שלום רב,
הנדון: רשמנו את הבן שלנו לגן, והגננת משיקוליה הפרטיים החליטה לבטל לנו את ההרשמה
הסבר:
מצאתי גן שמצא חן בעיני, לאחר חיפוש ארוך ומתיש בשנה שעברה, חשוב לי גן כשר ועם תוכן דתי ואין כאלה הרבה באזור בו אנו גרים, רשמתי את הילד שלי, בן שנתיים, לגן שמצאתי בשעה טובה, ונתתי לגננת צ'ק של 300 ש"ח דמי הרשמה. הכנסתי אותו לגן, ואז במהלך ההסתגלות גליתי שאני מתמודדת מול גננת שלא כל כך קשובה לשאלות שלי, אני אמא טרייה ומכניסה לגן לראשונה ילד שהיה איתי שנתיים מגיל 0, לא ידעתי איך תהליך ההסתגלות אמור להיות והיה לי לא קל,קבעתי שיחה עם הגננת כדי להבין מה הגישה שלה, ולאחר השיחה שמבחינתי הרגישה טוב, היא לפתע הפתיעה ושלחה לי הודעה שלא מתאים לה שנמשיך אצלה ושעדיף לנו גן קטן יותר, ולכאורה היא חושבת על טובת הילד... אנחנו היינו בשוק, ומעל לכל זה פתאום ללא התראה מוקדמת מראש, נשארנו ללא פתרון לילד שלנו, מדובר על לאחר תחילת השנה והכל כבר מלא, לכן בעלי התקשר אליה ליישר הדורים וביקש ממנה שתתחשב במצב ושאין לנו מקום אחר ושתסכים לתת צ'אנס, היא הסכימה (לא בהתלהבות ותוך כדי הצבת תנאים לי האמא) הכנסתי את הילד שלי שוב, לאחר שכבר נקטעה לו ההסתגלות, לאחר כמה ימים שוב הסיפור חזר על עצמו, בעקבות שאלה שלי שהפניתי אליה שלא באה לה טוב, היא אמרה לי שאין לה כוח להתמודד עם השאלות שלי, ושהגן שלה כבר רגוע ואין לה כוח לעשות את ההסתגלות הזאת כבר...ושוב טרקה לי את הדלת בפרצוף תוך שהיא מחליטה בשבילי שהגן הזה לא מתאים לי. ואמרה שהיא פורשת, ואין לה כוח יותר.... ושהגישה שלנו שונה ולא מתאים לה.
אנחנו עכשיו ממש בבעיה, בדקנו השבוע מקום אחר אופציונלי אך הוא כבר מלא, שאר המקומות לא התאימו לנו וגם יקרים יותר, וזה היה אחד השיקולים, ואני מוצאת את עצמי בבית עם 2 תינוקות, בן 4.5 חודשים ובן שנתיים, אני לא יכולה לעבוד כמו שתיכננתי, אני עובדת מהבית וזה בלתי אפשרי עם שניהם. זה גם פוגע בעבודה של בעלי שצריך עכשיו להיות בבית יותר כדי שאוכל לעבוד קצת, היא פשוט ממש יצרה לנו בעיה פה כלכלית, ושיבשה לנו תוכניות, ומעל כל זה לבן שלי אין חברה, וממש כואב לי על זה כי הוא ילד מאוד פעלתן וחברותי וזה חסר לו. לא תיכננתי השנה להיות בבית עם 2 ילדים וזה ממש פוגע לי בתוכניות.....
אני אובדת עצות,
האם יש לי עילה לתביעה?