שלום, קיבלנו דירה מההורים (ללא תמורה) האם ניתן למכור אותה עם פטור ממס שבח כדירה מזכה? הדירה ברשותי פחות משנה. תודה רבה.
לא ברורלי מה זה דירה מזכה. אבל בכל מקרה אם הכוונה לסעיף 49(ב)(2) לחוק אז התשובה הינה שלילית. מכירת דירה שנתקבלה במתנה דורשת תקופת צינון של בין 3-4 שנים בכדי להיות פטור ממס שבח.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דניאל לשם
055-4532760
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

אפרים שלום, ככל שהמגרש שבבעלותך ובבעלות אחותך ניתן לכם בירושה מהוריכם ז"ל/ הורי הוריכם ז"ל - אזי ייתכן שניתן יהא להעביר לאחותך את חלקך במגרש ולהשתמש בפטור לפי סעיף 62 לחוק מיסוי מקרקעין. מוזמן ליצור ...
המשך תשובה