ביוני 2020 רכשתי שטח (שטח חכור של המנהל שנרכש מאדם פרטי) לצורך בניית בית. החל מדצמ' 23 אני בונה בית שעומד בהגדרה של "דירה יחידה" (אין ברשותי או ברשות בת זוגתי נכסים נוספים). בהנחה ואהיה מעוניין למכור את הבית מייד בסיום הבניה, האם אדרש לשלם מס שבח ואם כן כיצד מחשבים אותו (מדובר ברכישה נפרדת של השטח ובניה עצמית)? תודה רבה מראש
שלום רב,
רק מהיום שבו הסתיימה הבניה (קבלת טופס 4) יחשב הבית כבית מגורים.
כדי להנות מפטור ממס שבח של דירה יחידה יש לעמוד בכל התנאים המנויים בסעיף 49ב2 לחוק מיסוי מקרקעין כפועל יוצא אחד התנאים הוא אחזקה בדירה מיום סיום הבניה לתקופה של 18 חודשים לפיכך אם אתם מעוניינים בפטור ממס שבח אסור למכור את הדירה מיד ויש להמתין את התקופה שציינתי
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אושר אלקיים משרד עורכי דין
055-4533054
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

רפי היקר שלום רב. שאלה מעניינת ומורכבת שנוגעת לצומת שבין דיני הירושה, חוק הנאמנויות וחוק מיסוי מקרקעין. בגדול, הורשה אינה מכירה לעניין מס שבח ומס רכישה – זה נקודת ההתחלה. אבל המבנה שתיארת מוסיף ...
המשך תשובה