שלום, בבעלותי שתי דירות. (אחת שרכשתי ואחת שקיבלתי מתנה). במידה ואמכור את הדירה השניה (זו שקיבלתי במתנה), וארכוש דירה במקומה אהיה מחויב במס רכישה?
ככלל, מי שהוא מרובה דירות בעת הרכישה , מחויב בתשלום מס רכישה, אלא במקרים מסוימים כגון דירה נוספת שהיא דירת ירושה שחל עליה סעיף 49ב (5) , או מכירה של דירות על מנת לקנות דירה גדולה ( הכל בתנאים ובסייגים המופיעים בחוק )
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אסף אלקוני, עו"ד
055-4532703
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

באופן עקרוני , אם לא חתמתם על הזמנת שירותי תיווך אתם לא חייבים בתשלום דמי תיווך. כמובן שלא ניתן להתייחס במסגרת הפורום לכל פרטי המקרה, וכדאי שתפנו לייעוץ פרטני, כדי לשלול אפשרות שתתבעו לתשלום דמי תיוו...
המשך תשובה