פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום, אבי בן 75 ולפני כעשור, הוכרז כחדל באמצעים, ולא שילם ביטוח לאומי והחוב נצבר, והוא לא מקבל קצבת זקנה. כיום הוא חלה במחלה קשה ומצבו מתדרדר, ורציתי לדעת האם גם לבעלי חוב יש זכויות במקרים שכאלו, או שאין הפרה ואין לו זכות לשירות כלשהו מביטוח לאומי. רק להוסיף, שסך החוב הוא בערך סך הכסף שלא שולם לו מאז היה בן 65 וללא ההצמדה והריביות בוודאי ובוודאי. האם ניתן לעשות משהו, שיסיים את חייו בכבוד, ולסגור את "הפינה" מול ביטוח לאומי? בברכה, אסף
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
בעיות מול הבטל"א
15/3/2011
אם אביך עובד עצמאי, ונשללה ממנו גמלה מאת הביטוח הלאומי, רק מפני שלא מילא את חובת הרישום במוסד לביטוח לאומי, או מפני שפיגר בתשלום דמי הביטוח, אתה רשאי לפנות למוסד בבקשה לבדיקת זכאות להענקה מטעמי צדק.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אסף
הגיב/ה:
בירור נוסף
16/3/2011
שלום יגאל, תודה על תשובתך, איני בקיא במושגים ובתהליכים הנדרשים למול ביטוח לאומי, האם יש גוף שיכול לסייע, בהתנדבות או בעלות סמלית או נמוכה?
בברכה,
אסף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מירב
שאל/ה:
שמירת הריון ורופא תעסוקתי
15/3/2011
שלום רב,
אני בת 32 בהריון רביעי בשבוע 21. בהריון הקודם הייתי בשמירת הריון עקב לחצי דם גבוהים שהובילו לרעלת הריון, ודופק מהיר.
בהריון הנוכחי הסיפור חזר על עצמו והרופאת נשים שלי שלחה אותי לשמירת הריון עד הלידה עקב ערכי לחץ דם ודופק מהירים ובמקביל אני מטופלת אצל קרדיולוג. בנוסף ישנה בעיה אורטופדית בגב אשר גם בגינה האורטופד הצטרף להמלצה על השמירה.
שאלתי היא - הרופאת נשים המטפלת שלי הפנתה אותי בנוסף לרופא תעסוקתי שייתן גם את דעתו בנושא כדי שייחזק את הצורך בשמירה. האם זה באמת הכרחי? מה משקלו של ייעוץ רופא תעסוקתי מול החלטת ביטח לאומי אם לאשר שמירה או לא? הרי לפי החוק רק רופא נשים יכול להמליץ על שמירת הריון, לא?
אודה לתשובה, יום טוב!!
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
שמירת הריון
15/3/2011
תנאי זכאות לשמירת הריון:
האישה תושבת ישראל. היא עובדת שכירה או עצמאית, ששולמו בעדה דמי ביטוח בעד 6 חודשים לפחות מתוך 14 החודשים שקדמו ליום קובע לשמירת היריון - היום שהפסיקה את עבודתה עקב שמירת ההיריון. יש בידה אישור מרופא מומחה לנשים ולידה על שמירת ההיריון. בכל מקרה לא תשולם גמלה לתקופה העולה על שבועיים לפני היום שנערכה לתובעת הבדיקה הרפואית הראשונה שבה נקבע שהיא זקוקה לשמירת היריון. תקופת השמירה הראשונה לא תפחת מ-30 ימים רצופים. אם קיימת הפסקה בשמירת ההיריון, כל תקופה נוספת של שמירת היריון לא תפחת מ-14 ימים לפחות. לא משולם לה תשלום בעד תקופת שמירת ההיריון מגוף אחר. בעקבות שינוי בחוק ביטוח אמהות מיום 6.9.07 אין העובדת חייבת לנצל ימי מחלה שעומדים לזכותה. עובדת הזכאית לתשלום גמלה לשמירת היריון מהביטוח הלאומי, אך מעדיפה בכל זאת לנצל את ימי המחלה ולקבל את תמורתם מהמעסיק שלה, תישלל זכאותה לגמלה מהביטוח הלאומי בעד הימים ששילם לה המעסיק.
בכל מקרה, רופא מטעם המוסד רשאי לדרוש הבהרות ופרטים בכל הנוגע לאישור הרפואי. למי שיוצאת לחו"ל - אישה בשמירת היריון אינה זכאית לגמלה מרגע יציאתה לחו"ל ואילך.
רוני
שאל/ה:
איפה אני מוצאת טפסים להגשה על נכות נפשית?
14/3/2011
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
רוני
14/3/2011
טפסים לנכות כללית ,בצרוף דו"ח פסיכיאטרי. בברכה עו"ס טובה יששכרי
בן
שאל/ה:
ביצעתי פרוק חברה וכעת זה אצל כונס נכסים
14/3/2011
אני גם כן אמור למלא טפסים לתביעה לפיצויי פיטורין הבראה ביגוד סכום כולל שהוגדר ע"י בית הדין לעבודה אך מאידך היו לי הוצאות נוספות כמו: שכר טרחה עו"ד שכר שליח אגרת פקדון אגרת בית משפט בזבוז ימי עבודה ושכר טרחה 3000 ש"ח שהוגדר ע"י בית הדין לעבודה האם המפרק לוקח בחשבון את כל ההוצאות תודה תשלום בדיקת המפרק פרסום בעיתון
בן
שאל/ה:
כבעל רכב רפואי נכה הנני זכאי לקצבת הבטחת הכנסה?
14/3/2011
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
14/3/2011
הבטחת הכנסה - קצבה מלאה המשולמת לאנשים שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כגון חולים, נכים, נפגעי עבודה או מובטלים, ושאינם זכאים לתשלומים על פי תוכניות אחרות.
השלמת הכנסה- קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
הבטחת הכנסה - אלה אינם זכאים לקצבה : הנמצא במוסד וכל החזקתו על חשבון אוצר המדינה, הסוכנות היהודית, רשות מקומית או מוסד דת. המשרת שירות סדיר בצה"ל, הוא ובת זוגו. חבר קיבוץ או מושב שיתופי. תלמיד במוסד להשכלה גבוהה, במוסד ללימודים על תיכוניים, בישיבה או במוסד תורני ובמוסד להכשרת כוהני דת (למעט תלמיד במוסד שנותן הכשרה מקצועית על-פי הפניה של שירות התעסוקה.
*המידע מאתר הביטוח הלאומי*.
סכומי הקצבה ניתן לראות באתר הבטל"א - דף הבית > קצבאות והטבות > הבטחת הכנסה > סכומי הקצבה .
חני
שאל/ה:
יש לי נכות נפשית האם מגיע לי השלמת הכנסה?
14/3/2011
יש לי נכות נפשית אני מקבלת 2200 ש"ח קצוואה האם מגיעה לי השלמת הכנסה או מה שנקרא נכה נזקק? בתודה מראש חני
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
השלמת הכנסה
14/3/2011
נכה נזקק - נכה עבודה שועדה רפואית קבעה לו דרגת נכות זמנית ואינו מסוגל לעבוד בכל עבודה שהיא ואין לו הכנסות מעבודה או מעסק ואינו זכאי לימי מחלה ומבקש הכרה כ"נכה נזקק".
רינה
שאל/ה:
קצבת זקנה ועבודה
13/3/2011
האם אדם שמקבל קצבת זקנה רשאי לעבוד? וכמה הוא יכול להשתכר?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת זקנה
14/3/2011
חמשת התנאים, שעליהם עליך לענות, כדי להיות זכאי לקצבה. 1. אתה מבוטח בביטוח זקנה 2. הגעת לגיל המזכה בקצבת זקנה 3. השלמת תקופת אכשרה (ביטוח) 4. שולמו בעדך דמי ביטוח כחוק 5. אתה עומד במבחן הכנסות (מגיל הפרישה עד גיל הזכאות לקצבת זקנה).
פירוט יתר ראי באתר הבטל"א דף הבית > קצבאות והטבות > זקנה
ליאת
שאל/ה:
הארכת חופשת לידה בגין אשפוז ילוד
13/3/2011
שלום רב, בתי נשארה לאחר לידתה כ-15 יום בבית חולים. פניתי לביטוח לאומי בעניין הנ"ל, והם אמרו לי שחסרות לי מספר שעות בודדות כדי שיהיו 15 יום מלאים. ברצוני לערר על קביעתם. האם יש פסיקה בעניין זה? האם יש טעם לערער? תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הארכת חופשת לידה
13/3/2011
מומלץ כי תפני ליעוץ משפטי מעו"ד תחום הבטל"א לבדיקת זכויותך.
יגאל כהן, עו"ד מתמחה בביטוח לאומי, דיני עבודה, נזקי גוף מתאונות
מרים
שאל/ה:
קצבת ניידות למוגבל בניידות 70%
13/3/2011
אחי נכה ב100% אם נכות ניידות 70% אינו עובד האם מגיעה לא קצבת ניידות חודשית , האם מגיעה לו הלוואה מקרן הלוואות בנוסף להלוואה העומדת שקיבל הנ"ל אין ביכולתו לרכוש רכב האם ניתנת עזרה כל שהיא .
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת ניידות
13/3/2011
ניתנת למי שנכה ואושר ע"י ועדה של משרד הבריאות ופגוע בגפיו התחתונות. קצבה המשולמת למוגבל בניידות להשתתפות בהוצאות הניידות, בין שיש ברשותו ובבעלותו רכב ובין שאין ברשותו. לבעל רכב ולחסר רכב - תשולם תוספת לקצבה, אם המרחק מביתו למקום עבודתו וחזרה 40 ק"מ לפחות, לשם השתתפות בהוצאות הנסיעה הנוספות.
זכאי מי שהוא מוגבל בניידות. "מוגבל בניידות" הוא מי שעונה על שני התנאים האלה: 1. הוא תושב ישראל הנמצא בישראל ומלאו לו 3 שנים ועדיין לא הגיע לגיל הפרישה. גיל הפרישה בניידות נקבע לפי תאריך הלידה (גיל הפרישה של האישה לעניין הטבות בניידות זהה לגיל הפרישה של הגבר) (המוסד לביטוח לאומי מאשר גמלת ניידות לשני אחים או יותר, שלכל אחד מהם נקבעו לפחות 80% מוגבלות בניידות, והם מתגוררים באותה הדירה, גם אם טרם מלאו להם 3 שנים). המשך הזכאות לאחר גיל פרישה, למי שקיבל גמלת ניידות לפני הגיעו לגיל פרישה, כפוף לתנאי הסכם הניידות. 2. ועדה רפואית או ועדה רפואית לעררים של משרד הבריאות קבעה לו אחוזי מוגבלות בניידות עקב ליקויים ברגליו לפי רשימת ליקויים מוגדרת.
*מידע מאתר הבטל"א*
ניתן לקבל הלוואה עומדת עפ"י הסכם הניידות מכספי הבטל"א בהתאם לזכאות ותנאים מתלים.
לינא
שאל/ה:
מה הוא תעריף קבלת קצבה מביטוח לאומי?
13/3/2011
שלום אני אשה גרושה אמא לילדה אחת ונחשבת להורה יחיד עם ילד אחד.אני מקבלת מזונות חודשית לבת שלי בסך של 1000 ש"ח ולי אישית אני מקבלת הבטחת הכנסה בסך של 1600 ש"ח + קצבת ילדים בסך של 160 ש"ח =2760 ש"ח וזה סכום המעל שמותר לי לקבלו כי אני זכאית לפי התעריף שלהם חודשית רק ל-2600 ש"ח ונהיה לי חוב אצלם שבחודש האחרי מנכים לי את זה . הבעיה שהיום קיבלתי פסק דין שאני זכאית להגדלת במזונות בסך של 500 ש"ח ונהיה לי קצבאו כלהלן : 1500 מזונות +1600 הבטחת הכנסה +160 ילדים הכל ביחד זה 3260 .לצערי הרב הודיע לי שהוא הולך לנכות צקצבת הבטחת ההכנסה וזה עקב שאני מקבלת יותר מהתעריך להורה יחיד+ילד ולפי זה אני זכאית לקבלת קצבה מביטוח לאומי חודשים הכל בסך הכל 2750 ש"ח ושזה תעריף של ביטוח לאומי שאני לא יכולה לערער עליו ושזה חוקי שלא ניתן לשלם למישהו מעל המגיע לו ולכן הם נותנים לי סכום המזונות של הבת של 1500 ש"ח +1250 הבטחת הכנסה ,האם זה חוקי וניתן דבר כזה ? האם יש דבר כזו ואיפה אוכל לראות החוק הקובע את תעריפי הקצבאות של ביטוח לאומי לפי כל אחת המצב שלו תעזור לי בבקשה כי אני מרגישה שאני בתסבוכת רצינית , כל חלון שאני ]ותחת בא ביטוח לאומי וסוגר לי את זה כי בנוסף לניכוי שלעיל גם מנכים לי כל חודש הסך של 95 ש"ח בגין מס בריאות .
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
לינא
13/3/2011
באתר של בטוח לאומי - הבטחת הכנסה, תוכלי למצוא טבלת קצבאות, וחישוב הקצבה המגיעה לך. במידה, ולא תסתדרי, אני ממליצה על ייעוץ מיקצועי עו"ד /עו"ס המומחים בנושא. אשמח לעזור עו"ס טובה יששכרי
צחי
שאל/ה:
עבודה חד פעמית יומיים בלבד
13/3/2011
כרגע אני מובטל ומיציתי את ימי המחלה שלי , אני עבדתי בחודש שעבר יומים בלבד בעבודה חד פעמית והמעסיק ניקה מהמשכורת שלי דמי ביטוח לאומי ובריאות האם באותו חודש אהייה פטור מתשלום של 97 שקל עבור ביטוח לאומי שכן אני יודע שאם אני לא עובד חודש שלם אני אמור לשלם באופן עצמאי 97 שקל לביטוח לאומי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
צחי
13/3/2011
אני מציעה, שתפנה לפקיד הבטוח לאומי על מנת להסדיר את המעמד שלך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אייל
שאל/ה:
זמן המתנה לזימון לוועדה
12/3/2011
שלום רב
מה זמן ההמתנה הממוצע לזימון לוועדה לקביעת אחוזי נכות מרגע הגשת הבקשה ?
חודש ? חודשייים ? האם 3 חודשים פלוס זה זמן ממוצע ?
היכן המסמכים נמצאים מרגע שהוגשו ? במחלקה משפטית ? במחלקת נפגעי עבודה ?
שבוע טוב ותודה רבה
אייל
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
זמן המתנה לזמון לוועדה
13/3/2011
בדרך כלל כחודש, המסמכים נימצאים בבטוח לאומי, וזו וועדה רפואית מטעם הבטוח לאומי ואופאים, המועסקים ע"י. בברכה עו"ס טובה יששכרי
שי
שאל/ה:
חופשת מחלה לבן זוג, בלידה
12/3/2011
בת הזוג שלי הייתה בטיפול נמרץ לאחר ניתוח קיסרי. גם לאחר העברתה למחלקה רגילה להחלמה נזקקה לליווי צמוד שלי. האם אני זכאי לחופשת מחלה בעבודתי?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי מחלה לבן זוג
13/3/2011
אינך זכאי לחופשת מחלה בגין מצבה הרפואי של אשתך, לאחר לידה. אשתך, שמבטוחת באחת מקופות החולים,זכאית להשגחה של אחות פרטית לאחר ניתוח, ותוכל לקבל החזר כנגד חשבונית מס. בברכת מזל טוב, ובריאות עו"ס טובה יששכרי
ימית
שאל/ה:
למה הכוונה היום הקובע?
11/3/2011
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה: 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע. מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע . לעובדת עצמאית יובאו בחשבון תקופות העבודה שבעבורן שילמה דמי ביטוח.
לשאלתי.... מה הכוונה ליום הקובע? היום הקובע זהו היום בו הפסקתי לעבוד (במהלך ההריון) או יום הלידה??? תודה
ימית
שאל/ה:
דמי לידה- האם זכאית ומה לצרף לבקשה?
11/3/2011
שלום רב, נכנסתי להריון ב 15/6/10. התאריך הצפוי ללידה 21/3/11. עד 12/09 עבדתי יותר מ 6 שנים בחברה מסודרת, לאחר מכן התחלתי לחתום אבטלה + עבדתי ב 4 מקומות ארעיים (התקזזתי במקביל עם דמי האבטלה). עבדתי עד 12/7/10 (כשאני מזכירה נכנסתי להריון ב 15/6/10). ב 31/8/10 קיבלתי מכתב פיטורין מאחת החברות. זאת אומרת שבפועל יש לי יותר מ 22 חודשי עבודה ברצף, הבנתי שדמי האבטלה גם נלקחים לחישוב דמי הלידה וחתמתי עד סוף יוני 2010. 1. האם אני זכאית לדמי הלידה ? (פניתי כמה פעמים לביטוח הלאומי, אמרו כי הנני זכאית אך תמיד אמרו שכשיגיע הרגע אגיש בקשה וישקלו אותה, מן תחושה של חוסר ביטחון בנוגע לכך).. 2. מאחר ועבדתי בכמה חברות , חוץ מהטופס לבקשת דמי לידה, מה עלי לשלוח ולצרף? תודה רבה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי לידה
12/3/2011
על מנת להיות זכאית לדמי לידה, עליך לעבוד שקדמו ללידה, או 15 מתוך 22 חודשים. על מנת לקבל דמי לידה, עליך להגיש את הטופס, בצרוף כל האשורים הנידרשים:אשור רשמי על הלידה מבית החולים, אישורי מעסיק וגובה השכר. בברכת הצלחה, ולידה קלה עו"ס טובה יששכרי