פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ג'ני
שאל/ה:
דמי לידה לסטודנטית נשואה
13/2/2011
שלום רב, אני נשואה, נמצאת בהריון ועתידה ללדת ביוני. בשנתיים וחצי האחרונות למדתי בארץ לפוסט דוקטוראט וקיבלתי מלגה חודשית (שאינה מוגדרת כמשכורת). כשלושה חודשים לפני הלידה אני אתחיל לעבוד בעבודה מסודרת עם תלוש משכורת. ידוע לי שאין לי מספיק ותק ע"מ לקבל דמי לידה, והשאלה שלי האם קיים איזשהו פתרון לבעיה שלי, הרי בכל זאת מדובר באובדן הכנסה. תודה על העזרה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יעל
שאל/ה:
זכויות בחופשת מחלה - הסתיימו ימי המחלה
13/2/2011
שלום.מה עושים במקרה שימי מחלה בתשלום מכסים רק חלק של חופשת מחלה?מדובר על חופשה ארוכה בת חודשיים אחרי ניתוח. האם יש גורם בביטוח לאומי שאליו ניתן לפנות?תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חופשת מחלה
13/2/2011
ראשית נא בדקי אפשרות עם המעביד אפשרות הארכת חופשת המחלה לפי משורת הדין ובתשלום שכר עבודה.
ניתן לבדוק אפשרות ע"ח חופשה צבורה.
ניתן לפנות לביטוח הלאומי לבקשת הבטחת הכנסה כמפורט:
הבטחת הכנסה - קצבה מלאה המשולמת לאנשים שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כגון חולים, נכים, נפגעי עבודה או מובטלים, ושאינם זכאים לתשלומים על פי תוכניות אחרות.
השלמת הכנסה- קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
הבטחת הכנסה - אלה אינם זכאים לקצבה : הנמצא במוסד וכל החזקתו על חשבון אוצר המדינה, הסוכנות היהודית, רשות מקומית או מוסד דת. המשרת שירות סדיר בצה"ל, הוא ובת זוגו. חבר קיבוץ או מושב שיתופי. תלמיד במוסד להשכלה גבוהה, במוסד ללימודים על תיכוניים, בישיבה או במוסד תורני ובמוסד להכשרת כוהני דת (למעט תלמיד במוסד שנותן הכשרה מקצועית על-פי הפניה של שירות התעסוקה.
*המידע מאתר הביטוח הלאומי*. לבירור זכויותיך אנא פני למוקד הביטוח הלאומי 6050*. יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
רוני
שאל/ה:
תשלום אחרי תקופת המתנה 90 יום- המשך בבקשה
12/2/2011
תודה עבור התשובה ו...לא כ"כ הבנתי...התשלום יהיה אחרי 90 יום המתנה, אבל איך ישלמו? מתחילים מחודש רביעי בלבד או ניתן לקבל רטרואקטיבי עבור תקופת המתנה גם? או לא מקבלים שום דבר עבור 90 יום המתנה? גם בהמשך? ועוד שאלה: שמעתי שבמשך 90 יום המתנה אין צורך להתייצב בלשקת תעסוקה? האם זה נכון? כי בלשכה לא אמרו לי שום דבר...? בתודה ובברכת שבוע טוב!
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לרוני
13/2/2011
עליך להתייצב מייד בלשכת התעסוקה, על מנת לא לאבד את זכאותך, גם אם אתה צריך להמתין 90 יום, ולאחר 90 יום, תקבל חודש בחודשו על פי החישוב, שלו אתה זכאי. בברכה עו"ס טובה יששכרי
ענבל מטמון
שאל/ה:
לידה לפני סיום שמירת הריון
12/2/2011
שלום רב, אני אמורה ללדת ב-20 למרץ והרופא ממליץ על שמירת הריון. האם במידה ואני יולדת טרם הושלמו שלושים יום לשמירת הריון עדיין ישולם לי הכסף מביטוח לאטומי עבור הימים בהם לא עבדתי?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לעינבל
13/2/2011
תוכלי לקבל את הגימלה, במידה, והיית 14 יום ברציפות בשמירת הריון. שיעבור לך בקלות, ולידה קלה, בברכה עו"ס טובה יששכרי
רוני
שאל/ה:
תשלום דמי אבטלה אחרי 90 יום המתנה
12/2/2011
שלום רב!
אני התפטרתי לבד מעבודתי ללא סיבה מוצדקת.
נרשמתי ללשכה ואני יודעת שבמשך 90 יום לא משלמים לי דמי אבטלה.
השאלה:
באם אחרי 90 יום המתנה מתחילים לשלם דמי אבטלה בחודש רביעי או אני אקבל משהו גם עבור 90 יום ( 3 חודשים ) שלא קבלתי כלום?
בתודה מראש!
רוני
רוני
הגיב/ה:
המשך...תשלום אבטלה אחרי 90 יום המתנה...
12/2/2011
אני מתכוונת באם ניתן לקבל רטראוקטיבי תשלום עבור 90 יום שלא משלמים?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לרוני
12/2/2011
התשלום מיום שהוכרת כמובטל, ומאחר שהתפטרת ללא סיבה מוצדקת, התשלום הוא לאחר 90 יום. בברכה עו"ס טובה יששכרי
שריאל
שאל/ה:
מצבה לנפטרת רווקה וערירית שאין לה קרובים מדרגה ראשונה
11/2/2011
דודתנו נפטרה לפני ארבעה חודשים, היא היתה רווקה וללא ילדים ובשנותיה האחרונות היתה גם סיעודית וחולת אלצהיימר, לא רצינו להעביר אותה למוסד סיעודי בשל בקשתה של אמנו לטפל בה בבית עד יומה האחרון. ואכן אבי שהינו פנסיונר בן 84 סעד אותה בביתו עם עזרה של מטפלת מהביטוח הלאומי שהגיעה לה. כשדודתנו נפטרה אבי נאלץ לממן לה מצבה מכספו, למרות שחוק ביטוח לאומי אומר "שהקמת מצבה לנפטר בודד שאין לו בישראל קרוב משפחה שנמנה עם אחד מאלה: הורה, בן זוג, בן או בת של הנפטר. המצבה תוקם 12 חודשים לאחר יום הקבורה." פנינו לביטוח לאומי בקרית חיים במכתב כדי שיחזירו לאבי כסף עבור המצבה שהוא מימן לדודתי, אבי סירב לחכות 12 חודשים אחרי הקבורה כיון שהוא איש דתי והיה חשוב לו לעשות לה טקס של "גילוי מצבה" 30 יום לאחר מותה. מיותר לציין שלמרות ששלחתי מכתב רשום לביטוח לאומי בקרית חיים לא זכינו לקבל שום מענה מהם לא טלפוני ולא בכתב. מה עלינו לעשות כדי שאבי ייוכל לפחות לקבל חלק מהכסף שהוא שילם עבור המצבה. (5000 ש"ח עלתה המצבה) הוא פנסיונר שצורך תרופות וזקוק לכל אגורה בגילו ובמצבו. אודה לכם אם תוכלו לייעץ לנו מה לעשות, כיון ששלחנו מכתב לפני כחודשיים ויותר בדואר רשום לביטוח לאומי בקרית חיים וי ולא קיבלנו מהם שום מענה תשובה תודה שריאל
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מצבה לניפטרת ערירית
12/2/2011
להקמת מצבה לאדם ערירי, יש לפנות לחברה קדישא, והם תוך שנה אכן מקימים מצבה. לחברה קדישא יש הסדר עם המוסד לבטוח לאומי, ועל פי רשימה מרוכזת, הם מקימים מצבה.המצבה, שהם מקימים היא מכובדת, ואת הכתוב, קרובי המשפחה, יכולים לנסח איתם. הם אינם מחזירים כסף. שלא תדעו צער, בברכת שבוע טוב עו"ס טובה יששכרי
חסוי+
שאל/ה:
שמירת הריון וגמלת הריון
10/2/2011
שלום, הרופאה נתתה לי אישור מחלה למשך 24 יום וציינה כי בפעם שהגיע להביא עימי טפסים לשמירת הריון. ואבחנה היא normal pregnancy abdominal pain lower 1.האם האבחנה מתאימה לתשלום גלמת הריון? 2.האם כבר באישור זה צריך להיות רשום שמירת הריון? 3.מה הסיבות לדחיית גמלת הריון? 4.כבר מהיום הראשון אני אמורנ לקבל תשלום? 5.עפ"י מה אקבל תשלום?יש מקסימום? 6.עומדות לרשותי 40 ש' העדרות בהריון האם אוכל להגיש לעבודתי את ימי מחלה כדי שאקבל תשלום ובנוסף את אותם ימי המחלה לביטח לאומי?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לחסוי+
11/2/2011
הסמכות הקובעת נזקקות לשמירת הריון הוא רופא מומחה למחלות נשים ולידה.ובו חייב לרשום המלצתו לשמירת הריון, ופרק הזמן הנידרש.את הגימלה ניתן לתבוע תוך 12 חודשים מתחילת תקופת שמירת ההריון. בברכה עו"ס טובה יששכרי
טל
שאל/ה:
דמי תאונה - מתי להגיש תביעה
10/2/2011
במהלך חופשת לידה נפלתי ונפגעתי. חופשת הלידה הסתיימה ואני בינתיים נשארת לטפל בתינוק. האורטופד תחילה חתם על הטופס של ביטוח לאומי וקבע אי תפקוד במשך חודש וחצי. כיום קיבלתי הארכת חופשת מחלה ל 20 יום. מתי עלי להגיש את התביעה על מנת לקבל את מירב דמי תאונה? האם זה נכון שאם אגיש את התביעה מיידית אז אקבלהחזר עבוד ה 20 יוםבלבד? האם כדאי לחכות עד אשר יהיו בידי ימי חופשה נוספים (ככל שיהיו)? בתודה מראש
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לטל
11/2/2011
את התביעה אפשר להגיש בתוך 12 חודש מיום הפגיעה. בברכת החלמה ומזל טוב, עו"ס טובה יששכרי
טל
הגיב/ה:
דמי תאונה - מועד הגשת תביעה
12/2/2011
בהמשך לתגובתך, זאת אומרת שעלי להמתין עד אשר אסיים את חופשת המחלה לצורך הגשת התביעה? או שעדיף להגיש התביעה טרם סיום חופשת המחלה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לטל
13/2/2011
ממליצה עוד לחכות, על מנת, שתוכלי להעריך נכון את המגבלות, ולאסוף את כל המסמכים הרפואיים, ולהציג תמונה עדכנית אודות מצבך. בברכת החלמה מהירה עו"ס טובה יששכרי
טל
הגיב/ה:
דמי תאונה - חישוב ימי החזר
13/2/2011
האם זה נכון שביטוח לאומי נותן מקסימום 90 יום עבור דמי תאונה? בהנחה שהתשובה חיובית - אם הייתי ביום התאונה ובמשך 60 יום לאחר מכן בחופשת לידה והאורטופד נתן לי עבור התאונה סך הכל 120 יום חופשת מחלה - המקסימום דמי תאונה שאוכל לקבל הם עבור 30 יום בלבד? בתודה, טל
חדוה
שאל/ה:
פגיעה בעבודה-תשובה מפורטת
10/2/2011
התבקשתי לברר עבור אשה חולה באוסטאופורוזיס שנחבלה בעבודה כעוזרת בית/מטפלת, האירוע התרחש לאחר וותק של כארבעה חודשים, המעסיקה התחייבה לבטח את העובדת בביטוח לאומי, אולם רק עכשיו, כששה שבועות לאחר הפציעה, היא הודיעה לעובדת ששלמה בגינה דמי ביטוח רטרואקטיבית. כאמור העובדת חולה באוסטאופורוזיס, ולכן ההחלמה קשה וממושכת. לשאלתה, מהם התנאים לקבלת דמי פגיעה בעבודה, והאם הפיגור בתשלום מעכב את זכאותה... בתשובתה של גב' טובה יששכרי אין התייחסות לפיגור בתשלום דמי הביטוח. כאמור מדובר בעוזרת משק בית ולא בתלוש שכר.וכן מהו הרצף המחייב זכאות לפגיעה בעבודה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לחדווה
11/2/2011
אי תשלום או פגור בתשלומים, לא פוגע בזכויות המבוטח, ואינו פוטר את הקופה מלספק את שירותי הבריאות הכלולים בסל. , ניפגע שאירעה לו פגיעה בעבודה, זכאי לגמלת ניפגעי עבודה ,וזכאי לטיפול רפואי חינם כל זמן, שנידרש טיפול רפואי כתוצאה מהפגיעה. ואם בעקבות הפגיעה נותרה נכות, רשאית להגיש תביעת נכות, ואם העובדת מעוניינת לתבוע את המעסיק בגין נזקים, שנגרמו לה במסגרת תאונת עבודה, עליה להוכיח כרשלנות של המעסיק. בברכה עו"ס טובה יששכרי
סופי
שאל/ה:
דמי אבטלה לאחר 3 חודשים
10/2/2011
שלום, ברצוני לברר לגבי דמי אבטלה. הגשתי התפטרות בעבודתי עכב מצב בריאותי ירוד שחל בגלל תאונת עבודה שקראת לי. התחלתי לחתום אבטלה ולמזלי הטוב עוד באותו יום מצאתי עבודה שמתאימה ליכולת הגופנית שלי. העניין שהעבודה היא זמנית ל4 ח' . שאלתי האם אני צריכה מכתב התפטרות מהמעסיק הקודם ? אם כן איזה נוסח? שאלה שניה. שאני אלך לחתום בעוד 4 ח' האם ישלחו אותי לעבוד כל עבודה? כי עברו 3 ח' מתחילת החתימה.
אשמח לתשובתכם. תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
10/2/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. אתה מובטל.
איחולי הצלחה בעבודתך החדשה ולעיתים הזמני הופך לקבוע....
יואב
שאל/ה:
החסרת יום במניין ימי אכשרה
9/2/2011
לפורום שלום,
אני בתכתובת ממושכת עם ביטו"ל, בנוגע לדמי אבטלה וב"ה תוך כדי כבר התחלתי לעבוד.
הבעיה היא כזו, ביטו"ל החסיר לי יום במניין ימי האכשרה. הכוונה, לא ספר לי נכון את מה שכתוב בפירוש בתלוש המשכורת.
בחודש האחרון לעבודתי עבדתי 10 ימים. בביטו"ל כתוב שעבדתי 9 ימים. פניתי אליהם וזו תשובתם :
"הריני להודיעך כי מס' ימי העבודה בחודש 8/10 נחשבים כ 9 ימים ולא כ- 10 ימים מאחר ועבדת על בסיס חודשי +יומי."
אמנם, על פי התלושים זה נכון, עבדתי בחודשים האחרים על בסיס חודשי ורק בחודש זה פרט לי המעסיק על פי יומי כי עבדתי פחות מחודש....אבל אני שואל...מה קשור?
למה להפחית יום? היש פה משפטן מוכשר בדיני ביטו"ל שיש בידו תשובה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
החסרת ימים
10/2/2011
דמי אבטלה הם קצבה יומית ותשלומם מותנה בהתייצבות של המובטל בלשכת שירות התעסוקה בימים ובשעות שנקבעו לו.
מספר הימים שבעדם משולמים דמי האבטלה עשוי להשתנות מחודש לחודש בהתאם למספר ימי העבודה האפשריים שחלו בכל חודש, והם אינם כוללים ימי שבת וחג. מובטל שהתייצב כנדרש במהלך החודש, יקבל תשלום בעבור ימי העבודה האפשריים של אותו החודש.
לשון החוק היא שקובעת למעט אם תוכיח כי מדובר בטעות מנהלית של המל"ל.
* מידע אתר מל"ל*
יגאל כהן, עו"ד
*התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
ליאת
שאל/ה:
שאלה חופשת לידה - מענק לידה
9/2/2011
שלום רב, ילדתי בשעה טובה לפני כשבוע אבל מאז ועד היום אני עדיין מאושפזת בבית החולים לצורך מעקב צהבת לתינוקת. האם מגיע לי ימי מחלה עבור ימים אלו ושתשלום דמי הלידה יחלו רק מיום השחרור מבית החולים ולא מיום הלידה? תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חופשת לידה
10/2/2011
יולדת, שהיא או ולדה צריכים להישאר בבית החולים או לחזור לאשפוז בתוך חופשת הלידה הרגילה ל-15 ימים לכל הפחות - זכאית להאריך את חופשת הלידה לתקופת האשפוז ולכל היותר ב-4 שבועות נוספים, ולקבל דמי לידה נוספים בעד זמן ההארכה. יולדת הזכאית לדמי לידה חלקיים (עבור 7 שבועות) תהיה זכאית להאריך את החופשה לכל היותר בשבועיים נוספים.
יולדת, שהוולד שלה צריך להיות מאושפז בבית החולים 6 שבועות או יותר, זכאית להאריך את חופשת הלידה בתקופה הנוספת על התקופה המפורטת למעלה בסעיף "אשפוז של הנולד או היולדת":
*מידע מאתר המל"ל* מזל טוב ובריאות
יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
טל שוקי
שאל/ה:
נכות כללית ביטוח לאומי - צריך עורך דין?
9/2/2011
אני סובל מקרדיומיופטיה חסימתית פירפור פרוזדורים ולאחרונה הושתל לי דפיברילטור ועדה רפואית קבעה לי לאחר ערר 40% נכות רפואית בדקתי בספר המבחנים של ביטוח לאומי ואני צריך לקבל אחוז רפואי יותר גבוה כמו כן אמרו לי שאני זכאי רטרואקטיבית לקיצבה לחצי שנה למרות שאת התביעה הגשתי לפני 9 חודשים מה אני צריך לעשות בשני המקרים יכול להיות שאני צריך עורך דין ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות כללית
9/2/2011
ע"מ שניתן לבדוק את זכויותיך קיים צורך בבדיקה מקיפה ומקצועית של עו"ד בתחום הביטוח הלאומי.
אדי
שאל/ה:
תושב ישראל היוצא לחו"ל - ביטוח לאומי
9/2/2011
האם ישנה חובת הודעה לביטוח לאומי על היציאה לחו"ל? האם חוות דעת על אי תושבות ישראלית מספיקה לעניין התושבות או חייבת להיות פנייה לביטוח לאומי על מנת לנתק תושבות? אם צריכה להיות פנייה האם תוכל/י לספק את הסימוכין?