פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אני עם דיסק פרוץ L5-S1 כתוצאה מתאונת עבודה מוכרת 20% + 10% תקנה 15. עד לפני מספר חודשים היה לי תו נכה ממשרד הרישוי. כאשר רציתי לחדש אותו נתקלתי בתשובה שלילית וזאת למרות החמרה במצבי המגובה ב -M.R.I, המלצת אורטופד והמלצת הרופא השיקומי של מכבי בנתניה. מאז ההחמרה אני נתמך בקביים ואינני מסוגלל ללכת יותר מ-50 מ'. ( ערערתי פעמיים וקיבלתי את אותה התשובה )
האם מישהו מבין מה ניתן לעשות? האם ניתן להיעזר במערכת המשפט ואיך? זהו אבסורד שאין כדוגמתו!!!
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תו נכה
22/3/2011
זכאי לתו חנייה לנכה מי שהוא אחד מאלה:
נכה הזקוק לרכב כאמצעי תנועה בגלל רגליו הנכות. נכה שדרגת נכותו מגיעה ל-60% לפחות ותנועתו בדרכים בלי רכב עלולה לערער את מצב בריאותו. נכה המוגבל בהליכה וזקוק לכיסא גלגלים לצורך ניידותו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שני
שאל/ה:
קצבת תלויים לנפגע עבודה
21/3/2011
בעלי מת בשת 2002, הגשתי תביעה לקצבת תלויים לנפגע עבודה אשר נדחתה. הגשתי תביעה לבית הדין וזיתי. האם הגמלה עד היום תחושב לפי גמלת המקסימום העכשוית או לפי מה שהיה באותה עת? האם הגמלה מהיום תחושב לפי גמלת המקסימום העכשוית או מה שהיה? אציין כי ההכנסה של בעלי היתה מעבר למקסימום העכשוי (50,000 ש"ח)
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
זכאות
22/3/2011
פני בבקשה למוקד הבטל"א לקבלת הסבר בהתאם לזכאותך בטל' 6050*.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רוי
שאל/ה:
חישוב דמי פגיעה תאונת דרכים
21/3/2011
עברתי תאונת דרכים, שהוכרה כתאונת עבודה ונמצאתי זכאית למלוא תשלום דמי פגיעה. להבנתי, דמי הפגיעה אמורים להיות מחושבים כ- 75% מהכנסתי החייבת בדמי הביטוח ב- 3 החודשים שקדמו ל-1 בחודש שבו ארעה התאונה, לחלק ב-90. האם המל"ל רשאי להפחית סכומים ששולמו לי בתוך 3 החודשים האמורים בטענה שהסכומים, על אף ששולמו בחודשים הללו, נזקפו בגין פרמיות שהגיעו לי עבור חודשים קודמים? אני מבינה את ההוראות הכתובות כסכומים ששולמו ב-3 החודשים הללו ולא כסכומים ששולמו בגין החודשים הללו. כמובן שלחישוב יש השלכות גם מעבר לדמי הפגיעה כגון קצבת נכות ועוד.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי פגיעה
22/3/2011
להבנתי את שכירה ולא עצמאית שכן יש שוני בין המבוטחים. לגביך כשכירה החישוב הוא לפי 75% ממשכורת מדווחת בתלושי המשכורת ב-3 החודשים שקדמו לפגיעתך.
ר.א.
שאל/ה:
עבודה מועדפת-מענק
21/3/2011
בני חייל משוחרר משירות קרבי. עבד כ - 70 יום עבודה מועדפת. נאלץ להפסיק מאחר ובתקופת החורף הקבלן לא עבד תקופה ארוכה. כרגע הוא עובד באבטחה(שהיא לא מועדפת ) האם הוא יכוללהגיש תביעה לקבל המענק באופן יחסי לס' הימים שעבד?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
עבודה מועדפת
22/3/2011
מי שעבדו פחות מ-6 חודשים מלאים בעבודה הנדרשת, ולפיכך אינם זכאים למענק, יכולים להיות זכאים, בתנאים מסוימים, למענק חלקי אם עבדו בעבודה המוגדרת כעבודה מועדפת.
כדי להיות זכאים למענק חלקי, עליכם לענות על 2 התנאים הבאים:
לעבוד בעבודה המוכרת כעבודה נדרשת, שנקבעה כלא-מתאימה לכם מבחינת המקצוע או המרחק, לפחות 25 ימי עבודה רצופים בתוך 21 החודשים הראשונים מיום שחרורכם, או 3 חודשים רצופים בין החודש ה-22 לחודש ה-24 מיום שחרורכם משירות חובה.
להיות זכאים לדמי אבטלה ( נדרש רק ממי שהתחיל לעבוד בעבודה מועדפת לאחר שחלפה שנה מהשחרור ).
שיעור המענק המענק החלקי יחושב באופן יחסי למספר ימי העבודה בעבודה המועדפת.
עבודה מתוך רשימת העבודות הנדרשות (עבודה במפעלי תעשייה ובבתי מלאכה, באתרי בנייה, בתחנות דלק ובבתי מלון, באתרי גידול חקלאיים ובתי אריזה, בטיפול באנשים בעלי מוגבלויות), חוץ מעבודה פקידותית בתחומים אלה, כפי שנקבע ומפורט בחוק. ועבודה זו הוגדרה בעבורו "לא מתאימה" מבחינת מקצוע או מרחק (מקום העבודה הוא במרחק של 60 ק"מ לכל הפחות ממקום המגורים, על פי הרשום בתעודת הזהות, ומעסיקו אינו מספק לו מקום לינה מטעמו ללא תשלום, ואינו דואג להסעה יומית מביתו אל מקום העבודה ובחזרה).
לאון הרצל
שאל/ה:
תאונת עבודה משנת 2009 על 100% נכות
20/3/2011
ב29/9/2009 קיבלתי 100 % נכות מהעבודה על סלקואזוס מהעבודה בשנת 2009 הרווח הנקי שלי היה 50000 ש"ח כמה מגיע לי קיצבה חודשית? תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
זכאות
22/3/2011
פנה בבקשה למוקד הביטוח הלאומי לבדיקת זכאותך בטל' 6050*
אלין
שאל/ה:
עיכוב בקבלת דמי אבטלה
20/3/2011
בהמשך להודעתי, בדקתי וכל המסמכים הוגשו וגם קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שאושרו לי דמי אבטלה, ואני מחכה יותר מחודש לכסף. כשאני מתקשרת לברר הפקידה אומרת כל פעם שזה בטיפול אך לא אומרת מתי אקבל את הכסף.
שלומית
שאל/ה:
זכויות לאחר שיבה משליחות לאומית
19/3/2011
1. בקיץ 2011 אני עתידה לשוב לארץ לאחר שליחות לאומית בת 3 שנים מטעם מקום עבודתו של בעלי. לפני יצאתי לחול בקשת ממקום עבודתי חל"ת ואושר לי כעת מתברר לי כי אין להם אפשרות להחזרני לעבודה. משמעות הדבר שהם מפטרים אותי? האם אני זכאית לדמי אבטלה? כיצד מחושבים דמי אבטלה לאחר שיבה מחול למי שלא עבד בפרק הזמן הזה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
זכויות לאחר שיבה מחו"ל
19/3/2011
במידה, ולא נישמר לך מקום העבודה, המעסיק מפטר אותך,ועליו להוציא לך מכתב פיטורין, תהיי רשאית לתבוע לדמי אבטלה על פי חוק. ברוך שובכם הביתה עו"ס טובה יששכרי
רונן
שאל/ה:
הבהרה לגבי שאלה קודמת
19/3/2011
בשאלה הקודמת שאלתי האם יש מנגנון דומה לחוק לרון לאנשים מקבלי קצבה שהם שלא נכים. תשובתכם הייתה שחוק לרון מתייחס לנכים - את זה אני יודע. השאלה שלי היא לגבי לא נכים שמקבלים קצבאות ורוצים לפתוח עסקים עצמאיים. האם יש להם אפשרות כלשהי להמשיך ולקבל את הקצבה לצד ההכנסות בעסק החדש? לפחות לתחילת חיי העסק? תודה, רונן
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבה לצד הכנסות מעסק
19/3/2011
אם אינך נכה, ומעוניין בהקמת עסק, לא תוכל לקבל קצבה, אם זו הבטחת הכנסה, הרי זו משולמת, במידה והמבוטח אינו מסוגל להבטיח לעצמו הכנסה מעבודה, אם זו קצבת זקנה/פרישה, עד גיל 70 , הקצבה משולמת ל פי מבחן הכנסות, וגיל 70 כולם זכאים בלי קשר להכנסה.כמובן אם עמדו בתנאי תקופת אכשרה. ואם קצבת נכות, לצורך זה חוקק חוק לרון, לעידוד השתלבות במעגל העבודה. בברכת חג שמח עו"ס טובה יששכרי
לאון הרצל
שאל/ה:
תאונת עבודה -מהם התנאים והקצבה שאני אמור לקבל מב.לאומי
18/3/2011
שלום שמי הרצל בשנת 2009 החליטו בוועדה שיש לי 100 % נכות מסליקוזיאסעקב העבודה ברצוני לדעת כמה אני אמור לקבל כל חודש ואיך עושים את החישוב יום טוב
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תאונת עבודה
19/3/2011
בטוח ניפגעי עבודה נועד לפצות מבוטחים שנפגעו בעבודה על אובדן שכר או הכנסה בתקופה לאחר הפגיעה, שבה נעשו בלתי כשרים לעבוד לא בעבודתו, ולא בעבודה אחרת., הכל על פי אשור רפואי. הניפגע, רשאי לקבל טיפול רפואי בחינם בגין תוצאות הפגיעה. אם נותרה לניפגע נכות לאחר הפגיעה, יוכל לקבל קצבת נכות, או מענק, בהתאם לוועדה הרפואי. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אתי
שאל/ה:
חישוב שגוי של ביטוח לאומי
18/3/2011
אני עובדת כסייעת בבית ספר שכרי משולם לפי 25 ש"ח לשעה ובכל יום עבודה אני עובדת 6 שעות דהיינו 150 ש"ח ליום .השכר משולם לפי עבודה בפועל כלומר בחופש או בחגים ( למעט חגים הנספרים לפי החוק) אני לא מקבלת שכר. בביטוח לאומי חישבו לי ממוצע של שכר של 3 חודשים וחילקו לפי מס' ימי עבודה בחודש ללא התחשבות בימי העבודה שעבדתי בפועל ורק עליהם קיבלתי שכר (דהיינו אם היו בבית הספר ימי חופשה כגון חנוכה ועליהם לא קיבלתי שכר הסכום התחלק גם לגבי ימים אלה) כך נוצר מצב שערך יום עבודה שלי בממוצע ליום ירד ולכן ביטווח לאומי שילמו לי הרבה פחות ממה שמגיע לי כידוע לכם אין מצב לדבר איתם בטלפון להסדיר את העניין אלא רק לגשת אליהם ובכך להפסיד ימי עבודה (שזו גם שערורייה בפני עצמה) האם יש רק דרך אחת לחשב את המגיע לי או לעובדים לפי שעות יש חישוב אחר
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חישוב ימי עבודה
19/3/2011
שיעורי דמי אבטלה ליום מחושבים באחוזים מן השכר היומי הממוצע שלך, שונה אם מלאו לך 28 שנים או , שעדיין לא מלאו לך 28 שנים. על מנת לקבל אתהסכום המדוייק על פי עבודתך בפועל, עליך לפנות לפקיד הבטוח הלאומי. באשר לימי חופש, המורים מקבלים שכר, לך יחשבו על פי ימי עבודה, שעבדת בפועל, הסכם המורים לא חל עליך, אלא אם סכמו איתך אחרת. בברכת חג שמח עו"ס טובה יששכרי
אנה
שאל/ה:
משפט מאתר ביטוח לאומי
18/3/2011
"במקרים שלא הושלמו 300 ימי עבודה, מתבצעת בדיקה נוספת, וכל חודש שבו עבדת 18 ימים לפחות יימנה כ-25 ימי עבודה, הן לצורך תקופת האכשרה והן לצורך חישוב גובה דמי האבטלה."
האם האמור לעיל תקף לחודש בו עבדתי 17 ימי עבודה ובנוסף היו לי בחודש הזה 3 ימי מחלה דהיינו סה"כ 20 יום ולפי הכתוב זה הופך ל25 יום? כמו כן בחודש אחר גם כן עבדתי 17 יום ובנוסף שולמו לי 13.63 שעות חג (זה יותר מיום אבל פחות מיומיים ) אבל זה בטוח יותר מ18 והאם גם במקרה הזה אמורים לעגל לי ל25 ימים בשבילי זה מאוד מאוד קריטי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חישוב ימי עבודה
19/3/2011
פקיד הבטוח לאומי יוכל לחשב לך במדוייק, על פי תלושי משכורת. בברכת חג שמח עו"ס טובה יששכרי
אור
שאל/ה:
אבטלה ונכות כללית
18/3/2011
האם ניתן לקבל דמי אבטלה ביחד עם דמי נכות כללית?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אבטלה ווקצבת נכות
19/3/2011
חוק לרון הוא החוק המשופר ליוצאים לעבודה, הסכום הכולל תקבל מקבת נכות ועבודה הוא גבוה מהקצבה בלבד. האם הפסקת העבודה נבעה מהנכות, או מהו אחוז הנכות? פקיד הבטוח לאומי מוסמך יחיד לבדוק זכויותיך. בברכת חג שמח עו"ס טובה יששכרי
נטע
שאל/ה:
אי תשלום ימי מחלה בדיעבד
18/3/2011
אני עוברת על התלושים על מנת לבדוק זכאות שלי לדמי אבטלה שמתי לב שבאחד החודשים שולמו לי רק 6 ימים מתוך ה10 שהיו לי וכעת בגלל זה יתכן ולא יהו לי מספיק ימים לאבטלה מה אני יכולה לעשות כעת? גם היה חסר לי כסף בתלוש על המחלה וגם כעת בגללם לא אוכל לקבל אבטלה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
ימי מחלה בדיעבד
19/3/2011
ממליצה לפנות למעסיק, שישלים לך את הסכום החסר והימים, כדאי להצטייד באשור הרפואי. בברכת חג שמח עו"ס טובה יששכרי
אנונימי
שאל/ה:
חישוב שעות נוספות אחרי 9 שעות
18/3/2011
מזה כשנתיים אני עובדת דרך חברת כח אדם 5 פעמים בשבוע ולא כולל ימי שישי עובדים 9 שעות ומורידים חצי שעה על הפסקה (כלומר 8.5 שעות) בהתחלה שילמו לי שעות נוספות אחרי כל שעה תשיעית אחר כך הם טענו מאחר ולא עובדים ימי שישי תשלום עבור שעות נוספות מגיע רק אחרי 9.5 שעות וזה נמשך בערך חצי שנה כעת לפני כמה חודשים שמתי לב בתלוש שהם שוב פעם עושים חישוב שעות נוספות אחרי 9 שעות האם זה תקני ??? והאם אני יכולה לתבוע אותם על התקופה בה לא שולמו לי שעות נוספות כראוי????
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שעות נוספות
19/3/2011
במשרה מלאה, מאחרח 8 שעות, יש לחשב 125% , שעתיים ראשונות, ולאחר מכן כל שעה נוספת 150% . בברכת פורים שמח ושבוע טוב עו"ס טובה יששכרי
אברהם
שאל/ה:
קצבת זקנה לעקרת בית (שאלת המש
18/3/2011
שלום,
תודה על התגובה המהירה. את כל התנאים לקבלת קצבת זקנה הרשומים בתשובה גם אני ראיתי באתר של הביטוח הלאומי וגם ראיתי פרוט שלהם בקישורים שהם מפנים אליהם, אולם לא הצלחתי להבין מכל מה שקראתי האם היא זכאית לקצבת זקנה. לכן פניתי אליכם כמומחים לנושא. מה שכן הבנתי מתוך האתר של ביטוח לאומי שההבדל בין קבלת קצבת זקנה בגיל פרישה (62) לבין קבלתה בגיל הזכאות (בסביבות 69) הוא מבחן הכנסה, וכפי שכתבתי לאישתי אין כל הכנסה. ולכן אני חוזר ושואל: האם על הסמך מה שתיארתי לגבי אישתי ולפי התנאים שמניתם בתשובתכם - האם אישתי זכאית לקבל קצבת זקנה החל מהגיעה לגיל הפרישה, גיל 62.?
תודה, אברהם.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת זקנה
18/3/2011
פנה למוקד הביטוח הלאומי לבדיקת זכאות וחישוב הקצבה בטל 6050*