פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום רב, אני בהריון. רציתי לדעת כיצד מושפעים דמי הלידה והאבטלה כאשר אני מתפטרת מיוזמתי 4 חודשים לפני יום הלידה? הסיבה להתפטרות היא שהפעילות שאני מבצעת בחברה כבר לא נחוצה והגעתי להסדר עם המעביד. תודה
חיים רייזלר
הגיב/ה:
כמדומני שכבר עניתי על שאלה דומה לא מזמן
6/10/2010
ואני מציע לך לא לעשות כל הסדרים עם המעסיק זה יכול לפגוע בך ועדיף שתצאי לחופשת לידה עד 49 יום מתאריך הלידה המשוער ראי הסבר מאתר המל"ל כך גם תשמרי על זכויותיך לצורך דמי לידה ולאבטלה לאחר סיום חופשת הלידה לדמי אבטלה באם את עומדת בתנאים ראי הסברים מצורפים:
דמי לידה - תקופת הזכאות המרבית הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות.
יולדת ששולמו בעדה דמי ביטוח 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו להיום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו להיום הקובע,זכאית לדמי לידה בעד 14 שבועות. יולדת ששולמו בעדה דמי ביטוח 6 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו להיום הקובע זכאית לדמי לידה בעד 7 שבועות. לעובדת עצמאית יובאו בחשבון תקופות העבודה שבעבורן שילמה דמי ביטוח.
יולדת שילדה יותר מילד אחד בלידה אחת וכן יולדת שהיא או הנולד היו צריכים להישאר בבית החולים או לחזור לאשפוז בתוך חופשת הלידה - זכאית להארכת החופשה ותשלום נוסף .
היום שבו הפסיקה המבוטחת את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה.
האם יולדת שהתפטרה זכאית לדמי אבטלה? אישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה, יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, כלומר תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (בהתאם לאישור מהמעסיק). על-פי חוק פיצויי פיטורין התפטרות של יולדת דינה כפיטורין, אך היא אינה סיבה מוצדקת לעניין עזיבת העבודה לפי חוק ותקנות ביטוח אבטלה. התפטרות של יולדת בשל אופי העבודה, שעות עבודה ארוכות מאוד, משרה מפוצלת, מרחק וכו' - תוכר כהתפטרות מוצדקת.
רק בריאות ובהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אראלה
שאל/ה:
דמי לידה - "היום הקובע" להפסקת העבודה
5/10/2010
כלתי פוטרה באוקטובר 09 וקיבלה דמי אבטלה מדצמבר 2009 עד יוני 2010. היא ילדה תינוקת בתחילת ספטמבר 2010 ורוצה לתבוע דמי לידה בחישוב של 15 חודשי ביטוח מתוך 22 החודשים שלפני חופשת הלידה. (כך עשתה גם בלידה הקודמת, אבל אזהיה מדובר ב-15 חודשי עבודה והפעם רק 12 הם חודשי עבודה והשאר חודשי קבלת דמי אבטלה). האם אפשר לספור את 22 החודשים אחורה מיום הלידה? לפי הגדרת הביטוח הלאומי היום הקובע הוא זה שבו הפסיקה את עבודתה בזמן ההריון אלא שבמקרה הזה היא פוטרה לפני שנכנסה להריון. האם היום הקובע יהיה יום הלידה?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
לצערי היא אינה עומדת בתנאי הקובע שימי לב למרכאות
6/10/2010
הכפולות ואכן זה ההבדל מהפעם הקודמת שאז קיבלה :
דמי לידה - תנאי הזכאות דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - "" ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה "", וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה: 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע. מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע . לעובדת עצמאית יובאו בחשבון תקופות העבודה שבעבורן שילמה דמי ביטוח.
היום שבו הפסיקה המבוטחת את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה.
רק בריאות ובהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אראלה
הגיב/ה:
ואם הפסיקה לקבל דמי אבטלה בזמן הריון שהסתיים בלידה?
6/10/2010
ברור ששמתי לב לזה ולכן בדיוק אני שואלת אם אפשר להתייחס להיותה מבוטחת בזמן קבלת דמי האבטלה. האם אפשר להתייחס לזה שהפסיקה לקבל דמי אבטלה בזמן הריון שהסתיים בלידה?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
בכל מקרה זה לא עונה לפרשנות החוק קבלת דמי אבטלה
6/10/2010
אינה עבודה ולכן למיטב ידיעתי אין הנחות וביטוח לאומי מקשיח את עמדתו במצבים כאלה.מצטער אני לא מתנגד. רק בריאות.
אני
שאל/ה:
מזונות דרך ביטוח לאומי
4/10/2010
האב הפסיק לשלם מזונות לשלוש ילדיו והאם עובדת ומתפרנסת.האם הזכות למזונות מביטוח לאומי תלויה ברמת הכנסתה?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
לצערי כן ובגדול ומעבר לשכר לא גבוה במיוחד היא לא תהיה
5/10/2010
זכאית לשקל רראי הסבר על אישה +2 אשה שיש עמה 2 ילדים : 5,743 ש"ח ברוטו, לידיעתך ביטוח לאומי משלם עד 2 ילדים, במקרים כאלה אני תמיד ממליץ לפנות ללשכת הוצאה לפועל ולתבוע דרכם את המזונות ואז שכרה לא יפגע בגובה המזונות,אגב ההוצאה לפועל עושה עבודה לא פחות טובה ובאם האב יעצר לילה אחד עקב אי תשלום למיטב הבנתי הוא לא יפסיק יותר את התשלום.בהצלחה.
א.א.
שאל/ה:
הודעה מוקדמת על פיטורים + תשלום ביטוח לאומי
4/10/2010
אתמול פוטרתי מעבודתי, מגיעים לי 30 יום של התרעה מוקדמת אותם חייב המעסיק לשלם לי. מתאמי הנוחות של המעסיק, הוא קבע שיום העבודה האחרון יהיה 31.10 ולא 3.11 וכמובן שהוא יוסיף את התשלום על שלושת ימי העבודה למסכורת אוקטובר. לפי מהלך זה אני מבינה שעלי לשלם דמי ביטוח לאומי עבור חודש נובמבר (במידה ולא אחתום אבטלה). האם הדבר חוקי מצד המעסיק? הרי אם היו נחשבים 3 הימים לימי עבודה בנובמבר, דמי ביטוח לאומי היו מנוקים מהתלוש, והסכום שהיתי משלמת בפועל היה משמעותית יותר נמוך. האם יש לי בסיס חוקי להתעקש לקבל תלוש של נובמבר או המחוייבות של המעסיק היא רק לזכות אותי במסכורת של 30 יום של ההתרעה המוקדמת והוא פועל כהלכה?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
המעסיק אינו יכול לעשות כרצונו וזכותך לדרוש תלוש גם עבור
4/10/2010
3 ימים מחודש נובמבר מה שבפועל יפטור אותך מתשלום דמי ביטוח עבור חודש נובמבר,כך שלהבנתי יש לך בסיס חוקי להתעקש על זכויותיך, רק שלצורך זאת תפני לפורום דיני עבודה שם יפנו אותך לסעיף בחוק. בהצלחה.
ERI
שאל/ה:
התפטרות לאחר לידה , לצורך טיפול בילדים
4/10/2010
חיים שלום אנימ לאחר לידה ,מעוניינת לחזור לעבודה לאחר תום החופשה ,היום אני עובדת עד השעה חמש אחר הצהריים זה קצת בעייתי , במידה לאחר שאחזור לעבוד ואחליט להת פטר לאחר שלושה חודשי עבודה ,האם אהיה זכאית לחתום במידי או שאצטרך להמתין את תקופת המתנה של 90 יום?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
לצערי רק לאחר 90 יום אלא באם הביטוח הלאומי יכיר
4/10/2010
בהתפטרותך כמוצדקת אך תהי זכאית לפיצויי פיטורין ראי הסבר מאתר המל"ל :
האם יולדת שהתפטרה זכאית לדמי אבטלה? אישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה, יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, כלומר תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (בהתאם לאישור מהמעסיק). על-פי חוק פיצויי פיטורין התפטרות של יולדת דינה כפיטורין, אך היא אינה סיבה מוצדקת לעניין עזיבת העבודה לפי חוק ותקנות ביטוח אבטלה. התפטרות של יולדת בשל אופי העבודה, שעות עבודה ארוכות מאוד, משרה מפוצלת, מרחק וכו' - תוכר כהתפטרות מוצדקת.
מזל טוב ובהצלחה.
דלית
שאל/ה:
קיצבת נכות +דמי אבטלה
4/10/2010
אני מקבלת דמי אבטלה והוכרתי על ידי ביטוח לאומי כנכה בעלת אובדן כושר עבודה של 74% .האם אני זכאית לקבל 2 קצבאות ? האם עלי להתיצב בלשכת תעסוקה כל שבוע ?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
מאחר וגובה אובדן הכושר שלך הוא 74% ולא 100% את זכאית
4/10/2010
לקבל גם עבור זכויותיך לדמי אבטלה, לגבי ההתייצבות עליך למלא אחר ההוראות שתקבלי בלשכה ותו לא. בהצלחה.
עידן
שאל/ה:
השלמת הכנסה/ הבטחת הכנסה לעצמאי בעל הכנסה נמוכה
3/10/2010
שלום, בשנתיים האחרונות עבדתי כעצמאי (עוסק מורשה) במשרה חלקית, הן בשל סיבות בריאותיות והן מכיוון שבחלק מן הזמן הייתי בלימודים. השתכרתי כ-2000 ש"ח בממוצע לחודש. אישתי היא שכירה במשרה חלקית מסיבות דומות ומשתכרת שכר נמוך (3500 ש"ח). אין ברשותנו רכב, אלא אופנוע 50 סמ"ק משנת 2000, ואין ברשותנו חסכונות משמעותיים. שאלותיי: 1. האם אנו זכאים להשלמת הכנסה/ הבטחת הכנסה ? 2. במידה וכן, האם ניתן לבקש רטרואקטיבית עבור השנתיים האחרונות. 3. איך עושים זאת ?
תודה,
עידן
חיים רייזלר
הגיב/ה:
1. אומנם לא ציינתם מספר ילדים אך שכרכם המשותף
3/10/2010
מהנקודה בה אתם זכאים להשלמת הכנסה לכן לצערי לפני בדיקת שאר הנתונים אינם זכאים להשלמת הכנסה בנוסף אין הבנה לעובדה שהינכם סטודנטים ולומדים. 2+3 .אין החזר רטרו באופן עקרוני בהבטחת הכנסה גם כאשר זכאים הבדיקה נערכת מיום ההגשה.מצטער
ריקי
שאל/ה:
האם אפשר לקבל קצבת נכות יחד עם הבטחת הכנסה
3/10/2010
חיים רייזלר
הגיב/ה:
אפשר לקבל קצבת נכות + השלמת הכנסה זה תלוי
3/10/2010
בגובה קצבת הנכות על כל מרכיביה, בעקרון אין כפל קצבה.רק בריאות.
אור
שאל/ה:
הכנסה בשמירת הריון
3/10/2010
הנני עו"ד שכירה, יצאתי כעת לשמירת הריון (שבוע 29), במסגרת היותי שכירה הבאתי למשרד תיקים שעליהם אני אמורה לקבל אחוזים משכר הטרחה (אני גם רשומה כעוסק מורשה), שאלתי היא במידה ובמהלך תקופת השמירה בה ביטוח לאומי ישלם לי את השכר אותו אני מקבלת כשכירה, יגמר איזשהו תיק מהתיקים שמגיע לי שכר טרחה ואקבל שכ"ט בגינו, האם ביטוח לאומי ישלול ממני את הזכאות לגמלת שמירת הריון?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
איני צופה כל בעייה בנושא מאחר ואת מקבלת
3/10/2010
עבור שרות שעשית קודם כניסתך לשמירת הריון,הפגיעה יכולה להיות רק כאשר בפועל נמצאים בשמירה ומבצעים עבודה שמניבה שכר. רק בריאות ובהצלחה.
עומר אור
שאל/ה:
חוק הביטוח הלאומי - לימודים
3/10/2010
שלום לך
האם אתה יודע היכן ניתן ללמוד על חוק הביטוח הלאומי באופן מסודר - האם יש קורסים בעניין ?
תודה עומר
חיים רייזלר
הגיב/ה:
אין עוד קורס אקדמאי בנושא אך תוכל לעיין
3/10/2010
באתר הביטוח הלאומי בסעיף חוקים יש שם אוסף נכבד של חוקים ותקנות. בהצלחה.
אדיר
שאל/ה:
דמי אבטלה למתפטר אחרי 8 שנים
3/10/2010
שלום רב,
לאחר 8 שנים של עבודה בחוזה אישי במסגרת שירות המדינה ברצוני לבדוק את האפשרות שלא לחדש חוזה לשנה הבאה.
אי חידוש החוזה נובע בין השאר משינוי מתכונת ההעסקה שהחלה מפברואר 2010 וכן בשל העובדה שהשכרי הגיע למדרגה הגבוהה ביותר ואינו יכול יותר לעלות.
אבקש לדעת האם בנסיבות אלה אהיה זכאי לדמי אבטלה מייד עם סיום העבודה או שאצטרך להמתין 3 חודשים.
חיים רייזלר
הגיב/ה:
כאן זה פורום ביטוח לאומי
3/10/2010
שאול כהן
הגיב/ה:
עיקול קיצבת ילדים מביטוח ילדים
5/10/2010
שלום לכם ,לבתי יש 4 ילדים ובעל שכיביכול ידוע ( או לא) בציבור,הוא חייב לביטוח לאומי,( לומר שבתי לא נושאת את שם הידוע בציבור) מאחר והידוע בציבור לא עובד,החליטו בביטוטח לאומי להתלבש על קיצבת הילדים של בתי (לומר שזו ההכנסה היחידה שיש לה בעבור 4 הילדים ,שאלתי אליכם בבקשה ,היא האם מותר לפי חוק לביטוח לאומי לעקל את קיצבת הילדים, ולהשאיר אותם ללא הכנסה. בתודה מראש על תשובתכם.
חיים רייזלר
הגיב/ה:
בעקרון סיום חוזה העסקה אישי יכול להחשב כפיטורין
3/10/2010
אך יהיה עליך להציג ראיות בפניה הביטוח הלאומי הסיבות שציינת בימים מטורפים אלה אינם מספיקים דיים. חשוב לקבל מסמך הפסקת העסקתך לחיזוק טענותיך לביטוח לאומי, במידה ותשכנע תהיה זכאי מיידית ולא יהיה עליך להמתין 90 יום.בהצלחה.
עינב
שאל/ה:
מהי התפטרות מוצדקת
3/10/2010
אם אעלה במכתב ההתפטרות טיעון כי משנולד לי הילד השלישי והשניים האחרים קטנים (עד גיל 6), עניין שלא מאפשר לי לעבוד במשרה של 8 שעות, עם כל מה שקשור לטיפול בהם והעדרות מהעבודה בשל ימי מחלה שלהם, האם זה מספיק מוצדק בעיני ביטוח לאומי עמ"נ לקבל דמי אבטלה?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
ראי מהי התפטרות מוצדקת לכן את יכולה לנסות
3/10/2010
לכתוב מכתב אך לא נראה לי שבקשתך תתקבל ולכן באם את עומדת בתנאי הזכאות תקבלי לאחר 90 יום דמי אבטלה:
מהי התפטרות מוצדקת? התפטרות מוצדקת היא התפטרות הנובעת מאחת מהסיבות הבאות: 1. התפטרות עקב מצב בריאותי לקוי של התובע או של בן משפחתו. 2. התפטרות בגלל הרעה מוחשית בתנאי עבודה, או נסיבות אחרות שביחסי העבודה שבהן לא ניתן לדרוש מהעובד שימשיך בעבודתו.
בהצלחה.
יאנה
שאל/ה:
חייבת עצה בנושא הזכויות
1/10/2010
אני בת 21 ואני בהריון בשבוע 27 פוטרתי מעבודתי בחודש אוגוסט והייתי רוצה לדעת אם אני זכאית לאבטלה? בנוסף הייתי רוצה להבין למה אני זכאית לאחר הלידה ואיזה מסמכים צריך בשביל זה?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
ראשית בדקי האם פיטוריך חוקיים ראי הסבר מאתר התמ"ת
1/10/2010
עובדת בהריון :
עובדת זכאית להיעדר מהעבודה בחדשי ההריון אם אישר רופא כי מצבה הרפואי מחייב. במקרים אחדים העובדת זכאית לקבל מהמוסד לביטוח לאומי גמלה עבור שמירת הריון.
במידה והעובדת הודיעה בחודש החמישי להריונה כי היא בהריון אסור למעביד להעבידה ללא הסכמתה בשעות נוספות או בעבודת לילה (עבודה שלפחות שעתיים ממנה הן בין השעות 22.00 ו- השעה 6.00).
אסור למעביד לפגוע בהיקף משרתה של עובדת בהריון ללא היתר של שר התמיית.
אסור למעביד לפטר עובדת בהריון שעובדת אצלו או באותו מקום עבודה לפחות שישה חודשים ללא היתר של שר התמ"ת.
לשאלה האם את זכאית לאבטלה זה תלוי באם צברת מספיק ימי אכשרה ראי הסבר: לעובד בשכר חודשי - עבדת 360 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה. לעניין תקופת אכשרה, ימי העבודה בחודש עבודה מלא יהיו כמניין ימי הלוח לאותו החודש. לעובד בשכר יומי - עבדת 300 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
תוכלי להתייצב עד סמוך ללידה באם את עומדת בתנאים,כמו כן תוכלי לצאת לחופשת לידה עד 49 יום מיום הלידה המשוער באישור רופא ראי הסבר:
דמי לידה - תקופת הזכאות המרבית הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות.
יולדת ששולמו בעדה דמי ביטוח 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו להיום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו להיום הקובע,זכאית לדמי לידה בעד 14 שבועות. יולדת ששולמו בעדה דמי ביטוח 6 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו להיום הקובע זכאית לדמי לידה בעד 7 שבועות. לעובדת עצמאית יובאו בחשבון תקופות העבודה שבעבורן שילמה דמי ביטוח.
יולדת שילדה יותר מילד אחד בלידה אחת וכן יולדת שהיא או הנולד היו צריכים להישאר בבית החולים או לחזור לאשפוז בתוך חופשת הלידה - זכאית להארכת החופשה ותשלום נוסף .
על שאר זכויותיך תוכלי לעיין באתר המל"ל :אבטלה ודמי לידה,שימי לב הכל תלוי באם את עומדת בתנאי הזכאות. בהצלחה.
חנה
שאל/ה:
נמצאת בסוף הלידה התפטרות לאחר חופשת לידה מסמכים
30/9/2010
שלום רב, אני נמצאת בסוף חופשת הלידה. מקום העבודה שלי (שבו אני עובדת כבר 3 שנים) נמצא בקשיים ויש חשש לפיטורים מסיביים (אין עבודה). בגדול, אני נמצאת בין אלו שעומדים להיות מפוטרים. אבל מאחר ואסור לפטר אותי מיד לאחר חופשת הלידה ,ההנהלה הציעה לבוא לקראתי בכך: אני אתפטר ואנו נחתום על מסמך (שינוסח ע"י העורך דין של החברה) שאני אקבל את כל התנאים המגיעים לי: כלומר, הם ישלמו לי חודשיים משכורת + 30 יום הודעה. וכמובן פיצויים. לי זה מאוד מתאים. יוצא שאני יושבת בבית עם התינוק ומקבלת משכורת מלאה עוד 3 חודשים, אבל אני לא מבינה מה יוצא להם מזה. איפה ה catch? למה שלא יחזירו אותי לעבודה ל- 3 חודשים ואז יפטרו? מיד אחרי שלושת החודשים הללו, אני מעוניינת לחתום אבטלה. אם אני אתפטר בסמוך לסיום חופשת הלידה ואפתח תיק בביטוח לאומי שהתפטרתי ואחכה 90 יום, האם אהיה זכאית לדמי אבטלה? השאלות שלי הן: האם העובדה שאמשיך לקבל משכורת 3 חודשים לאחר שאני התפטרתי, לא תשבש את הזכאות שלי לאבטלה (90 יום לאחר הגשת מכתב ההתפטרות) מבחינת הביטוח הלאומי? האם המסמך שעליו אחתום עם החברה (שאומר שאקבל את כל הזכויות) יהיה קביל בבית משפט במידה והם ינסו להתחמק מלשלם לי את אשר הבטיחו?
סליחה על האורך. תודה רבה.
חיים רייזלר
הגיב/ה:
לידיעתך השקר הטוב ביותר היא האמת לכן
30/9/2010
אל תעשי שם עיסקה ואל תחתמי על כלום בקשי שיפעלו איתך לפי החוק, ביטוח לאומי שונא הסכמים שטובים למעסיק ולעובד,לכן לכי עם האמת ולא תפגעי.בהצלחה.
חנה
הגיב/ה:
מהו החוק?
1/10/2010
מה כוונתך יפעלו לפי החוק? הרי אני לא רוצה לחזור לעבודה בפועל וכך גם המעסיק. מה בדיוק אתה מציע?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
העתקתי לך במיוחד ממשרד התמ"ת כיצד יש לנהוג בך
2/10/2010
ואני לא מציע לך לעשות כל עיסקה! עובדת בהריון :
עובדת זכאית להיעדר מהעבודה בחדשי ההריון אם אישר רופא כי מצבה הרפואי מחייב. במקרים אחדים העובדת זכאית לקבל מהמוסד לביטוח לאומי גמלה עבור שמירת הריון.
במידה והעובדת הודיעה בחודש החמישי להריונה כי היא בהריון אסור למעביד להעבידה ללא הסכמתה בשעות נוספות או בעבודת לילה (עבודה שלפחות שעתיים ממנה הן בין השעות 22.00 ו- השעה 6.00).
אסור למעביד לפגוע בהיקף משרתה של עובדת בהריון ללא היתר של שר התמיית.
אסור למעביד לפטר עובדת בהריון שעובדת אצלו או באותו מקום עבודה לפחות שישה חודשים ללא היתר של שר התמ"ת.
בהצלחה.
חנה
הגיב/ה:
אבל אני כבר יותר מחודשיים אחרי הלידה
3/10/2010
תודה רבה על התשובות והיעוץ. אני כבר חודשיים אחרי לידה ומדובר על החזרה לעבודה לאחר חופשת הלידה שלי (בעוד פחות מחודש). אני לא רוצה לחזור לעבודה בפועל וכך גם המעסיק. הוא מעדיף לשלם לי על זה שאשב בבית. אבל כנראה כדי לפעול לפי החוק, הם רוצים שאני אתפטר. לכן שוב אשאל: מה כוונתך יפעלו לפי החוק? מה בדיוק אתה מציע במקרה שלי? תודה רבה.
חיים רייזלר
הגיב/ה:
ראי גם למעסיק אסור לפטר וגם לך אסור להתפטר עד 60 יום
4/10/2010
חל איסור מוחלט לפטר עובדת במהלך חופשת הלידה או 60 ימים שלאחר חופשת הלידה. כמו כן, אסור לתת למעביד הודעה מוקדמת החל מתקופת חופשת הלידה או ה60 ימים שלאחריה, וימי ההודעה המוקדמת לא יבואו במנין בתקופות האמורות.
מעבר לכך באם תתפטרי תקבלי את פיצוייך אך תהי זכאית לדמי אבטלה רק לאחר 90 יום,במידה ויפטרו אותך תהי זכאית מיידית לדמי אבטלה. בהצלחה.
עינת
שאל/ה:
דמי אבטלה חוזרים
29/9/2010
פוטרתי ממקום עבדתי בינואר וקיבלתי חודשיים דמי אבטלה (כך שלא ניצלתי את הזכאות לימי האבטלה במלואה, 128 יום) כעת, אני מעוניינת להתפטר ממקום עבודתי הנוכחי. האם אני אהיה זכאית לקבל דמי אבטלה לאחר 3 חודשים, מכיוון שלא ניצלתי את הימים במלואם או שעלי לעבור עכשיו תקופת אכשרה?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
באם לא עברה שנה מיום זכאותך הראשוני תוכלי
30/9/2010
להתפטר ולממש את שאר ימי האבטלה המגיעים לך.בהצלחה.
עינת
הגיב/ה:
תודה, ואיך הולכת הספירה של הימים?
30/9/2010
הרי אם אני מתפטרת אני זכאית לקבל רק לאחר 90 יום, האם הספירה היא מרגע ההתפטרות שנה אחורה או לאחר שעברו 90 יום, ואז שנה אחורה (מה שאומר שאז לא אהיה זכאית כי זה יצא יותר משנה) לדוג', אם קיבלתי אבטלה מינואר 2010 במשך 30 יום, והתפטרתי ב 15 אוקטובר 2010, האם אוכל עדיין לקבל את כספי האבטלה?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
טעות בידך אינך חייבת להמתין 90 יום אלא
30/9/2010
מיד בגלל זכאותך הראשונה ולפי תאורך לא עברה שנה לכן תוכלי להמשיך להתייצב ולחתום לקבלת יתרת דמי האבטלה.בהצלחה.
עינת
הגיב/ה:
אפילו אם מדובר בשני מעסיקים שונים?
1/10/2010
בחברה הראשונה עבדתי 5 שנים עד ינואר, ובחברה השניה, ממנה אני רוצה להתפטר חצי שנה בערך. האם צריך למלא טפסים מחדש בביטוח לאומי או פשוט להגיע ללשכת התעסוקה? תודה רבה,