פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אני עצמאי שמרוויח 2500 שקל בחודש. אם מגיע לי השלמת הכנסה, איך אני מקבל אותה, הרי דורשים חתימת מעביד ואין לי מעביד ואין לי תלוש משכורת. שאלה שניה, האם כמקבל השלמת הכנסה יש איזו בעיה שנוצרת בבנק? נניח ביטול מסגרת עו"ש? ביטול הוראות קבע? האם יש משהו כזה? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
השלמת הכנסה
7/3/2011
השלמת הכנסה קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד). שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה. פירוט יתר באתר הבטל"א דף הבית > קצבאות והטבות > הבטחת הכנסה > תנאי הזכאות.
יגאל כהן, עו"ד התמחות בביטוח לאומי, דיני עבודה, נכי צה"ל -משהב"ט.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
טוני
הגיב/ה:
תודה. אבל שאלתי משהו לגמרי אחר....שמאד חשוב לי לדעת
8/3/2011
האם מי שמקבל השלמת הכנסה יוצר לעצמו בעיות בבנק, נניח שלא יתנו לו הלוואות, או לא ויזה, או לא לשלם הוראות קבע או לא לקבל מסגרת אשראי?
האם גם עצמאי מקבל זאת למרות שאין לו איך "להחתים" טופס מעסיק?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
השלמת הכנסה
8/3/2011
השלמת הכנסה, אינה הבעיה, הבק יסכים לתת הלוואות, ומסגרת אשראי בהתאם למערכת היחסים, והמעמד שלך, האמון שהבנק מסב לך בהתאם להתנהלות שלך בבנק, כמו עמידה במחויביות, אין החזר צ'קים וכו'. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אנקרנה
הגיב/ה:
אם אני עצמאית וחד הורית ללא מזונות
8/3/2011
שמרוויחה רק 2500 שקל לחודש, האם מגיעה לי השלמת הכנסה ואם כן כמה? קראתי באתר שזה 2700 שקל. אבל האם זה באמת 2700 שקל או רק ההפרש בין 2500 שאני מרוויחה ל 2700 שנותנים???
כלומר... האם שווה לי לגשת לקבל השלמה כשזה 200 שקל? או שלא הבנתי נכון וכאמור יגיעו לי 2700 שקל או דומה לזה למרות שאני מרוויחה 2500? תודה
צח
הגיב/ה:
תקבלי קצבה נמוכה אבל..
8/3/2011
לפי מה שאני יודע, תהיי זכאית גם להנחה של 80% בארנונה 33% בתחבורה ציבורית ופטור מתשלום אגרת טלוויזיה.
צח
הגיב/ה:
שאלה חשובה שקשורה לעניין
8/3/2011
מאחר והשאלה שלי עוסקת בנושא דומה אני מצרף אותה לשרשור הזה. במידה ואכן בעל עסק עצמאי זקוק להשלמת הכנסה, האם תפנה אותו לשכת התעסוקה לעבודה נוספת כשכיר? - והרי מקבל הבטחת\השלמת הכנסה מחוייב לקבל כל עבודה. אני שואל את השאלה הזו כבעל עסק שעובד מהבית, ולכן אפשר לטעון שאני יכול לפנות מזמני לעבודה במשרה נוספת.
ניסים אוחנה
שאל/ה:
האם מותר לחוקרי ביטוח לאומי לצלם אותי
7/3/2011
האם מותר לחוקרי ביטוח לאומי לצלם אותי בזמן חתונה של בן דודי מתוך האולם לצורך מעקב לפני ועדת ערר האם מותר על פי חוק בכלל לצלם אותי בתוך אירוע? האם אין פה פגיעה בצנעת הפרט? האם מותר להם לדחות לי את הבקשה לדחייה של ועדת הערר עד לקבלת חומר החקירה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חוקרי בטל"א
7/3/2011
חברות הביטוח וגורמים נוספים מפעילים חוקרים לצורך בדיקה ומעקב אחר תובעים. פעילות זו מוכרת ובלבד שאין בה משום פגיעה בפרטיות ובהתאם לחוק החוקרים הפרטיים, לשכת החוקרים הפרטיים ולשכת עו"ד. לפי תקנות האתיקה של לשכת עו"ד חל איסור מוחלט לחוקר לשוחח עם תובע מיוצג ע"י עו"ד, אך מותר לו לצלמו.
סקרנית ומבולבלת
שאל/ה:
נישואין כסיבה לפגיעה בקצבת השר"ם
7/3/2011
שלום רב ,
רציתי לברר האם נכונה הדעה/ השמועה כי ברגע שאדם עם מוגבלות הזכאי עפ"י אחוזי הנכות שנקבעו לו בביטוח לאומי לקצבת שר"ם, נישא ונרשם במשרד הפנים כנשוי לאדם שאיננו עם מוגבלות קצבת השר"ם נפגעת לו ו/או נשללת ממנו לחלוטין . מתוך תפיסה (שאגב יש לי השגות לגביה) כי בן הזוג מחוייב לשמש כעזרת צד ג' לשמה משולמת הקצבה ואינו יכול פשוט להשאר בן הזוג כפי שהיה לפני הנישואין. קרי בן הזוג ללא המוגבלות שעד רגע הנישואין היה "רק" בן הזוג האוהב כבכול מערכת זוגית נורמטיבית,כפות כעת בעל כורחו ובכפייה גסה הופך להיות עזרת צד ג' של בן הזוג עם המוגבלות, סיטואציה שלעניות דעתי גם משדרת מסר חברתי לאדם עם המוגבלות כי אם יעז להיות פרט משולב ובלתי נפרד מהחברה הרי שישלם על כך מחיר כבד עד מאד ויענש.
אוקיר ואודה עד מאד על תשובתכם בהקדם האפשרי,
סקרנית ומבולבלת.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת שר"ם
7/3/2011
הנושא שציינת אינו מוכר לי.
פני למוקד הבטל"א בבקשה 6050*
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
נישואין כפגיעה בקצבת שר"מ
7/3/2011
התנאים לקבלת שרותים מיוחדים: על התובע להיות מבוטח בבטוח לאומי, וגילו מ - 18 עד 90, והוא נימצא בישראל, כמו כן ניקבעה לו נכות רפואית לפחות 65%. הקצבה אינה מותנית בסטטוס משפחתי, אם הוא נשוי או אחר.. בברכה עו"ס טובה יששכרי
עידן
שאל/ה:
הורדת ביטוח לאומי ומס בריאות
7/3/2011
שלום רב, האם יורד ביטוח לאומי ומס בריאות מתשלומים על ימי חופש שאני מקבל מהמעביד?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ימי חופשה
7/3/2011
אתה רשאי לצאת לימי חופשה עפ"י זכאותך לפי חוק ובתיאום עם המעביד.
פדיון חופשה ניתן לפדות לפי חוק רק בסיום יחסי עובד מעביד ועליהם משולם מס הכנסה כחוק.
עידן
הגיב/ה:
השאלה היא אם הזנתי ימי חופש (ולא חל"ת) האם ביטוח לאומי
8/3/2011
ומס בריאות גדלים בעקבות כך? (הרי למעשה הברוטו גדל)
תודה מראש,
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ימי חופש
10/3/2011
לא ברור לי מה הזנת. אתה יכול לצבור חופשה באישור המעביד ולפדות אותה לפי חוק רק בסיום יחסי עובד מעביד, אלא אם קיים הסכם אחר בינך לבין המעביד.
עידן
הגיב/ה:
השאלה היא אם הזנתי ימי חופש (ולא חל"ת) האם ביטוח לאומי
7/3/2011
ומס בריאות גדלים בעקבות כך?
תודה מראש,
שוש
שאל/ה:
בהמשך לדמי ביטוח לאומי לאשה בגיל 62
7/3/2011
למיטב ידיעתי ביטוח לאומי משולמים החל מגיל 62 לאשה ומגיל 67 לגבר שיצא לפנסיה. שמעתי שנשים יכולות לקבל את הסכום (כ-2000ש"ח?) כבר מגיל 62. שאלתי היא האם זה משולם בגיל 62 רק לאישה שלא עובדת או שגם אשה עובדת יכולה החל מגיל 62 לקבל כל חודש את הסכום???? אני מקווה שהפעם השאלה מובנת.....
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי ביטוח לאומי
7/3/2011
אשה מעל גיל 60 זכאית בהתאם לקריטריונים לקצבת זקנה וקצבת שאירים בלבד.
55556666
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה - ימי זכאות
7/3/2011
קודם קצת רקע: אני בן 23. כרגע מובטל, וחותם בלשכת התעסוקה כל שבוע. בתקווה שהם יצליחו למצוא לי עבודה. עבדתי שנתיים במקום מסויים, ואז החלטתי לעבור למקום עבודה אחר. במקום החדש עבדתי עוד שנה ואז פיטרו אותי במסגרת קיצוצים (סה"כ עבדתי 3 שנים ברציפות). הגשתי תביעה לדמי אבטלה.
יש לי 2 שאלות: 1) לפי חישוב דמי האבטלה (במחשבון של האתר של ביטוח לאומי) - מגיע לי כ 3500 ש"ח (75 אחוז מארבע המשכורות האחרונות שלי). אבל בפועל, אני מקבל רק 2800 (שהם בערך 50 אחוז מהשכר הממוצע שלי בארבעת החודשים האחרונים). למה?
2) לפני מספר ימים קיבלתי בדואר מכתב מהביטוח הלאומי. הנה ציטוט: "אנו מביאים לידיעתך, כי לפי התביעה שהגשת בתאריך 16.1.2011, נמצאת זכאי לדמי אבטלה, לתקופה אבטלה המתחילה ב 1.1.2011 - 31.12.2011. עובדים לרשותך 50 ימי זכאות, לניצול בתקופה זו בלבד." למה רק 50 ימים?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
7/3/2011
פנה למוקד הבטל"א 6050* לבדיקה ספציפית של זכויותיך.
ארז
שאל/ה:
נכות מהעבודה 5 אחוזים קבוע
6/3/2011
שלום האם יש הטבות לנכות 5 אחוזי נכות?כמו כן אם יש לי עוד תטןנת עבודה אחרת ששם יקבע לי נכות אחרת האם ה5 אחוז יתווסף לזה לשם הגדרה כוללת של אחוזי הנכות?אם אקבל 10 זה יהיה לי 15 אחוזי נכות?תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכה 5%
7/3/2011
כעקרון אין עפ"י התקנות כל הטבה לנכה מתחת ל9%.
הנכות משוקללת ואינה חד ערכית כלומר 5%+ 5% הם 9.75%
ארז
שאל/ה:
ימי אבטלה זכאות תקופה
6/3/2011
שלום רב קיבלתי מכתב שאני זכאי לאבטלה והתביעה שלי מאושרת מה1-2-2011 עד 1-2-2012 מה זה אומר ?שאני יכול להחתים שנה? תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
זכאות
7/3/2011
פנה ללשכת התעסוקה לבדיקת זכויותך וחובותיך.
גרשון
שאל/ה:
חוב לביטוח לאומי אחרי גיל שמונים
6/3/2011
אני בן שמונים גמלאי של משרד החינוך אני נכה עבודה ובמשך שנים קבלתי גמלת נכות. לפני כחצי שנה הודיעו לי שנוצר חוב ובמקביל הורידו לי את הגמלה לחצי. החודש (אחרי חצי שנה) קיבלתי מכתב שנוצר חוב של כ 60.000 שקל שאני חייב להחזיר או שיפתח נגדי משפט. בגילי איני משלם כל כסף לביטוח לאומי אני רק מקבל. אם נוצר חוב? הרי היוצר של החוב נמצא בבטוח לאומי. בגילי איני חייב לשלם תשלום כלשהו. האם שלמו לי יותר מדי כסף ולכן נוצר חוב? אם כן האם אני לא רשאי לדעת ממה נובע החוב. החודש הורידו את סכום הגמלה בעוד שליש. כל ניסיונותיי לברר מדוע אני חייב סכום כה גדול לא נענו. התייעצתי עם אורך דין חבר וגם הוא לא הבין את תוכן שני המכתבים שקיבלתי. אני מבקש עצה כיצד לנהוג מול האטימות של פקיד הטביעות. דרך אגב במכתב של פקיד הטביעות אינו מצוין שמו האם זה חוקי? בתודה ובברכה
גרשון
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חוב לביטוח לאומי
6/3/2011
מחוסר מסמכים והכרת העובדות לאשורן קצרה ידי מלייעץ לך. אני ממליץ כי תפנה ליעוץ של עו"ד מתחום הבטל"א לבירור נסיבות החוב וטיפול בסילוקו מול הבטל"א.כל השהייה בחתשלום ללא טיפול גוררת ריבית הצמדה ןקנסות וחבל.
יגאל כהן, עו"ד ביטוח לאומי, דיני עבודה, נכי צה"ל- משהב"ט
אורית
שאל/ה:
תקנה 15 לתקנות המוסד לביטוח לאומי
6/3/2011
אני מקבלת קצבת נכות מהביטוח הלאומי. לאחרונה חלה ירידה בשכר שלי כי נאלצתי לעבור תפקיד (לא חל שינוי של ממש במצב הרפאוי שלי). האם ניתן להגיש תביעה להחמרה ולתבוע לפי תקנה 15? מה עלי לעשות? כיצד אפשר להפעיל את תקנה 15? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ירידה בהכנסות
6/3/2011
דיון מחודש עקב ירידה ניכרת בהכנסות
נכה עבודה בעל דרגת נכות יציבה בשיעור של 20% לפחות, רשאי לבקש הגדלה של דרגת נכותו, אם עקב הפגיעה בעבודה חלה ירידה ניכרת בהכנסותיו. את הבקשה יש להגיש, אם חלפו 12 חודשים מהקביעה האחרונה של דרגת הנכות, ולא יותר מ–60 חודשים. *מידע מאתר הבטל"א*
אורית
הגיב/ה:
ירידה בהכנסות
7/3/2011
תודה רבה:)) מה הטופס הרלבנטי?
שושנה דגן
שאל/ה:
דמי ביטוח לאומי לאישה בגיל 62
6/3/2011
ברצוני לדעת, האם אשה שמגיעה לגיל 62 יכולה לקבל ביטוח לאומי למרות שהיא עדיין עובדת? אם כן מה עלי לעשות לשם כך?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי ביטוח לאומי
6/3/2011
אם תוכלי להסביר ביתר פירוט את שאלתך. לא ברור מה ברצונך לקבל מבטל"א.
ציפי
שאל/ה:
תת פעילות בלוטת התריס
6/3/2011
אני סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס נוטלת אלטרוקסין 150 מק"ג יש עליות וירידות בתופעות לוואי סובלת מחולשה כללית ובחילות והקאות רציתי לשאול האם אני זכאית ל20 אחוזי נכו ת לצורך שיקום (מעוניינת ללמוד עבודה סוציאלית
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
שיקום
6/3/2011
עליך לפנות להכרה במחלה ע"י ועדה רפואית וקביעת נכות.
לגבי שיקום ראי תשובתי בפורום זה שיקום יגאל כהן, עו"ד 6/3/20
ש
שאל/ה:
ימי עבודה לצורך דמי אבטלה
6/3/2011
שלום רב, הגשתי תביעה לדמי אבטלה לביטוח לאומי. דחו את תביעתי כי צברתי 346 מתוך 360 ימי עבודה בשנה וחצי שקדמו לתאריך תחילת ההתייצבות בלשכה.
מה ניתן לעשות? האם כוללים גם ימי מחלה וימי חופשה בתוך 360 הימים?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
6/3/2011
הקריטריונים לקבלת דמי אבטלה הן בד"כ קשיחים. הפסיקה נתנה לא אחת, גיבוי לכך שיש לעמוד בקריטריונים לקבלת דמי אבטלה.
משה
שאל/ה:
האם מדובר באותו מאורע
6/3/2011
ראשית, תודה על התשובה
אבל השאלה האם מדובר באותו אירוע
ממה שהבנתי הקצבה ממשרד הבטחון היא בגלל בעיה בתפקוד ואילו בחוק הביטוח הלאומי הבנתי שממש יש סעיף שמדבר על כריתת ריאה
הלנה
שאל/ה:
התנאים לנקודת זיכוי לדרגת אי כושר מטעם הביטוח הלאומי
5/3/2011
לבעלי יש מטעם הביטוח הלאומי "דרגת אי כושר בשיעור של 75%" והוא אינו עובד. אני עובדת האם מגיעה לי נקודת זיכוי נוספת בגלל מצבו. ואיזה מסמך בדיוק אני צריכה להביא למעביד לצורך כך.