אנחנו שוקלים לרכוש דירה בפרויקט חדש שהיתר הבנייה שלו התקבל , והמסירה צפויה בעוד שלוש שנים. הקבלן מציע לנו הנחה קטנה אם נשלם 50% ממחיר הדירה כבר במעמד החתימה. מצד אחד, אנחנו רוצים להקדים תשלומים כדי לעצור את ההצמדה למדד תשומות הבנייה. מצד שני, חוששים מהסיכון של לשים את כל הכסף בסל אחד לפני שבכלל עלו על הקרקע. רציתי לדעת מהן זכויותינו? האם הקדמת תשלום כזו מחייבת קבלת ערבות בנקאית מיידית על כל הסכום?

קודם כל שיהיה בשעה טובה .
מבחינת החוק - תשלום בשיעור 50% ממחיר הדירה חייב להתבצע באמצעות פנקס שוברים של הבנק המלווה , וקבלת ערבות בנקאית .
אציין כי הערבות הבנקאית לפי חוק המכר אינה ערבות בנקאית אוטונומית, והקבלן צריך באמת להגיע למצב של חדלות פרעון, כדי שניתן יהיה לממש אותה .
לכן יש הגיון במחשבה שלא לשלם מייד תשלום גדול , כיוון שלמרות שמקבלים ערבות בנקאית , אין ערובה שהפרויקט לא יתקע יתעכב.
כמו כן, לפי חוק , לא ניתן לגבות הפרשי הצמדה על 20% הראשונים שמשולמים בגין החוזה , ולגבי השאר - ההצמדה היא 50% בלבד , כך שאם מדובר בהנחה "קטנה " , אולי עדיף לשים את הכסף בפיקדון בנקאי .
זה כמובן תלוי בריבית שמציע לכם הבנק , לעומת עליית מחצית שיעור המדד - כאשר שיעור עליית המדד קשה מאוד לחיזוי , במיוחד בגלל המלחמה וההשפעה שלה על מחירי הסחורות בעולם , אבל זה שיקול שיש לקחת בחשבון .
בנוסף אני ממליץ לכם להיות מיוצגים ע"י עו"ד מטעמכם בעת ניהול המו"מ מול הקבלן . עורך הדין של הקבלן לא מייצג אתכם , ולעתים קיימים בחוזה "מוקשים" , שקשה מאוד להמנע מהם, בלי ידע מקצועי מתאים .
אשמח לתת לכם הצעת מחיר, לייצוג בחוזה מול הקבלן. תוכלו ליצור איתי קשר באמצעות הלשונית "ייעוץ אישי" או בטלפון המופיע כאן באתר.
חג שמח, ובשורות טובות לכל עם ישראל!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אסף אלקוני, עו"ד
055-4532703
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

יש לבחון את החוזה על מנת לראות אם אין תנייה שמגנה על הקבלן. במידה ואין הוראה סותרת בחוזה ,אזי התקן מהווה דרישה מינימאלית ,ובמידה והקבלן התחייב לספק מוצר, מעבר לדרישה המינמאלית של התקן, הוא מחוייב לחו...
המשך תשובה