פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום רב, אני בהריון בשמירה החל מה- 21.2.11 עד הלידה שאמורה להיות בסוף יולי.
השמירה אושרה לי וקיבלתי מכתב מביטוח לאומי המפרט מה חישוב השכר שמגיע לי, ובחישוב רשמו את החודשים בהם התחשבו לצורך החישוב: 09/10,10/10,11/10 ולא כמו שחשבתי שיחשבו את ה-3 חודשים האחרונים. כיוון שלמעשה במשכורת של חודש 12/10 קיבלתי בונוס המכפיל לי את המשכורת זה די שינה לי את הממוצע לרעה.
שאלותי הם:
1. האם זה בסדר שהם הלכו חצי שנה אחורה ושם חישבו 3 חודשים ולא את ה-3 חודשים האחרונים או שזה לא תקין ?
2. לצורך העיניין אם היו מחשבים את המשכורת של דצמבר (המשכורת של הבונוס) האם הבונוס היה נכלל בחישוב הממוצע?
3. האם מגיע לי מתנה לחג פסח כמו כלל העובדים למרות שאני בשמירה? (המתנה בד"כ מגולמת במשכורת ולא בתלושים ובעצם אין לי משכורת מהמעביד)
4. בחודשים יולי ואוגוסט אני בע"ה כבר אמורה להיות בחופשת הלידה, מה קורה בעצם לגבי הבראה? מי אמור לשלם לי את זה המעביד או ביטוח לאומי?
תודה, וסליחה מראש על כמות השאלות...
אליהו
הגיב/ה:
מירב שלום לך למיטב ידיעתי לגבי שאלות מעין אלה את יכולה.
12/4/2011
לפנות לסניף ביטוח הלאומי הקרוב לממלכתך [לביתך] ולהציג להם למנוולים הארורים כי ייתכן שחלה טעות ברישום המיסמכים והחיובים שאת מחייבת אותם לשלם לך עבור שלושת החודשים האחרונים אותם לא שילמו לך ואותם חודשים שהם ישלמו לך אם את זכאית בכל אופן אל תצפי לכלום מהם ועדיף לך ביכלל לא לצפות ככה אם הביטוח לאומי יגלו שאכן חלה כאן אצלם בממערכת טעות בחישוב תהיי זכאית לתשלום ותהיה לך הפתעה נעימה של תוספת מזומנים וגם תבררי את עניין המתנה שייתכן ומגיעה לך מזל טוב שיהיה לך ותעירי את בעלך באמצע הלילה ותבקשי ממנו תות או בננה וכשיביא לך תות תגידי לו הרי ביקשתי תפוח וכשיביא לך תפוח תגידי לו שביקשת אננס ומאיפה הוא שומע מהתח...? חחחבכל אופן תנצלי את ההריון שלך כי אנשים בדרך כלל שים לעזור לאישה שמביאה או יותר נכון נושאת עובר בקירבך למרות שלא מראים את זה כדי שלא תנצלי את עצם העובדה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
שאלות..
12/4/2011
לגבי הטבות ושכר פני לפורום עבודה.
לגבי חישוב דמי השמירה פני בקשה למוקד הביטוח הלאומי 6050* לקבלת הסבר על אופן התשלום ששולם לך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יונית
שאל/ה:
תביעת דמי מזונות מביטוח לאומי לרווקה
12/4/2011
שלום, אני בהריון ורווקה ואב התינוק אינו רוצה להכיר בילד, האם ישנה אפשרות לקבל עבור הילד דמי מזונות מביטוח לאומי או לתבוע את האב? איזה סיוע יש לחד-הוריות בסטטוס של רווקה? תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי מזונות
12/4/2011
זכאים לדמי מזונות מן הביטוח הלאומי אישה או ילד, תושבי ישראל, שיש בידם פסק דין למזונות, והם אינם מקבלים את התשלום מן החייב במזונות, ובלבד שהחייב במזונות היה תושב ישראל ביום מתן פסק הדין, או שהיה תושב ישראל ב-24 חודשים לפחות מתוך 48 החודשים שקדמו ליום מתן פסק הדין.
הזכאות לדמי מזונות מותנית במבחן הכנסות. אישה שאינה עומדת במבחן ההכנסות אינה זכאית לקבל דמי מזונות מהביטוח הלאומי.
על האישה או הילד להיות אחד מאלה: פסק דין או החלטה אחרת של בית משפט או בית דין מוסמך, שלפיו חייב אדם לשלם מזונות לבן זוגו או לילדו או להורהו.
ילד קטין, לרבות קטין מאומץ וילד בגיר שאינו מסוגל לכלכל את עצמו.
יחיד שפסק דין למזונות ניתן לחובתו, והיה תושב ישראל ביום מתן פסק הדין או ב-24 החודשים מתוך 48 החודשים, שקדמו למתן פסק הדין.
הזכות לדמי מזונות מן הביטוח הלאומי כפופה למבחן הכנסות. אישה שיש לה הכנסה מעבודה או שלא מעבודה, תובא ההכנסה בחשבון בחישוב המזונות. אישה שאינה עומדת במבחן הכנסה לא תהיה זכאית לתשלום דמי מזונות באמצעות המוסד לביטוח לאומי.
על האישה או הילד להיות אחד מאלה: אישה שאינה נשואה לחייב ושיש עמה ילד - אם פסק הדין ניתן לזכות הילד בלבד. אישה שאינה נשואה לחייב ושאין עמה ילד אינה זכאית לדמי מזונות מן הביטוח הלאומי. ילד שאינו נמצא עם אמו - אם פסק הדין ניתן לזכותו בלבד, ואין עיקר החזקתו על חשבון אוצר המדינה או רשות מקומית. . * מידע מאתר הבטל"א*
ראובן ברנוביץ
שאל/ה:
אזרח ישראל החי בחו"ל - ראוי לקבל קיצבת זיקנה
10/4/2011
אני אזרח ישראל... ולצערי לא תושב .. החי בפיליפינים. שילמתי ביטוח לאומי במשך שנים רבות. כיום מדינת ישראל מתנכלת לי , מכיוון שהמדינה הגדירה בחוק שרק "תושב" רשאי לקבל קיצבת זיקנה.. זאת אומרת שאזרח החי בחו"ל, ללא קיצבת זיקנה משום מדינה, אמור למות בחרפת רעב ? מדוע המדינה לא מממנת קיצבת זיקנה לאזרח החי בחו"ל ? אין שום בצדקה לכך . יש המון אזרחים ממדינות שונות החיים במדינות אחרות לעת זיקנה, ומקבלים קיצבת זיקנה, ללא קשר לאם הם תושבים או שלא ... זאת התנערות של מדינת ישראל מאזרחיה. הרי אם אדם שילם במשך כ 30 שנה ביטוח לאומי, המדינה אמורה להתחשבן איתו, מה אחוז הקיצבה שהוא יקבל .. ולא להתנות את קבלת קיצבת הזיקנה בשהייה בישראל. החק הקיים עושה עוול לאזרחים רבים
דוד יוסף
שאל/ה:
קצבה מנכות מעבודה מביטוח לאומי
10/4/2011
אני עובד עצמאי כבר 43 שנים בשנת 2006 נפלתי וקיבלתי 19 אחוזי נכות חזרתי לעבודה חלקית ובשנת 2009 קיבלתי 100 אחוזי נכות על סיליקוזיס בשנת 2009 המחזור שלי היה 50000ש "ח 43 שנים המחזור שלי היה 80000 ש"ח לשנה ,למה ביטוח לאומי משלם לי רק 1500 ש"ח לחודש ? ולא מתחשב ב43 שנים ששלמתי פניתי אליהם והם אומרים לי שהם עודים חישוב לפי שנת 2008 כי ב2008 הדוח שלי היה נמוך בגלל המכה בגב השאלה שלי למה אני אמור לקבל סכום נמוך כזה ולא בחרו בשנה הזאת שהיתה חלשה מבחינה כספית ומה לעשות שיעלו לי את הגימלה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
גמלה לעצמאי
10/4/2011
הבטל"א קובע את הגמלה לעובד עצמאי עפ"י פרמטרים מסויימים ובכללם דווח עובד על מקדמות לבטל"א טרם התאונה. בשפה מקצועית הגמלה נקראת "גמלה חוסמת".
לבדיקת החישוב והדווח עפ"י מקדמות טרם התאונה, פנה לרואה החשבון שלך שיבדוק את מקדמותיך לבטל"א טרם התאונה.
דוד יוסף
הגיב/ה:
קיצבה מביטוח לאומי עקב מחלת עבודה
13/4/2011
תודה על התשובה ,אני מבין שהקיצבה מחושבת ע"פ מקדמות אך השאלה שלי האם ביטוח לאומי מתחשב גם בהפשים ששילמתי לביטוח לאומי ,מה שכן שילמתי את המקדמות שנה לפני שקיבלתי את הנכות את ה100 אחוזי נכות
יעקב כהן
שאל/ה:
הבטחת הכנסה ונתינת דירה במתנה
10/4/2011
שלום אני מקבל הבטחת הכנסה וברשותי דירה אחת בלבד שאותה אני רוצה להעביר במתנה לבני האם יפסיקו לי את הבטחת ההכנסה בגלל זה? אודה מאד על תשובתכם.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
10/4/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
נסימוב ילנה
שאל/ה:
לקבל השלמת הכנסה
10/4/2011
אני עבדת בחנות בגדים שני מישמארות פעמים בשבוע 6 שעת ו שלושה פעמים ב 4 שעות אני רציתי לדעת עם אני זכית להשלמת הכנסה אני אמא ל 2 בנות לא נשוא
LIOR
שאל/ה:
אי כשירות זמנית לעבודה
10/4/2011
שלום רב, אבי עובד בעבודה פיזית, כתוצאה ממחלה הוא צריך להיות בבית כ - 6 שבועות. במהלך הזמן הנ"ל הוא אינו יכול לעבוד. האם הוא אמור לקבל קיצבה מהביטוח הלאומי?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
10/4/2011
סוגי הקצבה הבטחת הכנסה קצבה מלאה המשולמת לאנשים שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כגון חולים, נכים, נפגעי עבודה או מובטלים, ושאינם זכאים לתשלומים על פי תוכניות אחרות.
השלמת הכנסה קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
אוסנת
שאל/ה:
שמירת הריון זכאות
10/4/2011
האם התנאי לקבלת דמי שמירת הריון הוא 30 יום רצוף, כלומר שמירת הריון עם אישור מרופא והולדת הוולד פחות מ30 יום לא ניתן לקבל שום תשלום האם הבנתי נכון את זה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
שמירת הריון
10/4/2011
תנאי הזכאות: האישה תושבת ישראל. היא עובדת שכירה או עצמאית, ששולמו בעדה דמי ביטוח בעד 6 חודשים לפחות מתוך 14 החודשים שקדמו ליום קובע לשמירת היריון - היום שהפסיקה את עבודתה עקב שמירת ההיריון. יש בידה אישור מרופא מומחה לנשים ולידה על שמירת ההיריון. בכל מקרה לא תשולם גמלה לתקופה העולה על שבועיים לפני היום שנערכה לתובעת הבדיקה הרפואית הראשונה שבה נקבע שהיא זקוקה לשמירת היריון. תקופת השמירה הראשונה לא תפחת מ-30 ימים רצופים. אם קיימת הפסקה בשמירת ההיריון, כל תקופה נוספת של שמירת היריון לא תפחת מ-14 ימים לפחות. לא משולם לה תשלום בעד תקופת שמירת ההיריון מגוף אחר. בעקבות שינוי בחוק ביטוח אמהות מיום 6.9.07 אין העובדת חייבת לנצל ימי מחלה שעומדים לזכותה. עובדת הזכאית לתשלום גמלה לשמירת היריון מהביטוח הלאומי, אך מעדיפה בכל זאת לנצל את ימי המחלה ולקבל את תמורתם מהמעסיק שלה, תישלל זכאותה לגמלה מהביטוח הלאומי בעד הימים ששילם לה המעסיק. בכל מקרה, רופא מטעם המוסד רשאי לדרוש הבהרות ופרטים בכל הנוגע לאישור הרפואי. למי שיוצאת לחו"ל - אישה בשמירת היריון אינה זכאית לגמלה מרגע יציאתה לחו"ל ואילך.
tuxb,
הגיב/ה:
תגובה
10/4/2011
אני קראתי את זה ואני לא בטוחה שהבנתי בוודאות את עניין ה30 יום לפי שאלתי תוכלו לעזור לי בעניין זה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבהרה
10/4/2011
תקופת השמירה הראשונה לא תפחת מ-30 ימים רצופים.
אם קיימת הפסקה בשמירת ההיריון, כל תקופה נוספת של שמירת היריון לא תפחת מ-14 ימים לפחות.
שרית
שאל/ה:
זכאות לפיצויים ותקבולים מביטוח לאומי
9/4/2011
שלום רב,
החברה שעבדתי לא שילמה שכר והפרשות לקופות תקבולים ופיצויים. כרגע נראה כי המנכ"ל והעובדים יבקשו פירוק לחברה.
חסר לי כ-30 אלף ש"ח לפיצויים וסכום דומה לפדיון ימי חופש. כמו כן חסרות הפקדות לקרן השתלמות ולתגמולים לביטוח מנהלים.
האם התקרה המופיעה בביטוח לאומי היא לגבי סך הפיצויים או החוסרים בפיצויים?
שירה
שאל/ה:
חופשת לידה מוארכת האם ישנה זכאות לדמי אבטלה ?
9/4/2011
היי אני כרגע בחופשת לידה מוארכת לחצי שנה שלאחריה אני מתפטרת רציתי לדעת האם אני זכאית לחתום אבטלה?מהאם זה מעכשיו או שרק נגמרת לי החופשה המוארכת? ולכמה חודשים אני זכאית?אם אני בת 21
שירה
הגיב/ה:
למה לא עונים לי?
10/4/2011
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
זכאות לדמי אבטלה
10/4/2011
מזל טוב!!! תנאי זכאותך לדמי אבטלה:אם עבדת חודשי, 360 יום, שבעדם שולמו לך דמי בטוח בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, אם הפסקת את עבודתך מרצונך,עליך להתייצב בלשכת התעסוקה, אם יציעו לך עבודה מתאיה או הכשרה הולמת, ותסרבי, לא תהיי זכאית לדמי אבטלה. במידה, והפסקת את עבודתך מסיבה מוצדקת, כמו הרעת תנאים, אומצב בריאות שלך או בן זוגך או ילדיך עליך להמציא את המסמכים המתאימים, להוכחת טענותיך. בברכת חג שמח והצלחה עו"ס טובה יששכרי
שירה
הגיב/ה:
תודה והבהרה נוספת שחשובה לי
10/4/2011
האם לצורך טיפול בילדה זה סיבה מוצדקת?והאם המעסיק משלם בעבורי דמי ביטוח בתקופת הארכה?או שאני צריכה לשלם?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבהרה
11/4/2011
סעיף 7 (א) לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג – 1963 קובע כי עובדת אשר התפטרה תוך תשעה חודשים מיום שילדה, וזאת על מנת לטפל בתינוק, יש לראות דינה כמפוטרת. לכל אחד מבני הזוג יש את הזכות להתפטר ממקום עבודתו לצורך טיפול בילד שנולד. שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. אתה מובטלת.
עקרת בית- אישה הנשואה למבוטח, שאינה עובדת מחוץ למשק ביתה פטורה מתשלום דמי ביטוח לאומי.
חנוך
שאל/ה:
חרשות זמנית כהחמרת מצב קיים
9/4/2011
שלום. הוכרתי בעבר כנכה עבודה במסגרת מחלת מקצוע בנושא ירידת שמיעה וטנטונין . לאחרונה הייתה לי ירידת שמיעה פתאומית באוזן אחת , עברתי טיפולים אך המצב לא השתנה מאז . האם ניתן לקשר את הבעיה לאותה נכות , האם זו החמרת מצב קיים או שאין קשר בין הדברים כי אני ממשיך לעבוד בסביבה רועשת . תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
החמרת מצב
10/4/2011
עליך להצטייד במסמכים רפואיים ובדיקה עדכנית התומכים בטענתך להחמרת מצב ובקשה לבדיקה מחדש ולהגישם לסניף הביטוח הלאומי .
הועדה רשאית לבדוק את מצבך ולהחליט לשנות את הסטאטוס הקיים ולהפחית נכות או לקבוע כי קיימת החמרה.
אלסיה
שאל/ה:
השלמת הכנסה לשכר מינימום
8/4/2011
שלום לכם! אני עובדת בחנות בתור מוכרת, במשרה מלאה, 6 ימים בשבוע, 6-6.5 שעות כל יום. החנות פתוחה מ-9:30 עד 22:00, לכן אין אפשרות לעשות משמרת יותר משש שעות, ולכן אני מניחה שמספר שעות שאני עושה נחשב למשרה מלאה. אני מקבלת 22 שקל לשעה, ועם זה שכר הבסיס שלי לא מגיע ל-3000 אפילו בחודש. איך הדבר ייתכן? הבנתי שבונוסים על מכירות ונסיעות לא באים בחשבון בחישוב שכר מינימום. אבל גם עם כל התוספות אני לא מגיעה ל-3850, לא ברוטו ובטח לא נטו. האם אני זכאית להשלמת הכנסה? ולמי אפשר לפנות בנושא? תודה מראש שהינכם מקדישים מזמנכם!
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
השלמת הכנסה
10/4/2011
השלמת הכנסה קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד). שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה. פירוט יתר באתר הבטל"א דף הבית > קצבאות והטבות > הבטחת הכנסה > תנאי הזכאות.
יגאל כהן, עו"ד התמחות בביטוח לאומי, דיני עבודה, נכי צה"ל -משהב"ט.
אוסנת
שאל/ה:
האם אני זכאית לדמי שמירת הריון
8/4/2011
עבדתי שנה וחצי רצופים עד ה-17.10 שבו פוטרתי למרות היותי בהריון. לאחר שלושה חודשים הוחזרתי לעבודה בעקבות מכתב מעורך דין,שגם על העבודה מיון חזרתי טרם קיבלתי את משכורתי ,מעכבים את משכורתי כבר חודש ימים "זה עדיין בטיפול" לדברי המעסיק.
אני בשמירת הריון איני יכולה ממש לעמוד על הרגליים.
השאלה האם במצבי הנוכחי אני זכאית לדמי שמירת הריון ומה נדרש לכך?
שאלה שנייה האם לפי החוק משולם רק למי שהיה בשמירת הריוןלפחות 30 ימים, כלומר אם הייתי בשמירת הריון 25 יום ואז ילדתי האם מגיע לי דמי שמירת הריון?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי שמירת הריון
10/4/2011
ממליצה להוועץ העו"ד ,שטיפל בך, הוא בקיא בפרטים, שהביאו לפיטורין וחזרתך לעבודה/לחילופין פני להסתדרות העובדים, נציג ,יושב בכל עיר/מועצה,יבדוק נושא הלנת שכר, תצטיידי גם באשור רופא הנשים.על הצורך בשמירת הריון. בברכה עו"ס טובה יששכרי
ציפי זיו
שאל/ה:
חוב מזונות לבטוח לאומי
7/4/2011
יש לי חוב לבטוח לאומי בסך של 60,000 ש"ח בגין מזונות שלא שילמתי לגרושתי , לפני הרבה שנים. הגעתי עם ההוצל"פ להסדר של 100 ש"ח לחודש. ברצוני להגיע להסדר עם הבטוח לאומי לתשלום החוב. עם מי עלי לדבר?
שמיל
שאל/ה:
קיבלתי בעבר קצבת נכות מעבודה וכעת מקבל קצבת נכות
7/4/2011
הכללית. בשל כך, זכות בנכות מעבודה בהקפאה. הפקידה במוסד הביטוח הלאומי מסרה שאני ראשי לעשות עוון לזכויות הכספיות בנכות מעבודה בתאי שאחתום על אי הגשה עתידית להחמרת המצב.
האם זה נכון?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת נכות
7/4/2011
ממכלול הדברים שהצגת וללא מסמכים, קיים קושי לענות על שאלתך.
יש לבחון את המסמכים והודעות הבטל"א, ע"מ להחליט מה הסטאטוס שלך מבחינת הבטל"א ורק לאחר מכן ליעץ לך מה לעשות.