שלום.
לפני כמה חודשים נזקקתי לנטורופתית כדי לעשות שינוי תזונתי ולטפל בחוסרים תזונתיים שיש לי.
שקלתי הליכה לנטורופתית פרטית, וכשראיתי שהמחירים גבוהים לי החלטתי לנסות את הנטורופתית של קופת חולים מאוחדת (מה שנקרא "מאוחדת משלימה"). התקשרתי למרפאה המשלימה שם נאמר לי שכדי לקבוע תור אני צריכה להביא הפנייה מרופא המשפחה. ביקרתי אצל רופא המשפחה ולקחתי הפנייה. התקשרתי למאוחדת משלימה שוב, קבעתי תור ונאמר לי שיש להביא בדיקות דם. ביקרתי שוב אצל רופא המשפחה ולקחתי בדיקת דם. הלכתי לבדיקת הדם. הדפסתי לאחר כמה ימים את הבדיקה, ניגשתי למרפאת מאוחדת משלימה. נרשמתי בכניסה, שילמתי בכרטיס אשראי 120 שקלים, חיכיתי בתור. כשהגיע תורי נכנסתי.
הנטורופתית פתחה במשפט "שלום לך, אני דיאטנית קונבנציונלית, ולמדתי רפואה סינית. אני לא נטורופתית בהכשרתי, אבל הרבה שנים עוסקת בנושאים קשורים, כך שאני יודעת הרבה" (פחות או יותר המלים שנאמרו).
אני הייתי מותשת מהמסע שעשיתי כדי להגיע לרגע הזה בו אקבל עזרה, חשבתי שעכשיו אחרי ששילמתי כבר אין דרך חזרה, ובעיקר הרגשתי אי נעימות לקום וללכת כשאני כבר יושבת מולה.
אחרי כמה דקות בהן המליצה לי בצורה שלדעתי איננה מקצועית, ובעיקר לא מזכירה גישה נטורופתית (כתבה לי בערך עשרה סוגי תוספים לקחת. תפקידו של נטורופת היא להתאים בצורה מדוייקת ואישית דברים ולא לזרוק על מטופל תוספים סתם. בשביל זה יש רופא) יצאתי מהפגישה קצת מבולבלת.
אחרי כמה דקות הבנתי שקרה כאן משהו לא הוגן, ואולי לא כל כך חוקי.
בכל הפעמים שבהם דיברתי עם מרפאת מאוחדת לא נאמר לי אפילו פעם אחת שהדיאטנית שמקבלת מטופלים היא איננה נטורופתית. להפך- הם מציגים אותה כך, קוראים לה "הנטורופתית".
נטורופתיה היא מקצוע לכל דבר. היא איננה רפואה סינית. היא איננה הומאופטיה. היא נטורופתיה. גם הרפואה הקונבנציונלית מכירה בכך.
אני מרגישה מרומה. ורוצה את הכסף שלי בחזרה. (לא מדברת על הטרטור ועוגמת הנפש כרגע, ועל יום העבודה שלי שבוזבז. רק 120 השקלים ששילמתי לשווא לנטורופתית שאיננה נטורופתית.)
לכאורה יכולתי לעזוב כשנאמר לי המשפט "אני דיאטנית קונבנציונלית" . אבל הועמדתי במצב לא הוגן. לא הייתי בטוחה שאני יכולה בכלל לצאת ולקבל את כספי בחזרה, וחששתי שאם אצא גם לא אקבל את הכסף חזרה וגם אפסיד את הפגישה.