פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
הואיל וביתי נמצאת על סטטוס של קד"צ וקיבלה פטור מביטוח לאומי למשך שנה א' בלימודיה. הואיל והמשיכה בלימודיה אף לשנה שניה . והואיל וקיימת הצעת חוק לתיקון הפטור ל-18 חודש. אשמח לדעת האם התיקון להצעה עבר ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לגד"ש
16/2/2011
החל מ 01/01/2011 ,פטורים מתשלום דמי בטוח, בין היתר - "מי שמלאו לו 18 שנים, פטור מדמי בטוח לאומי עד 12 חודשים, לכל היותר, לא בהכרח רצופים, ובתנאי, שיתחיל שירות חובה לפני גיל 21., וכן, מי שמלאו לו 18 שנים, ולומד במוסד חינוכי, או מצוי בהכשרה מקצועית, פטור מדמי בטוח לאומי בתקופת הלימודים, וכן בתקופה נוספת ממסיום הלימודים עד 12 חודשים לכל היותר, בתנאי, שיתחיל שרות חובה לפני גיל 21. תמיד הפטור יחול בין הגילאים 18 - 21 ". בברכת הצלחה, ונחת עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רוני
שאל/ה:
אבטלה והתייצבות בלשכת תעסוקה בזמן תקופת המתנה.
16/2/2011
כל זה נעשה...קבעו לי יום ונתנו פנקס, אבל שוב ושוב לא ברור לי באם יש צורך לבוא כל שבוע אם אני בתקופת המתנה...תקופת המתנה 90 יום לא נכנס לתקופת אבטלה בתשלום ובביטוח לאומי אמרו לי שלא רואים צורך להתייצב בלשכה עכשיו - אך רק להרשם ( וזה מה שעשיתי ), אבל אני גם ממשיכה ללכת לשם כל שבוע.... האם ניתן לקבל תשובה ברורה בבקשה? אולי אני מסבירה את עצמי לא נכון? תודה...
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
רוני
16/2/2011
התשובה הברורה היא והחד משמעית, היא מול לשכת התעסוקה, על מנת לא לאבד זכאות.הפורום הוא למידע כללי, ולא במקום ייעוץ והכוונה אישית. בברכת הצלחה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רוני
שאל/ה:
תביעה לדרגת נכות
16/2/2011
שלום במרץ 2007 קיבלתי אירוע מוחי בעבודה במאי 2007 הגשתי תביעה למוסד לביטוח לאומי לתשלום דמי פגיעה והכרה באירוע כתאונת עבודה. בפברואר 2009 החליט המוסד לביטוח לאומי לדחות את התביעה שלי. במרץ 2009 הגשתי ערעור על החלטת המוסד לבית הדין לעבודה. במרץ 2010 השופט נתן פסק דין שצריך להכיר באירוע כתאונת עבודה והחליט גם לחייב את המוסד ב2000 ש"ח הוצאות. שבוע לאחר פסק הדין (מרץ 2009) הגשתי תביעה לקבלת דרגת נכות . לפני יומיים קיבלתי הודעה שנקבעו לי 15% נכות אבל הסכום שאקבל הוא מענק בשיעור קצבה חודשית כפול 21 ולא כפול 43 כי הגשתי תביעה "לאחר 12 חודשים מהחודש בו נוצרו התנאים המזכים במענק". שאלתי היא האם הייתי צריך להגיש תביעה לדרגת נכות יחד עם התביעה להכרה באירוע כתאונת עבודה או שהתנהגתי בסדר כשחיכיתי שיכירו לי באירוע כתאונת עבודה ורק אחר כך הגשתי תביעה לדרגת נכות? האם ההחלטה של המוסד לביטוח לאומי היא צודקת או שכדאי לי לערער? בתודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תביעה לדרגת נכות
16/2/2011
מומלץ כי תפנה ליעוץ משפטי מעו"ד הבקי בתחום שיבחן את העיכוב בהגשת התביעה.
צפונית
שאל/ה:
ביטוח לאומי עבור בן זוג סטודנט
16/2/2011
ברצוני לשאול האם סטודנט נשוי שאינו עובד חייב לשלם לביטוח לאומי,או שמספיק שאשתו משלמת כשכירה דרך תלוש השכר?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי ביטוח
16/2/2011
כל תושב ישראל בן 18 ומעלה חייב על-פי החוק להיות מבוטח בביטוח הלאומי ולשלם דמי ביטוח (חוץ מאישה נשואה שהיא עקרת בית בלבד וחוץ ממי שעלה ארצה ונעשה תושב ישראל לראשונה מעל לגיל 62).
שגיא
שאל/ה:
דמי פגיעה בעבודה התור עצמאי
16/2/2011
לפני כחצי שנה נפגעתי בעבודתי בתור עצמאי.אחרי אישורים של חודש וחצי על אי כשירות לעבודה ב.לאומי מסרב להכיר כנפגע עבודה.מה עושים?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי פגיעה
16/2/2011
פנה ליעוץ משפטי מעו"ד בתחום שכן יש לבחון אחת לאחת את הסיבות שהביאו לאי ההכרה.
אנונימית
שאל/ה:
מחכה לתשובה על שתי שאלות ששאלתי
15/2/2011
על חישוב דמי לידה ועל זכאות לדמי אבטלה לאחר חופשת לידה תודה רבה!
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאנונימית
16/2/2011
חישוב דמי לידה, ייעשה ע"י פקיד בטוח לאומי, בהתאם לנתונים אישיים, גיל, וותק, גובה שכר ועוד. בתקופת דמי לידה, אין זכאות לדמי אבטלה, מאחר ולא ניתן לקבל שתי קיצבאות בעת ועונה אחת, על מנת לקבל דמי אבטלה לאחר לידה, יש צורך להתפטר ממקום העבודה מיד לאחר חופשת לידה,כך תוכלי לצבור את תשעים ימי ההמתנה, ולקבל דמי אבטלה, מוקדם ככל האפשר. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אנונימית
הגיב/ה:
דמי אבטלה לאחר סיום חופשת לידה
16/2/2011
השאלה שלי הייתה האם אוכל לקבל דמי אבטלה לאחר סיום דמי הלידה וזאת לאחר מעבר עיר בנוסף מעל 40 ק"מ?ללא תקופת המתנה?
אבי
שאל/ה:
ביטוח לאומי דרגת אי כושר
15/2/2011
קיבלתי לשנה וחצי דרגת אי כושר 100% קיצבה חודשית 2000 אני לא מצליח לחיות עם 2000 ש"ח מה איפשר לעשות במצב כזה האם אני יכול לעבוד וגם לקבל קיצבת נכות
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאבי
16/2/2011
חברי עו"ד יגאל, השיב לך, על מנת לתת לך תשובה מקיפה בעיניינך, יש לדעת את מצבך הרפואי והתפקודי, ואין זה המקום, מפאת צנעת הפרט, לחשוף פרטים אלו. באופן כללי, אשיב, במידה והנכה מסוגל לעבוד, "חוק לרון", מאפשר גם לקבל קצבה וגם לעבוד, ואפילו רצוי וחשוב, עד כמה שאפשר לחזור למעגל העבודה, ולהתפרנס, בברכה עו"ס טובה יששכרי
רוני
שאל/ה:
התייצבות בלשכת תעסוקה פעם בשבוע כל שבוע בתקופת המתנה
15/2/2011
תודה עבור כל התשובות שקבלתי!
אבל לא כ"כ ברור עד עכשיו באם יש צורך להתייצב בלשכת תעסוקה כל שבוע - פעם בשבוע - בזמן תקופת המתנה 90 יום?
שאלתי את הפקידה בביטוח לאומי וענתה לי שאין צורך...רק להרשם בפעם הראשונה ולהמשיך להתייצב אחרי המנה 90 יום... והפקיד בלשכה לא אמר זה....קבע לי יום - פעם בשבוע... מי צודק? מה לעשות? אני שמעתי שהפקידים בלשכת תעסוקה לא כ"כ אוהבים לתת אינפורמציה מדוייקת לגבי זה...
בתודה מראש
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לרוני,
16/2/2011
פקיד לשכת התעסוקה, יקבע לך את הימים , מתי להתייצב, וחשוב, שירשום לך בפנקס, על מנת למנוע אי הבנות. בברכה עו"ס טובה יששכרי
רוני
הגיב/ה:
עדיין לא ברור...סליחה
16/2/2011
כל זה נעשה...קבעו לי יום ונתנו פנקס, אבל שוב ושוב לא ברור לי באם יש צורך לבוא כל שבוע אם אני בתקופת המתנה...תקופת המתנה 90 יום לא נכנס לתקופת אבטלה בתשלום ובביטוח לאומי אמרו לי שלא רואים צורך להתייצב בלשכה עכשיו - אך רק להרשם ( וזה מה שעשיתי ), אבל אני גם ממשיכה ללכת לשם כל שבוע.... האם ניתן לקבל תשובה ברורה בבקשה? אולי אני מסבירה את עצמי לא נכון? תודה...
אורן
שאל/ה:
נכות כללית ודרגת אי כושר
15/2/2011
לפני מספר שנים חליתי במחלה קשה. נקבעו לי 52% נכות רפואית ודרגת אי כשר 75% לחצי שנה. לא עובד מאז למעשה. מאז אני משלם בט"ל כ "לא עובד". בינתיים נוספו בעיות ( דבאון עם טיפול תרופתי וכן דום נשימה בשינה) האם 1.יש טעם להעלות את אחוזי הנכות ומה הסיכוי לקבלת אי כושר וקיצבה ( אני בן 62 ואשתי משתכרת טוב) 2. אם אעבוד חלקית כעצמאי (תווך בנדל"ן) - האם אוכל עדיין לקבל דרגת אי כושר וקיצבה?
תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות כללית
15/2/2011
הפורום לא נועד לדון בניחושים ולתת יעוץ כאשר מירב הפרטים הרפואיים והתפקודיים אינם בפנינו. כדי לבחון את פנייתך פנה ליעוץ משפטי מעו"ד בתחום הבטל"א שיבחן אחת לאחת את הנושאים שהועלו על ידך וימליץ לך כיצד לנהוג.
עינת
שאל/ה:
בנושא השלמת הכנסה
15/2/2011
אני גרושה + 1 מקבלת 1500 ש"ח מזונות + 1100 הבטחת הכנסה שאלתי האם מותר לי לעבוד 3 פעמים בשבוע 4 שעות כל יום להגיע לשכר המינימום כדי לחיות כי המצב קשה מאוד 1500 המזונות הולכים לי ישירות לשכירות הבית ואני והילד חיים עם 1100 ש"ח ויש הוצאות שוטפות שאלתי האם מותר לי לעבוד שעות אלו אנא תשובתם המהירה אודה מאוד תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
השלמת הכנסה
15/2/2011
השלמת הכנסה- קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
עדי
שאל/ה:
הנחה בחשמל לבעלת תעודת עיוור 100 אחוז
14/2/2011
אני עיוורת 100 אוז נכות האם אני אמורה לקבל הנחה בחשמל.נשואה +3 ילדים.נתמכת ביטוח לאומי.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הנחה בחשמל
14/2/2011
לצערי, אין בפי בשורה שכן, טרם הוחלט על הנחה בחשמל לנכה בנוסף להנחות שנקבעו וניתן לראותן באתר משרד הרווחה.
m
שאל/ה:
תשלום עבור שירות מילואים
14/2/2011
שירתתי במילואים וקרוב לחודש וחצי אין לי הכנסה וזאת מכוון שאני גם עובד בחצי משרה וגם עצמאי יצאתי לשירות ארוך לאחר טרטורים רבים אישרו לפני כשבוע את הטפסים שלי תוך כמה זמן מיום קבלת המסמכים יכנס לי הכסף לחשבון
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תשלום ימי מילואים
14/2/2011
הפורום לא נועד לתשובות בהתייחס למועדי תשלום בטל"א.
יוסי
שאל/ה:
מענק ותשלום ביטוח לאומי לעובדת בעל דרכון זר
14/2/2011
עובדת בעל דרכון שמפרישים עבורה מס בריאות וביטו"ל האם היא זכאית למענק דמי לידה מהביטוח לאומי?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
עובדת זרה
14/2/2011
עפ"י אמנה 143 בינלאומית, עובדת זרה זכאית לדמי לידה, כמובן בתנאי שעמדה בכל התנאים ככל אזרחית ישראלית ומועסקת כחוק בישראל.
יגאל כהן, עו"ד *התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
דפנה
שאל/ה:
גימלת שמירת הריון לקצת פחות מ- 30 יום
14/2/2011
שלום רב, הייתי בשמירת הריון של תאומים כ- 25 ימים מתוך ה- 30 מסיבת לידה מוקדמת. מהתביעה לביטוח לאומי שלחו מכתב שאיני זכאית לתביעה מסיבת הימים לשמירה מה הסיכוי לזכות בערעור לבית הדין במידה ומחליטה לקבל את המגיע לי עבור 25 ימים שישבתי בבית? תודה, דפנה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
שמירת הריון
14/2/2011
תקנות הבטל"א הן קוגנטיות ובית הדין אינו משנה אותן בד"כ.
רמי
שאל/ה:
עין תותבת מגיל שנתיים
14/2/2011
בגיל שנתיים אבדתי את העין שלי הימין ועכשיו יש לי תותבת ואני לא רואה בעין הימין רק בעין אחת יש מצב לביטוח לאומי ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
יש מצב
14/2/2011
לא פירטת את גילך ונסיבות הפגיעה.
להלן הנחיית הבטל"א לגבי נכות כללית:
מי שסבור כי הוא זכאי לקצבת נכות חודשית, יפנה אל סניף המוסד לביטוח לאומי שבמקום מגוריו, ויגיש תביעה לקצבה בטופס תביעה לקצבת נכות והצהרה למחלקת הביטוח והגבייה. על–פי החוק ידון המוסד לביטוח לאומי בתביעה לקצבת נכות בתום 90 יום מן היום, שלפי טענת תובע הקצבה אבד כושרו להשתכר (או לתפקד במשק בית, כשמדובר בעקרת בית), או הצטמצם ב-50% או יותר.
את התביעה לקצבה יגיש תובע הקצבה עצמו. אם אין הוא מסוגל להגיש את התביעה בשל מצבו הגופני או הנפשי, רשאים בן משפחה שלו (בן זוג, ילד, הורה או נכד) או האפוטרופוס שלו או העובד הסוציאלי המטפל בו או אדם אחר המייצג אותו להגיש את התביעה בשמו. הגשת תביעה לנכות אינה שוללת את הזכות להגיש גם תביעה פרטית לחברת ביטוח בגין אי–כושר.
ניתן להגיש תביעה לקצבת נכות כללית החל מגיל 18 ועד 12 חודשים לאחר גיל פרישה.