האם נכנס כבר החוק של כחלון לגבי דירת ירושה שחובה למכור תוך שנתיים על מנת לקבל פטור ממס שבח? והאם תושב חוץ זכאי לפטור ממס שבח במכירת דירת ירושה שעומדת בתנאים של פטור לאזרח ישראל?
אך מה קורה במקרה שהמוריש נפטר לפני 4 שנים? האם התחולה היא רטרואקטיבית? או מרגע שהחוק עבר נותנים שנתיים לכולם?
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אסף אלקוני, עו"ד
055-4532703
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נכון להיום לא חל שינוי בפטור לפי סעיף 49ב (5) לחוק שקובע פטור במקרה של דירה יחידה שנמכרת ע"י היורשים הקרובים , כמוגדר בסעיף.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אסף אלקוני, עו"ד
055-4532703
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

כעיקרון אין צורך בשיקים אישיים לתשלום ברכישת דירה. ממילא התשלום הראשון והאחרון אמורים להתבצע באמצעות שיקים בנקאיים, והתשלומים האמצעיים, יכולים להתבצע באמצעות העברות בנקאיות . לפרטים נוספים ניתן לפנ...
המשך תשובה