פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אברהם
שאל/ה:
קצבת זקנה לעקרת בית
17/3/2011
שלום,
בימים אלו אשתי מגיעה לגיל 62. מזה 40 שנות נישואינו היא עקרת בית מלבד מספר תקופות עבודה קצרות בעבר הרחוק שמצטברות ל- 49 חודשי עבודה. כמו כן אין לה הכנסה מכל מקור שהוא. אני בגיל 64 ועובד כשכיר ברציפות מאז שנשאנו וממשיך לעבוד גם היום ומשלם ביטוח לאומי. שאלה: האם אישתי זכאית לקבל קצבת זקנה החל מרגע הגיעה לגיל 62.? האם כדי לקבל את הקיצבה היא אמורה היתה לשלם ביטוח לאומי גם בתקופה בה היא עקרת בית? תודה, אברהם.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת זקנה
18/3/2011
תנאים לקצבת זקנה: 1. מבוטח בביטוח זקנה 2. הגעת לגיל המזכה בקצבת זקנה 3. השלמת תקופת אכשרה (ביטוח) 4. שולמו בעדך דמי ביטוח כחוק 5. אתה עומד במבחן הכנסות (מגיל הפרישה עד גיל הזכאות לקצבת זקנה)
עקרת בית אינה חייבת לשלם דמי ביטוח, והיא תהיה עשויה להיות זכאית לקצבת זקנה כשתגיע לגיל הזכאות לקצבת זקנה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דנה
שאל/ה:
דמי אבטלה לסטודנט לתואר שני
17/3/2011
האם סטודנט לתואר שני- הלומד 2 קורסים בסמסטר זכאי לקבל דמי אבטלה? או הבטחת הכנסה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
18/3/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. עדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. את מובטלת.
מקבלי דמי אבטלה, גברים ונשים, יקבלו את דמי האבטלה עד גיל הפרישה שנקבע לגברים. מגיל הפרישה שנקבע לגברים יתחילו לקבל קצבת זקנה בלבד.
מובטל שיש לו בתקופת האבטלה הכנסה מעבודה, ממשלח יד (עצמאי) או מקצבת פרישה מעבודה (פנסיה), ינוכו ההכנסות האלה מדמי האבטלה המגיעים לו.
מהקצבה מנוכים מס הכנסה, דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות.
דנה
שאל/ה:
ימי מחלה לדמי אבטלה בחישוב ימי העבודה
17/3/2011
האם ימי המחלה אשר שולמו לאורך תקופת העבודה באים בחישוב ימי העבודה לטובת זכאות דמי אבטלה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ימי מחלה
18/3/2011
מספר ימי האבטלה לתשלום עשוי להיות מופחת.
עבור 5 ימי האבטלה הראשונים מכל תקופה של 4 חודשים רצופים, לא ישולמו בעדם דמי אבטלה. עם זאת, זכאותך למספר הימים המרביים המגיעים לך אינה נפגעת.
30 ימי מחלה, שאירעו בתקופת האבטלה, ישולמו בעדם דמי אבטלה כך; בעבור 2 ימי המחלה הראשונים לא ישולמו דמי אבטלה, אלא אם כן נמשכה תקופת המחלה 12 ימים רצופים לכל הפחות. על המובטל להציג לפקיד ההשמה של לשכת שירות התעסוקה אישור על מחלתו ממוסד רפואי מוסמך.
אוהבת כלבים
שאל/ה:
נכות כללית ואחזקת כלב
17/3/2011
שלום, אני לאחר תאונת דרכים קשה שיצרה פגיעות קשות. השתחררתי מבי"ח לאחר חצי שנה וכרגע מאושפזת באשפוז יום. בשבועות האחרונים אני בוועדות רפואיות לתביעת נכות כללית (זמנית תחילה). בעקבות התאונה מסרתי לאימוץ את כלבתי האהובה, בכאב לב שלא ניתן לתיאור. יש לציין כי מסירתה החמירה את מצבי הנפשי ודוברה רבות בפני הפסיכולוגית שלי והפסיכיאטר. כיום, לאחר שובי הביתה הועלתה האפשרות של אימוץ כלב חדש. לאחר מסירת הכלבה שלי נוצרה תהום שנראה כי לא ניתן יהיה לסגור ללא הכנסת כלב אחר לחיי, כזה שיאפשר לי לאהוב אותו ויעזור לי להשתקם, לפחות במספר צדדים של השיקום הנפשי. בנוסף, עצם האחריות על כלב חדש יאיצו בי להתקדם גם גופנית. משום נכותי, כרגע אין ביכולתי לדאוג להוריד אותו למטה, לכן הועלתה האפשרות לשכור שירותי דוגיסיטר צעיר אשר יוריד את הכלב 2-3 פעמים ביום. על מנת להיות אחראים עלינו לשלם ביטוח לאומי לדוגיסיטר, כמו שמשלמים לעוזרות. האם החזקת כלב ברשותי עלול לפגום ב% הנכות שאני אמורה לקבל? האם לאדם עם נכות מותר לשלם ב.לאומי לעובד מהסוג הזה? האם כדאי להציג בפני ביטוח לאומי המלצה מהפסיכולוגית שלי על החזקת כלב שיסיע לשיקומי הנפשי? אשמח לקבל ממך כל מידע בנוגע לעניין זה משום חשיבות הנכות הכללית וחשיבות הכלב עבורי. תודה רבה רבה וחג פורים שמח
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אוהבת כלבים
17/3/2011
לאור מצבך, אני מניחה, שתהיי זכאית מעל 60% נכות, מצב, שמזכה אותך גם בשרותים מיוחדים.(שר"מ), אי לכך עליך להגיש תביעה לשרותים מיוחדים לבטוח לאומי. כספי השר"מ, מיועדים לרכישת שרותים, שעשויים לעזור לך בתפקוד היומיומי, ולמצב הנפשי והפיסי. בברכה עו"ס טובה יששכרי
eli
שאל/ה:
פיצויים לפועל לאחר תאונת עבודה
17/3/2011
עבד אצלי פועל פלסטנאי מזדמן בעל רשיון עבודה שהוציא לו קבלן אחר , באותו יום הוא חתך את ידו מזכוכית, ועכשיו מבקש פיצויים מה אפשר לעשות?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
פגיעה בעבודה
17/3/2011
אלה המבוטחים בביטוח נפגעי עבודה:
עובד שכיר (חוץ משוטר, סוהר ועובד שירותי הביטחון). עובד עצמאי, בתנאי שהוא רשום במוסד לביטוח לאומי. מי שנמצא בהכשרה מקצועית או בשיקום מקצועי (במקום שאושר בתקנות הביטוח הלאומי). מי שנבחן לפי חוק החניכות או לפי חוק שירות התעסוקה (בשעת הבחינה בלבד). מי שמתאמן לפי חוק שירות עבודה בשעת חירום. אסיר, עציר או חוסה במעון על פי חוק הנוער, העובדים בעבודה שאינה מן השירותים הרגילים של מקום הימצאם. מי ששכרו נקבע על פי החוק, כגון חבר כנסת. דמי ביטוח לאומי - כיצד נקבע מעמד המבוטח
הנתונים שנלקחים בחשבון לצורך קביעת מעמדו הביטוחי של אדם הינם:
האם המבוטח תושב ישראל, או שאינו תושב ישראל? עובד שכיר שהינו תושב ישראל יכול להיות מבוטח בכל ענפי הביטוח. לעומתו עובד שכיר שאינו תושב ישראל - מבוטח רק בשלושה ענפים: נפגעי עבודה, פשיטות רגל ואמהות. האם מלאו למבוטח 18 שנים? עובד שכיר ועובד עצמאי שמלאו להם 18 שנים יכולים להיות מבוטחים בכל ענפי הביטוח. לעומתם עובד שכיר ועובד עצמאי שלא מלאו להם 18 שנים מבוטחים רק בענף נפגעי עבודה. הגיל שבו נעשה אדם תושב ישראל לראשונה - למי שלא נולד בארץ - האם עלה לארץ לפני הגיל שנקבע בחוק? אם אדם עלה לארץ לפני הגיל שנקבע בחוק הרי שהוא מבוטח (לעניין קצבת זקנה). לעומת זאת מי שעלה לאחר הגיל שנקבע בחוק אינו מבוטח (לעניין קצבת זקנה) אך עשוי להיות זכאי לקצבת זקנה מיוחדת.
תאריך הלידה גיל בעת העלייה – המזכה בקצבת זקנה מינו של המבוטח - למינו של המבוטח השפעה על זכאות לקצבאות שונות, כך לדוגמה רק לאישה זכויות ביטוחיות עקב שמירת הריון. מצבו המשפחתי של המבוטח - כפי שרשום במשרד הפנים (רווק/ נשוי/ גרוש/ אלמן/ עגונה) לדוגמה: מעמדה של אישה שהוכרה על-ידי הביטוח הלאומי כידועה בציבור, יהיה כשל אישה נשואה. כתוצאה מכך היא לא תחויב בדמי ביטוח, אם היא עובדת רק במשק ביתה (אינה שכירה ואינה עובדת עצמאית), ובן זוגה הוא מבוטח.
פיטר
שאל/ה:
תשלום מינימום לביטוח לאומי - שעות עבודה
16/3/2011
שלום רב, היני סטודנט באוניברסיטה. מידי פעם היני עובד בעבודות זמניות, לפי שעה. הייתי מעוניין לדעת כמה שעות אני צריך לעבוד סה"כ בחודש כדי לא לשלם את התשלום החודשי לביטוח לאומי (ע"ס 114 ש"ח, בד"כ).
ספציפית מעניין אותי אם אני עובד מתחת ל-6 שעות בחודש (סה"כ) ומקבל תלוש על אותן שעות, האם היני פטור מתשלום חודשים?
תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשלום מינימום לבטוח לאומי
17/3/2011
חשוב, שתפנה לפקיד הבטוח לאומי, רק הוא יוכל לחשב את התשלום לבטוח לאומי, על פי נתונים, שתציג לו, על מנת שלא תאבד מזכויותיך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
eli
שאל/ה:
דיווח לביטוח לאומי
16/3/2011
האם יש חובת דיווח על עובד שבא לעבוד ליום אחד או יומיים?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דווח לבטוח לאומי
17/3/2011
כל עובד, שהגיע לעבודה ועבד, יש לדווח לבטוח לאומי בברכה עו"ס טובה יששכרי
יואב
שאל/ה:
קבלת קצבאות/מענק פטירה מהמוסד לביטוח לאומי לאלמנה.
16/3/2011
אבי ז"ל. קיבל קיצבאת נכות תאונת עבודה משנות השיבעים עד לרגעיו האחרונים. אלו קצבאות/מענקים וזכויות אמורים להינתן לאימי שתיחייה, אלמנתו, לצורך כיסוי הוצאות הקבורה ותנאיי מחייתה, תנאים נאותים? תודה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מענק פטירה
17/3/2011
מענק פטירה משולם לאלמנה במידה והניפטר קיבל את אחת הקצבאות:זקנה, שארים, נכות כללית,הבטחת הכנסה או ניפגעי עבודה. מאחר ולדבריך , אבא קצבת נכות, אמא זכאית למענק קבורה. כמו כן, היא זכאית לדמי קצבת שארים. שלא תדעו עוד צער בברכה עו"ס טובה יששכרי
אלין
שאל/ה:
מחכה כבר חודש לדמי אבטלה
16/3/2011
פוטרתי מעבודתי ואושר לי קבלת דמי אבטלה. אני מחכה כבר חודש ועדיין לא נכנס הכסף. כשאני מתקשרת לברר הם אומרים שזה בתהליך ולא מציינים מתי אקבל את הכסף. מה אני אמורה לעשות?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה
17/3/2011
עליך לגשת שוב לפקידה בבטוח לאומי, לבדוק תאריכי הגשת המסמכים, לבדוק, שאכן כל המסמכים הנידרשים, הוגשו. בברכת הצלחה ען"ס טובה יששכרי
רונן
שאל/ה:
מקבילה לחוק לרון אצל שאר מקבלי קצבאות
16/3/2011
שלום, רציתי לשאול האם יש בחוק ביטוח לאומי, בתיקונים, בחוק ההסדרים או בכל חוק אחר תקנה שמאפשרת למקבלי קצבאות מביטוח לאומי שמעוניינים לפתוח עסק מנגנון מסוים שמאפשר להם להמשיך לקבל את הקצבה בתחילת הדרך של העסק במקביל להכנסה שלהם בעסק ההתחלתי שלהם. אני מדבר על סוג של מקבילה לחוק לרון (שהזכרתם פה בפורום) שמעניקה קצבאות עידוד אך לא לנכים אלא למקבלי קצבאות מסיבות אחרות. תודה, רונן
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חוק לרון
17/3/2011
חוק לרון מתיחס לנכים.,שמקבלים קצבת נכות. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אור
שאל/ה:
קבלת דמי אבטלה בזמן אי כושר עבודה
16/3/2011
שלום אבא שלי עבר ניתוח בלב שמצריך ישיבה בבית כחודשיים לפחות. אין לו מספיק ימי מחלה לכן מעסיק לא משלם לו. וכן נודע לאבא שלי שברגע שהוא ירצה לחזור לעבודה יפטרו אותו ישר. האם אבא שלי יכול להטפטר עכשיו/לבקש שיפטרו אותו עכשיו כדי לקבל אבטלה? היות ונכון להיום הוא לא מקבל שום הכנסה ואלול לא לקבל עוד כחודשיים. ועוד שאלה: האם מגיע לאדם עם אי כושר עבודה זמני דמי אבטלה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אי כושר בעבודה
17/3/2011
על אביך להגיש תביעה לנכות כללית, לא צריך להתפטר. בברכת החלמה מהירה עו"ס טובה יששכרי
אור
הגיב/ה:
תודה, אך קצבת נכות כללית ניתנת רק לאחר 90 ימי מחלה
17/3/2011
תודה על תשובה, אך קצבת נכות כללית ניתנת רק לאחר 90 ימי מחלה, ז"א אבא שלי יצטרך לשבת בבית 3 חודשים ולא לקבל כלום שגם ככה ברגע שהוא יחזור לעבודה יפטרו אותו ישר. לכן אני שואלת אם יבקש עכשיו מכתב פיטורין (מעסיק יתן לו היות והוא גם ככה מפטר אותו ביום שהוא חוזר לעבודה) האם יכל לקבל דמי אבטלה בזמן אי כושר עבודה?
תודה
עינת
שאל/ה:
מחלה בהריון ללא שמירת הריון
16/3/2011
אני בשבוע 28 בהריון שלישי. עובדת במקום עבודה מזה כמה שנים. העבודה משרדית, בישיבה מול מחשב. אני סובלת מאוד מסימפיזיוליזיס שזאת בעיה אורטופדית הנפוצה בהריון ופוגעת ביכולת שלי לשבת וגורמת לכאבים. מצד אחד, לא מקובל לתת על הבעיה הזאת שמירה, אלא כמה ימי מנוחה כל פעם. השבוע קיבלתי שבועיים מנוחה מאורטופד. מצדש שני, אחרי החורף השנה לא נותרו לי ימי מחלה וימי חופש ולהשאר את הימי מחלה האלה בבית יפגע לי בשכר כי זה יהיה לגמרי על חשבוני. האם יש לי אופציות נוספות? האם אני יכולה להתעקש על שמירת הריון? לבקש אבדן כושר עבודה? במידה וזה היה נגמר אחרי השבועיים האלה לא הייתה לי בעיה לספוג את העלות, אבל זה בברור ימשך על הלידה וזה עוד 3 חודשים... אשמח מאוד לעצה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שמירת הריון
17/3/2011
רק רופא נשים יכול להמליץ על שמירת הריון. אי לכך, עליך לפנות לרופא הנשים שלך, ובהתייעצות משותפת עם האורטופד לעזור לך למצות את זכויותייך. בברכת רפואה שלמה עו"ס טובה יששכרי
א
שאל/ה:
שלום, דמי אבטלה-
16/3/2011
אני חיילת משוחררת שעובדת במפעל בתור עבודה מועדפת. בתחילת החודש (מרץ ) השלמתי את 150 הימים הדרושים והחלטתי להמשיך במקום העבודה, אבל המעסיק שלי הודיע לי שהוא לא יכול להחזיק מס' עובדים יותר ובעצם מפטר אותי. ב31.3 אני מפסיקה לעבוד.
במידה ואגיש תביעה לדמי אבטלה (70 יום להבנתי), לפני שאגיש את התביעה למענק עבודה נדרשת, האם המענק שאקבל יהיה מופחת בגלל זה?
תודה!
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מענק עבודה ודמי אהטלה למשתחררת
17/3/2011
במידה ועבדת בעבודה נידרשת, והשלמת את הימים הדרושים, תהיי זכאית למענק מלא. ולאחר מכן, נירשמת בלשכת התעסוקה כדורשת עבודה, וטרם חלפה שנה מיום שחרורך, תהיי זכאית לדמי אבטלה מלאים, בברכת הצלחה עו"ס טובה יששכרי
אבי
שאל/ה:
האם אני כשיר לעבודה
15/3/2011
שלום רב אני מקבל קצבת נכות חודשית מביטוח לאומי על אי דרגת אי כושר 1000% 2000 ש"ח ועשיו יש לי חוב של 8000 אלף שש'ח האם אני יכול ללכת לעבוד רק לחודשיים לחסות את המינוס. שאני עדין מקבל קצבת נכות מה עלי לעשותתת?.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חוק לרון
15/3/2011
ב-1 באוגוסט 2009 נכנס לתוקפו תיקון לחוק נכות. התיקון מעודד נכים לצאת לעבוד (חוק לרון). תוכל להצטרך למעגל העבודה וליהנות מתנאים משופרים:
ראה פירוט באתר הבטל"א- דף הבית > קצבאות והטבות > נכות