פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום רב, אני מקבל קצבת נכות 52אחוז נכות רפואית,ו-60 אחוז חוסר כושר השתכרות. לפי ועדת לרון,מותר לי להשתכר עד:3600 ש"ח. החל מחודש אוגוסט השנה אני אמור לקבל פנסיה מקיבוץ האם. אף על פי שימלאו לי 65 שנים,בלבדשאלה:האם עלי לדווח על זה לביטוח הלאומי (כדין)הכנסה. מחכה לתשובה, צבי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דווח לבטוח לאומי
27/4/2011
חשוב תמיד לדווח לבטוח לאומי על כל הכנסה, על מנת לאפשר להם לערוך את החישוב הנכון לגבי גובה הקצבה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ציפי
שאל/ה:
תעודת זוגיות האם זה מוכר?
26/4/2011
אני ובן זוגי מעונינים לעשות תעודת זוגיות הוסבר לנו במשרד שתעודה זו מוכרת למוסד הביטוח לאומי לקופת חולים ועוד....... הזכויות כמו זוג נשוי , האם זה נכון?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מירב
שאל/ה:
הפנייה לעבודה במהלך חופשת הלידה
26/4/2011
שלום רב, ילדתי לפני כ-7 חודשים והתפטרתי מעבודתי כרו"ח בתום חופשת הלידה עקב שעות עבודה מרובות הנני זכאית ל120 ימי אבטלה שמתוכם קיבלתי 3 חודשים, שאלתי היא זו: האם הלשכה יכולה להפנות אותי לכל עבודה בלי התחשבות בשעות עבודה ובכך שיש לי 2 ילדים קטנים בבית? כמו כן האם 120 ימי זכאות כוללים בתוכם שבוע שלום או 5 ימי עבודה הכוונה האם זה ברוטו או נטו 120 יום תודה רבה ויום נעים
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הפניה לעבודה
27/4/2011
יש לפנות ללשכה הקרובה למקום מגוריך ולשטוח את טענותיך בפני פקיד הלשכה. במידה ותחושי שאינך מקבלת מענה מתאים, ניתן לבקש לשוחח עם מנהל בכיר בלשכה ולהגיע להבנה תוך התחשבות במצבך המשפחתי.
טל שוקי
שאל/ה:
אבלציה ונכות כללית
26/4/2011
אני בן 43 סובל מקרדיומיופטיה היפרטרופית חסימתית פירפור פרוזדורים והפרעה דיאסטולית קשה אני מושתל דפיברילטור וכבר קיבלתי 3 שוקים חשמלים מהדפיברילטור בגלל הפירפור לאחר ניסיונות רבים לאזן אותי תרופתית ולא הצליחו זומנתי לעבור אבלציה בתאריך 1.5.11 והוסבר לי שלאחר זה הלב יהיה תלוי רק בקוצב זה מפחיד ואני לא יודע אם לעבור את האבלציה ושנית כיום אני מקבל נכות לפי 40% נכות ו60% אי כושר לדעתי זה מעט ושאלתי היא אם אבלציה שאני העבור יכולה ליפגוע לי בקצבת הנכות או להגדיל לי את אחוזי הנכות יש לי ועדה רפואית להחמרה ב12.5.11 ואני לא יודע אם לעבור את האבלציה ליפני או אחרי הועדה יש לי אפשרות לדחות את האבלציה יש לציין שהאבלציה שאני העבור זה ניתוק הקשר החשמלי בין העליה לחדר השמאלי ולכן צריך להחליף את הדפיברילטור למכשיר אחר עם 3 אלקטרודות
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבלציה
26/4/2011
הפורום לא נועד ליעוץ כיצד לנהוג לקראת ועדה רפואית ובודאי לא להעריך את החלטת הועדה הרפואית "בחינת ביצה שטרם נולדה", או להמליץ האם לבצע טיפול רפואי כזה או אחר.
מומלץ כי תפנה ליעוץ משפטי סדור בתוספת חוו"ד רפואית תומכת לקראת הועדה.
אביגיל
שאל/ה:
אבטלה - נסיעה לחול בתקופת האבטלה
25/4/2011
שלום רב., אני מובטלת כ 3 חודשים , שאלתי האם בתקופת האבטלה אני יכולה לנסוע לחו"ל לחודש מסיבות משפחתיות ולא תפגע זכאותי לקבל דמי אבטלה? בתודה מראש אביגיל
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אבטלה - נסיעה לחו"ל
25/4/2011
עליך לבקש מכתב מנומק מהמשפחה , בצרוף אישור רפואי, מהות הסיבה, להציג לבטוח לאומי, ולבקש אשור חריג לנסוע לחו"ל. בברכה עו"ס טובה יששכרי
ארטורו
שאל/ה:
קצבאות נכות משני מקורות שונים
24/4/2011
האם נכה צהל המקבל תגמול,ואשר הוכר לאחרונה גם כנכה ביטוח לאומי וזכאי לקצבה,יצטרך לוותר על אחד מהם או יש מקרים בהם יכולים להתקיים יחד ? תודה מראש
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבאות נכות
24/4/2011
נכה יכול להיות מוכר ע"י שני הגופים, אך קצבת הנכות תקבע על י מבחן הכנסה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אורלי
שאל/ה:
שאלה בנושא דמי לידה
24/4/2011
רציתי לדעת האם אני אהיה זכאית לדמי לידה במקרה הבא:אני עובדת בחברה מ- 16.2.09 עד היום ואני מתכננת לעזוב ברגע שאמצא מקום אחר השאלה היא אם אני אלד כשאני כבר במקום העבודה האחר יצא שעבדתי בה פחות מעשרה חודשים עד הלידה.האם אני עדיין אהיה זכאית לדמי לידה? כלומר האם הרצף של ה10 חודשים מתוך 14 או ה15 מתוך ה22 חייב להיות אצל אותו המעביד או שאני יכולה להחליף מעביד בלי שזה יפגע בזכאות לדמי הלידה? אני אודה לך על תשובתך
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
24/4/2011
סעיף 48 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), תשנ"ה-1995, (להלן: "החוק"), קובע כי "היום הקובע" לענין בדיקת הזכאות לדמי לידה הוא "היום שבו הפסיקה המבוטחת לעבוד בהיותה בהריון שנסתיים בלידה שלגביה מוגשת התביעה".
לפיכך, כאשר עובדת הפסיקה את עבודתה (כתוצאה מהתפטרות או פיטורים) בהיותה בהריון, היא זכאית לדמי לידה (בכפוף להתקיימות תקופת האכשרה).
סעיפים 53 ו- 54(א) לחוק קובעים כי שיעור דמי הלידה ליום יהיה שכרה הרגיל של האישה. שכרה הרגיל של המבוטחת מוגדר כסכום המתקבל מחלוקת הכנסתה ברבע השנה שקדמה ליום הקובע, בתשעים.
יש לקח בחשבון נתון זה לגבי גובה דמי הלידה להן תהיי זכאית בעקבות המעבר למקום העבודה החדש.
sarit
שאל/ה:
תאור המצב שלי ושאלה
24/4/2011
תאור מצב: בת 52 סכרת עם 100 יח' איסלוין ביום ולא מיוצבת. לחץ דם גבוהה עם תרופות לא מאוזן, bmi גבוהה מאוד, בעיות כליות בגלל סכרת, גאוט. זו בערך החבילה (-: מזה 7 שנים לא עובדת , עבדתי כרכזת חברתית תחום פיזי טיולים פעילויות שטח, הפסקתי לעבוד בגלל המצב שהלך והחמיר. יש לי את כל המסמכים המעידים על מצב בריאותי, אין לי מסמכים המקשרים אי עבודה למצב בריאותי. השאלה - האם לפנות לבד לביטוח לאומי או להעזר בגורם מקצועי חיצוני? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
מצב בריאותי
24/4/2011
ראשית איחולי בריאות וחג שמח,
יש לבחון מקצועית את מצבך הרפואי והקשר שלו לעבודתך או לבחון לחילופין אפשרות לתבוע במסלול נכות כללית.
מומלץ להיעזר בעו"ד המתמחה בתחום הבטל"א, שכן יצוגך בועדות רפואיות ובבית הדין לעבודה במקרה ערעור על החלטת ועדה רפואית, יכול להתבצע רק ע"י עו"ד.
יגאל כהן, עו"ד התמחות ביצוג תובעים מול הביטוח הלאומי, דיני עבודה
מוטי
שאל/ה:
נכות כללית לגימלאי ע"פ החוק (67)
23/4/2011
האם בשינוי מצב בריאותי, ישנה אפשרות לבקש קביעת נכות עקב מחלה יחד עם כך, מאיזה רמת אחוז נכות, יש פטור מלא ומסויים על הכנסה מפנסיה עכב הנכות שתקבע תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות כללית
24/4/2011
"נכה" - תושב ישראל ותושבת ישראל שאינה עקרת בית נכה, שמלאו לו/ה 18 שנים, ועדיין לא הגיע/ה לגיל פרישה, שעקב ליקוי גופני, שכלי או נפשי ממחלה, מתאונה או מלידה, מתקיים בו אחד מאלה:
אין לו/ה כושר להשתכר מעבודה או ממשלח יד או שכושרו/ה להשתכר צומצם עקב הליקוי (בין בבת אחת ובין בהדרגה) ב–50% או יותר. אין לו/ה הכנסה בפועל מעבודה או ממשלח יד הכנסתו מעבודה או ממשלח יד אינה עולה על 60% מהשכר הממוצע 4,984 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) - למי שזכאי לקצבה לתקופה ממושכת או שיש לו ליקוי חמור (נכים השייכים לקבוצה א*) הכנסתו מעבודה או ממשלח יד אינה עולה על 45% מהשכר הממוצע 3,738 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) - למי שזכאי לקצבה לתקופה שאינה ממושכת ואין לו ליקוי חמור (נכים השייכים לקבוצה ב**).
שלומי
שאל/ה:
נכות chyuj ktunh
23/4/2011
שלום וחג שמח רציתי לדעת איך מגישים תביעה לניידות ? אם אני צריך שעורי נהיגה ולעשות טסט חדש בגלל הנכות שלי מי ממן את הכל ? שמעתי שיש גם מבחנים פסיכאטריים , מה זה אומר ? מי צריך להודיע למשרד הרישוי על בעיה ברגלים? אם אני יכול לנהוג ברגל ימין למרות שנקבע לי 40% על חולשה בנונית ברגל זה נשמע הגיוני? האם אצטרך להודיע לביטוח לאומי על הטבה ברגל ? האם כשיש נכות מביטוח לאומי זה עובר אוטומטית למשרד הרישוי ? האם מישהו עבר תהליך דומה ויכול לתת לי עזרה אני אודה לו מראש בברכת חג שמח
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ניידות
24/4/2011
קצבת ניידות והנובע מכך משולמת עפ"י הסכם הניידות שבין מדינת ישראל לבטל"א.
ע"מ להיות זכאי לקצבה ולהטבות עפ"י הסכם הניידות, עליך לעמוד בפני ועדה רפואית של משרד הבריאות שתקבע את נכותך וזכאותך. לא מומלץ לפנות לועדה ללא יעוץ וליווי מקצועי.
יגאל כהן, עו"ד התמחות ביצוג תובעים מול הביטוח הלאומי, דיני עבודה
גידי
שאל/ה:
דרישה לקצבת נכות כללית רטרואקטבית
22/4/2011
לביטוח לאומי הוגשה תביעה לתשלום קצבת נכות רטרואקטיבית משנת 2005. ביטוח לאומי אישר רק כשנה אחורה. האם עתה דרישה מביטוח לאומי לשלם מ2005 מחייבת ערעור כללי על כל שאר קביעות הועדה?
תודות
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבה רטרואקטיבית
24/4/2011
תשלום קצבה רטרואקטיבית הינו כמוגדר בחוק הבטל"א וניגזרת מאחוז הנכות שנקבע בועדה רפואית. ערעור על החלטת הבטל"א ניתןלהגיש לבית הדין לעבודה בשאלה משפטית בלבד.
אורן
שאל/ה:
שיקום מקצועי והפעלת תקנה 15
22/4/2011
האם ניתן להגיש תביעה להפעלת ת'נ 15 עקב ירידה בהכנסות ולהתחיל יקום מקצועי באמצעות הביטוח הלאומי
נכים כלליים נכים מתאונות עבודה נפגעים מפעולות איבה אלמנים ואלמנות המוכרים במחלקת שאירים או כתלויים בנפגעי עבודה בני זוג של נכים כלליים שאינם ניתנים לשיקום מקצועי. הזכאות לשיקום אינה מותנית בקבלת קצבה.
מטרת השיקום המקצועי השתלבות בעבודה בשוק הפתוח בעזרת הקניית מקצוע מתאים או/ו סיוע בהשמה בעבודה. תוכנית השיקום נבנית על פי התאמה אישית ויכולת. השירות ניתן על ידי עובדים סוציאליים, עובדי תחום השיקום, המעניקים שירותי אבחון וייעוץ שיקומי ותעסוקתי ומלווים את המשתקם עד להשתלבותו בעבודה.
לפגישת ייעוץ עם עובד שיקום, נא התקשר לטל' 02-6463488.
ללא שם
שאל/ה:
אחוזי נכות שר"ם
22/4/2011
האם אחוזי נכות שר"ם הם הקובעים את גובה קצבת השר"ם? או שהן רק קובעים את הזכות להגיש תביעה עבור שר"מ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שרותים מיוחדים
24/4/2011
מ - 60% נכות, ניתן להגיש תביעה לשר"מ בהתאם למגבלה והצרכים. בבכרה עו"ס טובה יששכרי
אלמונית
שאל/ה:
קביעת נכות שגויה על בסיס מסמכים
22/4/2011
באם ביטוח לאומי קבע על פי מסמכים נכות של 10% בלסת אך ייחס את הלקות ללסת העליונה - כאשר מלוא החומר הרפואי במסמכים שעל פיהם נקבעה הנכות מדברים על הגבלה בטמפומונדולר ג'וינט ז"א בפרקי הלסת- כאשר בספר המבחנים הנ"ל(פרקי הלסת) נמצאים תחת לסת תחתונה ולא לסת עליונה. מה ניתן לעשות?
1.האם ניתן לדרוש על בסיס זה אבחון של רופא פה ולסת (ללא פתיחת שאר הקביעות באותה ועדה?)
2. האם כדאי וניתן בנסיבות להכין ולהעביר לביטוח לאומי, עובדת הטעות בצרוף חוות דעת מומחה פה ולסת לשם תיקון הסעיף וקביעת נכות הלסת מחדש גם על בסיס חווד החדשה? 3. או שרק ניתן לדרוש תיקון סופר על פי המסמכים שכבר הועברו לביטוח לאומי?
הנ"ל מהותי מאחר והלסת העליונה מנופה והתחתונה לא מנופה. ואין ברצוננו לפתוח מחדש את שאר הקביעות של אותה הועדה.
רוב תודות
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קביעת נכות
24/4/2011
ניתן להגיש בקשה, לדון שוב בחוות הדעת, ולצרף חוות דעת מומחה, על מנת לגבות ולחזק את החוות דעת עליה דנו בעבר. בברכה עו"ס טובה יששכרי
גולן
שאל/ה:
הגשת תביעה לועדה רפואית של הביטוח הלאומי
21/4/2011
לפני כשבועיים הגשתי תביעה להבטחת הכנסה (לא נכות כללית) ונרשמתי בשירות התעסוקה כדורש עבודה אך הסברתי לפקידה המטפלת כי אינני יכול לעבוד כעת ושאני מעוניין להתייצב בועדה רפואית. אני כשנה וקצת לא עובד למעשה וככל הנראה סובל מסוג מסויים של חרדה שמלווה בתסמינים פיזיים קשים כגון הזעה רבה אלרגיות נוראיות ועוד..
בעוד כשבוע וחצי תהיה לי ועדה רפואית ואני אמור להיפגש בקרוב עם עובד סוציאלי קליני שאמור לתת לי חוות דעת בכתב ואבחנה למצבי הנפשי על מנת שאגש איתה לועדה. חוץ מהמסמך שאני אמור לקבל ממנו אין לי שום מסמכים רפואיים שקובעים שאני סובל מבעיה פיזית למעט נזלת אלרגית כרונית.
השאלה שלי האם מכתב כזה על ידי עובד סוציאלי קליני המתאר מצב של חרדה קשה יוכל לסייע לי בועדה הרפואית לשכנע את הועדה כי כעת אני אינני מתאים לעבודה ?
האם הועדה תתיחס ברצינות לחוות דעת כזאת או שאני אהיה חייב להגיע עם חוות דעת של פסיכיאטר בלבד ?
תודה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
ועדה רפואית
24/4/2011
הוועדה תתיחס מאד ברצינות לחוות דעת של עובד סוציאלי, אך אין זה במקום חוות דעת פסיכיאטרית, ממליצה, גם על אבחון פסכיאטרי. בהצלחה, עו"ס טובה יששכרי