פסק דין של בית משפט השלום באילת העוסק בתביעת לשון הרע בגין פרסומים פוגעים בפורום באינטרנט מבחין בין סוגי אתרי אינטרנט בכל הקשור ללשון הרע.
פסק הדין ממשיך ברובו את הקו הכללי של פסקי דין בעניין לשון הרע באינטרנט שניתנו בשלוש שנים האחרונות אך מביא חידוש קל בכך שבית המשפט עושה לראשונה (למיטב ידיעתו של הכותב) הבחנה בין שני משתנים מצטברים :

א. הנפגע כאיש ציבור הנו בעל דרגת פגיעה גבוהה יותר בלשון הרע בשל כך כי עליו לתת דין וחשבון לקהילה בה הוא חי לגבי תפקודו.

ב. בפורום בעל זהות עירונית פומבית הפתוח לדיון ציבורי של קהל משתמשים רחב יש לנקוט משנה זהירות בביטויי לשון הרע.(המדובר בפורום של תחנת רדיו מקומית פרטית ולא ברור מדוע החליט בית המשפט כי זהו פורום עירוני)

ובלשון בית המשפט:

"הפגיעה באיש ציבור ובאיש עסקים בפרסום בלע באתר אינטרנט עירוני היא בהכרח פגיעה קשה. איש ציבור חייב ליתן הדין בפני כל ביקורת, אך זכאי הוא להגנת החוק על שמו הטוב ולפיצוי ראוי בגין פגיעה בלתי חוקית בשמו. כך גם הפגיעה באדם פרטי, שכל חטאו הוא היותו בנו של איש ציבור, אשר נמצא חשוף להשמצות בוטות וחסרות ביסוס, שפורסמו באתר הקהילה בה הוא חי ואשר יש בן בכדי לפגוע במקצועו ובהכנסותיו"

בית המשפט מתייחס בפסק הדין לנקודה נוספת והיא שפרסום שכרו של אדם במטרה ליצור מצג לפיו הוא מקבל שכר מוגזם באופן היכול להתפרש כשחיתות יכול להיחשב כלשון הרע כנגד אדם. הכל בהנחה כמובן כי מפרסם הדברים אינו יכול לטעון "אמת דיברתי" כלומר להוכיח כי הסכום שפורסם הוא הסכום הנכון.


רן פרנקל , עו"ד


הכותב הנו עו"ד ממשרד פרנקל ושות' המתמחה בתחום המשפט האזרחי מסחרי ובדיני אינטרנט.

אין באמור בעדכון זה משום יעוץ משפטי ו/או חוות דעת מחייבת. כל האמור בעדכון זה על דעתו של הכותב בלבד.
לתגובות ניתן לפנות באמצעות מייל [email protected] או בטלפון 03-5107677
כתובת המשרד באינטרנט www.ranfrenkel.com
כתובת הבלוג "דיני אינטרנט" באתר גלובס: frenkel.gblogs.co.il