים הורידו לי ל60 אחוז עירערתי לבית הדין והחזיר לוועדות חזרה לנמוק למה ניקבע 80 אחוז הופעתי בפני הוועדה לעררים ממתין לתשובה ביטוח לאומי מפקיד את רופאי בקביעת דרגת נכות רופאים מקבלים הנחיות ברורות להוריד נכות בענייני ניבדקתי מיספר פעמים ויש לי כויצה כיפופית כויצה לא יכולה להישתנות הלה רק להחמיר לפי הרפואה וחוות דעת מומחים הבעייה אני לא יודע איך אותו רופאים ישנים הייטב בליילה עים הרגשה מצפונית והחלטות שלא משקפות את האמת לפחות בענייני אני ממש עצוב איך רופאים משקרים ולא נותנים את אמונתם ודואגים להנטרס המלל עצם העובדה שהמחלה שלי רק מחמירה לקשה לפי קלינית והדמייה ממש אני מיתבייש בעניין זה הייתי מאוד מעוניין ללכת לקליניקה של אותו פוסק בענייני ואני בטוח שאים הייתי בפרטי ומשלם כחוק היחס קצט שונה בהחלטה כי יש פירוש נכון למחלתי אך בנסיבות הללו רופאי הוועדות לצערי מורידים נכות גם שיש החמרה קשה ולא פועלים על פי הניראה ממש עצוב לי אני כותב בפורום אורטופדייה כ 10 רופאים בכירים מוסרים לי שכויצה כיפופית רק מחמירה מדובר בהחלטה תמוהה לצערנו ממתין לתשובה בעניין זה תודה על ההיתייחסות
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לא. א.
27/2/2011
כדאי לקבל ייעוץ מקצועי בעיניינך מעו"ד מהסיוע המשפטי, על מנת שלא יעלה לך כסף, ומעו"ס הרווחה. בברכת הצלחה ורפואה שלמה עו"ס טובה יששכרי
רות
שאל/ה:
הבטחת הכנסה - נכות כללית
27/2/2011
נפגעתי בתאונה ויש לי נכות זמנית 100% כרגע - האם אני זכאית בנוסף לקיצבת הנכות גם להבטחת הכנסה? חשוב לציין שאין לי ביטוח ועל כן אין לי את מי לתבוע
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
27/2/2011
נכה הממתין להחלטה בענין נכותו יכול לפנות לבטל"א בתביעה להבטחת הכנסה.
מירי
שאל/ה:
התפטרות לאחר לידה וקבלת זכאות לדמי אבטלה
27/2/2011
אני עובדת במקום עבודתי כ-4 שנים, אמורה ללדת בקיץ. אני לא מתכוונת לחזור למקום העבודה אך כמובן שלא הודעתי להם עדין. למיטב הבנתי, התפטרות עד 9 חודשים מהלידה נחשבת כפיטורין. מה עלי לעשות ( אם בכלל) על מנת שלא אצטרך לחכות 90 יום לצורך קבלת דמי אבטלה? האם הודעה בתקופת חופשת הלידה/מיד לאחר הלידה-יכולה להחשב לצורך ההמתנה לדמי אבטלה? האם חובה עלי לקבל מכתב התפטרות כדי לקבל דמי אבטלה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
התפטרות
27/2/2011
בכל מקרה בו תתפטרי לצורך טיפול בילד תדרשי להמתין 90 יום אלא אם ההתפטרות תיחשב התפטרות מוצדקת ע"י הבטל"א.
לא מומלץ להיות בדין מתפטר אלא בדין מפוטר, מעבר לעובדה כי לא תהיי זכאית לשכר בתקופת ההריון ולפיצויי פיטורים, בנוסף דמי הלידה עלולים להיפגע, וכן לא תהיי זכאית לדמי אבטלה אלא לאחר תקופת אכשרה של 90 יום.
ליאת
שאל/ה:
מהי "גמלה לטיפול אישי"?
27/2/2011
היכן ניתן לקבל מידע בנושא? באתר בט"ל רשום שהמקבל גמלה כזו ממשרד האוצר צריך לבחור בינה לבין גמלת סיעוד של בט"ל. לא הצלחתי למצוא מידע ברשת על גמלה זו של משרד האוצר.
אשמח אם תסייעו לי בנדון. תודה שבוע טוב
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
טיפול אישי
27/2/2011
הקרן לרווחת ניצולי שואה מציעה סיעוד לזמן קצר - 50 שעות סיעוד. אפיק סיוע זה נועד לניצולי שואה, אשר אושפזו ולאחר השחרור מבית החולים יוצאים חזרה לקהילה. אשפוז כולל גם אשפוז יום, שחרור מחדר מיון ואשפוז פסיכיאטרי. אפיק זה נועד רק למי שאינו מקבל גימלת סיעוד מן המוסד לביטוח לאומי.
ליאת
שאל/ה:
סיוע לקשישה בניקיון
26/2/2011
שלום, סבתי בת 84 וזקוקה לסיוע בניקיון ביתה. היא מתפקדת כלומר לא זקוקה לסיוע בהליכה, לבוש או דבר אחר. לטענתה פנתה לביטוח לאומי ונאמר לה שמכיוון שהיא עצמאית- אינה זכאית לסיוע . האם יש דרך כן לקבל את הסיוע? בינתיים יש אצלה תורנויות ניקיון כיוון שאינה יכולה לעשות זאת בעצמה.
ליאת
הגיב/ה:
מקרי בהחלט שלשתינו קוראים ליאת .....
27/2/2011
בכל מקרה גם סבתי בת 85 בערך ונתקלה באותה בעיה בדיוק........ לה דוקא יש קושי בהתלבשות, בהליכה ובמקלחות..... אך לא ברמה שהניחה את דעתם של אנשי בט"ל...לא ברור מדוע אדם צריך להגיע לשפל ומסכנות כדי לקבל סיוע כלשהו..... בגיל הזה (שתבדלנה לחיים ארוכים!), בתוספת בעיות רפואיות מסוימות זה לא מובן מאליו שיש קושי בתפקוד? מה צריך לעשות אדם שכל חייו לא ביקש כלום מהמדינה ושילם כחוק את מיסיו, מה???
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
סיוע לקשישה
27/2/2011
יש צורך בפניה לבטל"א לבדיקה לצרכים מיוחדים. לאחר בדיקה של מאבחנת ניתן לקבוע את הצורך בסיוע. מומלץ לקבל יעוץ וליווי משפטי מעו"ד.
השלמת הכנסה
שאל/ה:
סכום השלמת הכנסה
26/2/2011
האם אדם שמקבל הבטחת הכנסה יכול להשתכר בנוסף לתשלום הבטחת הכנסה בלי שאבטחת הכנסה תשלל עד איזה סכום ניתן להרויח
שאלה שניה מהו הסכום בביטוח לאומי המשולם כהשלמת הכנסה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
26/2/2011
הבטחת הכנסה - קצבה מלאה המשולמת לאנשים שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כגון חולים, נכים, נפגעי עבודה או מובטלים, ושאינם זכאים לתשלומים על פי תוכניות אחרות.
השלמת הכנסה- קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
הבטחת הכנסה - אלה אינם זכאים לקצבה : הנמצא במוסד וכל החזקתו על חשבון אוצר המדינה, הסוכנות היהודית, רשות מקומית או מוסד דת. המשרת שירות סדיר בצה"ל, הוא ובת זוגו. חבר קיבוץ או מושב שיתופי. תלמיד במוסד להשכלה גבוהה, במוסד ללימודים על תיכוניים, בישיבה או במוסד תורני ובמוסד להכשרת כוהני דת (למעט תלמיד במוסד שנותן הכשרה מקצועית על-פי הפניה של שירות התעסוקה.
*המידע מאתר הביטוח הלאומי*.
סכומי הקצבה ניתן לראות באתר הבטל"א - דף הבית > קצבאות והטבות > הבטחת הכנסה > סכומי הקצבה .
אמי
שאל/ה:
מועד התייצבות לדמי אבטלה
26/2/2011
שלום,
האם ניתן להתייצב לבקשת דמי אבטלה לאחר פרק זמן מסויים מיום הפיטורין, מבלי שתשלל הזכאות עבור תקופה מסויימת, או שחובה להתייצב למחרת?
תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
התייצבות
26/2/2011
חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם תשתהה אתה עלול לאבד את זכאותך.
ג'ני
שאל/ה:
נכות לאחר ניתוח מעקפים
26/2/2011
שלום, אבי בתחילת נובמבר עבר ניתוח מעקפים ומאז נמצא בחופשת מחלה. נכון לעכשיו כבר ידוע שניתוח לא הצליח וכרגע אבי מועמד להשטלת קוצב. ביום חמישי האחרון היה אצל רופא תעסוקתי אשר קבע כי אבי לא מסוגל "לעבוד בשום עבודה פיזית מאומצת וזקוק לעבודה באופי משרדי". מה זה אומר מבחינתינו? למה לצפות? האם יקבעו לו דרגת נכות או שישלחתו אותו לאבטלה? האם יש טעם לתבוע את ביטוח הלאומי לנכות? או ברגע שיפטרו אותו לחתום בלשכה לאבטלה? אולי יש עוד צעדים שעלינו לעשות לפני שנגשים לביטוח הלאומי?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות לאחר ניתוח
26/2/2011
ראשית איחולי בריאות והחלמה מהירה לאביך.
יש לקבוע ראשית באמצעות יעוץ רפואי כי מצבו של אביך התייצב ע"מ להגיש תביעה להכרה בנכות.
מקורות אליהם ניתן לפנות :
קרן הפנסיה של אביך בעבודה.
הבטל"א נכות כללית.
חברת הביטוח אם יש לו ביטוח אובדן כושר עבודה.
יש לאסוף את כל התיעוד הרפואי ולפנות ליעוץ לעו"ד המתמחה בתחום הבטל"א וקרנות הפנסיה.
שירלי
שאל/ה:
התיישנות תביעת ביטוח לאומי
25/2/2011
ב-1997 קיבלתי דמי אבטלה כשעזבתי עבודה בגין מחלת אבי ז"ל. גיליתי שניתנו לי דמי אבטלה מוקטנים ולא לפי תלושי שכרי קודם לחתימתי. האם אוכל לתבוע בטלא עכשיו למרות שעברו 13 שנה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
התיישנות
26/2/2011
הפסיקה אימצה את התקופה של 7 שנים כתקופת ההתיישנות. במקרים מסויימים ניתן לפנות לבטל"א גם לאחר תקופת ההתיישנות. מומלץ כי תפני ליעוץ משפטי פרטני לבחינת הנושא.
שירלי
הגיב/ה:
מבירור נוסף שערכתי בבטלא
26/2/2011
נאמר לי שקיבלתי חלקיות קיצבה כיוון שמועד חתימתי הראשון היה מעל 90 יום מאז פיטוריי. הסכימו לאשר לי דמי אבטלה לפנים משורת הדין בשל מחלת אבי ז"ל לפי חלטורות בהן עבדתי ולא לפי מישרתי המלאה. זה משנה את תשובתך אליי?