מדובר ברשת נעליים "יוקרתית" נודעת בארץ. מחירי שיא אך דפוס שירות נוקשה, ירוד ביותר;
בחרת, קנית, שילמת - יצאת והנעל מיד נקרעה - לסנדלריה, תיקון בלבד!!!
קניתי נעל עור שטוחה קלועה במחיר 1,200 ש"ח במזומן.
ביום השלישי בלבד לנעל החדשה על הרגל (היותי באקראי סמוך לחנות הקניה בקניון) הנעל הקלועה התפרקה, הפכה פריסה ונשרה מהרגל.
מסתבר, השרוך המושחל בלולאות הנעל הקלועה, מאגד ומחבר אותן לגב כף הרגל התכלה ~כלום זמן~ והקליעה התפרקה.
דומה הדבר למבוכת תחתונים שנפלו, יען כי הגומי נגדע.
מדדאה על רגל אחת (בדרכי לעבודה), פניתי לחנות בדרישה לבטל מיידית את העסקה, לעיניהם הרואות...
בהתיעצות דיילת בית העסק עם שירות לקוחות הרשת ובהנחייתם, סירבו:
1. לבטל את העיסקה ולהחזיר כספי (שילמתי במזומן)!
2. סירבו להחליף לבקשתי בנעליים חדשות זהות (למרות הסיכוי סיכון להישנות התופעה, אם בתוך 3 ימים בלבד...).
3. סירבו לתת לי זיכוי קניה חלופית ברשת.
4. ברירת מחדל יחידה - להשאיר את הנעליים החדשות לתיקון!
משמע - לשלוח אותי מהחנות מושפלת ויחפה --ללא מסעד לרגליים--
"כבר הלכת עם הנעליים, אני לא יכולה לקבל אותן חזרה... מה ת'רוצה שאני יעשה לך... חוץ מלהתנצל על עגמת הנפש?!"
"אנחנו לא מחזירים כסף ועוד בסוף עונה...!"
מה קשר למכירת סוף עונה בהחזרת נעל חדשה פגומה במחיר לא מבוטל של 1,200 ש"ח, לא מה בכך.
משמע בסוף עונה קביל למכור ללקוחות סחורה פגומה, ללא תנאי..?!
מעיון באינטרנט, ניתן להיווכח בעשרות תלונות ותביעות משפטיות נגד בית העסק הנ"ל, בנסיבות דומות.
טעם לפגם, יש בתגובת הנהלת בית העסק לתלונות הנישנות כדי לשפוך אור על דפוס שירות מחפיר, תקיף ונוקשה כלפי הלקוחות ששילמו ממיטב כספם.
לעג לרש, תגובת מנהלת החנות:
"אני במקומך, לא מוכנה לקבל התקף לב בגיל 63 בגלל נעליים.. קונה נעל אצבע לידינו ומשאירה את הנעליים לתיקון, במקום לעשות מזה ענין...
מניסיון, חבל על האנרגיה שלך ללכת לביה"ד לתביעות קטנות...לא בטוח שתזכי...!"
ובכן, אחרי קניה ב1,200 ש"ח "מה בכך", עלי להשקיע בנעל אצבע שיהיה לי מסעד לרגליים להגיע הביתה/לעבודה...
אם לא ביטלו העיסקה אלא תיקון, שידאגו לי הם למסעד לרגליים, במקום להשפיל אותי יחפה, קבל עם אנשים בקניון, כך בתחבורה הציבורית.
נאלצתי להודיע על איחור לעבודה, (אבדן שעות עבודה), הוצאות נסיעה להצטייד בנעליים חלופיות, עגמת נפש ותרעומת.
מה עושים, לאן פונים? המועצה לצרכנות/ביה"ד לתביעות קטנות? בגין:
* נזק כספי
* השפלה להלך יחפה ללא מסעד לרגליים, עגמת נפש
* אבדן השתכרות 2 שעות
* הוצאות נסיעה מיותרת