פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום, מובטל שמלאו לו 28 שנים ועדיין לא מלאו לו 35 שנים ואין עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 100 ימים לכל היותר. לנרשמים לראשונה מ-1.12.09 עד 31.12.10 ישולמו דמי אבטלה לתקופה של 125 ימים.
האם 125 ימים תקפים לבני 28 שנרשמים לראשונה ב-2011?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
גל
שאל/ה:
החלפת תרופות מקורית לגינרית
1/4/2011
שלום. אני מקבל תרופה במסגרת תאונת עבודה (התאונה הוכרה ע"י המוסד לביטוח לאומי) מקופת חולים , התרופה מכוסה כספית ע"י קופת חולים , אני משלם עליה מחיר כמעט מלא בקופת חולים (לא מחיר פרטי) ומקבל החזר במשרד. לאחרונה החליפה הקופה את התרופה ממקורית לגינרית ולא מספקת לחולים את התרופה המקורית יותר . האם אני רשאי לקנות את התרופה המקורית , לסרב לגינרית ולקבל את הכסף מהקופה . תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
החלפת תרופה מקורית בגינרית
2/4/2011
בדוק מול הקופה, למען הסר ספק. בברכת רפואה שלמה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אורנית
שאל/ה:
חופשת לידה לבעלי נכות רפואית?
31/3/2011
אני בעלת 24% נכות רפואית, ורציתי לשאול האם בחופשת לידה אני זכאית לקבל קיצבה כלשהי כחופשת לידה? מאחר ועקב הנכות הרפואית אני עובדת רק ברבע משרה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חופשת לידה לזכאי נכות רפואית
2/4/2011
ממליצה לבדוק עם פקיד הבטוח לאומי את זכויותיך, בהתאם לחלקיות המשרה והנכות. בברכת מזל טוב עו,ס טובה יששכרי
יעל
שאל/ה:
כמה זמן מקבלים קצבת שארים וכמה?
31/3/2011
שלום רב, התאלמנתי לפני חודשיים, בעלי ז"ל נפטר ממחלת הסרטן (51) ורציתי לדעת במשך כמה זמן מקבלים קצבת שארים ומה הסכום הרגיל שמקבלים? יש לי 5 ילדים שגרים בבית אך רק אחד מתחת לגיל 18. תודה יעל.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת שאירים
31/3/2011
השתתפותי בצערך ותנחומי.
מידע מפורט על נושא קצבת שאירים תוכלי לקרוא באתר הבטל"א: דף הבית > קצבאות והטבות > שאירים. מידע ספציפי על זכאותך בדקי במוקד הבטל"א 6050*.
רוית
שאל/ה:
חובת התייצבות בלשכת התעסוקה ב- 90 הימים לאחר התפטרות לא
30/3/2011
התפטרתי מהעבודה בתחילת פברואר. התייצבתי בלשכת התעסוקה כשבועיים לאחר מכן, כמו כן במקביל הגשתי בקשה לביטוח לאומי וקבלתי הודעה כי אישרו את התביעה ואוכל לקבל דמי אבטלה החל מתחילת מאי. שאלתי, האם בתקופה מיום ההתייצבות הראשון בלשכת התעסוקה ועד לתחילת מאי אני צריכה להתייצב אחת לשבוע או שאני מחוייבת רק מתחילת מאי. האם בחודש וחצי שמאז שהתייצבתי בלשכת התעסוקה, זה נחשב לאי התייצבות וינכו לי מהתשלומים הראשונים בגינם? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
התייצבות בלשכת תעסוקה
31/3/2011
עליך לפעול עפ"י הנחיות לשכת התעסוקה לשמירה על זכויותך.
שרון
שאל/ה:
זכויות נכים לגבי השתכרות מעבודה
30/3/2011
יש לי שאלה עד איזה סכום יכול להשתכר אדם עם נכות 100% מוכרת מביטוח לאומי מבלי שתשלל או תפגע קיצבתו
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
זכויות נכים
31/3/2011
פנה למוקד הביטוח הלאומי 6050* לבדיקת הסטאטוס שלך כולל אי הכושר.
קרן
שאל/ה:
דמי אבטלה ללא המתנה לאחר לידה
30/3/2011
שלום, אני חושבת להתפטר בשבוע הבא, לאחר שעברו 8 חודשים מהלידה. אך מתלבטת מכיוון שאינני יכולה להרשות לעצמי להיות ללא משכורת 3 חודשים. אני יודעת שאהיה זכאית לפיצויים. אני עובדת כמתכנתת בחברת הייטק שבה שעות העבודה המוגדרות הן 9:00-18:00 ולרוב גולש הרבה מעבר לכך. בנוסף, יש לי חצי שעת נסיעה לכל כיוון, כלומר עוד שעה ביום אני מבזבזת על הנסיעות לעבודה. האם זאת התפטרות מוצדקת? כי אם לא, אז לא אוכל להתפטר ואצטרך לנסות לשרוד מס' חודשים עד שאמצא עבודה אחרת, אבל זאת תהיה תקופה כמעט בלתי אפשרית לכן השאיפה שלי היא להתפטר כדי למצוא עבודה שאוכל לעמוד בשעות. האם לדעתכם אהיה זכאית לדמי אבטלה ללא תקופת המתנה - האם זאת התפטרות מוצדקת? תודה !!
רחל שייר
שאל/ה:
תשלום ימי מחלה לעובדת משק בית
29/3/2011
אני מעסיקה עובדת משק בית יום בשבוע - 5 ש"ש. בשאר הימים מועסקת על ידי 4 מעסיקים נוספים. העובדת נפגעה לפני שבוע בתאונת עבודה באחד הבתים האחרים. על מי חלים התשלומים עבור ימי המחלה לה זכאית ומה חובותי כלפיה בתקופת המחלה. עדיין לא ברור כמה זמן תעדר מהעבודה והאם תוכל לחזור. אודה ליעוצכם.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ימי מחלה
31/3/2011
תשלום דמי מחלה חל המעסיק אשר צריך להפקיד דמי מחלה בקרן דמי מחלה וממנה לשלם את דמי המחלה עפ"י חוק דמי מחלה.
דודו אסרף
שאל/ה:
האם מגיע לי תשלום בעבור נכות זמנית?
29/3/2011
שלום, ביקרתי בוועדה רפואית ע"פ תקנה 36 לתקנות ביטוח הלאומי(החמרת מצב). בוועדה זו נקבע לי 10% נכות זמנית למשך חצי שנה. אומר כי אני כיום עובד ולא מוגבל בגין כך לעבודה. שאלתי היא האם אני זכאי למענק חד פעמי?ואם כן איך מחשבים אותו?? שאלה נוספת נוגעת לעניין אי הרצון לעניין הקביעה, והאם בוועדה הנוספת שאליה אני יוזמן אחוזי הנכות יכולים לעלות? אשמח לתשובה תודה מראש
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
נכות זמנית
29/3/2011
ניקבע לך 10% זמנית, ואתה מסוגל להמשיך לעסוק בעבודתך, אינך זכאי לקצבה, ולא למענק, אם אינך מרוצה מהקביעה, חשוב, שתהיה מצויד במסמכים רפואיים, שיכולים להצביע על טעות בשקול הדעת בוועדה,הוועדה יכולה להתרשם גם שאינך נכה עוד. ממליצה להוועץ באנשי מקצוע. בברכה עו"ס טובה ייששכרי
דוד מיימון
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה למרות שלא עברתי את תקופת ההכשרה
29/3/2011
אני עובד כשכיר קרוב ל-14 שנים. לפני 10 חודשים פוטרתי ממקום עבודתי וקיבלתי דמי אבטלה במשך חודשיים וחצי. לאחר מכן התחלתי עבודה חדשה ופוטרתי שוב לאחר 8 חודשי עבודה. האם אני זכאי לדמי אבטלה למרות שלא עברתי את תקופת ההכשרה? האם לא מגיע לי להשלים עד חצי שנה של זכאות לדמי אבטלה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
29/3/2011
תביעה חוזרת לדמי אבטלה אפשר להגיש רק לאחר שחלפו 12 חודשים מתחילת הזכאות הקודמת.
בתביעה חוזרת חלים תנאי הזכאות כמו בכל תביעה. בתביעה חוזרת חלים תנאי הזכאות כמו בכל תביעה.
על פי החוק, מובטלים שעדיין לא מלאו להם 40 שנה, והם מגישים יותר מתביעה אחת לדמי אבטלה בתוך 4 שנים, יופחתו להם תקופת תשלום דמי אבטלה וסכומי דמי האבטלה באופן הבא:
1. תקופת תשלום דמי האבטלה - התקופה המקסימלית בעד כל התביעות לדמי אבטלה לא תעלה על 180% ממספר הימים המרביים. כלומר מי שקיבל דמי אבטלה בעד כל הימים המרביים, ולאחר מכן הגיש בקשה נוספת לדמי אבטלה, ולא חלפו 4 שנים מיום תחילת הזכאות הקודמת, יקבל בפעם השנייה דמי אבטלה רק בעד 80% ממספר הימים שמגיעים לו. לאחר מכן הוא לא יהיה זכאי יותר לדמי אבטלה עד לתום 4 השנים.
2. סכום דמי האבטלה בתקופה הנוספת לא יעלה על 85% מדמי האבטלה המרביים.
הכללים האלה חלים גם על מובטל, שמקבל דמי אבטלה בעבור תקופת השתתפות בהכשרה מקצועית.
*מידע מאתר הבטל"א*
טלי
שאל/ה:
מימון לימודים במוסד אקדמאי פרטי
29/3/2011
האם מימון תואר בשיקום מקצועי הוא בכל מוסד שבוחרים? לדוגמא האם ניתן לקבל מימון ללימודים לתואר בפסיכולוגיה בבין תחומי בהרצליה שהינו מוסד פרטי?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
שיקום
29/3/2011
פני למוקד הבטל"א 6050*
טלי
שאל/ה:
האם יקדימו את הקצבאות לפסח?
29/3/2011
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
מנהלי הפורום אינם עובדי הבטל"א אלא מתנדבים
29/3/2011
פני בבקשה למוקד הבטל"א 6050*
ליאורה שחור
שאל/ה:
מניעת דמי אבטלה עקב נסיעה לחו"ל?
29/3/2011
שלום רב,
קיבלתי הודעת פיטורין שתכנס לתוקפה בשבוע הבא.
ואולם לאחר 4 שבועוץבהם אני אמורה להגיע ללשכת התעסוקה, עלי יהיה לטוס לחו"ל למשך חודשיים. האם להתחיל לחתום ממש בתום סיום העסקה שלי או לחכות לאחר שאשוב מחו"ל? האם ללשכת התעסוקה "מותר" למנוע ממני קבלת דמי אבטלה עקב נסיעתי לחו"ל?
תודה מראש, ליאורה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
29/3/2011
חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם תשתהי את עלולה לאבד את זכאותך.
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. עדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. את מובטלת.
יש לוודא כי משולמים דמי ביטוח לאומי כחוק. תשלום דמי אבטלה למי ששהה בחו"ל -
רק היעדרויות קצרות של מספר ימים בודדים ושלא פוגעות בשגרת ההתייצבות בלשכת שירות התעסוקה, אינן משפיעות על הזכאות לדמי אבטלה.
ליאורה שחור
הגיב/ה:
אז מהן בעצם האופציות העומדות בפני?
29/3/2011
אם אני אתייצב ואאלץ לנסוע לאחר פחות מחודש אני לא אוכל לקבל את דמי האבטלה ואם אני מתייצבת לראשונה לאחר שובי מחו"ל- אני עלולה לאבד את זכאותי?? יש אופציות נוספות? באיזו תואנה ביטוח לאומי יכול לבטל את זכאותי?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
29/3/2011
הקריטריונים לקבלת קצבת אבטלה הם קבועים ומעוגנים בחוק והביטוח הלאומי פועל מכוח החוק ומיישם אותו.
אם יש לך השגות נוספות נא פני למוקד הבטל"א 6050*
יל
שאל/ה:
צימצום עבודה שלא באשמתי
29/3/2011
שלום הייתי עובדת מספר שעות בחברה שעובדת בסיעוד קשישים מטופל אחד נפטר וזוג שטיפלתי בהם לא רוצים שאמשיך בגלל היותי בהריון מתקדם ואעזוב אותם החברה לא מצליחה למצוא לי מטופלים חדשים כי אני כבר בחודשי הריון מתקדמים מהעושים אין לי תלוש חודש שעבר והמשכורת עומדת על 1000 ש" מה אם הדמי לידה אם אצליח לעבוד במקום אחר יש אפשרו ת לתשלום הדמי לידה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
פני לפורום עבודה
29/3/2011
עמיר רם ברוך
שאל/ה:
ממעללי הביטוח הלאומי
28/3/2011
בשנת 2010 החלפתי לסירוגין 5 מעסיקים אל לא היו ימים שבהם הייתי מובטל להוציא שבועה אחד. בכל מקום עבודה מילאתי טופס 101 ושולמו עבורי ביטוח לאוי קופ"ח ושאר ההורדות. לצערי אני לא שומר תלושי משכורת וחלקם חסר לי. ביטוח לאומי החליט שאני בשנה זו לא עבדתי כשכיר או עצמאי ודורש ממני חובות לכאורה. איזו מין שיטה זו? מישהוא בביטוח הלאומי לא חיפס או הטריח את עצמו להתעמק ולבדוק הכי קל לשלוח דרישות כספיות ואיומים במכתבים שונים. בשבילי להתחיל לרוץ ולשחזר תלושים זה סיפור הכרוך בהפסד ימי עבודה זמן וטירחה מיותרת, אני קשה יום משלם את מיסי כל הזמן עובד כחמור וחי ככלב בשכירות וביוקר המחיה המטורף לא גומר את החודש. מה אני עושה אם המשרד הדפוק הזה ביטוח לאומי? אין מצב שהחברות שעבורם עבדתי לא העבירו לביטוח לאומי את התשלומים אשר הורידו לי כחוק. מה לעשות????????
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ביטוח לאומי
29/3/2011
נסה לאתר במקום העבודה או בלשכת המס את טופסי 106 השנתיים שלך שדווחו ע"י המעביד לשלטונות המס.