שלום רב
לאחר שהייתה לי תקלה בטלביזיה שרכשתי ועדיין בתקופת אחריות, הכנסתי את הטלביזיה לתיקון במעבדה של היבואן .
לאחר כשבוע התקשרו אלי מהיבואן וסרבו לתקן את הטלביזיה במסגרת תעודת האחריות תוך הטלת התקלה על חברת הכבלים, בטענה שהם הגורם לנזק ושלח אותי "להתעמת" עם חברת הכבלים ,כדי שיישאו בנטל התיקון ובמידה ולא אצליח לקבל החזר מחברת הכבלים, אאלץ אני בעצמי לשאת בנטל התיקון.
אני מבהיר שוב, אני נמצא עוד במסגרת האחריות ואין סעיף המחריג תקלה כזו בתעודת אחריות שנמסרה לי וגם לפי היבואן ,התקלה לא נגרמה מקלקול , כוח עליון, פעולה זדונית או רשלנית של הצרכן, כך שלהבנתי בכל אופן, מחייבת את נושא תעודת האחריות לתקן את המוצר ללא תשלום וזאת ללא קשר לצד שלישי,שגם אם זה באמת נכון היה צריך לתקן את הטלביזיה כחלק מהאחירות למוצר והוא בעצמו לפנות לחברת הכבלים.
בחברת הכבלים, לקחו את מכשיר גורם התקלה (לפי היבואן) לבדיקה במעבדה וכדי לא לעכב את תיקון הטלביזיה (העניין מול חברת הכבלים נמשך קצת יותר מחודש), לאחר קצת פחות מחודש ,בלית ברירה נתתי הנחיה ליבואן , לתקן את הטלביזיה בכל אופן, כשאני אשא בתשלום נכון לאותו הזמן (ובמקביל אני אבדוק זאת משפטית או שאגיע לדין ודברים מול חברת הכבלים, שבדיעבד שילמו לי עבור תיקון הטלביזיה) והוא יוציא לי טלביזיה חלופית.
כך היה ולאחר מספר ימים הגיע שליח עם הטלביזיה החלופית, שמן הסתם אינה בעלת תכונות זהות לטלביזיה אותה השארתי בתיקון , הן מבחינת גודל,פונקציות ומדיה שמתחברת .
במשך שלושה חודשים שהטלביזיה בתיקון מהתאריך ההתחלתי וחודשיים בתיקון מהתאריך בה נתתי הנחיה לתקן בכל זאת, אני מנסה לקבל את הטלביזיה/תשובות מהיבואן, משאיר הודעות, שולח מיילים, פקסים ,אך זכיתי להתעלמות.
אפילו התלוננתי על כך במועצה הישראלית לצרכנות ששלחה להם מכתב, אך גם מהם התעלמו.
.
סוף סוף לפני כמה ימים ,התקשר היבואן והודיע כי הטלביזיה מוכנה (לאחר יותר משלושה חודשים!) ופתאום לאחר שהבין שאני מתכוון לטפל נגדו משפטית, התקפל והסכים לתקן לי את הטלביזיה ללא עלות, בתנאי שאני אצהיר כי לא קיבלתי החזר מחברת הכבלים.אני סרבתי למסור לו מידע זה עקרונית ,בטענה כי חברת הכבלים אינה צד לאחריות שלו למוצר ושהיה צריך לתקן את המוצר לפי הסכם האחירות שלו והוא בעצמו היה צריך לפנות לחברת הכבלים ולא להשתמש בי ככלי משחק, אך הוא מתעקש על כך וטוען שאם אתבע אותו הוא "יצרף את חברת הכבלים כצד ג' לתביעה" (משהו כזה).
לסיכום:
1.היבואן לא עמד בתעודת האחריות למוצר ,סרב לשאת בעלות התיקון בתחילה, ללא קשר לאם חברת הכבלים יישאו בנטל התיקון או שלא ודרש את התשלום ממני.
2.תיקון שאורך זמן ממושך כבר יותר משלושה חודשים .
3.אי מתן שירות ,מענה וחזרה לי ולשלוחי כולל עדכון סטטוס תיקון.
השאלות שלי:
1.בשל שחברת הכבלים זיכתה אותי על מלוא התיקון (בדיעבד)- האם אני צריך לשלם לו עבור התיקון עצמו (הטלביזיה מוחזקת אצלו כבת ערובה) ולתבוע רק פיצוי עבור עוגמת נפש בשל ניסיון להניא ולהתחמק מתעודת האחריות, תיקון שלקח יותר משלושה חודשים ואי מתן מענה/עדכון? או לשבעצם לא לשלם עבור התיקון ולתבוע ממנו גם את עלות התיקון למרות שחברת הכבלים שילמה לי את עלות התיקון?
2.כיצד אני יכול לדעת מה גובה הפיצוי עבור עוגמת הנפש שעלי לדרוש עבור כל אחד מהסעיפים שבסיכום?
בתודה מראש,
רועי