שלחתי מכתב למוכר, במקרה אם תשובה שלילי אפשר לקבל עזרה ממשי.
יש לי ליכוי שמיע חלשה...
אפשר שעו"ד יתייצב וינהל תביעה? מי משלם? בינתיים כתבתי לחנות
שלום חברים
נושא: ביטול קניה מצלמה בנסיבות של פרשת קניה...
בתאריך 02 ספטמבר 2015 קנייתי מצלמה ניקון D5500 הלא מוצלח. - דומה לקניית חתול בשקית..
לפני כן פניתי לחנות מצלמות וותיק בחיפה: ובקשתי לקנות מצלמה הנ"ל.
אמרו לי שצריך להזמין. הזמנתי את הבודי לפי מסמך הזמנה. ולאחר שהביאו, נעשה קניה עבור מצלמה עם עדשה 18 – 55.
עצם בעיה: 1 ציפיתי שמצלמה יצור יפני, אלא קיבלתי מצלמה ייצר תאילנדי ובטרי של ינדונזיה.
כי לא ידעתי שיש ייצור שלא יפני.. אני קשיש בן 85.. קניה יוקרתי בשבילי... - מוכרים לא הזהירו אותי שהם מכרים מצלמה של ייצור טאילנדי.
מלבד הנ"ל מבקש לציין חשדות שלי על מכירה לא תקינה.. ושנפלתי לניצול של גילי..
את גוף של מצלמה הביאו מתל- א לחנות בחיפה בקופסה כנראה שלא מקורי כי על קופסה כתוב:
Nikon D5500 18 – 140 VR Kit - (הזמנתי רק את בודי, ללא עדשה).
ז. א. שקופסה לא שייכת למצלמה. תוך קופסה חסר כל מסמך על תאריך ייצור, על מספר של מצלמה, סרטיפיקט ? של מצלמה.. או בטיחות של יצרן.. גם בזמן שמוכר ברכיב לי חלקים של מצלמה, היה נראה לי שבטרי (תוצרת ינדונזיה) לא הייתה סגורה הרמטי בסקית. כך שנוצר לי חשד רב על טיב של מצלמה ועל תקינות של מכירה של מצלמה הנ"ל...
מבקש לדעת מה זכויות שלי לבטל עסקת קניה ולהחזיר כספיי לפי נסיבות הנ"ל..
תודה מראש על עזרתכם.. שנה טובה לכולם בוריס ...
--
במקרה, כל חלקים הורכבו בחנות ע"י מוכר, ונסינו מצלמה.. ז.או. שיש שימוש מינימאלי יום קניה ועוד כמה צילומי ניסיון. עברו ימיים שקניתי ביום חמישי. עד שיתבררו פרטים.. אין לי ניסיון בגילי.
--
שלום רב, תודה על תשובתך ברורה.
יש שאלה אם מוכר חייב היה להודיעה שמצלמה הורכבה לא בפירמה מקורי ביפן אלא טאילנדי?
ז.א. מי תשובתך: שחיבת להיות קופסה מקורי של מוצר שהוזמן?
אם מוכרך, חייב להיות תוך קופסה תעודתן של יצרן, עם ציון מספר מתאים מצלמה וציון תאריך יצור?
גם העדשה הרכיבו בחנות היותה ללא קופסה וללא מסמך..
שאלה איך אני אוכיח עם הנהלת חנות יגידו אחרת. ויידרשו איזה כסף או יסרבו לי להחזיר כספי..
אני יכול קודם לכתוב להם לתל- א כמו בגרסה מכתבי לכם?? כדי לדעת עמדתם?
בכל מקרה צילמתי כל פקטים שייכים לקניה.
תודה על עדכון דברים, כי לא יודע איך להתנהג איתם. תודה רבה..
שנה טובה, מצלחה ומבורכת.
בוריס
--
שלום בוריס, לפי מה שאני מבין מהדברים שכתבת יש פה למעשה הטעיית הצרכן. במידה ואכן יש במקרה זה הטעיית צרכן לפי חוק הגנת הצרכן, תוכל לבטל את העיסקה. בכל מקרה אם לא עברו מניין הימים הקבוע בתקנות, תוכל לבטל את העסקה מכוח תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה). בהצלחה.
--
מי לקוח בוריס ד
חיפה
תאריך: יום ראשון 06 ספטמבר 2015
לכבוד מנהל חנויות סססס.
הנידון: בקשה ביטול את העסקת קניית מצלמה 5500Nikon D ושייכות לה.
ולהחזיר כספי מליאן. חתום 02 ספטמבר 2015, הזמנה 325085 , מס קבלה 146019 על סכום 3220 ₪ והזמנה מס' 325698 על סכום 70 ₪.
הנהלה נכבדה, לאחר התייעצותי עם אנשי הגנה זכויות צרחן.
בתאריך 02 ספטמבר 2015 בחנות מצלמות ססס בחיפה קניתי מצלמה ניקון D5500 .
לפני כן, באוגוסט פניתי לחנות הנ"ל הוותיק בחיפה: ובקשתי לקנות מצלמה הנ"ל.
אמרו לי שצריך להזמין. הזמנתי את הבודי לפי מסמך הזמנה. ולאחר שהביאו, נעשה קניה עבור מצלמה עם עדשה 18 – 55.
עצם בעיה:
1. ציפיתי שמצלמה יהיה יצור יפני, אלא קיבלתי מצלמה ייצור תאילנדי ובטרי של אינדונזיה.
כי לא ידעתי שיש ייצור שלא יפני.. אני קשיש בן 85.. קניה יוקרתי בשבילי... - מוכרים לא הזהירו אותי שהם מכרים מצלמה של ייצור תאילנדי.
2. מלבד הנ"ל מבקש לציין חשדות שלי על מכירה לא תקינה.. ושנפלתי לניצול של גילי..
את גוף של מצלמה הביאו מתל- א לחנות בחיפה בקופסה כנראה שלא מקורי כי על קופסה כתוב: Nikon D5500 18 – 140 VR Kit - (הזמנתי רק את בודי, ללא עדשה).
ז. א. שקופסה לא שייכת למצלמה. תוך קופסה חסר כל מסמך על תאריך ייצור, על מספר של מצלמה, סרטיפיקט ? של מצלמה.. או בטיחות של יצרן.. גם בזמן שמוכר ברכיב לי חלקים של מצלמה, היה לי נראה שבטרי (תוצרת אינדונזיה) לא הייתה סגורה הרמטי בסקית. כך שנוצר לי חשד רב על טיב של מצלמה ועל תקינות של מכירה של מצלמה הנ"ל...
גם העדשה שהרכיבו בחנות היותה ללא קופסה וללא מסמך מודע על מקור של ייצור..
* במקרה, כל חלקים הורכבו בחנות ע"י מוכר, ונסינו מצלמה.. ז.או. שיש שימוש מינימאלי יום קניה ועוד כמה צילומי ניסיון. עברו ימיים שקניתי ביום חמישי. עד שיתבררו פרטים הנ"ל..
אין לי ניסיון בגילי.
לאחר שחתמתי את המוכר אף לא רוצה לראות לי איך להדליק מסך מצלמה.
הנני מרגיש נפגע ומבקש לבטל עסקאות הנ"ל והחזיר לי כספי מלא.
בכבוד רב בוריס דוברובנסקי.
מצפה תשובתכם מהירה וחיובי שישער לי זמן להתייעץ במידה שאתם לא מסכמים לענות על בקשתי.. תודה..
--
שאלה עם עשיתי נכון ואם אוכל לקבל עזרה עו"ד במקרה של צורך. יש לי עוד מקרה מי עבר שצריך לפתור. אתה יכול לנהל תביעה במשפט עבורי..
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר