ראשית, תודה לך על המענה .
פניתי שוב לחשבת השכר והיא ממשיכה להתעקש שעפ"י חוק יש להחסיר קודם מימי המחלה ורק לאחר שאלו נסתיימו יש להחסיר מה40 שעות שנתווספו. נראה לי ממש לא הגיוני.היא אמרה שהיא תציג לי את החוק ואמרה לי אף לבדוק באתר חילן.
כששאלתי אותה מה קורה אם במצב שאני חלילה חולה (מסיבה שלא קשורה להריון ) איך אקבל ימי מחלה אם מקזזים לי אותן. והיא רק עיקמה את פניה , מעין תשובה של :"אין מה לעשות".
אז בדקתי באתר חילן וזה מה שמצאתי (מעתיקה רק את מה שרלוונטי):
7. זכות להיעדר מהעבודה
(ג) עובדת רשאית להיעדר מעבודתה:
(1) בחודשי ההריון, אם אישר רופא בכתב כי מצבה הרפואי לרגל ההריון מחייב זאת ובמידה שאישר; דין היעדרות לפי פסקה זו כדין היעדרות
מפאת מחלה, אלא אם כן העובדת זכאית לגמלה לשמירת היריון לפי
סעיף 59 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה-1995, בעבור
תקופה זו, או שהיא זכאית לתשלום בשל ההיעדרות מכוח דין אחר,
הסכם קיבוצי או חוזה עבודה; היעדרות מכוח פסקה זו לא תפגע בזכויות התלויות בוותק של העובדת אצל מעבידה;
(ה) (1) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (ג)(1), רשאית עובדת להיעדר
מעבודתה, ללא ניכוי משכר עבודתה, לשם פיקוח רפואי במשך חודשי
ההריון ובדיקות רפואיות שגרתיות הקשורות בהריון הנעשים על ידי
רופא נשים או הנעשים בתחנה לבריאות האם והילד שאישר משרד
הבריאות (להלן - התחנה), לרבות בדיקות שגרתיות כאמור הנערכות
מחוץ לתחנה על-פי הפניית התחנה.
בפסקה זו, "רופא נשים" - רופא מורשה בעל תואר מומחה ביילוד
ובגינקולוגיה שניתן לו על פי פקודת הרופאים (נוסח חדש), התשל"ז-1976 (להלן - הפקודה), או רופא מורשה המתמחה לקראת קבלת התואר האמור, במוסד מוכר לפי הפקודה, בפיקוחו של רופא בעל התואר האמור.
(2) תקופת ההיעדרות מהעבודה כאמור בפסקה (1) לא תעלה על אחת מאלה:
(א) לגבי אשה העובדת שבוע עבודה מלא, כנהוג במקום עבודתה, יותר מארבע שעות ביום - 40 שעות במשך חודשי הריונה;
אז מה המסקנה? אני נעדרת עפ"י הרשום בסעיף (ה)(1) , דהיינו, מעקב הריון. אבל עדיין לא ברור לי למה הכונה בסעיף זה "רשאית עובדת להיעדר מעבודתה, ללא ניכוי משכר עבודתה" ומצד שני , רשום גם "בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (ג)(1) " שבסעיף זה (ג)(1) מדובר על העדרות שדינה כדין מפאת מחלה.....
סליחה על המלל הארוך , אבל אני לא יודעת מה נכון ומה לעשות?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר