מכרתי קופסת מסתורין באיביי (הקונה משלם על קופסא שהוא לא יודע מה היא מכילה). בתיאור של המכירה כתבתי שהקופסא יכולה להכיל בגדים, צעצועים, גאדג'טים, איפור ועוד.
מכרתי כ-15 קופסאות כאלה ולא קיבלתי שום תלונה, חוץ מקונה אחת מרוסיה שלאחר קבלת החבילה היא טענה ששלחתי לה "זבל" ומוצרים שבורים, ושהיא רוצה להחזיר את החבילה בשביל לקבל החזר כספי. הקופסה שלה הכילה שני זוגות מכנסיים לנשים, מספר צעצועים, תכשיטים וכמה מוצרים קטנים בתוך ערכת נסיעות, כגון כיסוי עיניים, אטמי אוזניים וכו'. היא שילמה $30 וערך המוצרים שקיבלה היה גבוה בהרבה מהמחיר הזה.
הסברתי לה בבירור ש-
א. על המכירה שלי נכתב שאין החזרים.
ב. כל המוצרים היו חדשים והגיעו שלמים ועטופים בצורה מסודרת.
ג. ההחלטה לקנות קופסת מסתורין ולהסתכן בקבלת מוצרים שלא ימצאו חן בעיניה, הייתה שלה בלבד, ועל כן היא לא יכולה להתלונן שקיבלה "זבל".
לבסוף כתבתי לה שאני לא רואה סיבה להחזיר לה את הכסף כי הכל נשלח כראוי וכמו בתיאור.
היא פנתה לאיביי ופתחה תיק נגדי ובו היא הוסיפה תמונות של חלק מהמוצרים ששלחתי ובהם ניתן לראות שלאחד הצעצועים חסר הראש, והתחתית שלו מלוכלכת. כשאני שלחתי את הצעצוע הוא היה שלם, נקי ועטוף.
הסברתי לאיביי את כל המקרה והם ענו שמכיוון שהם לא יכולים לקבוע אם באמת שלחתי מוצרים שבורים או לא, עדיף שאקבל את הבקשה של הקונה להחזיר את החבילה ואחרי שאקבל את החבילה אצטרך להחזיר לה את הכסף.
שלחתי לקונה הודעה ואמרתי לה שאחרי שדיברתי עם איביי, היא יכולה להחזיר את החבילה וברגע שאקבל אותה אתן לה החזר כספי. היא ענתה שאיביי אמרו לה שאני קודם צריכה להחזיר לה את הכסף ורק אז היא תשלח את החבילה, והוסיפה צילום מסך של המייל שלה איתם. בנוסף היא אמרה שבגלל שהיא קיבלה זבל בחבילה וזאת לא אשמתה, אני צריכה לשלם על המשלוח שלה אליי. בצילום מסך של המייל לא היה שום איזכור לזה שאני צריכה להחזיר את הכסף לפני שהיא שולחת את החבילה, אז שלחתי לה הודעה עם ציטוט שבו איביי אמרו שהיא צריכה להחזיר קודם את החבילה ורק אז לקבל החזר, ושהיא מוזמנת לשלוח את החבילה אליי ולקבל את הכסף לאחר מכן.
היא לא ענתה יותר, ואחרי 4 ימים איביי סגרו את התיק שפתחה נגדי והחזירו לה את הכסף מחשבון הפייפאל שלי. הגשתי ערעור בטענה שהקונה הפסיקה לענות אחרי שהצעתי לה להחזיר את החבילה ושיחזירו לי את הכסף. אחרי 2 דקות קיבלתי מייל שהערעור נדחה.
יש לי אפשרות לתבוע את איביי על המקרה?