פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
1. האם נכון שכרגע גיל הפרישה לא עולה מגיל 62 לאישה (וזה הגיל שמזכא לקצבת זקנה)? 2. האם מגיע לתושבת ישראל שאינה אזרחית קצבת זקנה? או רק אם היא נשואה לאזרח ישראל? 3. קראתי באינטרנט שצריך לעבוד מספר שנים מסוים בישראל ע"מ להיות זכאים לקצבת זקנה. האם זה נכון?או שזה רק חל על מי שלא נולד בישראל ו/או שאינו אזרח ישראל? 4. האם מגיע לאזרח ויליד ישראל (גבר) שאף פעם לא עבד קצבת זקנה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
זכאות לקצבת זקנה - אשה
12/3/2011
הגיל המזכה לקצבת זקנה, במידה, והיא תושבת ישראל, ועלתה לארץ לפני גיל 62. השלימה תקופת אכשרה (בטוח) של 60 חודשי בטוח בתוך 10 שנים אחרונות,, לגבי שאלתך תושבת ישראל, שאינה אזרחית, היא אמורה להיות תושבת ישראל על פי חוק, ויש לה תעודת זהות, שמקנה לה ישיבה חוקית בארץ. אזרח ויליד הארץ, פטור מתשלום בטוח לאומי, שאינן עולות על 5% מהשכר הממוצע במשק, והוא אסיר לתקופה של 12 חודשים, או עולה חדש ל - 12 חודשים מאז עלייתו לארץ,, בכל מצב אחר, על האזרח לשלם תשלום מינימלי לבטוח לאומי, סך של 97 ש.ח. לחודש על מנת שיהיה זכאי לקצבאות הבטוח לאומי. בברכה עו"ס טובה יששכרי בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מירית
שאל/ה:
דמי אבטלה וקצבת זקנה
11/3/2011
אני בת 62, פוטרתי מעבודתי לפני כשבועיים. ניגשתי לשרות התעסוקה על מנת לחתום על דמי אבטלה. ברצוני לדעת האם מגיע לי במקביל לדמי האבטלה גם קצבת זקנה? אשמח לקבל תשובה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
11/3/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. עדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. את מובטלת.
מקבלי דמי אבטלה, גברים ונשים, יקבלו את דמי האבטלה עד גיל הפרישה שנקבע לגברים. מגיל הפרישה שנקבע לגברים יתחילו לקבל קצבת זקנה בלבד.
מובטל שיש לו בתקופת האבטלה הכנסה מעבודה, ממשלח יד (עצמאי) או מקצבת פרישה מעבודה (פנסיה), ינוכו ההכנסות האלה מדמי האבטלה המגיעים לו.
מהקצבה מנוכים מס הכנסה, דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מירית
הגיב/ה:
שאלה נוספת
11/3/2011
נאמר לי שקצבת זקנה לנשים היא מגיל 62, האם הטעו אותי?
מירי
שאל/ה:
האם יש פטור רטרואקטיבי
10/3/2011
שלום,אני קיבלתי נכות זמנים (100%) עבור שנת 2007 תחילת 2008 (ו60% )עבור 2008-2009.שאלתי :האם יש פטור רטרואקטיבי מתשלומי מס בריאות, תשלום שאני שילמתי עבור קופת חולים ,ארנונה ,מים? בתודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
זיכוי
11/3/2011
פני לרואה החשבון שלך לבדיקת זכויות בהתאם לנכותך. ברשויות ישנם קריטריונים לגבי זיכוי לנכים בארוננה ובמיסים.
דני
שאל/ה:
מוגבלות בניידות 40%
10/3/2011
מה מקבלים באופן פרקטי ? האם בדרגת נכות כזו (יש לי רישיון נהיגה ) מקבלים קצבה \הנחה במיסים ברכישת רכב חדש ? ומה שיעורם ? באתר של ביטוח לאומי הדברים מוצגים באופן מאוד מעורפל . יש לציין שהבן שלי מקבל קצבת ילד נכה מביטוח לאומי . האם הדבר מבטל את זכויותי לגבי הטבות ניידות ? תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ניידות
11/3/2011
אין כל קשר בין הקצבה לבנך.
הטבה הינה קצבת ניידות עפ"י זכאות וסיוע בהלוואה עומדת לרכב לפי קרטריון שיקבע.
צח
שאל/ה:
השלמת הכנסה לעצמאי העובד מהבית
10/3/2011
במידה ובעל עסק עצמאי זקוק להשלמת הכנסה, האם תפנה אותו לשכת התעסוקה לעבודה נוספת כשכיר? - והרי מקבל הבטחת\השלמת הכנסה מחוייב לקבל כל עבודה. אני שואל את השאלה הזו כבעל עסק שעובד מהבית, ולכן אפשר לטעון שאני יכול לפנות מזמני לעבודה במשרה נוספת.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
השלמת הכנסה לעצמאי
11/3/2011
ייתכן וכשכיר תצליח יותר?...חשוב, הרי, "כל מלאכה מכבדת את בעליה", בין אם כשכיר או עצמאי... בברכת הצלחה עו"ס טובה יששכרי
דקלה
שאל/ה:
תשובה לעו"ד בעקבות קביעת %נכות ע"י רופא חיצוני
10/3/2011
ממה שהבנתי מהעו"ד הוא פנה למומחה שיחווה דיעה על הפדיעה והגיע לפשרה עם חברת הביטוח.
אני מעוניינת לדעת האם באיזשהי דרך זה שהמומחה קבע 5 אחוז נכות יש השפעה על משהו בעתיד כמו קבלה לעבודה,חברות ביטוח, חשיפה של הנושא בפני גורם 3 וכל ההשלכות לגבי העתיד של קביעה זו?
והאם מתועד בביטוח לאומי?
אשמח לתשובה בהקדם.
בברכה,
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות
11/3/2011
בכל מקרה בו ידרש ממך בעתיד ויתור סודיות רפואית, יהיה רשאי אותו גורם לקבל את תיקך הרפואי מכל גורם שיש בידו מידע רפואי לגביך ובכלל זה קןפת חולים, ביטוח לאומי ועוד.
אתאר
שאל/ה:
זכויות של נפגעי ראש
10/3/2011
מה הן הזכויות שמקבל אדם שנפגע בראשו בגיל 16????
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
ניפגעי ראש
10/3/2011
עד כמה הפגיעה פגעה בתפקוד היומיומי, תוכל לתבוע לנכות מהמוסד לבטוח לאומי, ולקבל % נכות בברכה עו"ס טובה יששכרי
יניב
שאל/ה:
נכות כללית - עזרה
10/3/2011
שלום רב
האם אדם שעבד בשחור ללא תלוש ולא שולם עליו ביטוח לאומי - יכול להגיש תביעה לנכות כללית? תודה לעוזרים
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות כללית
10/3/2011
ל-פי החוק, כל תושב ישראל חייב לשלם דמי ביטוח בריאות מכל הכנסותיו בשיעור הקבוע בחוק. מי שאינו עובד ואין לו הכנסות ישלם דמי ביטוח בריאות מינימליים 97 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) . *אתר בטל"א* ניתן להגיש תביעה לביטוח לאומי לנכות כללית. מומלץ באמצעות ליווי של עו"ד. חובת תשלום דמי ביטוח לאומי מחייבת לקבלת זכויות בביטוח לאומי. פנה לביטוח הלאומי ונסה להגיע להסדר לתשלום דמי ביטוח לאומי כדי לא לפגוע בזכויות במידה ואתה זכאי להן או תהייה זכאי להן. יגאל כהן, עו"ד מתמחה בביטוח לאומי ודיני עבודה
אורן
שאל/ה:
אי תשלום תגמול מילואים ע"י המעסיק
10/3/2011
שלום!
שירתתי במילואים של כ 30 יום בחודשים נובמבר- דצמבר. כשחזרתי מהמילואים הגשתי את האישורים על המילואים למעסיקי. עד היום לא קיבלתי את התגמול על המילואים. אציין שבכל חודש פניתי והארתי את עינהם שטרם קיבלתי את התגמול.
האם יש לי עילה לתביעה? ואם כן איך אני עושה את זה?
תודה! אורן
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי מילואים
10/3/2011
הביטוח הלאומי מפעיל מוקד טלפוני אוטומטי 24 שעות ביממה שמספרו 02-6463010.
המוקד הטלפוני נועד לחיילי מילואים המגישים תביעות באופן אישי, ולמעסיקים המשלמים את התגמול לעובדיהם המשרתים במילואים.
במוקד הטלפוני ניתנים השירותים הבאים:
1. מידע כללי על זכויותיהם וחובותיהם של המשרתים במילואים בביטוח הלאומי
2. הזמנת טפסים להגשת תביעות להחזר התגמול שיישלחו ישירות בפקס
3. סימולטור לחישוב התגמול עבור השירות במילואים.
*המידע מאתר הבטל"א*
במידה ולא תסתייע מהביטוח הלאומי פנה ליעוץ משפטי מעו"ד .
דני
שאל/ה:
המשמעות של 40% נכות בועדת ניידות
10/3/2011
שלום רב , רציתי לשאול מה ההטבות הנגזרות מ40% נכות שקיבלתי בועדת ניידות במשרד הבריאות ,אם בכלל . אני חוכך בדעתי אם כדאי להגיש ערעור
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ניידות
10/3/2011
תושב ישראל הנמצא בישראל שמלאו לו 3 שנים ועדיין לא הגיע לגיל הפרישה, אשר ועדה רפואית קבעה את אחוז מוגבלותו בניידות עקב ליקויים בגפיים התחתונות, לפי רשימת ליקויים מוגדרת. בתנאים מסוימים זכאי המוגבל בניידות להמשך ההטבות בניידות גם לאחר גיל הפרישה הקבוע בחוק. מוגבל בניידות הוא גם אחד מאלה: נקבעו לו 40% לפחות מוגבלות בניידות והוא בעל רישיון נהיגה בר תוקף, נקבעו לו 60% לפחות מוגבלות בניידות ואין לו רישיון נהיגה בר תוקף ואז יהיה זכאי לגמלה אם יש לו "מורשה נהיגה" שמסיעו.
פירוט נוסף ראה אתר הבטל"א - דף הבית > קצבאות והטבות > ניידות .
דקלה
שאל/ה:
קביעת אחוזי נכות ע"י רופא חיצוני
9/3/2011
שלום,
רציתי לדעת העו"ד שלי תבע את חברת הביטוח וכתוצאה מכך הוא קבע בעזרת רופא חיצוני 5 אחוז נכות (עקב נפיחות וכאבים מדי פעם בקרסול ימין)... 1)על מה דבר זה משפיע? 2)האם זה מתועד בפסק דין חיצוני (למרות שזה נעשה בפשרה בין הגורמים?) מתועד בביטוח לאומי? 3) האם זה לצמיתות או זמני? 4) האם בעתיד אם יקרה לא עלינו חס וחלילה פגיעה אחרת בגוף וארצה לתבוע האם הגורם שאתבע ידע על קיום תביעה זו? 5) האם כל פעם נדרש לחדש זאת או שאם לא מודיעים על כך כל שנה זה מתבטל?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קביעת אחוזי נכות
10/3/2011
לא ברור לי מה קבע עו"ד. האם פנה לחוו"ד חיצונית למומחה שיחווה דעתו על פגיעתך ועם חוות הדעת פנה לחברת הביטוח והגיע לפשרה. אם כן, ממה את חוששת?
מירי
שאל/ה:
שאלה לגבי מוגבלות בניידות
9/3/2011
שלום,אני קיבלתי קצבת נכות זמנית .השבועה הגשתי החמרה. ברצוני לדעת כדי להגיש בקשה לקביעת מוגבלות בניידות צריך קודם לקבל אחוזי נכות צמיתה מב.לאומי או שאפשר להגיש בקשה ללשכת בריאות? תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
מוגבלות בניידות
10/3/2011
נקבעת על ידי ועדה של משרד הבריאות למי שיש לו מוגבלות בגפיים תחתונות לפי תנאי הסכם הניידות. הגמלה נקבעת ללא קשר לנכות הבטל"א.
צחי
שאל/ה:
תשלום לביטוח לאומי שלא עובדים או שעובדים יום בחודש
9/3/2011
אני לא עובד ולא זכאי לדמי אבטלה או הבטחת הכנסה האם עליי לשלם באופן אישי ביטוח לאומי ואם אעבוד יום בחודש עם תלוש ורק כדי שהמעסיק ישלם עליי ביטוח לאומי , האם אז גם אצטרך לשלם באופן אישי ביטוח לאומי או שמספיק יום עבודה אחד אפילו ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי ביטוח
10/3/2011
ל-פי החוק, כל תושב ישראל חייב לשלם דמי ביטוח בריאות מכל הכנסותיו בשיעור הקבוע בחוק. מי שאינו עובד ואין לו הכנסות ישלם דמי ביטוח בריאות מינימליים 97 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) . *אתר בטל"א*
מעיין
שאל/ה:
קצבת נכות וחופשת לידה
8/3/2011
שלום אני מקבלת קצבת נכות בסך 2000 שח אובדן כושר עבודה ונכות לא פיזית... בערך משנת 2003 ב2006 התחלתי לעבוד כמטפלת במשרה שמכניסה בקושי 1800 שח ושם נישארתי עד היום בגלל שאני צריכה ללדת כל יום. התחתנתי לפני שנה שאלתי זה האם עלולים לבטל לי את הקיצבה? מבחינה נפשית כמעט דבר לא השתנה גם לא בטיפול האם אני לא זכאית לחופשת לידה? האישה שעבדתי אצלה הצהירה עלי מהיום הראשון לעבודתי ........לביטוח לאומי.
והאם זה שאני נשואה גם עלול לפגוע בקצבה תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת נכות
10/3/2011
ניתן להגיש תביעה לקצבת נכות כללית החל מגיל 18 ועד 12 חודשים לאחר גיל פרישה. אין קשר בין סטאטוס אישי לקצבת הנכות המשתלמת עפ"י קריטריונים רפואיים ותפקודיים הנבדקים ע"י ועדה רפואית.
נטלי
שאל/ה:
נכות נפשית על רקע אישיות סכיזואידית ותרומת זרע
8/3/2011
שלום, נקבעה לי נכות נפשית מביטוח לאומי על רקע אישיות סכיזואידית וחרדה חברתית חמורה. אני לא מסוגלת להימצא בחברת אנשים לאורך זמן ומסיבה זו איני עובדת כבר כמה שנים (אך אני די מבוססת מבחינה כלכלית). למרות זאת אני מאוד רוצה להיות אם ולחוות את חוויית האימהות. השאלה שלי היא האים מצבי מונע ממני לפנות לבנק הזרע, ז"א האים הם ידחו את פנייתי על רקע הנכות/אישיות שלי?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות
8/3/2011
נא הפני את שאלתך לפורום משפחה