פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום, אני בת 21 ולאחרונה אובחני כחולת דלקת כבד כרונית מסוג סי. לאחרונה התחלתי טיפול קשה מסוגו למען טיפול במצבי. הטיפול מהווה קשיים רבים עקב תופעות הלוואי הקשורות בו ואינני יכולה לעבוד.
הגשתי בקשה לקצבת נכות מכיוון שחוסר יכולתי לעבוד פוגעת קשות במצב הכלכלי בביתי, הינני בת לאם יחידה אשר מועסקת בשכר מינימום ומשכורתי היוותה חלק בלתי נפרד בחשבונות הבית.
בנוסף, הטיפול בו אני מטופלת והתרופות אשר עליי לקנות למען צמצום בתופעות הלוואי גוזלות ממני שקלים רבים.
יש לי חוב בביטוח לאומי על סך כמעט שלושת אלפים שקלים, והגשתי בקשה לסילוק הקנסות שנלוו לסכום, והינני משלמת את החובות בתלושים (כידוע יש לי זכות לכך), הבקשה אושרה, אולם החודש הזה קיבלתי מכתב בו נאמר שהבקשה נדחתה עקב עיקובים בתשלום בחודש זה.
אינני יכולה שלא להרגיש שביטוח לאומי עושה עבודת בריונות מול האזרח הקטן כאשר עליו בעצם לשמור עליו.
מתחילת תשלום חובותיי קיבלתי עשרות מכתבי איומים שעליי לשלם במהרה אחרת כל רכושי יילקח, ואף קיבלתי מכתב בו רשומים שלושת כלי הרכב (אשר אף פעם לא היו לי) אשר גם אותם ביטוח לאומי מאיים לקחת.
החודש, אין לי כסף לשלם חשבונות ולקבל הלוואה מהבנק זה לא נושא, אין לי איך להחזיר. אם לא אקבל את הקצבה, כנראה שלא אוכל לשלם עבור התחייבות לרופא המטפל בי או לשלם עבור התרופות בחודש הבא.
רציתי לדעת אם יש לכם עצה בשבילי, אשמח לדעת. בכבוד רב, אנה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חוב לבטל"א
1/5/2011
תשלום דמי ביטוח לאומי הינם חובה עפ"י חוק לצורך זכאות מהבטל"א.
יש לפנות לבטל"א ולבקש הסדרה אחרת של חובך (פריסה חדשה וכו') וכן הסבר לגבי יכולתך בתשלום.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דנה
שאל/ה:
החלטת מל"ל שאינה תקינה- נכות כללית
29/4/2011
דו"ח מל"ל ועדה ראשונה לנכות כללית שקבלנו הינו לא תקין (חסר בו שם הפסיכיאטר שבדק, דו"ח פסיכיאטרי, נימוקים וכולי..) האם במצב של דו"ח החלטה בלתי תקינה ניתן להגיש ערר מסוייג -מאחר ורק ההחלטה של הנכות הרפואית הינה שונה מההמלצה בחוות הדעת שהגשנו.- ערר שיפתח רק את הנכות הרפואית ולא את נכות אכ"ע? המון תודה על העזרה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ראי תשובתי לאבי בפורום זה דו"ח הועדה 29/4/2011 12:36
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אבי
שאל/ה:
ד"וח/החלטת ועדה 1 נכות כללית
28/4/2011
על סמך התקנות הקובעות כי- החלטת הועדה הקובעת דרגת נכות אמורה להיות בכתב ויצורפו אליה הממצאים והנימוקים. ומאחר וקבלנו דוח של ועדה 1 לנכות כללית אשר לא נימקה את כל קביעותיה: לדוג' התעלמה מחווד לגבי סכיזופרניה הקובעת 100% נכות רפואית ונתנה רק 86% נכות רפואית ללא כל נימוק או התייחסות לחווד וכו'..
האם ניתן במקרה כזה לבקש את מלוא הממצאים והנימוקים של הוועדה, תוך דרישה כי 30 הימים לצורך ערעור על החלטת הוועדה ייספרו רק מיום קבלת מלוא הממצאים והנימוקים-קרי רק מיום קבלת דו"ח מלא ותקין. אנו מאוד לחוצים- אנא נסה להשיב לנו בהקדם, המון תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דו"ח הועדה
29/4/2011
פרוטוקול הועדה אמור לתכלל את כלל המימצאים, העובדות, נימוקים והחלטות הועדה הרפואית.
על החלטות ועדה מדרג ראשון ניתן לערער בפני ועדה רפואית לעררים (דרג שני).
מומלץ להגיש את הערר רק לאחר יעוץ משפטי ויעוץ רפואי מלווה.
יגאל כהן, עו"ד התמחות בביטוח לאומי, דיני עבודה, קרנות הפנסיה והגמל
לירון
שאל/ה:
סטודנט לראיית חשבון שפוטר מעבודתו בשל אי זמינות לעבודה
28/4/2011
שלום רב ותודה מראש על תשומת הלב, אני סטודנט שלומד ראיית חשבון, כרגע בשנת השלמה. בשנת השלמה תקופות המבחנים ארוכות ולכן אין אפשרות לעבוד הרבה ימים ועקב כך, פוטרתי מעבודתי. האם אני יכול לחתום אבטלה? אני עומד בקריטריון "אכשרה". שאלה נוספת, אם וכאשר אקבל דמי אבטלה ואקרא לעבודה ע"י לשכת התעסוקה, אוכל להסביר שאני סטודנט בשנת השלמה ויכול לעבוד מעט מאוד? תודה רבה מראש!!! לירון
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
28/4/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. אתה מובטל.
יש להרשם מוקדם ככל האפשר בלשכת התעסוקה לשמירה על זכויותך.
שמעון
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה 11 חודשי עבודה
28/4/2011
עבדתי במקום עבודה 12 חודשים פחות יומיים האם אני זכאי לדמי אבטלה וא"כ כמה ולכמה זמן תודה מראדש
נדב
שאל/ה:
משכורת מול קיצבת נכות
28/4/2011
האם נכה שמקבל קיצבת נכות כללית יכל לעבוד ולקבל משכורת ועד איזה משכורת מותר לו לקבל.בלי שתיפגע לו הקיצבה
נדב פרטוק
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חוק לרון
28/4/2011
"ועדת לרון " הוקמה כדי לבחון את שילובם של אנשים עם מוגבלויות בשוק העבודה. לאור המלצות הוועדה, החל ב-1.8.09 נכנס לתוקף תיקון חוק הביטוח הלאומי, הבא לשפר את התנאים של מקבלי קצבת נכות שיוצאים לעבוד. התיקון בחוק משפר את התנאים של מי שיוצא לעבוד, ואינו פוגע בזכויות של מי שלא עובד.
עיקרי התיקון:
אם נקבעה לך דרגת אי-כושר יציבה, לא תיבדק מחדש עם צאתך לעבודה. הסכום הכולל שתקבל מעבודה ומקצבה, יהיה תמיד גבוה יותר מסכום הקצבה בלבד. לכן ככל שתרוויח יותר מעבודה, כך הכנסותיך הכוללות יגדלו. תמשיך לקבל הטבות נלוות על-פי הכללים שנקבעו. רשת ביטחון למשך שלוש שנים - אם הפסקת לקבל את קצבת הנכות בגלל שהתחלת לעבוד או בגלל שהכנסותיך מעבודה עלו, תהיה מוגן ברשת ביטחון. כלומר במשך 3 שנים מיום שהפסקת לקבל את הקצבה, אם תפסיק לעבוד או שהכנסותיך יירדו שוב, תוכל לשוב ולקבל את קצבת הנכות בלי לעבור בדיקה מחדש. אם בחודש יולי 2009 תקבל קצבת נכות ויהיו לך הכנסות מעבודה, תקבל קצבה לפי החוק החדש, רק אם תבחר בכך. על-פי החוק קיימת קצבה חדשה - "קצבת עידוד". קצבה זו תשולם במקום קצבת הנכות, למי שהכנסתו מעבודה עולה על הסכום שנקבע בחוק. בכך יישמר העיקרון, לפיו הסכום הכולל שתקבל מעבודה ומקצבה יהיה תמיד גבוה יותר מקצבת נכות בלבד. על פי התיקון בחוק נקבעו 4 דרגות אי-כושר: 60%, 65%, 74% או 100%. * מידע מאתר בטל"א*
מומלץ כי תיצור קשר עם סניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגוריך לבדיקת זכאותך.
חנן
שאל/ה:
פיטורים עקב החמרת שמיעה
27/4/2011
האם משנה אם אני מתפטר או מקבל מכתב יש אישור מרופא תעסוקה שאסור להמשיך לעבוד שם אני עובד 5.5 כמה זמן אני יכול לחתום שם
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
פיטורים עקב החמרת שמיעה
28/4/2011
רצוי לקבל אישור מהרופא התעסוקתי, שאינך יכול להמשיך בעבודה הנוכחית, על מנת שתוכל למצות הזכויות שלך בבטוח לאומי ובמקום העבודה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
ללא שם
שאל/ה:
מבחני תלות ADL ביטוח לאומי
27/4/2011
האם מבחני ADL המשמשים לצורך קבלת קצבת סיעוד, הם אלה שמשמשים גם לצורך קבלת קצבת שר"ם?
או שבקצבת שר"ם משתמשים במבחנים אחרים לצורך קבלת הקצבה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ADL
27/4/2011
בעקרון בדיקות ADL נערכות ע"י אנשי מקצוע של הבטל"א והן דומות במהותן.
מירה
שאל/ה:
גימלת ניידות ו/או תו נכה
26/4/2011
לבעלי 90% נכות כללית(ממצבור מחלות) . לאחרונה עבר ארטרוסקופיה בברך שלא הועילה ויזדקק בהמשך להחלפת ברך. יש לו קושי בהליכה והרכב הוא חיוני להתניידות. באילו מקרים אפשר לקבל תו נכה ? האם ניתן בנסיבות אלו לקבל גימלת ניידות ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ניידות
27/4/2011
שלום מירה,
גמלת ניידות משולמת עפ"י הסכם ניידות שנחתם בין ממשלת ישראל לבטל"א למי שנפגע בגפיו התחתונות. התביעה מוגשת לועדה רפואית של משרד הבריאות ולאור קביעת הנכות על ידה, הטיפול מועבר לבטל"א להמשך טיפול בזכאות.
תו נכה ניתן ב- 2 אופנים. או בהתאם להחלטת הניידות של הועדה במשרד הבריאות, או בפניה למשרד התחבורה לגבי נכה שאינו מוכר בניידות.
את הפעולות הנ"ל מומלץ לבצע באמצעות עו"ד הבקי בתחום הבטל"א ותו נכה.
א. קירשנר
שאל/ה:
אישור רופא תעסוקתי להיעדרות מהעבודה
26/4/2011
שלום , קיבלתי אישור מרופא תעסוקתי להיעדרות של 4 חודשים .
כיצד עלי לפעול ? ומה בענין שנגמרו לי מספר זכאות ימי המחלה מבחינת מקום העסוגה .
גל
שאל/ה:
הבטחת הכנסה וחוב לביטוח הלאומי
26/4/2011
אפשר לקבל קצבת הבטחת הכנסה ולאישור התביעה גם אם יש חוב בביטוח לאומי על סך 2000 ש"ח?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
26/4/2011
תשלום דמי ביטוח לאומי הינו חובה עפ"י חוק וגם לצורך זכאות. פנה לביטוח הלאומי להסדרת חובך והגש בקשה לזכאות מטעמי צדק.
מיטל
שאל/ה:
מעבר דירה לאחר לידה ובטרם חזרה לעבודה
26/4/2011
אני כרגע בחופשת לידה ועברנו לאחרונה, מיד לאחר הלידה, לגור במרחק ניכר ממקום העבודה שלי - האם אהיה זכאית לדמי אבטלה במידה ואתקשה בנסיעות כשאחזור לעבודה בקרוב. תודה מראש, מיטל
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
27/4/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. את מובטלת.
התפטרות מעבודה, בשל שינוי מקום מגורים או העתקת מקום עבודה, תיחשב להתפטרות מוצדקת, בתנאי שהמרחק בין מקום המגורים החדש למקום העבודה עולה על 60 ק"מ או 40 ק"מ (לאם לילד שלא מלאו לו 7 שנים).
ללא שם
שאל/ה:
תקנה 16 האם חלה בנכות כללית
26/4/2011
האם תקנה 16 המאפשרת לקבוע דרגת נכות רפואית מיוחדת במקרה שעקב הפגיעה נמנע מהנפגע כל סיכוי לעבודה ודרגת הנכות לפי תקנות 11, 14 ו-19 היא %65 לפחות, חל גם על נכות כללית? (או שרק על נכות מעבודה)
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תקנה 16
27/4/2011
תקנה 16 ניגזרת מתוך תקנות הנכות בעבודה של הבטל"א. נכות מעבודה נקבעת ע"י ועדה רפואית של הבטל"א וכוללת את הנכות הרפואית ופגיעה בכושר השתכרות אם קיים .
ועדה רפואית בנכות כללית, קובעת את אחוזי הנכות שלך לפי רשימת המבחנים הרפואיים שבתקנות הביטוח הלאומי. ברשימה מופיע אחוז נכות מוגדר לכל ליקוי רפואי.
פקיד התביעות של המוסד לביטוח לאומי יחליט אם המבוטח "נכה" או "עקרת בית נכה" ויקבע את דרגת אי-הכושר לאחר שיתייעץ עם רופא מוסמך ועם פקיד שיקום של המוסד לביטוח לאומי. דרגות אי-הכושר האפשריות הן: 60%, 65%, 74%, ו-100%.
צבי נבו
שאל/ה:
שאלת דיווח לביטוח לאומי,בגין פנסיה מהקיבוץ
26/4/2011
שלום רב, אני מקבל קצבת נכות 52אחוז נכות רפואית,ו-60 אחוז חוסר כושר השתכרות. לפי ועדת לרון,מותר לי להשתכר עד:3600 ש"ח. החל מחודש אוגוסט השנה אני אמור לקבל פנסיה מקיבוץ האם. אף על פי שימלאו לי 65 שנים,בלבדשאלה:האם עלי לדווח על זה לביטוח הלאומי (כדין)הכנסה. מחכה לתשובה, צבי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דווח לבטוח לאומי
27/4/2011
חשוב תמיד לדווח לבטוח לאומי על כל הכנסה, על מנת לאפשר להם לערוך את החישוב הנכון לגבי גובה הקצבה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
ציפי
שאל/ה:
תעודת זוגיות האם זה מוכר?
26/4/2011
אני ובן זוגי מעונינים לעשות תעודת זוגיות הוסבר לנו במשרד שתעודה זו מוכרת למוסד הביטוח לאומי לקופת חולים ועוד....... הזכויות כמו זוג נשוי , האם זה נכון?