שלום עשיתי זיכרון דברים לרכישת דירה חדשה מקבלן ב2014 ואת החוזה ב9.2015 הקבלן חייב אותי בשכר טירחה של 1.5%+מע"מ וכאשר טענתי שהחוק הוא 5000+מע"מ הוא אמר לי שלפי הזכרון דברים רשום ששכר הטירחה יהיה 1.5+מע"מ. האם זה נכון? בתודה מראש מאיר

יש לבדוק את זכרון הדברים ואת תוקפו. אם מדובר בחוזה מחייב שדווח כדין לרשויות המס, אז יתכן והקבלן צודק. במידה ומדובר על מסמך שלא נחשב כחוזה מחייב -כנראה שהצדק איתך.
לא ניתן לענות תשובה מוחלטת בלי לבדוק את המסמכים ואת כל ההתקשרות בינכם.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אסף אלקוני, עו"ד
055-4532703
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

צריך לראות את ההסכם שחתמתם ומה הוסכם בו- ככל שהיו הסכמות מפורשות בהסכם- ההסכם גובר. אם לא הייתה הסכמה מפורשת, מתי תוערך הדירה, האם בעת קבלת הערכת השמאי, או בעת החלוקה , אז ההסדר הקבוע בסעיף 109 לחוק...
המשך תשובה