שני אחים זוכים לפי צו קיום צוואה של אימם ז"ל, ירשו 2 דירות בחלקים שווים שהיו למנוחה. דירה אחת האמא קיבלה בירושה מהוריה, הדירה השניה רכשה בעסקת מכר רגילה. כעת היורשים מבקשים למכור אחת הדירות שקיבלו בירושה, האם יהיו זכאים לפטור ממס שבח? למעשה המורישה הייתה בעלת 2 דירות מגורים לפני פטירתה, אולם דירה אחת קיבלה בירושה. האם אפשר לראות בכך כדירת מגורים אחת בלבד לצורך סעיף 49ב5?
שירלי שלום
פטור ממס שבח בעקבות ירושה נובע מזכות של המוריש. אין משמעות לכך שהמוריש ירש בזמנו את הנכס בעצמו.
בברכה
אירית ינקוביץ, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אושר אלקיים משרד עורכי דין
055-4533054
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

מיכאל שלום רב העברת דירה במתנה היא מעשה אישי במסגרתו הורה מעניק לילד שלו דירה במתנה. בעת ההעברה יש מספר חוקים שחלים, בינהם חוק מיסוי מקרקעין, חוק יחסי ממון, חוק המתנה ועוד. יש הרבה שיקולים שצ...
המשך תשובה