פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
סלי
שאל/ה:
אחוזי נכות זמנית
6/4/2011
ברצוני לברר יש לי אחוז נכות 60% ועדין היא לא לצמיתות,הביטוח הלאומי כבר מאריך לי שנתים את אחוזי הנכות ומקבלת קיצבה,רציתי לדעת למי הם לא מזמנים אותי לקבוע צמיתות מה העניין שלהם (יש לציין שהנכות נפשית ולא פיזית)
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ירון
שאל/ה:
אין לי תיק בביטוח לאומי
6/4/2011
שלום בחמש שנים האחרונות שהיתי בחול .ליפני כמה ימים חזרתי לארץ ורציתי לראות רופא דרך מכבי שבה אני חבר ומשלם כל חודש. במכבי אמרו לי שאני בהקפאה של חצי שנה ושאני יברר ביטוח לאומי. בביטוח לאומי אמרו שאין לי תיק. בזמן שהותי בחול לא שילמתי לביטוח לאומי אבל ליפני שנסעתי לחול עבדתי במספר עבודות וקיבלתי תלושי משכורת (שאותם אני לא מוצא , אולי זרקתי אותם) . האם זה אומר שהיה לי תיק והם סגרו אותו או שאף פעם לא היה לי תיק. מה ההשלכות של זה. תודה
דליה
שאל/ה:
שאלות לגבי גימלאית
5/4/2011
שלום רב, בחודש הבא אני הופכת להיות גימלאית- אני עובדת בתווך כעצמאית ומרוויחה מעט מאוד ולכן אתחיל לקבל קיצבת זקנה. 1. האם התקופה שהייתי נשואה ושולם עבורי ביטוח לאומי נחשבת כמו שנת עבודה? 2.האם עלי להמשיך לשלם ביטוח לאומי אם אני עצמאית-או שאני מפסיקה בכלל? 3.האם יש שנוי כלשהוא בתשלום לקופת חולים? המון תודות
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת זקנה
7/4/2011
תנאים מזכים לקצבת זקנה:
הגעת לגיל המזכה בקצבת זקנה שולמו בעדך דמי ביטוח כחוק את עומדת במבחן הכנסות (מגיל הפרישה עד גיל הזכאות לקצבת זקנה) את מבוטחת בביטוח זקנה .
שני
שאל/ה:
שאלה לגבי חישוב זכאות
5/4/2011
שלום רב רציתי לשאול, עפ"י התקנות שבאתר המרכז לתעסוקה חישוב הזכאות לדמי אבטלה הוא: "מי שעובד לפי משכורת חודשית, יוצא לחופשות חגים ושמחות ולכן אם עבד לפחות 18 ימים בחודש, ייחשב לו כאילו עבד 25 ימים באותו החודש." האם מדובר גם על חודשים ללא חגים? או רק על חודשים בהם היו חגים?
תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חישוב זכאות
7/4/2011
בחודש בו צומצמו הימים עקב חג יחשב כאילו עבדת 25 ימים בחודש (חודש עבודה מלא).
grytsje
שאל/ה:
קצבת זקנה לאישה עובדת בת 62 - מה עם הילד מתחת לגיל 18?
4/4/2011
את כתבת תשובה: במידה והאשה עובדת, והגיעה לגיל זקנה, אם הכנסתך נמוכה מ - 4569 ש.ח., את עשויה להיות זכאית לקצבת זקנה מלאה., ההכנסות הנילקחות בחשבון הן רק שלך ללא קשר לבן המתגורר איתך והוא עובד, ומעל גיל 18 . בברכה עו"ס טובה יששכרי אבל לא התיחסת לשאלה האם מקבלים תוספת עבוד ילד מתחת לגיל 18, נא תשובתך, תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קיבלת תשובה לטעמי מעו"ס טובה יששכרי
7/4/2011
קיבלת תשובה מפורטת לטעמי מעו"ס טובה יששכרי, ב- 3/4/2011 0:02
grytsje
הגיב/ה:
שאלת הבהרה
7/4/2011
ב-3.4.11 0:02 היא כתבה תשובה על אישה שהיא עקרת בית. מדובר באישה שעובדת. לכן התשובה לא עונה לשאלה. אבקשך לענות על השאלה האם אישה בגיל 62 שעובדת מקבלת תוספת לקצבת זקנה עבור ילד מתחת לגיל 18. תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תשובתה של עו"ס טובה יששכרי היייתה..
7/4/2011
במידה והאשה עובדת, והגיעה לגיל זקנה, אם הכנסתך נמוכה מ - 4569 ש.ח., את עשויה להיות זכאית לקצבת זקנה מלאה., ההכנסות הנילקחות בחשבון הן רק שלך ללא קשר לבן המתגורר איתך והוא עובד, ומעל גיל 18 .
מתוך הדברים הנ"ל, ילד מתחת לגיל 18 אינו עובד ואינו משתכר ועל כן לא ניתן לכלול הכנסות שאינו מייצר עקב גילו..
אני תקווה שעתה יש בידך את התשובה. בכל מקרה תוכלי להתקשר למוקד הבטל"א 6050* להבהרות נוספות.
סלי
שאל/ה:
מסמך אישור העסקה
4/4/2011
שלום ברצוני לשאול שאלה ולברר עניין? ביטוח לאומי דורש ממני כסף על סך שנתיים שהם טוענים שלא עבדתי בשנים 1999 עד 2002 והם טועים אני כן עבדתי בשנתיים האלו פשוט אין לי את טופס 106 ,התקשרתי לכח אדם וביררתי והם אומרים שאין להם טופס אישור העסקה בשנים כל כך מאוחרות ,הם טוענים שיש להם עד 7 שנים אחורה ולא מאוחר מיזה שאלה איך משיגים את טופס 106 או תלושי משכורת בשנים הללו כי כח אדם אומר שהם לא יכולים לעזור לי לאן פונים בנידון שאלה אולי בודקים במכס? האם הם מטפלים בזה בכלל?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אישור תעסוקה
4/4/2011
נסה לבדוק במס הכנסה אם יש העתק טופס 106 של המעביד.
דודו
שאל/ה:
שאלה בעניין קביעת נכות זמנית
4/4/2011
שלום, מצב נדברים הוא כזה: לאחר ועדה ביטוח לאומי לפני כשנה וחצי נקבעה לי נכות צמיתה 5%. נכות זו נקבעה על כאבי גב ובהסתמך על חוות דעת של מומחה. לציין כי כלל לא הסתמכו בקביעתם על ממצאים חד משמעיים וברורים. כיום לאחר שהמשכתי לסבול מכאבי צוואר הופנתי לct ושם התגלה פריצת דיסק בצוואר ואשר ממנה סבלתי מהתאונה ועד ליום זה. בכל אופן ניגשתי לוועדה בעניין החמרת מצב ואשר נגעה ספציפית לצוואר ושם קבעו לי 10% זמנית לחצי שנה אך החשוב לשאלתי הוא כי הם התעלמו מה5% צמיתה שהיה לי טרם הוועדה בהחמרת מצב. שאלתי היא האם יש בידי הוועדה לבטל אחוזים קבועים ללא ערעור עליהם?? מה ניתן לעשןת?? תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות
4/4/2011
בבדיקה מחדש לפי בקשת המבוטח רשאי המוסד לביטוח לאומי להפחית את אחוז הנכות הרפואית ואת דרגת אי–הכושר.
grytsje
שאל/ה:
איזה קצבת זקנה מקבלת אישה עובדת בת 62 עם ילדים
3/4/2011
שאלתי את השאלה הבאה: איזה סכום חודשי קצבת זקנה מקבל זוג שהאישה הגיעה לגיל 62 (נכון להיום) והבעל עדיין לא הגיע לגיל פרישה אבל אינו עובד, ילד מעל גיל 18 שעובד גר איתם ולזוג יש גם ילד מתחת לגיל 18. התשובה הייתה: במידה והאשה עקרת בית, והגיעה לגיל 62, אינה זכאית בעד "תלויים". בברכה עו"ס טובה יששכרי אבל האישה כן עובדת, בסיעוד ומרוויחה 2500 ש"ח לחודש. וכך, מה התשובה לשאלה? האם זה משנה אם ילד מעל גיל 18 שעובד גר איתם או לא?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבת זקנה
3/4/2011
במידה והאשה עובדת, והגיעה לגיל זקנה, אם הכנסתך נמוכה מ - 4569 ש.ח., את עשויה להיות זכאית לקצבת זקנה מלאה., ההכנסות הנילקחות בחשבון הן רק שלך ללא קשר לבן המתגורר איתך והוא עובד, ומעל גיל 18 . בברכה עו"ס טובה יששכרי
גרשון
שאל/ה:
מענק קבורה למי שנפטר
3/4/2011
אמי נפטרה לפני כשבועיים , אבי נפטר לפני 23 שנים ואיני יודע אם אז קבלנו מענק קבורה . האם אנחנו זכאים לקבל את המענק הנ"ל ?? תודה גרשון
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מענק קבורה
3/4/2011
מענק קבורה ניתן רק לבן או בת הזוג. שלא תדע עוד צער. עו"ס טובה יששכרי
תומר
שאל/ה:
שלילת קיצבה ל אם חד הורית המקבלת הבטחת הכנסה
3/4/2011
המדובר על אמא חד הורית (הילד מחוץ לנישואין) , האמא מקבלת הבטחת הכנסה . האמא קיבלה בירושה 10% מדירת מגורים וכנראה תעבור להתגורר בה . האם הקצבה תישלל ממנה ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
3/4/2011
במידה ויש הכנסות ממקורות אחרים, כמו מתשלומים וקצבאות של הבטוח לאומי, או של גופים אחרים, וכן הון ורכוש, שאין מהם הכנסות, וכן תמיכות מבני משפחה או ממקורות אחרים הניתנים באופן קבוע, בתנאי, שאינן עולות על סכום הגמלה. - תהיה זכאית להמשך קבלת הבחת הכנסה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
שלומית
שאל/ה:
תשלום עבור ימי מחלה בהריון
3/4/2011
שלום אני בהריון כרגע יש לי 19 ימי מחלה עקב בעיה לא ברור מה יהיה בהמשך ...שמירה /המשך עבודה מי משלם לי על ימי המחלה הנ״ל אין לי יתרת ימי מחלה בעבודה וכמובן שאני חייבת משכורת תודה על התשובה!
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
ימי מחלה בהריון
3/4/2011
עליך להגיש תביעה לבטוח לאומי , בגין נכות/שמירת הריון. בברכת רפואה שלמה ולידה קלה ומוצלחת עו"ס טובה יששכרי
שלומית
הגיב/ה:
המשך
3/4/2011
קודם על תודה על התשובה שנית כל שמירה הבנתי רק מ 30 ימים והמלצה מרופא אם לא תהיה חע המלצה עדיין מגיע לי מביטוח לאומי על ימי המחלה? שוב תודה
יאיר
שאל/ה:
תאונת עבודה, בלט דיסק וכאבי גב
2/4/2011
שלום רב, לפני כשנה עברתי ת.דרכים בדרך לעבודה שהוכרה ע"י הביטוח הלאומי כתאונת עבודה.סבלתי מכאבי גב לאחר התאונה נשלחתי לצילום רנטגן שיצא תקין. כיום כשנה לאחר ת.הדרכים כאבי הגב התגברו בחודשים האחרונים עברתי צילום CT שבו נמצא שקיים בלט דיסק מרכזי עם לחת L5-S1. הופניתי לפיזוטרפיה. שאלתי, מה הסיכויים שאוכל לתבוע את הביטוח הלאומי ולקבל אחוזי נכות? וכמה? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תאונת עבודה
3/4/2011
אתה יכול להגיש תביעה עד 12 חודש מיום הפגיעה, עליך לצרף את כל המסמכים הרפואיים. במידה וועדה תשתכנע, כי הכאבים של היום, קשורים לפגיעה , הוועדה תקבע % נכות, בהתאם לנזק ויכול התפקוד, והמסוגלת להמשיך לעבוד באותה עבודה. בברכת רפואה שלמה עו"ס טובה יששכרי
grytsje
שאל/ה:
כמה קצבת זקנה מקבל זוג עם ילד מעל 18 וילד מתחת 18
2/4/2011
איזה סכום חודשי קצבת זקנה מקבל זוג שהאישה הגיעה לגיל 62 (נכון להיום) והבעל עדיין לא הגיע לגיל פרישה אבל אינו עובד, ילד מעל גיל 18 שעובד גר איתם ולזוג יש גם ילד מתחת לגיל 18.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבת זקנה
3/4/2011
במידה והאשה עקרת בית, והגיעה לגיל 62, אינה זכאית בעד "תלויים". בברכה עו"ס טובה יששכרי