פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום רב, לפני כחצי שנה פתחתי עסק חדש. בחודשים האחרונים קיבלתי מכתב מביטוח לאומי לפיו בשנים 2006-2008 לא עבדתי ולכן יש לי חוב של מספר אלפי שקלים. כמובן שלי היו התלושים שהוכיחו שכן עבדתי ולכן רואה החשבון שלי הציג אותם לפניהם והם שלחו מכתב לפיו פנייתם אודות החוב מבוטלת. אף על פי כן, ביום ראשון האחרון, ערב ליל הסדר, הוצא עיקול לחשבון הבנק שלי. הדבר גרם לי לבעיות רבות בחשבון הבנק שלי שמתנהל בצורה סדירה למדי. צ'קים שהעברתי לספקים והוראות קבע, חזרו. כמובן שעל כל צ'ק שילמתי עמלה של 70 שקלים. העניין אינו רק בעמלות, אלא בעוגמת הנפש שנגרמה לי כבעל עסק חדש מול ספקים ובאות הקלון שרובצת עליי נכון לעכשיו מנקודת הראות של הבנק. האם אני יכול להגיש תביעה כנגד ביטוח לאומי? כיצד עליי להתנהל עד לצאת החג אם גם רואה החשבון שלי וגם ביטוח לאומי אינם עובדים?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לילי
שאל/ה:
קצבת סיעוד- מה נכלל בהגדרת הכנסה
20/4/2011
מה נכלל בגדר הכנסה לצורך קביעת הזכאות לגמלת סיעוד? האם גם קצבת זיקנה? וקצבה ממשרד האוצר בשל נכות מכוח חוק נרדפי הנאצים? ושאלה נוספת- האם יחיד עם בן זוג יכול לבחור להיות מוגדר כיחיד ולא כחלק מתא משפחתי של שניים?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת סיעוד
21/4/2011
הוא אינו מקבל קצבה לשירותים (לנכה שנפגע בעבודה או לנכה כללי) מן המוסד לביטוח לאומי, ואינו מקבל גמלה לטיפול אישי או להשגחה מאוצר המדינה (המקבל גמלה שכזאת יבחר בינה ובין גמלת הסיעוד שעל פי חוק ביטוח סיעוד).
לגבי בו זוג יש לבדוק מעמדו עפ"י מרשם האוכלוסין והרישום בבטל"א.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דוריתי
שאל/ה:
נכות קבועה ונכות עבודה
20/4/2011
שלום לך עברתי אירוע מוחי בעבודה והגשתי תביעה לנכות עבודה בהמשך הגשתי גם תביעה לנכות כללית וקבלתי 100 לצמיתות ( נוצרו בעיות נוספות כמו סוכרת ל.ד.ג ) ואני רוצה להשאר בתביעת נכות כללית השאלה היא האם אני יכולה לבטל את בתביעה של נכות עבודה והאם זה לא יעורר ספקות בביטוח לאומי ? בנוסף, אשמח עם תוכלי ליעץ לי גם בזה כי אני כבר לא יודעת מה לעשות , רגי הימנית נפגעה ברמה של שיתוק בנוני אני עם סד ואני לא יכולה לנהוג ולכן הפסקתי להיות עצמאית ואני חייבת לבקש שיקחו אותי כל פעם שאני צריכה רופא או טיפול ( עשיתי סיבוב ברכב במקום פתוח בכדי לראות עם אני יכולה לנהוג ברגל שמאל זה קשה מאוד ) האם יש אופציה של שעורי נהיגה לרגל שמאל ? האם יכולים לקחת לי את הרשיון ? מה עושים ? מצבי הרפואי משתפר בעקבות הטיפול שאני מקבלת והתרופות והדיאטה ואני מפחדת שמא יבטלו לי את הנכות הכללית כי כבר עזבתי את מקום העבודה אני מעל גיל 50 אמא ל 6 ילדים מפחיד ! מה עושים ? תודה וחג שמח והלוואי שתוכלי לעזור לי בכל השאלות האלו
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות
21/4/2011
נכה שהוכר בנכות כללית וזכאי במקביל גם לנכות מעבודה יבחר את המסלול המתאים לו. להחלטה באיזה מסלול לבחור ומשמעויות מומלץ לפנות ליעוץ משפטי.
לגבי מגבלות בניידות. ניתן להגיש תביעה להכרה בניידות באמצעות הגשת בקשה לבדיקה ע"י ועדה רפואית של משרד הבריאות והמשך טיפול באמצעות הבטל"א, על בסיס קביעת הנכות של הועדה הרפואית ובהתאם להסכם הניידות שבין משרד האוצר לבטל"א.
חג פסח שמח ובריאות יגאל כהן, עו"ד התמחות בביטוח לאומי ודיני עבודה
רוני
שאל/ה:
שאלה תוספת תלויים
19/4/2011
שלום רציתי לשאול בקשר לתוספת תלויים אני מקבל קצבת נכות 100 אחוז ומקבל תוספת עבור אשתי שלא עוברת את שכר המינימום שאלתי היא בקשר לבית הבראה שהיא מקבלת עד איזה סכום מותר מפני שהשנה היא קבלה 5000 אני חושב שהסתבכתי אבל זה יהיה חד פעמי האם זה בסדר תודה
רוני
הגיב/ה:
תיקון לשאלה
19/4/2011
בית ההבראה שאשתי קבלה חולק לכמה חודשים שהתככונתי 5000 זה+המשכורת הבית ההבראב זה בערך 2500 וזה מחולק תודה
אייל
שאל/ה:
סידורים לאחר פטירה מבחינת האופטרופוס
19/4/2011
שלום רב אימי נפטרה בתחילת החודש ואני שימשתי לה בתור אופטרופוס בחצי השנה אחרונה שלה. ברצוני לדעת האם היא זכאית להוצאות קבורה מהביטוח הלאומי? חלקת קבורה קניתי לה לפני מספר שנים מכספי. הצאות קבורה ומצבה מימנתי מחשבון הבנק שלה {לאחר שעידכנתי את האופטרופוס הכללי } בהעדר צוואה מה יהיה עם סכום הכסף שנותר בחשבון שלה לאחר כל ההוצאות מדובר בכמה אלפי שקלים.האם יש צורך בפרוצדורה משפטית צו ירושה וכולי בשביל כמה אלפי שקלים דבר שיעלה לי הרבה כסף אגרות וכולי. תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הוצאות קבורה
21/4/2011
המוסד לביטוח לאומי משלם דמי קבורה בעד כל אדם שנפטר בישראל ונקבר בה, ובעד כל תושב ישראל שנפטר מחוץ לישראל. דמי הקבורה משולמים במישרין לחברה הקדישא ולכל גוף שהורשה כדין לעסוק בקבורה, שחתמו על הסכם עם המוסד לביטוח לאומי בעניין זה. מי שמרכז חייו בישראל, לדוגמה מקום מגורים קבוע, מקום שהות המשפחה, מקום שבו מתחנכים הילדים, מקום עבודה עיקרי, מקום לימודים. על הטוען לתושבות להוכיח את קיומה.
פירוט נוסף ראה אתר הבטל"א - דף הבית > קצבאות והטבות > דמי קבורה.
אלמוג
שאל/ה:
הגבלת סוג גיר לצורך קבלת קצבת ניידות
17/4/2011
שלום לכולם, לאבי יש 40 אחוז נכות עקב בעיות גב ורגליים, ונמצא זכאי לקבלת קצבת ניידות, האם יש הגבלה על סוג גיר הרכב שנרשם על שמו לצורך קבלת הקצבה? או שאפשרי גם לקנות רכב שהוא גיר רגיל(מנוע 1200 אם זה משנה משהו.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבת ניידות
18/4/2011
ממליצה לפנות למחלקת ניידות שבמוסד לבטוח לאומי בברכה עו"ס טובה יששכרי
naya02
שאל/ה:
ביטוח לאומי לעובדת ניקיון
17/4/2011
שלום רב בהיותי חברת וועד חדשה בבנין משותף , גיליתי כי לא שולמו דמי ביטוח לאומי לעובדת זה מספר שנים .העובדת הינה תושבת ישראלית . שאלתי היא האם נצטרך לשלם קנס בגין אי תשלום הביטוח , ומה עושים במקרה דלהלן . תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
בטוח לאומי לעובדת ניקיון
18/4/2011
על מנת לשמור על זכויותיה של עובדת ניקיון, על המעסיק, שפיגר בתשלום דמי הבטוח, לשלם דמי בטוח לאומי על פי שכרו של העובד, לא פחות ממחצית השכר במשק,(4154 ש.) כמו כן יחוייב בתוספת קנסות והפרשי הצמדה. חוב לדעת, שאם בתקופה זו שלא שולם עבור העובד דמי בטוח, וקרה משהו, שמזכה אותו בקצבה, הבטוח לאומי יכול לחייב את המעסיק לשלם עבורו את הקצבה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
בני
הגיב/ה:
גם לנו הייתה את הבעיה הזו
16/5/2011
פתרנו את הנושא שהבאנו לבניין חברת ניקיון ואחזקה ובזה פשוט פתרנו הכל, יש איש קשר אחד המקשר בין הבניין לחברת האחזקה (הוועד) . ממליץ בחום על חברת סטרילי שהם מצויינים, עושים את עבודתם נאמנה, אדיבות וזמינות שלא פחות חשובה במקקרים אלו. כדאי להתרשם באתר שלהם שכבר אומר משהו אחר www,sterile.co.il
אבי
שאל/ה:
שאלה נכות כיצד להגיש נכות
16/4/2011
שלום אם במידה ואני רוצה להגיש טפסים לנכות מה הדרך להגיש תבעיה לנכות והאם תוצאות הנכות מהמוסד לביטוח לאומי מעוברות לשירות התעסוקה כדי שידעו על המגבלות התעסוקתיות? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
טפסי נכות
17/4/2011
את התביעה לבטוח לאומי, יש להגיש על גבי טפסים לתביעת נכות, באופן מלא כנידרש, את הטפסים אתה יכול לקבל בסניף הבטוח לאומי הקרוב למקום מגוריך, ובהתאם לתוצאות, תוכל לדווח ללשכת התעסוקה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
ליאור
שאל/ה:
דמי שמירת הריון לתקופה מעל 30 יום
16/4/2011
במידה ותקופת שמירת ההריון עולה על 30 יום, האם הקצבה תשולם כבר בסופם, או שהיא תצורף לתשלום הבא אחריה? באם התקופה היא מתחת ל-30 יום, ישנה אפשרות לניצול דמי מחלה ממקום העבודה במקום?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שמירת הריון
17/4/2011
אחרי 30 יום, עליך להמציא אשור רפואי, מרופא נשים, ולבקש הארכת תקופת שמירת הריון.ויודעולך לגבי זמני התשלום. בהצלחה, עו"ס טובה יששכרי
יעקב
שאל/ה:
שיקום תעסוקתי ע"י ביטוח לאומי
16/4/2011
אני כיום עובר שיקום תעסוקתי ע"י ביטוח הלאומי. מתמודד עם מחלה קשה. סטודנט שנה ב'. מקבל את מלוא ההוצאות על הלימודים כולל קיצבת שיקום. בימים אלה אני מגיע להסדר עם הביטוח שלי לגבי א.כ.ע. למשך 3 שנים. השאלה שלי האים ביטוח הלאומי יפסיק את התמיכה בלימודים ו\או בקיצבת השיקום שלי? מבחינת ההסכם האים כדאי לי לבצע הסכם עם סכום חד פעמי ע"י הביטוח וכך למנוע את הפגיע הנ"ל?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שקום תעסוקתי
17/4/2011
ממליצה לבדוק יחד עם פקיד שקום מקצועי, את הנתונים, על מנת שתוכל לקבל החלטות, שיתאימו לצורכיך. בברכת הצלחה ובריאות עו"ס טובה יששכרי
יוסי
שאל/ה:
האם ניתן לתבוע את הביטוח הלאומי במקרה של פגיעת מוות
15/4/2011
מנהל עבודה נהרג מפגיעת טרקטור באתר בניה, הצעתו של עורך הדין של המשפחה לתבוע את ביטוח החובה של נהג הטרקטור. ולהתייחס למקרה כאל תאונת דרכים ולא כתאונת עבודה . זאת היות והנפטר היה בן 55 גרוש וללא ילדים. שאלותי הן = האם זה נכון לנהוג כך? אם כן ,האם ניתן לתבוע גם את הביטוח הלאומי? או אולי את החברה המעסיקה את הטרקטור ? או אולי החברה שמעסיקה את הנפגע בגין רשלנות? בקיצור -את מי צריך ונכון לתבוע? ושאלת המשך היא =מה גובה הפיצוי אותו מקבלים היורשים -האחים של הנפטר? מה המקובל? אודה מאוד על הרחבה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה ליוסי
16/4/2011
ממליצה לפנות לפורום דיני נזיקין וניזקי גוף. בברכה עו"ס טובה יששכרי
מרסל אביב
שאל/ה:
קיצוץ קצבת שארים
14/4/2011
אמי קיבלה שנים את קצבת השארים ,ע"ס 1708 ש"ח. בחודש אחרון קיבלה רק 520 שח.האם יש חוק חדש למי שבבית אבות? או כל סיבה אחרת? אם מקבלים קוד של משרד הבריאות,זה משנה את סכום הקצבה? תודה מרסל
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה למרסל אביב
16/4/2011
עם קבלת "הקוד" ממשרד הבריאות, שמשמעותו, שמשרד הבריאות ממן את השהות בבית אבות, בסכום כ 10.000 ש.ח. לחודש, הממון הוא על פי מבחן הכנסות,הוא גובה מהחולה את הקצבה, ומשאיר לו 20% , שהרי הוא מכסה את כל ההוצאות, מכיסוי רפואי, סעודי, תזונה וחברה. בברכת בריאות ואריכות ימים עו"ס טובה יששכרי
עדי
שאל/ה:
התפטרות לאחר לידה - עצמאית
12/4/2011
שאלה קצת מורכבת: אני עובדת כיום כאאוטסורסינג אצל לקוח גדול שהציע לי לעבור אליו. דרישתו היא שאביא מהמעסיק הנוכחי שלי פיצויי פיטורין מלאים (אפילו שאני למעשה מתפטרת) מחשש שבעתיד אוכל לתבוע את המעסיק החדש על כל תקופת העסקתי כאאוטסורסינג. המעסיק אינו מוכן כרגע לשלם את הפיצויים. בינתיים נכנסתי להריון. במידה ואתפטר לאחר הלידה... 1. אם אני עוברת מיידית למעסיק החדש (כלומר לא מוכיחה התפטרות לצורך טיפול בילד), שם עתידה להיות מועסקת 6 שעות שבועיות פחות - האם מזכה אותי בפיצויי פיטורין (או ש- 6 שעות שבועיות אינו משמעותי מספיק) ? 2. מהי תקופת המינימום הנחשבת להתפטרות לצורך טיפול בילד (לדוג' אם מצאתי עבודה חודש אחרי - זה תקופה מספקת) 3. כאמור המעסיק מודע לתוכניותי לעבור ללקוח. האם ידיעתו זו תמנע ממני זכאותי לפיצויי פיטורין לאחר לידה (לדוג' גם אם אקח תקופת צינון ואז אעבור ללקוח)
אליהו
שאל/ה:
האם הקיצבאות של הנכים או של כולם יוקדמו לפני חג הפסח?
12/4/2011
האם הקיצבאות יוקדמו לרגל חג הפסח?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
פנה למוקד הבטל"א 6050*
12/4/2011
מנהלי הפורום אינם עובדי הביטוח הלאומי אלא מתנדבים. נא הפנה שאלתך למוקד הבטל"א 6050*.
מירב
שאל/ה:
מה עושים? ביטוח לאומי ממרר חי אזרחים תמימים!
12/4/2011
לפני כשנה לאחר פרימה לביתו נגנב לחמי הדרכון. באותה עת הוא בחר שלא להגיש תלונה במשטרה. לפני כחודש הוספקו תשלומי ביטוח לאומי ונאמר לו כי הוא בחו"ל. לא אני ממש לא בחו"ל ענה להם אני פה! הדרכון שלי נגנב . חבל מאוד. הוא נענה כי עד שהמשטרה לא תתפוס את העברין שנכנס ויוצא מהארץ עם הדרכון שלך אין אנו יכולים לשלם לך את קצבת הנכות שלך. חוץ מלהפוך שולחנות מה עוד ניתן לעשות?
אליהו
הגיב/ה:
הביטוח לאומי ידוע כגוף סוצאומטי ועויין את אזרחיו
12/4/2011
ויעשה הכל כדי לא לשלם קיצבאות אם לא יוצגו המיסמכים הנידרשים כדרישתם תוכלי לומר לדודך ללכת להיתלונן בתחנת המישטרה עד כמה שידוע לי לא חל חוק היתיישנות בנוגע לקבלת תלונה מוצדקת תתלוננו שניפרץ ביתכם וניגנב רכוש בין היתר תעודת זהות ודרכון של המיסכן שפרצו לו להלן חמך לאחר הגשת התלונה תבקשו אישור על הגשת תלונה שביתכם ניפרץ מהתאריך המצויין אותו יום הפריצה לבית חמך ותעמדי על דרישתך לקבל אישור עבור הגשת התלונה מתאריך הפריצה רטרואקטיבית תצלמי את האישור הזה לפחות חמש פעמים כדי שיהיה לך עותקים באם תידרשי להמציא לבנק אליו דודך מישתייך מיסמכים שככל הניראה גם הויזה ניגנבה וחמך כניראה מבוגר לא בדק מה ניכנס ומה יצא מחשבונו ומי גיהץ לו את הויזה לסיכומו של עניין את האישור את מציגה לביטוח לאומי תוך ניפנוף בהעתקים כמובן אל תימסרי את הטופס המקורי רק אם תיתבקשי לכך ויעמדו על כך שרק אם הטופס המקורי הביטוח לאומי יכול להגיש את הבקשה לקבל את הסומים שאותו קשיש חמך אמור לקבל רטרואקטיבית אני לא עורך דין ולא מיתיימר להיות אני אזרח שמנסה לעזור לקשישים נכים וילדים נשים וטף חלושי כוח רק מי יעזור לי? כמובן אוהב אותך בורא עולם ישר כוח על תמיכתך בחמך כל הכבוד