האם העברה ללא תמורה בין אחים פוטרת מתשלום מס רכישה? או שהפטור יתקבל רק בהעברה בין אב לבן? בתודה מראש

מבחינת מס רכישה- בהעברה בין אחים האח המקבל את המתנה ישלם 1/3 מסס רכישה מהמס הרגיל שהיה צריך לשלם באותה עסקה ( בהנחה שהעסקה הייתה מכירה ממוכר מרצון לקונה מרצון במחירי שוק חופשי)
צריך לשים לב שמבחינת מס שבח, האח המעביר בד"כ לא זכאי לפטור ממס שבח לפי סעיף 62 , אלא אם זו הייתה דירה שהתקבלה בירושה מהורה, או שהועברה אליו ללא תמורה מהורה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אסף אלקוני, עו"ד
055-4532703
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

זכרון דברים הוא מצד אחד חוזה חסר, ומצד שני חוזה מחייב. במידה ואחרי שחותמים על זכרון דברים מתגלעים חילוקי דעות בין הצדדים, מי שאמור לפרש את כוונת הצדדים, לגבי הפרטים החסרים, הוא בית המשפט... לכן, במי...
המשך תשובה