בן זוגי ואני רצינו לרכוש תנור. עשינו חיפוש באינטרנט, בחנויות ובסוף הוחלט לרכוש תנור דגם Kenwood דרך ערוץ הקניות. מחיר התנור הינו 1490 ש"ח, כלל הובלה.
נרכש המוצר וכפי שהתחייבו, ייצרו איתנו קשר ורצו להוביל את המוצר תוך 3 ימי עבודה. מטעם הנוחות ועקב שעות העבודה הרבות שלי ושל בן זוגי סוכם על הובלה ביום ו' 15.04.11
המוביל אכן הגיע בשעה נקובה, 13:00 עם תנור עטוף בשכבה דקה מאוד של פצפצים. כמובן שהוא נורא מיהר, זרק את התנור באמצע המטבח. נתן לנו את התעודת המשלוח ודרש בחוצפה רבה טיפ עבור ההובלה.
לשאלתינו מי מתקין, אמר אתם כי אין מה להתקין כאן, תקנה צינור וזהו. וברח כאילו ראה רוח רפאים.
למזלי הרב, בן זוגי הוא טכנאי במקצועו, הלך לקנות צינור והרכיב את התנור. אך הסתבר שאין לנו לא חשבונית, לא תעודת אחריות ולא הוראות הפעלה לתנור. התחלנו להפעילו ונראה לכאורה כי הכל תקין ועובד (כריים) עד שהחלטנו להדליק את תנור האפיה.
בשניה שהזזנו את המחוג, התנור קיצר וגרם להפסקת חשמל בכל הדירה. ניסינו לעשות זאת שוב, ושוב התנור קיצר ושוב הפסקת חשמל.
בן זוגי ניסה שקע אחר, וחזר על אותו הסיפור של קצר והפסקת חשמל. השעה הייתה מאוחרת מידי להתקשר לשירות וכך נשארנו לשישי שבת ללא תנור.
ביום א' 17.04.11 חייגתי לטלפון של השירות של יבואן - ברימאג' דיגיטל אייג' בע"מ
ענתה לי נציגת שירות חביבה הקשיבה לי ואמרה לי טוב, אנחנו נשלח טכנאי יום חמישי 21.04.11, לנסיון לשכנע אותה שהמוצר לא עבד אפילו שניה ושיום למחרת בערב חג הראשון של פסח יהיו לי 12 אורחים, ענתה שאין מה לעשות וזה מה יש. לאחר נסיון שכנוע דרשתי שיחה עם מישהו אחראי.
חזרה אלי אחראית משמרת (לא זכור לי שמה, אוריאה, או אוריאן) ולאחר כמעט בכי מצידי והתסכול שלחו אלי טכנאי בערב החג.
הטכנאי הגיע בשעה 13:00, פירק את התנור, גיחח על זה שזה מתצוגה (אגב ככה גילינו שזה מהתצוגה) ניסה לעשות כל מיני דברים והחליט בסופו של דבר שהתקלה היא בבית המנורה. הוא סגר את התנור והלך. (כל התהליך הזה היה קרוב ל-45 דקות).
כמובן נשארתי בערב חג ללא תנור ונאלצתי לבטל את החג ברגע האחרון. (למזלי המשפחה שלי ושל בן זוגי הם ה-משפחות ועשו ברגע האחרון את כל הדברים לבד וערב החג התקיים כסדרו וכמובן שאפשר להבין שלי כבר לא היה מצב רוח לכלום!).
בתאריך 20.04.11 בסביבות שעה 10:00 התקשרתי שוב לברימאג' דיגיטל אייג' בע"מ ועל התלונה שלי לא רצו לשמוע כיוון שהטכנאי טרם דיווח.
התקשרתי מיד לשירות הלקוחות של ערוץ הקניות (ערוץ 21) וטענו שהם לא יכולים לטפל בפניה שלי אלא רק היבואן ושהם יעבירו את הפניה שלי ושייצרו איתי קשר רק בעוד 14 יום!!! לשאלתי איך מעבירים את הפניה אם זה עם יונת דואר, אמרו לי זה הנוהל.
התקשרתי שוב לברימאג', אמרו לי להתקשר מאוחר יותר ושהם עובדים עד 15:00. נתתי להם את הזמן לעדכן את הקריאה של הטכנאי וחייגתי אליהם היום, 22.04.11 ולהלן ההתנהלות:
שיחה ראשונה - ברימאג' - מחלקה טכנית - ביקשתי להחליף את המוצר מפני שהמוצר לא עובד וסיפרתי את כל הסיפור מרגע קבלת המוצר, ציינתי בפניהם את החוק החדש. אמרו לי לא, את צריכה לדבר עם היבואן ונתנה לי את הטלפון של מחלקת שירות לקוחות.
שיחה שניה - ברימאג' - מחלקת שירות לקוחות - ביקשתי להחליף את המוצר וסיפרתי את כל הסיפור מרגע קבלת המוצר, נמסר שזה לא בטיפולם והחזירה אותי חזרה למחלקה הטכנית.
שיחה שלישית - ברימאג' - מחלקה טכנית - שוב הסיפור של החלפת המוצר, שוב סיפרתי את כל הסיפור מרגע קבלת המוצר, ונמסר לי שאין לי זכות להחליף את המוצר כי כבר הכנסתי אותו לשקע. ברגע זה ביקשתי לשוחח עם אחראי.
שיחה רביעית - ברימאג' - אחראית משמרת - ושוב אותו הסיפור ונאמרים לי הדברים הבאים: אנחנו קודם כל חייבים לשלוח טכנאי. אמרתי לה שכבר היה טכנאי ולא תיקן כלום. אמרה לי אז שוב, אמרתי לה לא מקובל עלי שוב טכנאי כי המוצר לא היה בשימום אפילו לא חצי פעם. והקראתי לה את חוק. לא היה מקובל עליהם והתעקשו לשלוח טכנאי. אמרתי אין בעיה תשלחו לי טכנאי עד יום ג' כי אני בחופשת פסח וכי לאחר מכן לא אהיה בבית, אמרה לי שהם לא יכולים לשלוח את הטכנאי איך שאני רוצה, אלא רק איך שהם יכולים.
הטונים שלי התחילו לעלות וניסיתי להעמיד אותה במקומי ובתסכול שלי, לא עבד כלום, ברגע זה עברתי התמוטטות עצבים, צעקתי ואמרתי שאני טובעת אותם גם על תנור חדש וגם על פיצוי על עוגמת נפש. לזה היא ענתה שזה שהפסח שלי לא הצליח, זו אשמתי ולא אשמתם ובטח שלא תוכל לפצות אותי.
בעצבים ניתקתי את הטלפון.
שיחה חמישית - ערוץ הקניות - לדרישתי לקבל מנהל, סירבו כי אמרו שאני צריכה לדבר עם נציגת שירות, אמרתי שכבר דיברתי איתם ושאני רוצה מנהל, התאקשה שלא ולאחר עוד צעקות ועוד עצבים פשוט שמה אותי על Hold בטלפון.
נכון לרגע זה:
א. אני סובלת מלחץ דם גבוה והם גרמו שהלחץ דם יקפוץ, אז אני אחרי כדור.
ב. ברשותי מוצר חדש שלא עבד מעולם.
ג. חג פסח עם המשפחה שכמעט בוטל ושכלל התמוטטות עצבים.
ד. מסרבים להחליפו למרות החוק ולמרות שהם עמדו בכל ההתחייבויות שלהם לשלוח טכנאי. (טכנאי היה ולא תיקן).
ה. נשאר לי רק לברר מול חברת האשראי על ביטול עסקה ולפנות לעורך דין מוסמך.
ו. מעוצת הצרכנים סגורים לחול המועד ואני מפחדת שיעברו 14 יום ואני לא אוכל להחליף את התנור או לקבל את כספי חזרה.
אשמח לעצתך המקצועית. ואם יש אפשרות לפרסם זאת גם, אז זה בטוח יעשה חלק מהעבודה.