שלום רב,
לפני מספר חודשים רכשתי רכב בחברה הנ"ל. סמכתי עליהם ובתום לב קבלתי את הרכב תוך בדיקה שטחית מצאתי מספר חלקים קטנים חסרים שהוחלפו (נלקחו ממכוניות אחרות).
בטוח בעצמי שחברה גדולה תספק את המוצר באחריות ולאחר בדיקה מקצועית (נתנו לי את סיכום הבדיקה) אבל לא ספרו לי שחובתי לבדוק בעצמי (את זה הם אומרים לי כעת) כלומר במילים אחרות הם אומרים לי "נכון שאנחנו חברה גדולה אבל אל תאמין לנו כול כך".
לאחר מספר ימים, בנסיעה עם בני משפחתי בכביש מהיר, התגלו רעידות ברכב ותזוזתו בצורה מסוכנת, דבר שאילץ אותי לעצור את הרכב ולקבל ייעוץ טלפוני ממכונאי רכב שהבין שמדובר באיזון הגלגלים (דבר שמעורר שאלה נוספת, מי מטעם החברה, בדק וחתם על תקינות הרכב?)
סניף אלדן שלחו אותי למוסך שאיזן את הגלגלים ובאותה ההזדמנות גילו שטאסות הגלגלים הוצמדו באמצעות אזיקונים בלבד ואינם אלא כיסוי לגלגל ללא המתקן המחבר את הטאסות לגלגל בצורה בטיחותית.
שוב, חזרתי לסניף כדי שיחליפו ואכן החליפו. אט אט הבנתי שרכישת הרכב מחברה זו הייתה טעות כיוון שהפכתי למין "עובד" של החברה שמגלה את הליקויים ונאלץ לפנות זמן ולהגיע לתיקונים.
כבר בסמוך לרכישה גיליתי שהפנס הראשי ימיני זז ממקומו. פניתי שוב (ימי עבודה מבוזבזים) ואכן הנציץ הבין שהפנס שבור וניסה להדביק אותו (למה לא להחליף?). קבלתי תשובה שהכול תוקן.
עם בוא הגשמים הפנס הקדמי השמאלי מלא במים! הפעם החלטתי שלא לוותר וכאילו שלא הספיקו הבעיות הרכב גם לא התניע כיוון שהמצבר קרס (מצבר ישן שסופק עם הרכב) דבר שאילץ אותי להמתין שעות לחילוץ.
עם פתיחת מכסה המנוע התגלה על ידי חשמלאי רכב שהכנפיים הקדמיות בשני הצדדים משוחררים ושבורים.
בפנייה לשרות הלקוחות ולאחר דין ודברים עם נציגת השרות, הסכימה לקבוע פגישה עם נציג בסניף אחר שאכן קבע כי אין פגיעות חיצוניות ברכב שנגרמו מצד הלקוח ושיכלו לגרום לפגמים באותם החלקים המחוברים לשילדת הרכב, כמו כן צילם והעביר לטיפול.
לצערי, חזר אליי הנציג עם הצעה מצד מנהלת שרות לקוחות של חברת אלדן, בשם יסמין, והציעו שאני אשתתף ב-50% מההוצאות.
השאלה שלי היא האם לפנות לתביעות קטנות רק כדי לכסות על ההוצאות, או לפנות לאזרחי על כך שבין היתר, הרכב סיכן אותי ואת משפחתי באותה נסיעה שבה בתום לב האמנתי שהרכב עבר בדיקה יסודית ואחראית.
אשמח מאוד לתשובתכם ומקווה שאלדן לא יפעילו שוב את נציגת השירות שלהם שמחפשת את תלונות הלקוחות בפורומים השונים כדי לנסות וליפות את המחדלים.
בתודה מראש,