פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מרים אברהמי
הגיב/ה:
חישב השלמת הכנסה
22/2/2011
לע"ד יגאל כהן שלום פניתי כמה פעמים לביטוח לאומי תשובתם המחשב מחשב הם לא יודעים או הפקידה תשלך לך בדואר עברו שנתיים ולא נענתי לתשובה גם ב 6050* הם לא יודעים בקשו שהגש לסניף שלי בכ"ס ניגשתי כמה פעמים אמרו שהפקידה תשלח לי תשובה אבל וגם שם אין תשובה אם אתה מוכן לעזור (אני גרה בבית ששיך לי ולאחי אחי נכה מאה אחוז נכות , אני גרה גם עם בני בן 23 האם זה משנה את החישוב)תודה בברכה מרים אברהמי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חישוב
22/2/2011
אין בידי לסייע לך במסגרת הפורום שכן הדבר מחייב בדיקת כל המסמכים הרלוונטים ובדיקה מול הבטל"א. אם תשאירי בפורום מיל לחזרה אדאג ליצור איתך קשר.
מלי דגן
שאל/ה:
פניה לקבלת קהל בסניף ביטוח לאומי בתל אביב
21/2/2011
שלום רב, אתמול, יום א' 20.02.11 הגעתי לסניף הביטוח הלאומי בת"א לקבלת קהל המתקיימת ביום זה. הגעתי מהרצליה בשני אוטובוסים ובזבזתי כשעתיים בנסיעות. כשסוף סוף הגעתי מצאתי דלת סגורה עם שלט: אין קבלת קהל עקב עיצומים. היתכן?? לא שמעתי בחדשות ולא בשום אמצאי תקשורת על שאין קבלת קהל, כיצד זה יתכן שאדם מבזבז שעתיים בנסיעה כדי לחזור כלעומת שבא מבלי שידע על כך מאמצעי התקשורת.
בברכה ותודה על המענה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
מענה מהבטל"א
21/2/2011
מנהלי הפורום אינם עובדי הביטוח הלאומי ומבצעים תפקידם בהתנדבות למענה לפונים בנושא הבטל"א.
צביקה
שאל/ה:
תגמול מילואים-הפרש מהמעסיק-מול בטל"א
21/2/2011
ההיתי במילואים ומעסיקי משלם לי כרגיל את המשכורת ,אך לטענתי ההחזר שהוא מקבל מבטל"א גבוהה מהשכר שלי פר יום,כשפניתי אליו הוא החשיב לי את כל ההוצאות (ביגוד ,הבראה הוצאות רכב )וחילק לשנה ול-חודש כך שהביא לי יותר האם הוא יכול להחשיב את כל ההוצאות הנילווות ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
מילואים
21/2/2011
הביטוח הלאומי מפעיל מוקד טלפוני אוטומטי 24 שעות ביממה שמספרו 02-6463010.
המוקד הטלפוני נועד לחיילי מילואים המגישים תביעות באופן אישי, ולמעסיקים המשלמים את התגמול לעובדיהם המשרתים במילואים.
במוקד הטלפוני ניתנים השירותים הבאים:
1. מידע כללי על זכויותיהם וחובותיהם של המשרתים במילואים בביטוח הלאומי
2. הזמנת טפסים להגשת תביעות להחזר התגמול שיישלחו ישירות בפקס
3. סימולטור לחישוב התגמול עבור השירות במילואים.
*המידע מאתר הבטל"א*
נא פנה לבטל"א -מילואים לקבלת נתוני התשלום המגיע לך מהמעביד עפ"י נתוניך האישיים.
שרון
שאל/ה:
תשלום פנסיה למי שגר בחו"ל
20/2/2011
האם ביטוח לאומי משלם באופן סדיר את תשלומי הפנסיה לפנסיונר ישראלי שמתגורר בחו"ל בגיל הפנסיה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשלום פנסיה למי שגר בחו"ל
21/2/2011
זכאי לקצבה המתגורר בחו"ל, נידרש להמציא אחת לחצי שנה הצהרת חיים באמצעות השגרירות הישראלית המקומית בברכה עו"ס טובה יששכרי
חיים
שאל/ה:
אבטלה בזמן קבלת קצבת נכות מתאונה
20/2/2011
אני מקבל קצבת נכות כתוצאה מתאונה,האם אני זכאי לאבטלה מלאה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבאות
21/2/2011
לפי תקנות הבטל"א:
מובטל המקבל אחד מן התשלומים הבאים, לא יהיה זכאי בעד אותו הזמן לדמי אבטלה: דמי פגיעה עקב תאונה בעבודה.
כל תשלום אחר, שנועד לפצות על הפסד שכר, כפי שקבע שר הרווחה.
סימה
שאל/ה:
איך מחשבים כסף לאחר קבלת נכות זמנית
18/2/2011
היה לי תאונת עבודה מתאריך 1-12-2009 ובשלושת החודשים שקדמו לתאונה קיבלתי משכורת בסך של 4500 ש"ח
ולאחר הועדה הרפואית יצא נכות זמנית בשיעורים הבאים כדלקמן
1-4-2010 עד 1-6-2010 נכות זמנית בשיעור 50% אז זה על חודששים נכון?
1-6-2010 עד 1-9-2010 נכות זמנית בשיעור 100% אז זה על 3 לודשים?
1-9-2010 עד 1-1-2210 נכות זמנית בשיעור 30% אז זה 4 חודשים ?
1-1-211 עד 30-4-2011 נכות זמנית בשיעור 20 % אז 4 חודשים ?
אז איך אקבל כסף בהתאם לשיעורים שלעיל?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חישוב קצבת נכות זמנית
18/2/2011
פני למוקד הבטל"א בטל' 6050* למענה על סה"כ התשלומים שישולמו לך בהתאמה ל"שכר הקובע" ואחוזי הנכות.
יגאל כהן, עו"ד
אברהם
שאל/ה:
נכות כללית ,מהם ההטבות ?
17/2/2011
קיבלתי 79% נכות כללית(משוקללת) צמיתה ו- 100% אי כושר ,אני מבקש לדעת מה מגיע לי מבחינה כספית וכן מהם ההטבות שהנני זכאי (חוץ מביטוח לאומי). תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
זכויות
18/2/2011
באתר הבטל"א בנכות כללית - תמצא את כל המוסדות בהם אתה זכאי להטבות.
יגאל כהן, עו"ד
נופר
שאל/ה:
המשך לשאלת חוב לביטוח לאומי
17/2/2011
במקרה שלי לא קיזזו, פשוט לא שילמו ובנוסף החזרתי את החוב, האם הדבר תקין?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חוב לביטוח לאומי
17/2/2011
אין בידי את מכלול העובדות והמסמכים כדי לענות על שאלתך במלואה.
אי תשלום כמוהו כקיזוז בגין חוב.
מומלץ כי תאספי מהבטל"א את מירב הנתונים ותפני ליעוץ משפטי לבדיקת הנתונים.
אימה
שאל/ה:
נכות זמנית לאחר וועדה רפואית ראשונה
17/2/2011
שלום לך
אני היה לי תאונת עבודה מחודש 24-12-09 והגשתי תביעה לדמי פגיעה וקיבלתי על 3 חודשים ,לפני התאונה היה לי משכורת חודשית בסך של 5000 ש"ח , ואחרכך הגשתי תביעה לנכות ולאחר שעברתי ומהועדה רפואית ראשונה קיבלתי נכות זמנית באחוז 30 % ( הגשתי התביעה לבד כי אין לי כסף לעו"ד,אני כבר בבית יותר בבית יותר משנה וחצי )
אני כבר יותר משנה וחצי ללא הכנסה עכשיו מה אני אקבל כספים מביטוח לאומי לאחר הנכות הזמנית הזאת?? ומה השלב הבא
תעזור לי בבקשה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות זמנית
17/2/2011
עליך להמתין לזימון לועדה רפואית במועד סיום נכותך הזמנית כפי שנקבעה ע"י הועדה הרפואית לקביעת נכותך הקבועה.
איני יודע אם תאונת העבודה היא תאונת דרכים ו/או בעבודה.
בהנחה שבעבודה, היית אמורה לקבל תשלום בגין נכותך הזמנית בגובה 75% מהשכר הקובע ולתבוע את ההפרש מחברת הביטוח של המעביד.
מומלץ כי תפני למוקד הביטוח הלאומי 6050* ותבדקי את זכויותיך.
במקרה והתשובה לא תניח את דעתך מומלץ, כי תפני ליעוץ משפטי באמצעות הסיוע המשפטי של הבטל"א.
אימה
הגיב/ה:
כאילו הם ישלמו לי בגין כל התקופה שהייתי בבית
18/2/2011
תודה על המענה האדיב שלך
כאילו הם ישלמו לי בגין כל התקופה שהייתי בבית עד שנקבעה לי הנכות הזמנית ? יעני מגיע לי 75% כפול כל התקופה (12 חודשים שהייתי בבית) זה אקבל תשלום חד פעמי? בנוסף לקצבה חודשית בשיעור 700 ש"ח ? נכון? או עשיתי החישוב טעות?
עו"ד יפעת אילישקה
שאל/ה:
שכ"ט ייצוג בוועדה רפואית
17/2/2011
אשמח לקבל מידע על כמה בממוצע גובים כשכ"ט עו"ד על ייצוג בוועדה רפואית בביטוח לאומי? יש לי לקוחה פוטנציאלית ואני לא רוצה לפספסה.
תודה מראש
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
שכ"ט
17/2/2011
חברה נכבדה הפורום לא נועד לשאלות מהסוג הנשאל.
יגאל כהן, עו"ד
נופר
שאל/ה:
חוב לביטוח לאומי מעל ל36 חודשים
17/2/2011
שלום, רציתי לדעת באם היה לי חוב לביטוח לאומי של מעל ל36 חודשים, קיבלתי דמי פגיעה, ולאחריהם עד שנקבעה לי הנכות עברו 6 חודשים,(לא נאמר לי דבר על החוב לפני כן, על אף שבדקתי), יצא שהגעתי עימם להסדר באותו השבוע שנאמר לי על החוב, אך לא שולמו לי 3 קצבאות בשל כך, האם הנך מכיר תקדימים או פסיקה שבין הדין לעבודה חייב את הביטוח לאומי לשלם את הקצבאות הללו?
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
חוב לביטוח הלאומי
17/2/2011
הבטל"א רשאי לקזז כל חוב בגין אי תשלום דמי ביטוח לאומי מקצבאות.
במקרה הצורך פני ליעוץ משפטי מעו"ד המתמחה בתחום הבטל"א.
יגאל כהן, עו"ד
גביוטה
שאל/ה:
פיטורים בזמן מחלה ובעקבות מחלה
17/2/2011
לפני כחצי שנה עברתי תאונה בסופר מאז התאונה אי אצל רופאים ועבדתי לפני כחודש הבוס שלי פיטר אותי עקב מחלה בסוף אובחן שיש לי פיברומילגיה מה אני עושה את מי לתבוע אשמח אם תעשו לי סדר כעת אין לי הכנסה אף אחד לא מכיר בי ורק בעלי מפרנס עם הכנסה נמוכה יש לי 3 ילדים שאחד מהם עם טיפולים פרא רפואים אשמח אם אוכל גם לקבל עבורו עזרה כספית מגורם כל שהוא תודה וסליחה על הבלבול
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
תאונה
17/2/2011
לגבי פיטוריך יש לקבל יעוץ מעו"ד בתחום עבודה.
לגבי הכנסה, ניתן לפנות לביטוח לאומי בנושא בקשה לדמי תאונה ועד לדיון בבקשה, ניתן לבקש הבטחת הכנסה בהתאם לקריטריונים שנקבעו בבטל"א.
יגאל כהן, עו"ד
בן
שאל/ה:
שאלה לגבי וועדת ערר תודה רבה
17/2/2011
שלום רב הגשתי לפני חודש וחצי ועדת ערר של הביטוח לאומי בענין הנכות שדחו לי וקבעו רק 28 אחוז.הגשתי מסמכים חדשים ומכתבים רפואים. השאלה לענין הוועדה. האם יכולים לקבוע לי נכות מבלי התייצבות לוועדה? אני כבר שנה בלי כסף כהמ זמן זה לוקח?חודש וחצי ואומרים לי שזה בטיפול. ושזה נכנס לוועדות. אבלאני אמור להגיע לוועדה . התיק שלי שם. האם יש סיכוי שאקבל נכות ללא התייצבותי? תודה על כל תשובה ותבורכו אמןן מממני בן
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
ועדת ערר
17/2/2011
אתה אמור להיות מזומן לועדה ולהציג את טענותיך וכן מסמכים עדכניים לביסוס טענותיך. הועדה יכולה גם לבדוק אותך לפי החלטתה.
בהתאמה לבדיקת המסמכים הקיימים בתיקך וכן נוספים וכן בהתאם לבדיקתך הועדה תקבע את מצבך הרפואי והתפקודי.
יגאל כהן, עו"ד
יגאל כהן, עו"ד
לירון
שאל/ה:
תשלום מילואים בדיעבד ע"י המעסיק
16/2/2011
שלום, המשכורת שקיבלתי בחודש המילואים לא כללה את ימי המילואים. הגשתי את ה - 3010 למעביד, ואת הכסף שהתקבל בביטוח לאומי הוא פיזר ל - 3 משכורות ואף הוריד חלק קטן מהסכום בטענה שבאותה משכורת חודש קבלתי בונוס כמו עובד שנכח כל החודש - אני חושב שאין קשר בין הבונוס לגמלת המילואים, ככל שידוע לי למעסיק אין זכות לקחת חלק מהכסף לעצמו, אין זכות לפצל לי את התשלום ובכלל הוא אמור לשלם לי משכורת רגילה ואח"כ לתבוע את ב"ל - אני צודק? מה עליי לעשות?
תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תשלום מילואים
17/2/2011
כעקרון תשלום ימי מילואים הינו באמצעות 3010 או שהמעביד משלם שכרך ונפרע מול הבטל"א או שאתה מקבלו לחשבונך בהתאמה לשכרך.
במקרה ולא תקבל את שכרך פנה ליעוץ משפטי.
יגאל כהן, עו"ד
moose
שאל/ה:
תשלום מילואים לחשבון בנק
16/2/2011
תוך כמה זמן מאישור הטפסים של המילואים בביטוח לאומי יכנס הכסף לחשבוני?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשלום מילואים
16/2/2011
מוקד טלפוני לבירורים:026463010 ,או *6050 בברכה עו"ס טובה יששכרי