שלום,
רכשתי מכשיר סלולארי בספטמבר 2014 , עשיתי עליו אחריות מורחבת (האחריות בתוקף עד ספטמבר 2015)
רכיב הGPS התקלקל ושמתי את המכשיר בתיקון בתאריך 30/6/2015, קיבלתי מכשיר חלופי פחות טוב משלי.
השתלשלות הדברים הלכה כך:
1. בעל החנות התקשר לאחר מספר ימים ועדכן אותנו שהחלפת רכיב GPS עלולה לגרום להשבתת המכשיר ושאנחנו ניקח על זה אחריות,
כמובן שלא הסכמנו ועדכנו אותו בכך שיש לנו אחריות מורחבת, בעל החנות הלך כמה צעדים אחורה ואמר שאם זו אחריות מורחבת הוא יתקן את הרכיב ללא עלות כספית.
2. לאחר בערך כשבוע שהמכשיר נמצא בתיקון, בעל החנות מתקשר ומודיע לנו שהוא שולח את המכשיר למעבדה על מנת שיתקנו את הרכיב. (זה היה ב7 לחודש)
3. לאחר שבוע (13 לחודש) יצרנו קשר עם בעל החנות להבין איפה התיקון עומד, הוא אמר לנו שהמכשיר חזר מהמעבדה כמובן לא מתוקן, ואז הוא אמר
שהוא שלח אותו למעבדה כדי לבדוק שזה לא נזק שאנחנו גרמנו ושאין קורוזיה... נגיד שזה בסדר למה שבוע?!? (כמובן שבדוח המעבדה נאמר לו שלא אנחנו עשינו את הנזק)
בשעה 17:00 בערב לאחר מספר שיחות באותו היום בעל החנות חייג לבעלי ואמר שאפשר לבוא לקחת את המכשיר הוא יהיה מוכן בעוד כשעה, כמובן
שנסענו לחנות אך המכשיר לא היה מתוקן והוא הציע לבעלי מכשיר אחר במקומו מתצוגה, מיותר לציין שהוא פחות טוב משלי (שלי LG2 32GB) והוא מציע 16GB מתצוגה!
אמרנו לו שאנחנו רוצים את המכשיר שלנו מתוקן אנחנו מרוצים מהמכשיר למעט הGPS .
ואז הוא התחיל לומר שהוא צריך להזמין את החלק, ושהחלק עולה 450 שקלים והציע לנו כל מיני עסקאות להחלפת המכשיר (לא במכשיר שווה ערך לשלנו אלא פחות טוב)
הוא אמר שיתקן את המכשיר עד היום 14/7 ולאחר ויכוח בחנות הוא טוען שהוא יכול להחזיר לנו אותו ב-20 לחודש שזה מבחינתו 14 ימי עבודה. והוא עמד על כך שעכשיו בכוונה הוא מושך את הזמן.
שאלתי היא, באחריות המורחבת בסעיף האחרון מופיע סעיף " תיקון אקספראס משעתיים עד שבעים ושתיים שעות" האם זה תקף במקרה הזה?
האם ימי שישי נחשבים ימי עבודה?
הוא הציע להחליף לוח אם ממכשיר אחר וסרבנו, מיותר לציין שאני כמובן כבר לא מאמינה לבעל החנות שהם ישתמשו ברכיבים מקוריים.
ובנוסף, הוא טוען שהתיקון יכול לפגוע בטלפון, ושבוא לא אחראי למה שיקרה עוד חודשיים. ובעוד כחודשיים האחריות נגמרת, אני לא נמצאת בלב שקט שהוא לא יחבל בטלפון ....
מה ניתן לעשות במקרה הזה, האם יש עילה לתביעה?
אשמח לתשובה