חתמתי חוזה שכירות ומסרתי שיקים מראש. עם כניסתי לדירה מצאתי ליקויים שלא ניתן לראות אותם בטרם חתימת החוזה.
שניים קריטיים מביניהם:
בטרם כניסתי לדירה בדקתי עם בעלת הדירה האם השטח המקורה שמימין לדירה (3X3מ"ר) יוכל לשמש אותי לאפסן בו את חפציי והאם לא נכנסים לשם מי גשמים.
בעלת הנכס השיבה כי אני יכולה לאפסן את חפציי וכי מעולם לא נכנסו לשם מי גשמים. גם על שטח הכניסה לדירה, שנמצאת מתחת לפני הקרקע ומרוצף בטון שאלתי את אותה השאלה והושבתי כי מעולם לא נכנסו לכאן מים.
ההחלטה לקחת דירה כ"כ קטנה היתה - כי ידעתי שעל אף היותה קטנה (30 מ"ר) יש לי אפשרות לאפסן חלק מהדברים בחוץ כך שחצי חדר ישמש את בתי והחדר השני ישמש אותי. אילו ידעתי כי המידע שנמסר לי ע"י בעלת הדירה הוא מידע כוזב – לא הייתי לוקחת את הדירה!!! חד משמעית.
בחתימה על החוזה לא מוזכר השטח המקורה אלא רק תוך הדירה, אך להבנתי, התחייבותה בעל פה כמוה כהתחייבות חתומה בדיו.
על כל פנים, עם בוא הגשמים הראשונים התחוור לי לדעת כי השטח המקורה מוצף מים וכך גם שטח הבטון המרוצף בכניסה לבית. כל החפצים שלי שהונחו שם נרטבו כולל מכונת הכביסה שהמיקום הקבוע שלה הוא בשטח המקורה.
בנוסף, כשגיליתי דליפה מגז הבישול ביקשתי להזמין טכנאי מורשה.
הטכנאי הבהיר חד משמעית כי התקנת גז ביחידה המדוברת הינו סכנה מוחשית ומיידית ליושבי היחידה וסרב להתקין את הגז.
כמובן שהגז שהיה שם עד כה הותקן ככל הנראה באופן לא חוקי ולא מורשה.
גם עניין זה הוסתר ממני בבואי לשכור את הדירה ונאלצתי לרכוש מכספי כירה חשמלית + תוספת כסף בגין צריכת חשמל מדי חודש.
האם התנהלותה זו של בעלת הדירה נחשבת הפרת חוזה בהיותה מציגה בפני מצג שווא. הרי אם היתה אומרת כי נכנסים מים לשטח המקורה לא הייתי לוקחת את הדירה. אני באה מדירה גדולה יותר והיה חשוב לי לדעת שעדיין ישאר לבת שלי חדר נפרד ולי חדר נפרד. הסכמתי לקחת את הדירה כי ידעתי מדבריה שלא נכנסים מים. השקר שלה מאלץ אותי ואת בתי לחיות בחדר אחד והשני הפך להיות מחסן.
אינני יכולה לבטל את השיקים והיא מצדה לא מוכנה להפחית את דמי השכירות לבקשתי בכ-200 ₪ לחודש. על-פי החוזה אם אני רוצה לפנות את הדירה אני צריכה למצוא דייר או לשלם את השכירות עד תום התקופה. ומה אם לא אמצא דייר? ומה אם אין שום הצדקה שאחפש לה בכלל דייר? היא סיכנה את חיי וחיי בתי בכך שהסתירה מאיתנו את העובדה שבצמוד לדלת הכניסה שלי מותקן בלון גז באופן מסוכן ומסכן חיים. האין זו רשלנות?! במקרה, תודות לדליפה שהיתה עליתי על זה שאסור להתקין כאן גז. הטכנאי שבא לראות את המקום היה בשוק. ממש נבהל וסרב לבצע את העבודה.
האם אני יכולה להודיע לה בכתב שלאור כל האמור אני מתכוונת לחפש לעצמי דירה אחרת לאלתר וכשאמצא את הדירה הבאה פשוט לעזוב ולבטל את השיקים או שאני מסתכנת כאן?
אני מעוניינת לתבוע אותה בתביעות קטנות בגין הפרת חוזה, חתימה על חוזה בחוסר תום לב, הטעיה, סיכון חיי וחיי בתי ועוגמת נפש. לעבור דירה עכשיו מבחינתי זה עוד פעם הוצאות, הובלה וכו'. מותר לה לעשות מה שבא לה?! איזה מן דבר זה? מה הסיכויים שלי ומה החוק מאפשר לי לעשות.
שאלה נוספת - בעלת הנכס מקבלת קיצבה מביטוח לאומי. ביקשה שאשלם לה במזומן כדי שלא תיפגע לה הקיצבה. כשסרבתי, ביקשה שאכתוב את השיקים ללא נמען כדי שתעביר אותם דרך החשבון של ביתה.האם אני יכולה לאיים עליה שאם לא תשחרר אותי מהחוזה אדווח עליה? נראה לי קצת בעייתי "לאיים". אבל האמת שמדגדג לי באצבעות לעשות לה את זה.
אני נאבקת בקיום יומיומי, והגברת הזו עושה מה שבא לה.
מה הסיכויים שלי בהגשת תביעה ואיזה חלופות עומדות בפני? מה הסיכויים שיהיה לה קייס לתבוע אותי על פינוי הדירה בטרם עת.
האם התנהגותה נחשבת הפרת חוזה ומכח זה מותר גם לי להפר את החוזה?
בבקשה עזרו לי כדי שאוכל לשקול את צעדי בצורה הנבונה ביותר.
תודה,
אגב - מדוע לא הגבתם להודעה דומה ששלחתי ב08.11.09.