ראשית תודה רבה על הפורום ולעוסקים במלאכה. יש לי מספר שאלות קצרות על הסכם פינוי בינוי אל מול יזם שאנחנו בוחנים: 1. בהסכם יש סעיף שטוען שבמידה והפסקנו עבודה עם היזם הנוכחי (לאחר החתימה על החוזה ע"י הדיירים), במידה ונרצה לעבוד מול יזם חדש, היזם החדש יהיה מחויב בהוצאות התכנון ומה שנלווה לכך ליזם הקודם, גם אם התב"ע לא אושרה. האם סעיף כזה נהוג בהסכים? מה דעתכם עליו? 2. אחד מהנספחים הוא ייפוי כוח בלתי חוזר של קניין, שמייפה את הכוח "למכור, לשעבד, להעביר, להשכיר, ולהחכיר את המקרקעין ו.או כל חלק מהם ליזם... בעקבות ביצוע הפרויקט". האם זה סטנדרטי? זה מיועד רק בשביל הדירות החדשות שנוצרו בפרויקט? 3. בייפוי כוח בלתי חוזר לתכנון מצוין כי "אנו נותנים בזה הוראה בלתי חוזרת למיופי הכוח,, .... ומשחררים אותם מכל אחריות אישית כלפינו בקשר למעשים כנ"ל [התכנון] שיעשו על ידיהם לפי מיטב הבנתם" - האם גם זה סטנדרטי? כיצד מוגדר "מיטב הבנתם"? תודה רבה!
לשאלה 1 - לעיתים יש סעיף כנ"ל ולעיתים לא. תלוי מאוד בנסיבות וברמת הסיכון שהיזם הנכנס לתהליך נוטל על עצמו. ברור שאם היזם היה "בסדר" ופעל בשקידה ותרצו להחחליפו, איני מעלה על דעתי שהיזם יסכים ללכת ללא תמורה.
2. מדובר ביפוי כוח נחוץ להמשך התהליך. יפוי כוח כנ"ל צריך להיות בידי ב"כ בעלי הדירות עד לשלב מימוש הפרוייקט בפועל.
3. גם זה מקובל. עוה"ד שלכם לא מעוניין להיות חשוף לטענות מצד הלקוחות שלו כאשר עוה"ד מבצע שירות וחותם במקום בעלי הדירות, ואין סיבה שיהיה חשוף לכך.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שמאי ממשלתי אמור לתת תשובה אם הצעת היזם כלכלית /טובה לדיירים. הוא לא אמור להיכנס לאופן חלוקת התמורה בין בעלי הדירות. תנסה להעביר החלטה בנציגות לדרוש מינוי שמאי מטעםן הדיירים כדי לבצע בדיקה כזו. בהצלח...
המשך תשובה