שלום.
קניתי מוצר חשמלי מחנות באינטרנט בישראל.
המוצר הגיע ואני מרוצה ממנו, אבל תעודת האחריות שהגיעה, אינה תואמת בעליל את האחריות שהובטחה לי בטלפון ובאימייל ע"י נציג החנות (ההבטחות מתועדות).
אני רוצה להדגיש: שאלתי בפירוש את הנציג לגבי תנאי האחריות, הוא ענה לי מה שרציתי לשמוע, אבל התעודה שהגיעה נותנת הרבה פחות.
(ביקשתי מהנציג באימייל לפני הקנייה שישלח לי את נוסח התעודה, אבל הוא התעלם מהבקשה ואני הסתפקתי בהבטחות שלו).
כאשר דיברתי עם החנות על זה, הם אמרו לי שיש להם קשר טוב עם ספק האחריות ושאקבל אחריות מלאה בדיוק כמו שהובטח לי, למרות שבתעודה כתוב אחרת לגמרי.
הם אמרו לי לסמוך עליהם בעניין ושאם יהיו בעיות עם המוצר, הם ידאגו לי לאחריות שהובטחה ושהסיבה לתעודה הלא תואמת היא שלספק האחריות אין נוסח תעודה מתאימה לאחריות שהבטיחו.
ביקשתי מהם התחייבות חתומה לנ"ל, כתחליף לתעודה מלאה ובשלב זה הם פתאום התחילו להציע לי לבטל את העסקה.
הם אומרים שאם אני לא סומך עליהם, אפשר לבטל את העסקה ואין שום בעיה.
אני לא רוצה לבטל את העסקה, אני רוצה את כל מה שהובטח לי במחיר שהובטח לי.
כמובן שאני לא יכול לסמוך על חנות שמתנהגת בצורה כל כך לא שקופה.
האם המוכר יכול לחזור בו מעיסקה שבוצעה (בדומה לביטול עסקה ע"י לקוח)?
אני כבר שילמתי לו את כל התשלום והמוצר כבר אצלי, רק שהאחריות שבו לא תואמת את מה שסוכם עם המוכר.
האם זכותי להתעקש לקבל תעודה מתאימה ולא להסכים לביטול עסקה, או שזכות המוכר להגיד לי: לא מתאים לך, בטל עסקה!
(ברור לי שגם אם הוא יכול לבטל העסקה, עלות הביטול אינה עלי, אבל אני לא רוצה לבטל!).
תודה רבה ויום טוב