הי
זה לא קרה מאז שיש לי רשיון 27 שנה והנה זה קרה אתמול, נסעתי בשכונה בשרון) מחנות האופניים במרחק 3 רחובות הביתה ולא שמתי לב שלא חגרתי חגורה. כן, אין לי מה להגיד לגבי זה. ילדתי בת ה- 6 היתה חגורה מאחור. רצה הגורל ומשטרה עמדה בכניסה לרחוב שלי, הוא שם לב שאין לי חגורה והתחיל לנסוע אחרי. אני עצרתי מיד לפני שהוא בכלל אמר לי לעצור. אמרתי לו שאין לי מה להגיד ואין תירוצים, שכחתי לחגור. אך הדבר השני שקרה הוא שהסתבר לי שהאוטו בלי טסט חודש. האוטו שייך לאבי שעבר אירוע ביוני לפני שנה ואבי שהוא אדם מאד מדוייק ואחראי, היה תמיד אומר לי שהגיע הזמן לטסט והייתי מעבירה לו את המכונית במוסט טויוטה המרכזי שהוא מטפל בו. מכיוון שהאוטו על שמו, גם על השוטר שאל אותי מי זה האיש שהאוטו על שמו, אז חיכיתי שאבא שלי יגידי לי שהגיע הטופס ואלך לעשות טסט, אך אבא שלי בחודשים האחרונים מאד מדוכדך עקב מצבו וזה משפיע בכל חה שקשור לאחריות על דברים, הוא שוכח לשלם חשבונות שונים, לא רק מסוג כזה, לשלם מע"מ ואנחנו צריכים לרוץ לסדר את הטעויות אח"כ. (קיבל גם פיליפינית) את כל זה מספרת, כי באמת שלא תירצתי לשוטר סיפורים שאנשים ממציאים. סיפרתי לו על המקרה של אבי, הוא כתב אותו בקנס השני, אז ביקשתי שיזהיר אותי לגבי זה, כי הגליון שלי ריק, מעולם לא היה לי בעייה עם הנהיגה, שום קנס לא קיבלתי על נהיגה לא נכונה בכל העשרים שנה האחרונים, כל המכוניות שלי עברו טסט בזמן וקרה מה שקרה.
השוטר הקשוח לא הסכים לשמוע ואמר שהוא בעיקרון יכול להזהיר, אבל הוא לקח על עצמו החלטוות שהוא לא מזהיר אף אחד אף פעם. שאקבל קורס לנהיגה מונעת, מגליון ריק יש לי ברגע 14 נק. אני לא מאלה שמתחננים ובוכים, אני לא אעשה את זה עכשיו גם כן, אני מבקשת שתזהיר אותי לגבי הטסט ומחר אביא אותו לתחנת המשטרה. אך השוטר ומשקפי השמש המשיכו להיות קשוחים.
אני לא יכולה לתאר כמה כעסתי על עצמי אך גם על השוטר, שלכל אדם מגיעה אזהרה, ביחוד עם גליון ריק לחלוטין.שלא לדבר על הקנסות שקיבלתי. האם יש לי סיכוי לגבי הטסט. אני יודעת שבענין החגורה, הייתי לא בסדר, אבל בענין הטסט זה פשוט היה טעות ואני אהייה מודעת יותר למצב הנפשי והזכרון של אבא שלי. הענין הוא גם שהשוטר אמר לי שאחרי זה 5 שנים כל תפיסה של המשטרה כולל פנס, אקבל קנס רציני.הוא גם ענה לי שאם יוותר לי על משהו, אני אולי אקח את זה לא מספיק ברצינות להבא. הסברתי לו שיסתכל עלי ויראה שאני לא בדיוק האדם למשפט הזה, ביחוד לאור התנהלותי כל השנים. ועוד הוסיף לבתי בת ה- 6 שישבה חגורה ומבוהלת נורא מאחור שבדרך כלל יש לו סוכריה אבל היום זה נגמר לו. למה שאחרי שאני אומרת לה לא לקחת סוכריה מאדם זר, שארצה ששוטר יתן לה סוכריה.
תודה
מיואשת של שבת.