אמי ואחי קנו דירה יחד והיא כיום רשומה על שם שניהם, כל אחד מחצית. אחי התחתן לאחרונה ואמי רוצה להעביר את החצי של הדירה שרשום על שמה על שם אחי (הבן שלה) ואחי רוצה להעביר את חצי הדירה שרשום על שמו לאשתו החדשה. האם יש מניעה לבצע את שתי ההעברות ביחד? או שכדאי שקודם אמי תעביר לבנה ולאחר מכן הוא יעביר לבת הזוג? לפי בירור, בכל המקרה שתי ההעברות פטורות ממס שבח וההעברה בין אחי ואשתו פטורה גם ממס רכישה. האם נכון? מה כדאי?
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דניאל לשם
055-4532760
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

זיו שלום, עורכים הסכם/תצהירי מתנה בהתאם. לשאלתך: יש הבדל בין העברה ללא תמורה מהורה לילדו אל מול העברה של דירה מאדם לאחיו היות ובהעברה הראשונה ניתן לקבל פטור משבח לפי סעיף 62 לחוק ואילו בהעברה מאח ל...
המשך תשובה