שלום בני גר בארה"ב בעל אזרחות ישראלית ואמריקאית, אני רוצה לשלוח לו במתנה 75000$ דרך העברה בנקאית האם חלים עליו מסים בארה"ב? והאם חלים עלי מסים בישראל? תודה מראש על התייחסותך לפנייתי.

איני יודע את הסטטוס של הבן בחו"ל (עצמאי/שכיר/בעל חברה/חברה שקופה/שותפות וכו') ולכן הייתי מציע לבנך לבדוק את הדין שם, לבטח לאור אמירתך שהוא תושה שם.
לגביך: ככלל אם הכספים הופקו כדין והנך מבקש להעבירם כמתנה לבנך- לא אמורים לחול עליך מיסוי בגין ההעברה, עם זאת הבנק לעתים מנכה מס במקור ויתכן וידרוש ממך ליתן הצהרה בגין ההעברה לבן ו/או להביא פטור מניכוי מס במקור ממס הכנסה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גולדמן ושות` - משרד עורכי דין
055-4532711
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

אכן, הצו חל על חברות הביטוח. בדומה לצו שחל על הבנקים ועל הנשמי"ם. אי עמידה בתנאי הצו מחילה סנקציות על חברות הביטוח - החל מעיצומים כספיים ובמקרים הקשים אפילו אישום על "עבירות דיווח" (סעיף 3ב. לחוק איס...
המשך תשובה