פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
לפני 9 שנים כרתו לי את הראה השמאלית ומאז אני מקבל קצבה ממשרד הבטחון. האם אני יכול לתבוע גם קצבת נכות ככלית מהמוד לביטוח לאומי?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבאות בשל אותו מאורע
5/3/2011
הזכאי עקב מאורע אחד לקצבת נכות ולתגמול או למענק לפי חוקים אחרים, יבחר באחת הקצבאות. ואלה החוקים: חוק הנכים, חוק המשטרה, חוק נפגעי פעולות איבה, חוק שירות בתי הסוהר, חוק נכי המלחמה בנאצים, חוק נכי רדיפות הנאצים, חוק תגמול לחייל, חוק שירות המדינה (סעיפים 63ז ו-63 ח'). *מידע מאתר הבטל"א*
יגאל כהן, עו"ד ביטוח לאומי, דיני עבודה, נכה תצה"ל-משהב"ט
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שואלת
שאל/ה:
בירור לגבי דמי אבטלה לאחר 6 שנות עבודה
4/3/2011
שלום, שאלתי 2 שאלות מקודם ונענתי רק על אחת, אשמח לתגובה: עבדתי כ 6 שנים ופוטרתי מעבודתי. זכאית לחתום בלשכה 125 יום. נותר לי חודש אחד בלבד והנני בחודש 2 להיריון. אם אני מוצאת עבודה זמנית לחצי שנה או עובדת כמורה מחליפה מידי פעם (לא כל יום) האם אהיה זכאית לדמי לידה (לא מענק). (לא הבנתי את הקריטריונים) תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
5/3/2011
תקנות הבטל"א קובעות כי מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע . ע"מ לבדוק סטאטוס מדוייק פני בבקשה למוקד הביטוח הלאומי 6050* לבירור זכויותיך הספציפיות.
יגאל כהן, עו"ד ביטוח לאומי, דיני עבודה, נכי צה"ל-משהב"ט.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
סבטלנה
שאל/ה:
חוק פטור לשכת עבודה
3/3/2011
שלום! אני רוצה לדעת כמה שעות שבועיות פותרים אם חד הורית מלהיתיצב בלשכת עבודה. שנתיים פותרו אותי מלחתום בלישכה . היום אמרו שחוק הישתנה ו אני צריכה לעבוד 22 שעות שבועיות. אם לא לחזור לחתום.אני מתפלת בשתיי קשישות ויוצה לי 19.5 שעות בשבוע.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חתימה בלשכה
3/3/2011
יש לפנות ללשכת התעסוקה ולפעול עפ"י מה שיקבע לגביך.
אליהו הדר
שאל/ה:
האם קבלת קצבת סעוד מקופת חולים מושלם יכולה לפגוע מקבלת
3/3/2011
שלום לכם
אני מתחיל לקבל החודש קצבאות שרותים מיוחדים ונכות כללית לאדם עובד באותו זמן פניתי גם לקופת חולים מושלם שמה אני משלם 10 שנים עבור ביטוח סעודי.
רציתי לשאול אם הביטוח של קופת חולים מושלם יאשר לי קצבת סיעוד האם זה יפגע בקצבאות שאני מקבל מביטוח לאומי?
בתודה מראש
אלי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ביטוח סיעודי
3/3/2011
בעקרון אין קשר בין קצבת הבטל"א לביטוח הסיעודי של קופות החולים שניתן באמצעות חברות הביטוח. יש לבחון בפוליסה עליה חתמתה בקופת חולים לגבי תנאים מזכים לקבלת התגמול.
מירי
שאל/ה:
זכאות להחזר דמי ביטוח לאומי - שתי עבודות
3/3/2011
אני עובדת ב-2 מקומות עבודה.במקום אחד (משכורת גלובלית)-השכר ברוטו ( כולל נסיעות ) הוא 3100 ש"ח.במקום השני-שכר לפי שעות--השכר ברוטו הוא 1750-2200 ש"ח, תלוי אם עבדתי 4 או 5 ימים בחודש.
כשהתחלתי לעבוד שם ( לפני שנתיים) לא עשיתי תיאום ביטוח לאומי וכנראה ניכוי לי במקום השני-סכומים גבוהים. האם אני זכאית להחזר ביטוח לאומי? האם יש לי "מה להפסיד" בהגשת הבקשה להחזר? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
זכאות להחזר
3/3/2011
עליך לפנות לרואה חשבון שלך שיבצע תיאום מס מול הבטל"א
נחום
שאל/ה:
התישנות תביעות מול המוסד לביטוח לאומי ?
3/3/2011
שלום.
האם יש התיישנות וכמה שנים בתביעות כספיות להחזר הוצאות רפואיות מול המוסד לביטוח לאומי / קופת חולים בגין טיפולים שנעשו בגין תאונת עבודה ? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ראה תשובתי התיישנות יגאל כהן, עו"ד 26/2/2011 22:02
ראובן
שאל/ה:
הכנסות בן הזוג וקצבת נכות
3/3/2011
שלום רב, אני רווק המקבל קצבת נכות כללית מלאה מהמל"ל + קצבת אובדן כושר עבודה מלאה מביטוח פרטי + קצבת נכות מלאה מקרן פנסיה. הכנסותי מקצבאות אלה גבוהות מהשכר הממוצע במשק. חברתי מקבלת קצבת נכות כללית מהמל"ל בלבד. במידה ונגור יחד, האם קצבאות הנכות שלנו עלולות להפגע בשל כך? האם עלולות להיות השלכות נוספות שיפגעו בהכנסותינו? אודה על תגובתך.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הכנסות בן זוג
3/3/2011
לא ברורה הגדרת הסטאטוס "לגור ביחד".
מרגע שעפ"י מרשם האוכלוסין זוגתך מופיעה כרשומה ועומדת בדרישת החוק להכרה כבת זוגך חלים כללי הבטל"א. מידע מפורט פנה למוקד הבטל"א 6050*.
רונית
שאל/ה:
מעבר מנכות כללית לקצבת זקנה
3/3/2011
שלום, בן זוגי ואנוכי גרים ביחד וכל אחד מקבל לחוד קצבת נכות כללית. בקרוב אנו אמורים לקבל קצבת זקנה מהמל"ל. ידוע לי ששיעור קצבת הזקנה תהיה שווה לשיעור קצבת הנכות. שאלותי הן: האם כל אחד מאתנו יקבל לחוד קצבת זקנה , או שנקבל קצבת זקנה כזוג? האם קצבת הזקנה שלנו תופחת אם נקבל קצבה זוגית משותפת? האם יעשה קיזוז מקצבת הזקנה שלנו בשל פנסיית זקנה שבן זוגי אמור להתחיל לקבל מקרן הפנסיה שלו?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת זקנה
3/3/2011
קצבת זקנה משולמת לפי חוק הבטל"א לכל זכאי שעומד בתנאים המזכים ולגבי בני זוג קיימים תנאים באתר הבטל"א כמפורט: דף הבית > קצבאות והטבות > זקנה > הגדרת בן זוג, בת זוג וילד לעניין קצבת זקנה > הגדרת בת זוג
לגבי פנסיית זקנה מקרן פנסיה יש לבדוק התניות של קרן הפנסיה.
ריקי טל
שאל/ה:
דמי אבטלה לאחר התפטרות מעבודתי
2/3/2011
שמי ריקי ואני עובדת בגלי משמרות, אני חזרתי לעבודה לאחר 3 חודשי חופשת לידה ,אני עובדת כחודש והיה לי הרעה בתנאי עבודתי אי לכך הגשתי מכתב התפטרות וזאת בהמלצת פקיד ההסתדרות שהדריך אותי, השאלה שלי היא האם אני זכאית לדמי אבטלה? או אפילו למציאת עבודה במצבי ?אני בהריון בחודש השלישי להריוני אשמח לקבל תשובות לשאלותי לאן עלי לגשת ומה לעשות מאחר ומצבי הכלכלי אינו במיטבו אני חייבת עבודה או איזו שהיא דרך להשתכר... בברכה ריקי טל
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
3/3/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. את מובטלת.
התקופה המרבית לתשלום דמי האבטלה תלויה בגילך ובמספר התלויים בך (בן זוג תלוי, בת זוג תלויה, ילדים), והיא משולמת לך בתוך 12 החודשים הרצופים, שנמנים מ-1 בחודש שבו נרשמת לראשונה כדורשת עבודה בלשכת שירות התעסוקה:
בת זוג נחשבת לתלויה של המובטל אם היא עונה על כל התנאים האלה: א. היא אשתו של המובטל שנה לפחות או ילדה לו ילד ב. היא בת 45 ומעלה או שיש עמה ילד שלו ג. הכנסתה אינה עולה על 57% מהשכר הממוצע
בן זוג נחשב לתלוי של המובטלת אם מלאו לו 70 שנים או שמלאו לו 50 שנים והכנסתו אינה עולה על 57% מהשכר הממוצע .
את התביעה יש להגיש בתוך 12 חודשים, מהיום שבו התייצבת לראשונה בלשכת שירות התעסוקה. מי שיגיש תביעה לאחר המועד הזה ונמצא זכאי לדמי אבטלה, לא ישולמו לו דמי אבטלה בעד התקופה שקדמה ל- 12החודשים, שקדמו ליום הגשת התביעה .
חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם תשתהי את עלולה לאבד את זכאותך.
גם מי שיתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה (בגלל שעזב את עבודתו מרצונו, בלי הצדקה), חשוב שיתייצב בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי שלא יאבד את זכאותו.
שושנה פרגון
שאל/ה:
קצבת נכות כתוצאה מתאונת עבודה ותאונת דרכים
2/3/2011
שלום בתאריך 7.12.09 עברתי תאונת דרכים קשה כתוצאה ממנה יש לי פריצות דיסק בגב המקרין לרגליים הצואר כואב היו לי גם 2 תאונות עבודה שכתוצאה מכך נחבלתי ואני סובלת עד היום מכאבים וצלעות חבולות קרסול ומרפק יד שמאל שאלתי היא האם יש עילה לקבלת נכות מביטוח לאומי ואיך נעשה הדבר כי כל גופי כואב מהתאונות והנפילות בעבודה. תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תאונות
3/3/2011
תאונת דרכים ניתן לתבוע את הבטל"א כתאונת עבודה אם היא עומדת בהגדרה של בדרך לעבודה תוך כדי עבודה ובדרך מהעבודה הבייתה. במידה והתאונה אינה תאונת עבודה, ניתן לתבוע את חברת הביטוח חובה של הרכב שפגע בך או נסעת בו בזמן התאונה.
לגבי תאונות עבודה ניתן לתבוע את הבטל"א, אך יש לקחת בחשבון קיזוז מדמי תגמול אם לא הגשת אותן בתוך 12 חודש מיום התאונה והן לא התיישנו.
מומלץ לפנות ליעוץ משפטי מעו"ד להגשת התביעות.
יגאל כהן, עו"ד התמחות בביטוח לאומי, תאונות דרכים ועבודה, עבודה, נכי צה"ל - משהב"ט.
רמי
שאל/ה:
נכה 50 אחוז 74 אחוז אי כושר מובטל
2/3/2011
שלום רב אני נכה אי ספיקת כליות כרונית נכות רפואית 50 אחוז אי כשר 74 אחוז קיבלתי את דרגות הנכות ללא עזרת עורך דין .שאלתי :האים יש הטבות נוספות שאני יכול לדרוש מביטוח לאומי למעט הקיצבה של 1635 ברוטו פחות מס בריאות 90 שח. אני מובטל ולא מצליח למצא עבודה כבר כמעט שנה ומתקשה לחיות בקיצבה זו .איזה הטבות נוספות אני יכול לקבל ואים בכלל ? תודה רבה .
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תוספת לקצבה
4/3/2011
פנה לבדיקת אפשרות להבטחת הכנסה, אולם היה ער לכך שמקבל קצבת הבטחת הכנסה שנקבעה לו זכאות לקצבת נכות, מקוזזים תשלומי קצבת הנכות מקצבת הבטחת הכנסה.
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
שואלת
שאל/ה:
בירור לגבי דמי אבטלה וחתימה בלשכה
2/3/2011
שלום רב, פוטרתי מהעבודה וכרגע אני חותמת בלישכה. בת 28, זכאית ל125 ימים אם אני לא טועה ונותר לי חודש אחרון לחתום. יש לי 2 שאלות:
1. אני בהיריון בחודש שני ושום מקום עבודה לא יקבל אותי כרגע, האם ביטוח לאומי יוכלו לעזור לי לאחר שייגמר לי ימי החתימה?
2. במידה ואני מוצאת עבודה זמנית ל3-6 חודשים או עובדת כמורה מחלפיה האם אהיה זכאית לחופשת לידה 3 חודשים?
סיגל
שאל/ה:
דמי לידה כהכנסה שלא מעבודה
2/3/2011
האם דמי לידה נחשבת הכנסה שלא מעבודה לצורך תשלום תוספת נכות כללית עבור תלויים?
יאיר
שאל/ה:
קצבת נכות כללית הפרעת OCD
1/3/2011
שלום לכם. אני בחור צעיר שמקבל מזה חצי שנה קצבת נכות מלאה מהביטוח לאומי (40% נכות זמנית 100% אי-כושר) עקב הפרעת O.C.D חריפה. האם אני זכאי לקבל סכום נוסף מהביטוח לאומי או מכל מוסד ממשלתי אחר, משום שהכסף שאני מקבל איננו מספיק לי מכיוון שהוצאותיי מרובות וכוללות תרופות וטיפול פסיכולוגי, ואף להוריי אני מוכרח להפריש מהסכום שאני מקבל מכיוון שמשכורתם דלה והוצאותיהם עבור משפחתנו מרובות. האם ישנו מוסד כלשהו כמו הביטוח לאומי שאוכל לפנות אליו על מנת לקבל סכום נוסף על הקצבת נכות. תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
השלמת הכנסה
1/3/2011
הבטחת הכנסה - קצבה מלאה המשולמת לאנשים שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כגון חולים, נכים, נפגעי עבודה או מובטלים, ושאינם זכאים לתשלומים על פי תוכניות אחרות.
השלמת הכנסה- קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
הבטחת הכנסה - אלה אינם זכאים לקצבה : הנמצא במוסד וכל החזקתו על חשבון אוצר המדינה, הסוכנות היהודית, רשות מקומית או מוסד דת. המשרת שירות סדיר בצה"ל, הוא ובת זוגו. חבר קיבוץ או מושב שיתופי. תלמיד במוסד להשכלה גבוהה, במוסד ללימודים על תיכוניים, בישיבה או במוסד תורני ובמוסד להכשרת כוהני דת (למעט תלמיד במוסד שנותן הכשרה מקצועית על-פי הפניה של שירות התעסוקה.
*המידע מאתר הביטוח הלאומי*.
סכומי הקצבה ניתן לראות באתר הבטל"א - דף הבית > קצבאות והטבות > הבטחת הכנסה > סכומי הקצבה .
יגאל כהן,עו"ד משרדנו מתמחה בביטוח לאומי, דיני עבודה ונכי צה"ל-משהב"ט.
lea7530
שאל/ה:
תנאי תוספת קיצבת זיקנה מביטוח לאומי
1/3/2011
הנני ילידת 13/09/1945 ,עובדת מדינה עד היום, עדיין אינני מקבלת קיצבת זיקנה מביטוח לאומי, מעונינת לדעת באם אפרוש בתחילת 2012 האם יש משמעות לחודש הפרישה לגבי התוספת של דחיית קבלת הקיצבה, וכמה אני עתידה לקבל קיצבה כולל תוספת עבור דחיית הקיצבה